Русия спря износа на петролни продукти

Русия спря износа си на петролни продукти. Във връзка с това министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е поискал от единствената рафинерия у нас - „Лукойл Нефтохим Бургас", да гарантира, че ще има горива за българския пазар при спрян износ от Русия.

Обратно в новината

Коментари - Русия спря износа на петролни продукти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОЛЯ НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО ИЗЧЕЗНА НОВИНАТА "РУСИЯ СЕ ОТКАЗА ОКОНЧАТЕЛНО ОТ АЕЦ"БЕЛЕНЕ ". В НЕЯ ИМАШЕ ДАЖЕ МОТИВИ ЗА ОТКАЗА , БЯХА ИНТЕРЕСНИ .КОЙ СВАЛИ ТАЗИ НОВИНА ОТ ВСИЧКИ САЙТОВЕ . ЗАНИМАВАТ НИ С МНОГО ДРУГИ НОВИНИ , А ТАЗИ МОЖЕ ДАНЕ Е ИНТЕРЕСНА ИЛИ НЕ Е УДОБНА БЪЛГАРИТЕ ДА ЗНАЯТ .

Ама сериозно ли се е отказала?! В чудеса не вярвам!

Ей,бедните,не разбрахте ли,че само мутро-чалгарите ще се кефят с возила?Стягайте панцерите и свикнете с елементарни житейски неща.Иначе-на оружие-ако ви стиска.

А ТОЯ МИНИСТЪР ВСИЧКО ЛИ КАЗВА КОЕТО ПРАВИ И ПИШЕ ДО КОЙТО И ДА Е АМА Е БИЛ ЧЕ ОТ КЪДЕ Е ТАЯ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ ПРАТИЛ ТОВА ПИСМО ИКОГА СА ГО ПОЛУЧИЛИ В БУРГАС

Бре, колко глупаци "специалисти" по Русия се навъдиха по форумите!

Във всеки случай са много по-малко от тъпаците-цървуланкоци като теб.А ти когато успееш да излезеш от твоето село,дето е три къщи и един трансформатор за съседното село,се огледай и тогава плямпай.Азсъм бил там,видял съм го,а не бати да разапрявя как негов приятел ходил и видял.Цървул.

Щели да внасят от незнам си къде,с камиони ли,с камили ли,прочетох някъде написал,някакъв пубер или умник на възраста на онова мекеренце Кошлуков,дето искаше "Корекомите" да са с левове.Е,станаха с левове,само,че за повечето нормални и трудолюбиви българи левовета са кът,ама страшен.А сега ходете в Америка и гледайте как ядат,бяль ляб с кИбапчета,пардон хамбургери.Ей го отсреща Новоросийск,Туапсе,Одеса,а на оня дето мисли,че Грузия няма рафинерия,да види и Батуми.Нефт колкото искаш,а тук рафинерия достатъчна да задоволи нуждите на страната,че и за износ остава.Само,че новите демократи излязоха от село и катуна и вив танкерния флот видяха ДЖИлязо и бързо,бързо го ликвидираха.Сега нефт ще внасят с дядовия ми,а умниците с камиони от Гърция.Само дето незнам колко чУфта гуми ще изтрият докатао донесат бИнДзинЯ.

Чета и нещо не разбирам. То , не че всички подобни "новини" не са съпроводени с подобни мъгляви тъповати обяснения, които имат за цел да да накарат хората да престанат да се замислят понеже "материята" е много сложна и само "експертите" я разбират. Та, ако може някой да ми обясни смисъла на следните 2 изречения. Ако се случи да е "експерт", още по-добре. Лукойл" внася единствено суров петрол от Русия и решението за спиране на износа на петролни продукти няма да засегне страната ни, обясниха източници от компанията, цитирани от Дарик. Спреният износ на петролни продукти означава, че руската страна е престанала да изнася например бензин. У нас, обаче, се купува суров петрол и се преработва в рафинерията в Бургас.

И как я смятате бе новоизлюпени западячета с цървулки.Ори,мели и яж,а.Нека сега се помолите на госпожа Бараковица или на Барак да ви изпратят от богатат та си Америка малко бензинец и нафтица.Да ама пак през Босфора требе да се мине,а там рязана карабина без такаси не-дава,ама и от къде ще дойде този бензин,след като Либия не изнася в момента.А да бе от Бахамските острови ще ви пратят,или гърците от маслини и узо ще ви направят евро бензин.Тази рафинерия навремето вървеше в комплвкт с "БЪЛГАРСКИ ТАНКЕРЕН ФЛОТ"(справка"Еъргруп-2000"),който не бе голям,но доста ефективен.Пет танкера за суров петрол и десетина за нефтопродукти.Алъш-вериша си вървеше и бензина бе супер ефтнджос,а дизела не го брояхме за гориво.А сега да ви видя сополанковци отворени от къде ще взимате с кофи.

Моля, за какво става въпрос..? Днес заредих за $1.3 литъра.. поскъпна с около 20 % от нова година насам.

Отдавна казах - национализирайте Лукойл, докато Русия е слаба!

Единственото нефтено пристанище го дадахте за 35 г. на Руснаците и сега да си разтоварим някои кораб ще плащаме на ЛУКОЙЛ

Че аз нали точно това казвам, бе колега ъхъ, да внасяме алтернативно. Кой ти пречи. Бензина не е газ, няма Газпром, няма договор, няма тръба. Качвай се на цистерната и карай - от Гърция, от Румъния, от Аляска, отде ти душа сака.

В Турция например е 3.5 лв. за литър. Тъмо ще мирясаме.Не, че някой протестира сериозно срещу високите цени.

Ходи си в Турция.

НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТРАЙЧЕ Лукойл Нефтохим Бургас", Е ЗАДЪЛЖЕНА да ти гарантира, че ще има горива за българския пазар при спрян износ от Русия?? ДА ТИ ГАРАНТИРАТ ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ АВСТРИЯ, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВНАСЯТ ГОРИВА (А НЕ СУРОВ ПЕТРОЛ) В БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ СИ. Как да го направят като ОМВ нямат договори за доставка на горива от Лукойл - Бургас ,а досега внасяха готови продукти от Русия. МОЖЕ БИ ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ РАФИНЕРИЯТА Е ДЛЪЖНА ДА ПОКРИЕ ТОЗИ ВНОС И ПОДСИГУРИ ГОРИВА НА АВСТРИЙСКИТЕ ТИ ПРИЯТЕЛИ ?? Сори Трайче, Такъв филм не се прожектира.

А аз може ли да поискам ЛукОйл да си плащат данъците в Бургас, а не в София?

Ей така се управлява държава, не с мазнене на разни уж незаменими велики бизнесмени, всъщност доказани, но не наказани крадци!! Ако си забелязал и пенсионната възраст не дигат в Русия, цени си НАРОДА Путин, не се държи като п...а!!

О да, Русия има традиции в цененето на народа си. Блестящи примери за това са Гулаг, Финландската война, Втората световна, Чернобил. Няма нужда да се повишава пенсионната им възраст. Те са с доста ниска средна продължителност на живота и все едно не доживяват до пенсия. Но вица наистина си струва: Русия цени народа си! :) Виц на века.

1. Забраната се отнася не за суров петрол, а за петролни продукти. България от 15 год. не внася петролни продукти от Русия /изключвам нищожни количества масла и греси/ 2. Като се има предвид т.1. , демаражът на министър Трайков е крайно неуместен. 3. Но да речем, че Лукойл престане да внася нефт и преустанови работата си. Тогава ще насъпи рай за българския шофьор. Шел, ОМВ и Еко ще залеят братска България с наши, родни, братски, натовски , изключително качествени и най-вече евтини горива. Така ще ни спасят от руския бутуш. Ози, Тукту, Джони и други видни борци за национално освобождение високо ще издигнат знамето на независимостта и евроатлантизма.

И ще настъпи ТАКЪВ ЖИВООООТ, че само си викам ДАНОООО:) (така не съм се смял от три месеца насам)

Тоя наивник е голям сладур. Навремето го халосах с една лапа по главата и оттогава е все така замаян!

пак друг ни е виновен

Това, колега, е българският синдром - "друг ми е виновен"!

А къде остана "братската руско - българска дружба" , а?

Не руско-българска, за жалост такава няма. Българо-съветската ако имаш впредвид - и нея за жалост я няма. С две думи, ония пичове с близък език и ядрено оръжие, дето беше в техен интерес да ни дадат държава навремето, в момента хич не им е до нас. А ние тичкаме след другите, дето беше в техен интерес да ни е по-малка държавата. Ама и на тях май не им е до нас. Май (ще) се налага - о, ужас! - да се оправяме... сами?

да-а-а, да знаеш само колко си прав! Ние пак имаме поне някаква рафинерия, а горките бивши съветски републички - Таджикистан, Туркменистан, Грузия, Армения, Беларус, Украина ... направо жестоко го закъсват! Там всичко спира - те поначало така са проектирани и създадени - без собствени преработвателни предприятия, без производства на масла - за всичко чакатМосква да реши и да им достави ... Но Путин си знае работата - той е отговорен за своя народ преди всичко, и след като разните чукчи изгониха руснаците от земите си и му създадоха проблеми с бездомници, безработни, всякакви пришълци - сега и той си гледа преди всичко интересите на своя народ в Русия, а след това - корпоративните интереси, износа, приятелските държави и разните други ... Това е държавник, а нашите ... не знам какво са, Трайковчето вечно неразбрал, абе, не знам. Дано да си наситят бързо вътрешния пазар, че да не закъсаме и ние в суматохата ...

абе пичове не мога да разбера за какво протестирата цената на горивата била висока - не цената е висока доходите са ниски горивата ще поскъпват това е ясно - те се изчерпват в световен мащаб - един ден ще се събудите и горива за колата нема в познатия им вид що се отнася до деиствието за спиране на доставките на руснаците за износ - това говори само за едно - в русия никак не е спокоино в момента

Тази новина истински ме разсмива...С техните чекисти и кагебисти във всички ешалони на управлението и лед от Чукотка за Камчатка да изнасяха, пак щяха да имат трудности!

Добре бе, мозък, понеже всички мрънкат за доходите и плюят срещу идеята за горивата мога да те зарадвам. Очертава се тематиката да се смени именно за заплати и пенсии. ОБАЧЕ ти и другите ще си станете ли от г*зовете да протестирате тогава, или пак ще давате акъл онлайн. Щото дали ще е за горива, дали ще е за заплати, такси, корупция и тн, ВСЕ ЗА ВАС СЕ ПРАВИ (и за нас разбира се). Ще станете ли тогава или пак ще критикувате само?

Значи министър Трайков е доста нежей и некомпетентен. ЛУКОЙЛ винаги са внасяли за преработка суров петрол в рафинерията. Продукт и суров петрол са неща който Трайков или незнае или се прави на ощипана мома. Целта на Русия е гарантиране на спокойна икономика на руския пазар и стабилизиране на цената на горивата в Русия. Така че спокойно спете! Трайков да не се мае а да спре безработицата и поголовните съкращения с мерки иначе потреблението умира.

Спете спокойно всичко е на Лукойл и всеки който защитава националните интереси ще им бъде неудобен. Внасяй казват ако ти стиска. Ха си внесъл ха са смъкнали цените и загиваш,после нагоре за да не изпуснат печалбата . 50% от цените са ДДС и акциз.

Тия пак станаха за смях... Не им ли омръзна с тия изцепки? Ако руснаците живееха на бедния на природни блага японския остров, напредъка щеше да им е близък до този на нашите роми...

АКО бях млад и нямаше демокрация...Много АКО!

Точно това имат в предвид японците и предлагат на руснаците да превърнат изкопаемите им в ПОЛЕЗНИ!

Значи Лукойл внася петрол само от Русия? Ами защо тогава Иван Костов е лош, че го е продал Лукойла на руснаците? Човекът просто е мислел кой ще къта тази скапана рафинерия, ако трябва да се пренася петрол през морета и океани. Аз ви казвам че Костов е русофил!

днес няма петрол-утре и руися няма да има . такава е за радост прогнозата.

Размечтался

не сам се размечтал защото ми е през оная работа какво ще стане с руся. едно е сигурно че балгаря няма да е последната руска губерня защото процеса на разпад при рушняците е необратим.такива като теб не им преча да си мечтаят за дядо иван като кон за зелена трева.

Тъпак :)))))

ти откаде знаеш как се пише ?нали си учил само руски език и сигурно трябва да се казвам "женя" ха,ха,ха ..

Доста бургери ще трябва да изядеш, докато свърши руският петрол!

И тук имахме кризи за бензин, когато икономиката беше все още по соц. модел, сега можем да внасяме отвсякъде и нефт и бензин. Айде за нефта ясно, че там руснаците чрез подлогите си пак ще въртят номера, но правителството лесно може да отхлаби режима и да се почне внос от Румъния и Гърция, че хем са им по-качествените горивата.

Не блестиш с особен интелект, да ме прощаваш!

Пасито ще достави от америка.

Минаваме на газгенератори. Справка-Втората световна война.

ПРОБЛЕМА ЕСТЕСТВЕНО НЕ Е В ЛУКОЙЛ, КОЙТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПРЕРАБОТВА СУРОВ ПЕТРОЛ. Проблема възниква при тези търговци на горива които внасят готови горива от Русия !!! ИМА ЛИ ГИ И КОИ СА ТЕ ?? Сега без съмнение ще се появят проблеми с някои вносители на горива, които ще се наложи да припкат пред офиса на Лукойл за да сключват договори за покупката им. В СЪСТОЯНИЕ ЛИ ЩЕ БЪДЕ ЛУКОЙЛ ДА УДОВЛЕТВОРИ ЖЕЛАНИЯТА ИМ, ИЛИ ЩЕ ОТКАЖЕ ДА ПОДПИШЕ ПОДОБНИ ДОГОВОРИ ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА ДОГОВОРЕНИ С РУСИЯ ДОСТАВКИ НА СУРОВ ПЕТРОЛ, ЧИИТО ЛИМИТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕВИШЕН??? Нещата ще загрубеят много, ако се окаже, че някои вериги бензиностанции внасят от Русия големи количества готови продукти .

Продажните Руснаци всичко изнасяли вместо да задоволяват вътрешния си пазар. Точно като в БГ.

Мне пич в Русия нещата са обратно на БГ вместо да продават на космични цени а да изнасят на занижени руснаците продават на занижени в РУсия а на високи в чужбина. Е ние нямаме петрол ама имаме ел енергия и на вътрешния пазар тази енергия е по-скъпа от тази която изнасяме.

Демек сиреч, Русия не стимулират това производителите да продават на вътрешния пазар, за да стимулират цялостно икономиката на Русия, а ги стимулират да изнасят за кинти. Изнасянето на стоки от една държава внася пари в същата. Сега са се усетили, че не е много хубаво щото и техните фирми са като нашите гонят печалбата и са сложили големи мита за да се откажат да изнасят.

Май е крайно време тати да ми купи колело....

ще ти купя,ама друг път!

С тия цени на петрола руските магнати жетва женат за сметка на свойте хора.В Москва бензин няма, и опашки се извиха като у нас през 1990 г, ама литър бензин струва 27 р,. т.е 0.90 $, т.е 1.26 лв (курс 1.40). Като ще купуваме по европейски цени, да внасяме и бензин от арабите, че с новите руски мита може да чакаме скок на цената с 35-45 % .

честито ви намаление на цената на гЪзьола...

Не е виновно правителството.ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ СА "ЛУКОЙЛ" И "ПЕТРОЛ". ПРОТЕСТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАСОЧЕН СРЕЩУ ТЯХ.ПРОСТО ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА ЗАРЕЖДАМЕ ОТ ТЯХ ЗА МЕСЕЦ ИТОГАВА ЩЕ ДОЙДАТ ГОЛЕМИТЕ РЕЗУЛТАТИ.ХЕМ НЯМА ДА СИ ПРЕЧИМ ПО УЛИЦИТЕ,ВЪВ И БЕЗ ТОВА ТОЛКОВА ТРУДЕНИЯ ЖИВОТ.

хубава, наторена почва за контрабанда

Е сега си е......... мам.... Да видим кой ще излезе на протест за по- високите цени на горивата???

Протестът е против повишаването не само на цените на горивата, ами и ПРОТИВ ДРАНЕТО НА КОЖИТЕ НА "мършата" от "естествените" монополи. Та когато ще ни БЕСЯТ, ти "гад", ще се появиш на мястото на екзекуцията - бесилката със собствено въже най-вероятно. Толкова ли ти е акъла, ако все пак още не знаеш нищо за този факт?