Вторият пилот умишлено разбил самолета в Алпите

Вторият пилот умишлено е разбил самолета на "Джърмънуингс". Той е започнал ръчно да го снижава и е отказал да отвори вратата на командира.

Обратно в новината

Коментари - Вторият пилот умишлено разбил самолета в Алпите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

повече говорите по въпроса, толкова по съмнително става защо са впрегнати всички сили от всички инстуции да докажат, че само пилота е виновен. Лесно е да накараш един човек да прави отределени изявления подкрепящи това, като му осигуриш светло "финансово бъдеще". Мислещите хора знаят, че ако извода е, че Луфтханза е допуснала такъв човек да управлява самолет, то ще фалират от финансови искове от роднините на загиналите. А, Луфтханза следва, поне поради толкова много загинали, да си понесе отговорността за меко казано занижен контрол по това какви хора се допускат до управляние на самолетите и.

Според мен пилотът е бил болен от нелечима болест и така си е сложил край

Защо никой не пише какво се случи на снощния мач Русия - Черна гора?! Какво е това гробовно мълчание от всички медии?!

Що ми се струва, че някой лъже повече и от нашите политици?

При толкова доказани и скрити врагове - мераклии за диверсии спрямо ЕС: ислямисти, араби, иранци, руснаци, "съюзници"-американци - колко логично звучи девизът на "Германските крилe": "ГОТВИ СЕ ЗА СЮРПРИЗИ!"... И, за дa не променят агресивната си политика - ЕСовците топят пилотчето...

Лъжат нагло. Нещо не ми се връзва...

наивници да вярват на тази версия??Ето какво казва френски синдикат на пилотите - "Абсолютно ненормално е до вестник "Ню Йорк таймс" да стигат най-подробни сведения за хода на следствието, които в самата Франция главният прокурор потвърждава много часове след това", каза Дериври в ефира на телевизия BFM.

Луфтханза=Немски психопат!!! Mерките за сигурност в Луфтханза са калпави

Hекадърни и неадекватни(Луфтханза)=Baba MERKEL

Бла-бла-бла . Нямам им доверие на "официалните" източници - продажни са . Единственото ясно обстоятелство е : мерките за сигурност в авиокомпаниите са калпави , и то поради лакомия и стремеж да се икономиса всеки възможен цент .

Вторият пилот е летял до Барселона същия ден с друг полет и капитан. Вероятно е бил убит и с неговите документи терорист се кава на борда и се представя на капитана...

Знаеш ти , Спор няма. Щом смееш да се наречеш" истината" то е равносилно да се наречеш " бог" . Внимавай от чие име говориш ......

28 Годишен тинейджьр психопат....... Е за какво ги пускат толкова млади да отговарят за цял самолет с 200-300 пьтници на борда???

Немски психопат!!!

Само не мога да разбера, защо действията му не могат да се нарекат терористични. Този човек съвсем съзнателно, като камикадзе уби 150 души.

Вече пилотите няма да излизат от кабината.. Никакви тоалетни. Ще се затегнат нещата. Пълно е с откачалки.

Във филма "Идиокрация" креслото на Фрито беше с тоалетна в седалката. За да може идиота да не губи време с ходене до тоалетна гледайки телевизия . Може Боинг и Еърбъс да взаимстват идеята и да направят пилотските седалки със вградена кенеф

"действията му не може да се смятат за терористични" щом няма брада и не е член на терористична групировка ,убийството на 150 невинни души не се смята за терористичен акт?!Къде е логиката и аз не знам.

Умишлено ви казвам хубава Нощ,особено на стоп,дето изчезна!

офффф хората тук от всичко разбират!! в последно време се случват ужасно много инциденти със самолети. всеки път като летя направо изтръпвам :-(((

Не мисля, че е самоъбийство - мисля, че някой е влязул в кабината докато първият пимот е бил в тоалетната и е убил или упоил бторип пилот. Той е бил на 28 години и сигурно е имал възрастни родители (както писаха, че живее с тях когато е родното си място) и се е грижел за тях финансово. Как може човек на 28 години - с хубава професия и любов към летенето да се самоубива. Това си е чист тероризъм. Трябва да се проверят пътниците, или дори - може вънчен човек да е проникнал в самолета предии полета - зачот испанските власти са много мърляви ии летището в Барселона е като разграден двор.

Хитроумно, Холмс. А как е заключил вратата на кабината отвътре забрави да обясниш. Може би е излязъл през прозореца на кабината, пропълзял и влязъл през прозореца на клозета.

теорията ти издиша по две направления - как е влязъл тоя прословут външен чоек в кокпита, без да са го пуснали вътре и второ - терористите в последно време търсят показност, така че едва ли ще разбият самолета в някакъв планински скат

външния човек може да е стюардеса напр.

теорията ти издиша по много параграфи, както са ти писали по-долу хората, но и от записа също става ясно, че няма такова нещо - щом се е записал сигнала, който уведомява вторият пилот, че капитана иска да му бъде отключено щял е да се запише и сигнал при предишно позвъняване, щеше да се запише някакви звуци от изненадата на втория пилот, или от борба или поне две дишания, не едно. Според мен оповестиха толкова бързо информацията, сама защото се получи "теч" в системата - сиреч някой, запознат със резултатите от разследването изпя всичко на Ню Йорк таймс...

link

pilot-а пусни пак линка, но с разстояния за да не ти го сметне системата за линк ;)

самолета е бил на по малко от половината път, т.е на половина пълен с гориво: няма пушеци, горели останки, и най вече, къде е удара в скалите: при такъв удар тая маса ще остави доста сериозен отпечатък, тия 'експерти' могат да си говорят каквото си искат, или каквото им е 'наредено'...горките хорица, лека им пръст, дано не са изпитали болка! ;(

Напротив!В по ранните снимки, веднага след откриването на мястото на катастрофата има тлеещи останки и много дим!

у микробуса постянно наглежда шофера. кат иска спи - прас един у врато.

а може с камери и монитори, и дори с паник бутон прехвърлящ управлението на диспечър или автопилот..знам ли.. дружина планина повдига, сам човек - гола пушка. проба се тук обеснява простичко и образно , нема рецепция май..

как така се заключил в кабината; да не е припаднал и случайно в главозамайването да е натиснал бутони заключи и снижавай ;;; какво е ял преди полета че да се развали толкова;; по корабите при преход кабините не се заключват... всяка врата има пожарен капак в долната си част - да може и оттам да се влезе макар и на 4 крака и то с маркуч.. да вземат пример и да си изрежат такива отвори и по самолетите

Това са доста глуповати медийнни изказвания и никой нормален човек не би им повярвал. Първо, всеки летателен апарат си има ресурс, като с наближаването на края му, вероятността да се разбие става голяма. Второ, конструкторските грешки в много самолети и вертолети се откриват десетиелетия след построяването им. Това е моето мнение. Моля, да не обиждате и да се държите на ниво!

Хайде бе! Добре ли сте3? Този човек, който е загинал, не се знае по какви причини сигурно има огромна трудова застраховка. Луфтханза стачкува, частни компании им правят контра като превозват пътници. Защо и тук не се замислим и проверим, госпожо мамче Меркел? Сега ще изкараме пилота, който е загинал заедно с всички психопат, депресиран, самоубиец или терорист? Грехота на разсъждението.

Предполагам в застраховката на пътниците не влиза Тероризъм. Ако беше проблем с 23 годишния самолет, сигурно обезщетенията щяха да са колосални. Ех тез терористи.

Точно това е цялата работа. Алчност и пари. Същата таи алчност утре ще убие много повече от нас в трета световна война.

Ебаси тъпото лайно уе. Как може един човек да затрие 150?! Те са му поверили самолета, гласували са му доверие, а той да ги предаде.

Ми изперкал човека! Кат ви чета,половината сте изперкали!

Факта, че си влязъл тук да коментираш, а не си някъде с красиви жени, означава, че си лузър.

В момента съм с две красиви,особено едната!

Лично мен много неща ме смущават: 1. Самолет на дъщерна компания на Lufthansa - "Toп" европейска (германска) Авиокомпания с много висок рейтинг. 2. Място на катастрофата - пъпа на Европа 3. Загинали пътници - основно европейци. 4. Стар самолет (A 320, - made in Europe) спукан от каране с по няколко излитания/кацания дневно. Полети на кратки дестинации. 5. Няма оцелели пилоти/пътници. Принципно в такива случаи винаги "виновни" са пилотите. По този начин се освобождават от отговорност Авиокомпания / Компании отговорни за подръжка на самолета / Ръководства Въздушно Движение / Производител на самолета / Летища. 6. Разследванията при такива страшни инциденти продължават с месеци. В този случай на втория ден вината изцяло се прехвърля на Co-Pilot. Всичко приключва, а потенциалните виновници от т.5 по-горе не ги разследват. МНОГО СМЪРДИ!!!

чупиш тъпомера, колега

Втория пилот от къде е бил сигурен,е първи ще напусне кабината по време на полета?! нима това е практика? Има правила,че кабината трябва винаги да са 2-та.

Демонстрации, намеци, послания... Трябва да слушкате, иначе!...

Тая Капка от цитираната статия е стряскащо неграмотна. Откога в българския език съществува дума "обговарят"??

работата е тръгнала още от първия пилот -не минали 20 минути и хуква към тоалетната. разбирам 2 - 3 часа а то на 20 минута.Защо не се е приготвил за път преди това.Каквито и да са причините - вече е свършено.жалко за невинните хора!

Ми може да е отишъл да затвори прозореца на клозета да не духа или просто му се е присрало,знаеш ли... ? Само тъпаци сте тука. Айде сбогом

Проверка на простатата преди всеки полет. Комисия от 3 стюардеси да провери простатите на пилотите.

ОК, да кажем, този е терорист или откачалка, решил да разбие самолета и издебнал удобния момент. Ами какво правим, ако главният пилот не беше излязъл от кабината?

Ами просто ще го изчака на следващия полет.Просто е.Тука е дошъл момента... И оня е затрил още 149 души...

Тъй, и аз това си помислих, но го отхвърлих - да речем, гл. пилот е толкоз упорит, че и в следващите полети не излиза? Значи, аз съм терорист или откачалка, но аз не бързам, ако стане, стане...

това идва от добрата политика на меркел.

путинохондрии путинококи

си мбезмозъчно мекере.

Заради един луд психар много хора загубиха живота си.Дано гори в Ада в страшни мъки.

Това е официалната версия изгодна за Луфтханза, спасяваща я от многомилионни загуби по дела.

заключена пилотска врата, щом на Луфтханза е изгодно. Може и да те наградят.

Няма да говорим,че се опитват да скрият нещо или ни правят на канарчета.Но има няколко въпроса без отговор: 1.Ако самолетът е катастрофирал умишлено,независимо от силата на удара би трябвало да има големи късове сплескан метал,а при удара най-вероятно е двигателите да се откъснат и от тях също да останат големи парчета,в най-лошия случай. Защо самолета е на дребни парчета/поне така де казва!?/ 2.Ако вторият пилот е самоубиец,вероятно това ще бъде първия случай в историята ,когато самоубиец повлича още 149 души със себе си ,от които 16 деца/мир на праха им!/. 3.Трудно ми е да повярвам,че едно импулсивно действие поради депресия,мисъл за самоубийство,отмъщение и т.н. може да трае 8 мин.Това е целенасочено убийство с цел тероризъм!! Според мен тази катастрофа си е чист терористичен акт,като най-вероятно самолета е взривен.Как,кога и от кого- въпрос за разследващите служби!

Точно така БРАВО за коментара Ви .

Напълно си прав в разсъжденията.Мога да добавя още нещо-нищо не доказва тезата на френския прокурор ,че единия пилот не е пуснал другия да влезе в кабината.Според мен друго е станало : Първо излиза единия пилот и отива до тоалетната.През това време кабината е отключена, а втория пилот управлява самолета.Някой от пътниците влиза в кабината тихо и заключва вратата отвътре.Пилотът, който управлява самолета е с гръб към вратата и не чува влизането на непознатия.След това се случва нещо неизвестно на всички ни,но в резултат на случилото се пилотът е отстранен от управлението или е обезвреден, ако изобщо е жив/напълно възможно е да е бил упоен/.През това време се връща втория пилот и опитва да влезе ,но непознатият не отваря вратата.Самолетът междувременно е без управление, губи височина, а неизвестният задейства взривовете в самолета и той е взривен във въздуха.Записите от черната кутия ,че някой диша в пилотската кабина доказват наличието на човек там, но не е задължително това да е обявения за виновен пилот.Ако съм прав,неправилно обвиняват втория пилот.В нито една от възможните хипотези обаче няма падане на самолета цял на земната повърхност, тъй като ще е налице удар в планината и колкото и да е деформиран и изгорял, самолетът ще е налице.

Добре сте го коментирал. И според мен е така. Депресиран пилот? Че те се проверяват нон стоп, както по света, така и у нас. Това са свестни мъже и никога за каквито и пари и идеи не биха унищожили пътниците.

Абе, пингвин, това е 5 или 6-ти такъв случай пилот да разбие самолета нарочно, един има в Мароко, един Щатите от индонезийска компания и още няколко...потърси си ги сам в гугъл, нема да са занимавам само с тебе... П.С. тея добрите мъже и те са хора...и те изперкват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

стига с това ако...големи философи сте

Франсоа Оланд, който пред медии е заявил, че DFDR е открит и е установена липсата на платка - памет в този блок?? До тук тукашните медии споменават само за Voice Recordera.

Леле мале!

Само дето нещо не се връзва. 8-9 минути пилота и стюардите се опитват да отворят вратата, къде с почукване в началото, къде с удари минута по-късно, и никой от пътниците да не разбере какво става. Или по-точно, че нещо не е наред и да не пусне един sms или един пост в мрежата. Все неща ,които на земята го правят непрекъснато. Че за колко шреме се пише- отвлякоха ни, падаме или стана страшно. Нещо не се връзва, но явно се избра версия за тиражиране и налагане.

Илияне,ти май на самолет не си се качвал?Няма обхват на такава височина.

На каква височина точно няма обхват?

Илияне , ао не знаеш да ти кажа , че въпросната врата на самолета се отваря с КОД , който се знае от екипажа ......Никой не може да ме убеди , че командира на самолета ще тропа или чука по вратата(смешно и нелепо е това твърдение) при положение , че , както споменах по горе вратата се отваря с код . Цялата версия на Французите е толкова нелепа , че даже не ми се коментира

До Анди и мия- палете самолета и беж във Франция да им скриете топката на разследващите. Първо прочетете, после помислете и след това се изказвайте, за сега само се изхвърляте. Обаче тая версия явно 'фаща декиш из масите.

А според теб как точно се разбива врата? С подухване ли? Или си пишеш колкото да не заспиш, без да си прочел изнесеното от разследващите. И се казвам Илиан не Илиян. Не ме карай да си мисля, че си неграмотна-тен!

Da, no se otvaria s kod samo ako butona za vratata v cockpit -a e na unlock .Ako butona e na lock koda ne moje da otkljuchi vratata,kojato se blokira za 5min !sled 5 min pak moje da se opita s kod,no ako butona e na lock pak ne stava ...i taka!

Този код, умнико се въвежда след което се чака 30 секунди през които се чува като малка алармичка вътре в кабината и ако няма реакция от кабината тогава вратата се отключва за 5 секунди. Ако вторият пилот вътре след като кодът е въведен е преместил копчето от NORM към LOCKED тогава каквито и кодове да въвежда командира, вратата няма да се отвори.

Мазер се нарича микровълновото излъчване посредством усилване на емисия радиация. Устройството генерира високостабилни електромагнитни импулси (вълни) и се захранва от естествената осцилация на атомите и молекулярните съединения. Мазерните устройства се използват в САЩ от 1955г. Зад разработването им стоят ФБР, АНБ и ЦРУ, армейското и флотското разузнаване. Оръжието проектира гласови внушения в малкия мозък. От насочената му високочестотна енергия човек не може да се защити, защото ефективни средства просто не съществуват. Единственото, което може да помогне до известна степен, е осъзнаването, че явлението е външно.

Иди се прегледай, главата ти нещо не те слуша! Дано не си пилот, че какъвто си луд...

ФАМИЛИЯТА ЛУБИЦ /ЛЮБИЧ/ Е НА ПОНЕМЧЕНИ СЛАВЯНИ, ИМА ГИ МНОГО В ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ.

Абе ти верно си изключително тъп. Направо ти се възхищавам. Сигурно ви е семейно, а?

сайтът се казва: hebrewsurnames ...... За какво го плащаш тоя нет, като немаш гънки да го ползваш ????

Lubitz генеалогично По-голямата част от аржентинските евреи са произлезли от имигрантите, пристигнали от Европа. Тези ashkenazic евреи мигрирали от малки градове или shtetels на Полша, Литва, Русия, Германия, Румъния и Украйна, оставяйки след себе си голяма част от еврейските си роднини. След две или три поколения, тези еврейски семейства загубили следите на техните близки, като бяха спасени от войната, емигрира в други страни като САЩ, Англия или

Изкупителна жертва.

абе чета коментарите, какво бе западноевроглупаци яд ви е и не допускахте, че такова нещо би станало в Западна Европа а? Продължавайте да интегрирате, приемате толерирате и целувате ислями, да видим после Путин ли е виновен Я ПАК.......

ЛУДИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ, ЕДИН РАЗБИВА САМОЛЕТ, ДРУГ ЩЕ СИ ОТКРИЕ ПАМЕТНИК КАТО РИМСКИ ИМПЕРАТОР.

Глупости на търкалета! Това не е възможно.Механизмът на инцидента не е сблъскване на самолета в планината/независимо дали поради втория пилот или нещо друго/, а най-вероятно взрив във въздуха.Това е така , защото няма налице блъснал се самолет в скалите.Каквито и неща да е направил втория пилот със самолета,те биха довели до някакъв удар в планината, който удар би направил поражения в скалите и самолета би бил там, но наличен.А сега-няма никакъв самолет.Тоест , никакъв удар не е имало , а самолетът се е разпръснал на парчета още във въздуха по някаква причина/единствената разумна такава е мощен взрив от множество бомби поставени на различни части по него/.Ако някой може да аргументира ,че вторият пилот умишлено е катастрофирал самолета,то къде е самия самолет.Трябва да има удар в планината, който би бил лесен за откриване.Хайде Шерлокхолмсовци,мислете...

ТИ ГИ РАЗБИРАШ МНОГО ТИЯ РАБОТИ, ЩО СИ БЕДЕН И НЕЩАСТЕН, ПУТИНОИДЕ?

глупак

Ми и на мене ми е странно, защо не показват къде самолета е изорал планината. Освен това се пръснал във всички посоки.

Разчита се на тоталното опростачване на хората в активна възраст. Жалко, но никой не обръща внимание на разумните анализи на здраво мислещите индивиди, които за жалост стават все по-малко. Ясно беше, че без взрив и без удар в планината самолета не може да се пръсне на малки парчета, но... не! ВЗрив не е имало, няма и няма да има.

Шило

Мир на праха на загиналите! Нека слезем глава пред паметта им!

Шило

Сведем

Русофилите (по точно Путкинофилилите) да си коментират какво става в тяхната мила рузия и да не се занимават с Европа .

Току-що казаха по ВВС, че ко-пилотът е излязъл в няколкомесечна почивка по време на обучението си поради депресия - какво НАТО, какви евреи...

АБЕ, НАЛИ НАТО Е ВИНОВНО ЗА ВСИЧКО. ЗА ТОВА, ЧЕ ПУТИНОИДИТЕ СА БЕДНИ И НЕКАДЪРНИ СЪЩО.

Разбира се,че е бил депресиран. сега ще извадят и някоя любовна драма.

Само за тъпите пиша за 12-ти път, ако има други могат и да не четат. Пилотът има еврейска фамилия.

ЛУБИЦ Е ФАМИЛИЯ НА ПОНЕМЧЕНИ СЛАВЯНИ. ИМА ГИ МНОГО В ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ.

На хапчета ли е бил?

Щом по BBC са го казали, няма спор - истина е... Нещо като вица за вестник "Дума" и прелитащите слонове...