Министър: Бензинът е по-евтин, а дизелът - като в ЕС

Цената на дребно на бензина в България е по-ниска от средната в Европейския съюз, а цената на дизела е почти равна на средната в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Бензинът е по-евтин, а дизелът - като в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички в управлението сте свързани с мафията-мошениците и изнудвате българите с най-скъп бензин,в САЩ е 10 цента за 1 литър,простаци,взимате само лошите неща оттам....

със и без нормативи нещата са оцапани и както е казал авторът : "..рекордьор е Лукойл Нефтохим АД с отчетени приходи за 2014 г. 6 514 615 000 лв. ( 6,5 милиарда лева) И НИТО СТОТИНКА ДЕКЛАРИРАНА ПЕЧАЛБА! За период от 7 години компанията е отчела тук приходи от над 46 000 000 000 лв.( 46 МИЛИАРДА ЛЕВА И НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И СТОТИНКА ПЕЧАЛБА! Живи да ги оплачеш В рафинерията в поне 16 различни производства си изкарваха хляба близо 20 000 българи. Колко от тях са изхвърлени на улицата съдете сами. Както е видно, в началото на 2008 г. там все още се водят осигурени 3370 човека. През 2015 вече са само 1407 . все още нямат измервателни уреди на терминала в Росенец. Да припомним, че компанията е пълен монополист и над данъчните складове за горива и този монопол продължава с активното съучастие на поредното българско правителство. Да припомним, че държавата получава един от най-ниските акцизи в ЕС, а цените по бензиностанциите са по-високи от тези в Германия. При дистрибутора?! Да видим какво е положението при ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ БУНКЕР ЕООД За 2014 г Декларираната печалба е колкото на клекшоп. Общо за период от седем години са декларирали приход от над 1 818 000 000 лв. (1 милиард и 818 милиона лв.), като са отчели печалба от само 1 561 000 лв. общо за 7 години. Това при осигурени само 23 лица. Сами можете да си представите икономическият ефект само от тези две руски компании, които годишно отчитат приход, близък до 10% от брутния вътрешен продукт на България...."

Гледа хората и не го е срам да лъже. Във Франция дизелът е доста по-евтин оттук! На какво основание и защо тук вече плащаме за всичко по-скъпо?!

недоразумение се чудя как е в компетенциите му да плаща на любовницата си - някои ще му е казал или тя си иска,като проститутка!свободен пазар.....с даначни складове и митници....закриите това раково образувание българия и да сме свободна територия

БРЦК

При положение ,че над 50ст (една четвърт от цената) на литър е печалбата на бензиностанцията не е редно да ревете , че производителя ви е виновен!!! Да започнем от тия 50ст. , а? Как да стане съм написал много пъти: Спираме да зареждаме от ШЕЛ примерно. За 2 седмици са фалирали. Обаче на тая територия нема народ, а професори по всичкология и мърши.

А 20 стотинки ти е ДДС-то върху акциза (данък върху данъка... акциза се начислява преди ДДС-то, кой знае защо.). Най-добре да спрем да плащаме него. Ама както си прав в част от поста - по-лесно е да ругаем производителя. Вероятно и по-доходно...

БРЦК

Кое е повече - 20 или 50 ? Хайде едно по едно да ги правим нещата. А и върху веригите като потребители е много лесно да влияем!

Лукойл в комбина с държавата краде.ТОВА Е МАФИЯ

министър мръсник, заплатите като в ЕС ли са?!

Цената сега е над 30 щд и ще варира около тях според мен. Божо "Манчестера" явно има предвид, че по- скъпия дизел прилича на цените в други държави от ЕС, но на практика ние сме в долната група, която има нисъ стандарт и заплаща по- евтино бензина и дизела. При справка тези горива са по- евтини от Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. На практика нашият стандарт носи печалба за съседите, които може да зареждат и пазаруват у нас. За сравнение бензинът в САЩ като износител е 0,48 щд, а 0,54 щд е дизелът. В Русия са сходни със САЩ. Останалото е печалба на държавите от акциз и на производители, превозвачи и продавачи. Един барел е 158 лтр петрол от който излиза фракции бензин, нафта, газьол, мазут който също се разрежда и преработва.

Че сте жалки жалки сте.Но това е защото обичате руските рубли получени от нефт и газ.Майка си ще продадете за руското.А причината е проста и вие като тях нищо не можете.Единственото което можете е да крадете да убивате и да лъжите

Защо Лукарски е толкова зачервен? Защото се разведе и не знае точно за какво го направи ли?

На кого са данъчните складове

Дъжавата и Лукойл са в картел за ограбването на народа.

А знаеш ли че Румен Овчаров е представител на държавата в надзора на "Лукойл".

Ай стига ве.Амчи той е руски кавал ве

Цената на дребно на полтиците в България е по ниска от средната цена на бензина в Европа,а им се иска да се харчат поне като цената на дизела.Така разчетох новината

Просто са ни ниски доходите. Ако вземахме около 2000 евро на месец , тогава щях да съм съгласен с тезата - ЕС.

Е капутов, дали работещите в бензиностанциите и в рафинерията получават европейски заплатио?

Chefo77

Един нали каза "по телевизора" - "Не сме използвали думата картел, просто има споразумения". Демек тази жена прави секс и И плащат, но тя не е проститутка - просто обича да И плащат за секса. Ако не беше Марешки да размъти водата, щяхме все още да караме с нафта на 2+ лева при $30 цена на барел. Но реши да продава с малка печалба и веднага лъснаха далаверите. Сега се опитват да го измислят и дано не успеят, че лошо за нас.

diesel v UK-0.97GBP, petrol-0,97GBP

Господин Димитров,защо не го попитахте вашият бивш колега и сидейник директно-имали картел за горива,заплати по градовете в производствените предпиятия и фирми.И да го питате,знаете ,той какво ще Ви каже-нямам сведения или е възложил,но Вие не сте от вчера в политиката и Ви е ясно,че каквот и да Ви каже,ще излъже

Не е от комептенциите на правителството да налага акциз, с който реално контролира цените на горивата. Не е от комептенциите на правителството да се бори с евентуални картели, с което отново контролира цените. Не е от комептенцията на правителството да сравнява средните доходи на ЕС, когато сравнява средните цени на горивата. КЗК не е под ръководството на правителството и правителството по никакъв начин няма отношение към КЗК, както и не назначава кадрите в КЗК, включително нейния председател. Какво друго освен констатации може да очакваме от компетенциите на правителството?

Просто немога да се стърпя като го видя човечеца .... цитат:"Цената на дребно на бензина в България е по-ниска от средната в Европейския съюз, а цената на дизела е почти равна на средната в ЕС." Викам, г-н министре, да направим и заплатите като европейските, след като сме тръгнали да се сравняваме по цени, а? Ко ша кажиш? Или таз година не можа да идеш в служебна командировка навръх новата година с любовницата си в САЩ? Аз помня!!!

Преди Нова година бях в полша. Тогава там на бензиностанция на Лукойл цената на най-скъпото гориво беше 4,6 злоти, което е под 2 лева. Т.е. преди повече от един месец цената е била под сегашната в България. Междуврменно петролът падна още. Очевидно Бойко прибира 20 стотинки на литър бензин, Лукорски по 10, и останалите 20 се преразпределят от по-малките риби.

Кога ще започнете да се съобразявате със най-ниския стандарт в ЕО,когато говорите. Аз бих направила едно предложение заплатите в порламента и на дързавния служител да се обвържат с минималната заплата и пенсия.Споко,знам,че няма да се съгласите и всички ще сте еденодушни,но моля Ви не си мислете,че пасем трева.

Поредния шебек от правителството на ШЕБЕКА се появява да дърдори. ДНЕС НАЙІВАЖНОТО Е ЩЕ СТАВАМЕ ЛИ БУФЕРНА ЗОНА, ЗА ДА СПАСИМ ГЕЙРОПА?

Тъй, тъй, министре, да знаеш и на мен половината ми заплатата е европейска, а другата половина българска. Та затова се справям. :):):)

Не разбрахте ли комунистите и техния изтърсак ГЕРБ са левия и десния ташак на Ротшилдови. Пак гласувайте за тях за да ви влезе по-четвъртит.

По това какво отговарят правителствените мутри си личи че са вътре в петролната мафия. Оставка ! Бойкот на петрола ! Всички ние сме си виновни, мърмориме и на другия ден пак сме на бензиностанцията. Направете бойкот РОБИ , аз съм вдигнал колата на трупчета и не плащам никакви данъци от една година.

Да си припомним какво беше казал Ротшилд по адрес на България: България ще изчезне (т.е. ще престане да съществува) в 2020 г. Сега ясно ли е защо плащаме най-скъпите енергоносители в Европа, а и не само в Европа?!

Българите сме божи народ, затова юдеомасонските сатани ни мразят, но нищо не могат да ни направят защото имаме защита отгоре. Затова Ванга каза"Всички народи без звезда ще загинат , на въпроса "България има ли звезда тя отговори: България има цяло съзвездие"

Тъкмо това на юдео-масоните не им дава мира и им разваля съня. Впрочем те воюват с всички, вкл. и със себе си. Това е тяхното наказание и проклятие.

А заплатите, глупако?

Като сте малоумна рая , си стойте там !

1% от цялото население на Земята притежава и контролира над 40% от всичките й ресурси. Този златен процент е наясно, че който контролира ресурсите, контролира и хората. През цялата си история хората и техните държави воюват, за да превземат колкото се може повече ресурси. Но този лукс могат да си позволят само Великите сили. На държави като България, които могат да бъдат купени и продадени от някой средностатистически олигарх е отреден друг жизнен път да воюва, когато под въпрос е нейното оцеляване и да обира трохите, след като избраните, или наложените със сила, господари се наядат. А те и олигархичния им елит никога не спират да ядат, така че и за нас винаги ще има трохички. Но пък ни остава чистата съвест, че държавата ни не води кървава империалистическа политика, заради която са били избити десетки милиони невинни хора от държави в целия свят. За жалост, това не може да задоволи глада и лишенията, на които е обречен всеки втори българин, според Евростат. Това няма да ни успокои, ако трябва да изпратим своето дете със скъсани обувки на първият му учебен ден Малка България никога няма да може да участва в търговията с някоя от трите най-оборотни стоки, с които търгуват правителствата на по-могъщите държави петрол, оръжие и наркотици. Корпорациите са инструмент за икономическо поробване на цели държави, което води до тяхното подчинение. Икономическото робство, зависимост и голямо влияние са важна и основна част от империалистическата държавна доктрина. По своята същност и крайна цел те по нищо не се различават от банките и международните финансови институции. Те са просто инструмент, на който само държавите и алиансите, които го използват могат да се противопоставят. Останалите са обречени.

Дето си я нарисувал е от Княза на този свят. Но има и една друга картинка, която е по-достоверна и именно в нея България присъства. Казано е в Св. Библия: Защото ти е да имаш целия свят, когато загубиш/платиш за това с душата си (еванг. от Марка). Библията е една метафора, защото когато е писана на 1 млн. човеци е имало един зрящ, т.е нещата не са могли да бъдат казвани директно, за да бъдат приети и да станат разбираеми. И понеже Князът на този свят в момента вилнее, са тези гонения и издевателства над християни и рушене на църкви.

Първо бензина в Франция, Белгия и Холандия беше 1 евро Октомври 2015. Второ заплатите в европейският съюз са 20 пъти по високи. И трето защо не пробва тоба министърче да изкара месец с 750 лв и да си зарежда на европейски цени бензин.

Забравихме качеството. Разликата е от земята до небето.

Е голяма, и разликата влиза в нечии джобове.... та такива са отчетите

Този министър е тъп като галош!

Гледам тези физиономии на "политици", а виждам престьпници.

Въпрос номер 1: какъв е етническият произход/корените на населението на т.нар. Молдова? Въпрос номер 2: и тъй като отговорът на 1 е предизвестен, защо в Молдова офиц. език не е българо-руският? Няма защо да плачете и да правите аналогии, защото самата румънска нация и език са изкуствено създадени (вж. истинската история), плод на заговор с/у славянството и България/ Русия. Неслучайно Румъния изпрати военнен корпус на Изт. фронт, който участва на страната на нацистите в битката при Сталинград. Тези неща трЕбе да се знаят и да се мат предвид, когато се правят коментари и категорични изводи по актуални събития! Този подход се нарича проява на интелектуална съвест/почтенност.

Няма бьлгаро-руски език.А иначе нека оставим другите народи и да си оправим нашия, че след 10 години в БГ официалния език ще бьде "циганско-турския".

Но в случая (понеже си младо момче) не разбираш намеко! Езикът е българският, на който руският е само една по-поетична и архаична версия. Между другото вж. кога е конституирана държавата Румъния (която претендира за територията Молдов а) и какъв език са говорили т.нар. румънци допреди 15о год.

А в същото време нашият по-малък голям брат се свени да спомене приносът на българската войска в заключителната фаза на Втората Св.В., а именно прогонване на нацистите от Балканскио п-в и Дравската епопея. Но м/у роднини винаги е било така. Любовта се разгаря в навечерието на съдбоносно историческо събитие, каквото предстои...

Не знам какво трябва да ни признават руснаците, но след речта на Плевнелиев по случай 3-ти март, в която дори не спомена нацоиналността на загиналите войни за освобождението на Бьлгария от Турско робство не можем да очакваме уважение, а по скоро презрение.

Не е виновен м-ро, както и всите като него! Те са само кукли и бушони (за което разбира се им се дава възможност да захлебят) на кукловодите-сценаристи, за които ние не сме нищо повече от рая, и средството чрез което те легитимират битието си.

Вдигайте акциза бе. Скотовете все реват, че им скъпо горивото, пък и до тоалетната ходят с кола.

Имаше среща с КУРабийката ФАК Ю, ЕС.. И ИЗЧЕЗНА... Вече не работи ли в новините?? А ЕС дори пари ни даде. За тръбата "ТЕСЛА".. ГЪз за Австрия да пускаме.. И тишина.. Няма го.. Пак ли съй СНИШИЛ..

Като не щете от Лукойл, зареждайте от газпром бе. Там бензинът е сръбски от Ниш. В Ромпетрол може и да е румънски - кой го знае.

ЕКО лъжат в количеството. Пробвайте сами - сипете за 10лв и вижте дали компютъра ще отчете нещо.

Браво г-н Министър А заплатите , доходите , улиците , болниците , училищааааааате, дали са като в Европа? То за Цените си го знаем, че са ни Европейски.?!?!?!??!?!?!?:)))))

е как в америка демек сащ е бензина 37 стотинки за литър а тук млякото е 37 стотинки на производителя.

от коя държавна бензиностанция се обаждаш, като тиква ли, или като маймуна.

"...цената на дизела е почти равна на средната в ЕС." ЕХ, ЩЕ ДОЖИВЕЕ ЛИ НЯКОЙ БЪЛГАРИН ДА ЧУЕ СЪЩОТО И ЗА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ?

управителят на БНБ. подуправителите. Аз. Доживяхме дето се вика.

няма да доживеем българите ДА РАБОТЯТ поне една десета,от това което се работи в ЕС

Средната цена без акциз на бензина и дизела в Европа е 0,4 евро. Като извадим акциза бензина е по-скъп само в Дания, Испания и Малта. Дизела е по скъп в Малта, Люксембург, Дания и Чехия. Данните са от същата страница от която ни посочват данните- energy.EU. Просто се премълчава че в България акциза е по-малък и това изравнява цената с други държави.

Гадна отрепка. Мръсник който за нула време стана част от мафията. Крепи поста и говори угоднически. Марионетка долна.

Вчера видях статия в Яху, че бензина в Мичиган (САЩ) е 47 цента. Американски. Това е под 90 сторинки на литър! Само за това си изказване трябва да си подаде оставката! Нямало какво да направи! Ами какво прави тогава там в министерството?!

с нещо ви заглавичква. Беше се сврял кат полска мишка, ама АРХОНТЧЕТО го прилъга от трибуната на парламенто глупости да ви говори. А вий пишете и бришете... В туй време #С КОЙ си пазарува България.. Новио ви поздрав за от утре: "Добро утро! ПРАСЧО изкупи ли Бългaрия или чaкa още дa и пaдне ценaтa?".. Тъй де.. ВЕУВУЗЕЛИТЕ веч втора година са фанфари за управлението #С КОЙ...

Четейки таблицата виждаме, че средната производствена цена в ЕС (без акциз и ДДС) е 40 цента за литър гориво. В България тази цена е с близо 15% по-висока! Да - по-висока от средноевропейската цена! А спрямо най-ниските производствени цени се различава близо два пъти! Е как става тая работа, че производствената цена в България може да е ДВОНЙНО по-висока от произвовдствената цена в коя да е друга държава от ЕС при положение, че в БГ заплатите са най-ниски!?!

ми питай в руското посолство ! те го произвеждат , те знаят !

Въх,във варна питаме руското консулство!Соросоиден боклук!