Защо е уволнен директорът на болница ”Св. Иван Рилски”

Всеки директор, който се възпротиви на идеята за сливане на болници, ще бъде отстранен, заяви министърът на здравеопазването Д-р Петър Москов.

Обратно в новината

Коментари - Защо е уволнен директорът на болница ”Св. Иван Рилски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо да се пести от директори, които и без това нищо не вършат, а тези в Александровска са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ. Кой плати за глезотиите по концерта за 135 годишнината на болницата? Знаете ли докторе какво е да си пациент в Александровска? В св. Иван Рилски не съм бил, но казват, че е рай. Е добре защо да не запазим директора на добре управляваната болница за сметка на КРАДЦИТЕ от Александровска???!!! А иначе всяка промяна в здравната система би се приела на нож и за това д-р Москов трябва да бъде готов.

Д-р Москов, адекватните Ви публично изразени становища и някои действия по отношение на спешната помощ естествено предизвикаха одобрения, хората Ви подкрепиха. Римляните използваха и практикуваха максимата "Разделяй и владей". Друга максима беше "Събирай и владей" практикувана при образуването на така наречената ОАР (обединена Арабска Република - Египет и Сирия) страни с различен стандарт на живота. Едните (ниския стандарт) са доволни от това обединение, а другата страна (високия стандарт) са недоволни - защо да хранят мързеливците??!! Същото става и сега - дайте да обединим (по стар комунистически обичай) ТКЗС -ата с ниско заплащане на труден (с мотива и те са хора) с тези с високо заплащане на труден (защо да създаваме "изкуствено" неравенство). Москов, това са забравени, но явно НЕ и от тебе комунистически прийоми за управление!! ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ И ВЪРНИ НЕЩАТА КАТО СЕ БЯХА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СЕ ПРОВАЛИШ!!!

Вероятно за да сложим някой наш корумпиран като Ваньо Шаркалията.

Много хора симпатизираха на министара преди време, но надявам се да си свалят очилцата вече. Чудя се откъде ги намират, та и ги назначават на оговорни постове. Всеки втори вече админстратор!

тоя изрод с изцъклените очи ще направи още много поразии но ще бъде късно умрелите няма ни5кой да ги върне

Хм, какво/кого всъщност мачка Москов??? Това не са реформи, а някакви действия с крайно несигурен резултат. Или може би само прах в очите.

Нека иде Москов в Онкологичния диспансер в "Дървеница" и да види какви опашки се вият и как болните хора плащат скъпите изследвания и лекарства,пък тогава да мисли за реформи.Ще се ококори още повече!

мачкай червените гниди,стига са пили кръвчицата на българите.Нарушаваш им статуквото затова реват на умряло.Слушах професор Чирков и той каза "подкрепям новия министър". Действай и само напред срещу модела КОЙ!

Бре,много е серт този миниСТЪР! Като не може да се разбере с колегите си,да върви да дава упойки,но дали и там няма да сгафи.

си дежурния трол днес?!Гледам още не са пуснали опорните точки и само тихо ръмжите, колкото да показвате ,че ви има.

Той проф. Чирков подкрепяше и други хора,докато бяха на власт.

Член на надзора на НЗОК е бившият директор на "Софиямед", сега зам.-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Още една болница на собственика на "Софиямед" - Михаил Тиков, е в списъка с разпределението на допълнителни средства - пловдивската "Пълмед". Тя също очаква близо 3 млн. лева.Около 1.5 млн. лева допълнително ще получи МВР-болница, а малко под 1.5 млн. лева - института за спешна помощ "Пирогов"!!!!!!!!!!!!!!!

Предложението, което НЗОК беше лечебното заведение Софиямед да получи допълнително 3,6 млн. лева, което е най-големият възможен допълнителен бюджет. А вижте за ПИРОГОВ !!!!

Остава Москала-еврей да обясни, кой и как ще управлява бъдещата "мега-болница". Има ли си представа как става това? Тва момче хич не е наред, пак се напушил!

Москов,много леко пипаш,бе!Трябва,да развъртиш голямата метла-тази с тръните иначе,няма управия!

такива глупости с още по/влошаване на сдравеоп. ,за да махнат кадърните ръководители ,......,и да приватизират ефтино мародерите......

Ама съвсем по болшевишки го карате Москоффф така ли ви учи другаря Костоффф който не слуша вънка ,а професионализма а това че човека е къдърен и си върши добре работата болницата му е на печалба това за вас няма никакво значение.Вие трябва да си ходите и то колкото се може по бързо от както дойдохте на власт само скандали около вас.Некъдърен сте и си вървете с мир.

По болшевишки ами, като не става по друг начин. Нали виждате делото "Батко и братко" - ОПРАВДАНИ, няма виновни... Явно трябва със силна ръка.

Оправдани от съда.

Е що не оставят за директор на новата болница шефа на печелившата, ами ще го уволняват? Щом болницата му е на печалба, значи е добър ръководител. Защо да уволняват един добър мениджър и да сложат лош?

Защото не е Наш човек

Брееее, 1 млн лева ли струва администрацията на болницата за 1 година? Ами. че то тогава е ясно къде отиват парите на болниците. Да сливат всицхки болници, да остане 1 администрация и ще хартисат пари, та да има дори и за болните.

Москов първо да си направи труда да разбере, че в карето има само 8 болници, а не да включва сградата на СБАЛББ "Света София" м/у Иван Рилски и Инфекциозна болница като още една болница. Той даже не знае числото на болниците, които иска за слива, а се пъчи реформи да прави. Проф. Вучков най-добре го определи - конски докро с изцъклен поглед. Санадидат за континген на друга една държавна болница - Свети Наум.

Трябва да се прекрати практиката ,лекари на частна практика да работят в държавно болнично заведение.Тази практика предразполага към корупция и отклоняване на консумативи и ивентар в посока частен кабинет или болница.От тази порочна практика на лекарите са отклонени жизнено важни лекарства,консумативи и парични средства. трябва да има държавна политика за частни и държавни болници.

Е това е много вярно.

Абе колко е администрацията на една болница бе? Ако спестят по 1 милион от болница то бройката трябва да е около 200 души. Добра бройка. Затова явно ритат.

Който е против,ще бъде уволнен!Хаха,типично тоталитарно управление!Какво друго да очакваш от "костовисти"!!Дай на простия власт и му гледай сеира!

По долу съм споделил професионалната биография на д-р? Дечев и има няколко минуса!!!!!! Как да се разбира това - минусите за професионалните "успехи" на доктора? ли са, или смятате доказаната му биография за компромат? Ха ха ха ! Обърквате се вече!

е от школата на Костоффф. Там всички са заразени от болестта на Костоффф - неистова омраза към българите и всичко българско. Те са способни само да рушат, неспособни са да създават. В случая сме свидетели на най-дебилското действие - да отстраняваш специалист, чиято болница е единствената в България, която няма дългове. По-голям кретенизъм и дебелизъм не мога да си представя. Този с блестящите, облещени очички наистина действа като наркоман.

Болестта на Костоффф, е вследствие от неистова омраза към българите и всичко българско от страна на съплеменниците на Лазар Коен /"Жидов гроб"-Иван Вазов/. И след като "интелектуалците" от време оно, пренесоха двойният стандарт на скрижалите на Мойсей в България, Луканов, Ран'Ът и Костоффф отново вкараха на властта на турците в България /НОВОТО ИГО/.

Работя в Болница Иван Рилски.Защо този олигрофен Москов лишава държавната хазна от данъците и осигуровките,които влива нашата печеливша болница.Ако ние не подпомагаме държавата,то този малоумник да каже неговото министерство с какви приходи от собствена работа е увеличило благата.Пак питам-какво работят тези 2 шапки-министерството и касата,че лапат държавни пари?Нищо няма да се спести,а обратното ще стане,това вече ни е ясно.

Проблемът на д-р Москов е, че е съкратил, а не е уволнил д-р? Дечев! Та той е бил на такива високи нива във фармацевтичния бранш, че си е класически конфликт на интереси!

Не мога да разбера защо питате Москов за болница София мед? Проверете преди това и ще видите, че лицензът е издаден при един друг министър! Аман от нефелници.

За болести за които има лечение тук, не трябва да се плаща от държавата за лечение в чужбина. Това е вече личен избор с лични пари. Сумите са огромни, а с тях могат да бъдат излекувани тук сигурно много други хора.

Защо лъжат че има пари за онкоболните,като днес са върнали тъщата от шуменската онкология че няма пари.

Питайте, ама където трябва. Тук във форума няма кой да ви каже.

Но постнат тук, въпросът става информация за незапознатите с проблема форумци. Така че, трябва да се пита на правилното място, но и тук също е првилно, че го е задал човекът. Важно е да знаем до колко е вярно това, което министрите ни говорят по телевизията.

От отчета на Софарма В рамките на дейността на новата Дивизия Медицинска техника през м. март 2008 Дружеството печели обществена поръчка за доставка в МБАЛ Св. Иван Рилски ЕАД на система за магнитнорезонансни изследвания на обща стойност 5 611 000 лева с ДДС.... Според данни на производителя Дженерал Електрикс стойността на Ядрено-магнитен резонанс е 1 800 000 без ДДС. Или около 2 200 000 лв. с ДДС... На Мултисрезов компютърен томограф - КТ BrightSpeed Elite, окомплектован с втора работна станция, принтер, инжектор, електроразпределитело табло, и следните специализирани софтуери: ASIR - за 40% редукция на пациентната доза при подобрено качество на образа, виртуална колонография, мозъчна перфузия, дентален софтуер на конзолата. Цена 980 000 лв, без ДДС или около 1 200 000 лв- с ДДС. Всеки може да си направи анализ ,че личната изгода на Дечев и компания е в особено големи размери . Всеки разбира , само родната прокуратура -не. Между другото за цената която е платена за ЯМР по данни от същия производител може да се купи уникален за България с пъти по добър апарат като MRI - Signa HDxt 3.0T окомплектован с втора работна станция, принтер, инжектор , електроразпределитело табло, и всички специализирани софтуери за 1 500 00 Евро без ДДС.

Благодаря за подкрепата д-р Брусарски

Сина на собственика на лечебното заведение София мед и добрите му отношения с кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Е това какво общо има бе? С какво? И двамата сигурно са приятели на продавачката в кварталния магазин. А ти кажи нещо сега?

Скоро обаче Дечев пак се връща... Д-р Дечев се завръща наистина с размах. По времето, когато министър беше Славчо Богоев, Дечев си спечели прозвището Доктор Холограма.Повод за това стана гениалната идея на Дечев опаковките на лекарствата плащани от здравната каса да се украсяват с холограмни стикери.По тази схема от НЗОК към членове на Ротари клуб изтекоха 4 милиона лева за печатМедиите отразиха скандала Стикер гейт , но прокуратурата отново запази достолепно мълчание .Стимулиран от бездействието и д-р Дечев, който вече се бе въздигнал до директор на болница Св .Иван Рилски , реши да припечели отново за сметка на МЗС помощта на министър д-р Желев, за нуждите на болницата Дечев закупува ангиографски апарат от бившите си работодатели - Софарма , използвайки умело една започната от старото ръководство недовършена съмнителна сделка доставка на ЯМР на лизинг отново от Софарма . Всички участници в обществената поръчка тогава си спомнят как е опорочена умишлено за да се стигне до пряко договаряне със Софарма ... И ако някой ви каже ,че иде реч за качествено здравеопазване , вие не му вярвайте ! Става въпрос за комисионни... Извадка от интервю на Дечев: Има компетентни органи, които трябва да се произнесат по този въпрос. Още нещо - от същия дистрибутор на лекарства е купен и ядрено-магнитен резонанс на стойност 5,6 млн. лв. За нас като ръководство цената беше много неприемлива, затова проведохме преговори с доставчика и тя беше редуцирана с около 1,5 млн. лв. Разбрахме се срещу тази сума да получим чисто нов 16-срезов компютърен томограф, допълнителна апаратура към него, както и фирмата да поеме разходите по основния ремонт на помещенията, където ще се постави посочената апаратура. Според Дечев стойността на Ядрено-магнитен резонанс е 3 100 000 лв.

не изнесе нещата за Дечев публично?

Елитният клуб разполага със свои кадри на ключови позиции в българското здравеопазване. Ротарианци диктуват ходове и решения на лекарската гилдия. Такъв елитен ротарианец е д-р Дечо Дечев директор на МБАЛ Св. Иван Рилски в столицата. Кой е д-р Дечев ? Разбира се ченге ротарианец Минал през БКП , ДПС , а сега благодарение на своя приятел и работодател Огнян Донев, д-р Дечо преоткри партия ГЕРБ и изгодата от това. Д-р Дечев е завършил Медицинска академия в София със специалност оториноларингология . От 1981 г. до 1992 г. работи като оториноларинголог в Общинска болница, гр. Ихтиман, Окръжна болница в гр. София и МВР болница. От 1992 г. до 1995 е търговски представител на различни фармацевтични фирми . От 1995 г. до 1997 г. е началник отдел Лекарствена политика в Министерството на здравеопазването . От 1998 до 2001 и през 2002-2003 г. е директор Вътрешен пазар във фармацевтичния холдинг Балканфарма , а от края на 2003 до началото на 2004 г. е заместник-директор във фармацевтичния холдинг Софарма . От февруари 2004 г. е началник на кабинета на директора на НЗОК. Не се задържа дълго време там по простата причина ,че в касата по това време не са останали пари, а Дечев разбира от пари и пазар на лекарства. Някои негови колеги все още си спомнят статията на Нейка Кръстева във вестник Стандарт през 2002 год . - Дечо Дечев държавният частник ... Зам-шефът на здравната каса д-р Дечо Дечев пак напусна държавната служба и пак се върна в " Балканфарма ". Прави го толкова пъти, че вече е трудно да се преброят. Но винаги е там, където ще е най-полезен за близката до властта частна фирма , която се прочу покрай скандала с приватизацията на "Булгартабак". Иначе Дечев е бивш служител на МВР. Бил е ординатор в болницата на вътрешното министерство . След демокрацията работи ту в здравното министерство , ту като представител на две чужди компании, които внасят инсулин у нас . В която фирма е Дечев, тя получава по-голямата квота за доставки.

Имам смътен спомен, че някъде 2001-2002 беше и началник в НЗОК.

Няма как да стане реформа без промени! Промените ще дръпнат комисионните от раздутата администрация на болниците!Разбира се, че комисионерите няма да се дадат лесно! Нека като знае толкова комисионерчето-директор на "Св. Иван Рилски" да стане министър и да поправи системата! Само, че там няма как да се краде!

За два часа колоноскопия в болница Св Панталеймон в Младост, ми взеха 100лв за упойка, плюс това се разписах че съм бил три дни болничен престой. ТОВА ли е Реформата Москов ??? И не отговори : КОЙ стой за болница София мед и защо я наричат Турската болница

ТОВА ли е Реформата Москов ??? ТОВА Е! И никакви тъпизми и идеологически клишета не могат да прикрият тази истина!

Кажи де, Москов ли стои зад тази болница!?

Да стане, ама не го канят. Канят Москов, който и едно отделение не е ръководил. Но на сините това им е практика - ефрейтор оглави разузнаването, адвокат - контраразузнаването, доктор УНГ им е експертът по енергетика, а металург - ръководител на енергийното регулиране. Експерт до експерта!

Обиди, крясъци, насилствена клизма и бръснене, нехранене, отказ на вода, отказ на упойка при шиене след раждане, отказ от помощ при силни болки, недопускане на близки край родилката, отделяне на детето от майката веднага след раждане, недопускане на раждащата жена да се движи, мизерни стаи, пълни с хлебарки, ужасени майки, които биват ругани, че раждат точно сега, точно толкова дълго и точно толкова болезнено, жени, на които им щипят зърната на гърдите, за да пуснат мляко, жени, подлагани на излишно цезарово сечение, което струва допълнително. Такива истории заваляха днес, след като вестник 24 часа препечата личната история от блога на майка на три деца, в която тя си спомни за ужаса на първото си раждане и призова да не се мълчи повече за това.

И трите ли ги е родила по времето на Москов. Скоро не сме чували за тризнаци.....

Жандармерия ще влиза първо в циганските гета - където болните бият лекари и сестри, после в болниците - където лекари и сестри рекетират и бият болните.Това е реформа!

Видния лекар-анестиолог Москов,постигнал огромни успехи на научния фронт-старши асистент на 42 години ,дава акъл на тези от които трябва да се учи.И има интересна политическа съдба-от род на социалдемократи се пръква върл консерватор.За демокрацията какво да кажем-този урок -мисли като мен,иначе те няма ,смърди на фашизъм и комунизъм отвсякъде.Но иначе сме "големи" демократи,само дето сме доста некадърни.

Длъжност "Старши асистент" няма от 4 години, поне си актуализирайте информацията като ще плюете по някой. Не е нужно да е научно светило, за да знае как стоят нещата в системата. Досега се нагледахме на "постиженията" на разни светила в науката и практиката в медицината като министри, резултат е видим за всички.

"лекар-анестиолог" пък въобще няма

Eх, от род на социалдемократи и професори... Къде по интересно е министър да е от род на пожарникари, кравари, партийни секретари (БКП), фелдшери и пр.

Щом има назначен нов директор то сливане едва ли ще се случи. Просто добре е управлявал болницата и е натрупал резерви и това му е изяло главата. Сега ще сложим едно наше момче, което ще поправи грешката и то много бързо. Освен това тази болница е изградена и оборудвана от една смела жена проф.Александрова с пари от профсъюза/тогава един/ за лечение на професионални заболявания и трудно може да се нарече държавна освен ако не е национализирата. И друго политиката на това недоносче е ГЕНОЦИД: онко болните са оставени на произвола на болестта си,на диабетиците се спират лекарствата, децата нямат ваксини. Ебати управлението! Най-добре да дойде Емилия Ковачева и да намали разходите на касата с шишето по главата на мало и голямо!

Казах ви, хвани Москов, удари Рашидов, Борисов сам ще падне.

Щом има "пътеки" в една система,тя работата си е направо партизанска,нема кво да се лъжем!

Москов, реформата трябва да започне със спиране на лицензи и субсидии за частните болници. От къде са парите за толкова много частни болници, кой е собственика на всяка една? Да уволниш директор, който е извел болнично заведение без дългове, само защото не се е съгласил с теб е много гнусно. Всички ние обаче трябва да се присъединим към протестите на лекарите и да покажем, че няма повече да позволяваме министрите да се главозамайват. Срам и позор за Москов.

КОЙ стои зад болница Сфия мед и защо я наричат Турската болница ???

защо го оцтранявате - щом е несагласен направо го разстреляте *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-н Москов, защо се захващате със софийските болници, въведете ред първо във Вашето министерство, в здравната каса, все администрации за реорганизиране, оставете болниците, те все пак произвеждат полезен продукт.

Заради такива вече не гласувам за ДСБ

Цялата схема на Москов е обединение на разнородни болници в една шапка, 2 дружества са печеливши и 3 са губещи. Като теглим чертата печелившите ще загубят интерес да печелят защото ще им изсмукват печалбата, губещите ще си я карат по-същият начин.В крайна сметка ще имаме една огромна структура - ГУБЕЩА!!!! Преди 3 години един друг реформатор Дянков обедини болниците в СТ.Загора и в резултат дълговете нараснаха,но пък бяха съкратени или "доброволно" напуснали 30% от служителите

Една лема гласеше"Всяка крива линия успоредна на априлската линия е права линия".Дерзайте д-р Москов,може и да Ви се получи!

Който и да дойде и да започне някаква реформа-винаги ще има недоволни.. това е по-обясними причини.Реформата трябва да е добра поне за 70% от обществото.Иначе,при всеки опит да се направи някаква крачка,която да разбие този порочен модел/ниско качество на здравните услуги ,лекарствена мафия източване на клинични пътеки,грешни епикризи,плащане под масата ,паралелно работене на цели лекарски екипи-едновременно в държавни и частни болници и мн. др. порочни практики създадени до сега...Фактите говорят за това- голяма смъртнсот при новородени,много лекаски грешки ,не лекуване на хора,занижен контрол .. пациенти са под стрес ,като влязат в болница за медицински услуги-никой не им гарантира ефективно и добро обслужване....Необходима е реформа,за да се успокои обществото и може би и част от лекаската гилдия .Но смятам,че е необходимо да се "разбие " и монопола Здравна каса,за да се промени начина на финансиране-конкуренция и бързото въвеждане на електронна здравна карта.

Ало лелко тези лакърдии си ги разтягай на партийното събрание на деселбарските идиоти. Аман от общи приказки и глупости. Видя се този не става за поста който заема. От общите приказки за електронната здравна карта премина към някакви административни недомислици и сигурно ще свърши с някаква идиотия.

Лелка е баба ти.Ще оставите човека да прави реформи... а времето ще покаже дали са ефективни. Трябва да се почне от някъде... а ако това на Вас не ви харесва си забийте главата в пясъка...като щраус и така ще живеете по- спокойно.

Краставиците съдържат флавонола физетин, който има противовъзпалителни свойства и за който се знае, че има важна роля по отношение на здравето на мозъка.За жалост има и изключения - д-р Менгеле Москов -

Защо политизирате Здравеопазването? Някой да си е питал доктора от коя партия е? Кажете де!

Не се политизира здравеопазването, а се коментира вопиющата некадърност на един министър. Може като лекар да е много добър, но за управленец не става.

Говорих преди десетина години с познат лекар на голямо болнично заведение в София - главният ги бе събрал и инструктирал да оперират независимо от нуждата на пациента, сцел всички легла да са заети.Поисках да направя анонимно интервю с него за комунистически вестник/не на БСП/, но той ми каза, че веднага ще разберат кой е и ще го уволнят.

Уважаеми д-р Москов, Тъй като никога не съм очаквал от премиера Борисов да започне реформа в някаква област ,радвам се на Ващите усилия да започнете такова нещо.Искам да кажа нещо обаче: 1. Такива приказки ,че всеки ,който не е поддръжник на "априлската линия" ще бъде отстранен, можете да го говорите вкъщи!!!!! 2. Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (СБАЛДОХЗ-София, ЕООД) е самостоятелно, високоспециализирано, регистрирано по Търговския закон, лечебно заведение Тя е правоприемник на Клиника по детска онкохематология (ДОХК) към Катедрата по Детски болести на Медицинска академия (основана през 1972 г. на територията на І-ва Детска клиника, Александровска болница София). През 1990 г. е преместена на настоящия адрес и заема част от сградния фонд на УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ). Затова ли ще я обединявате с ИСУЛ? 3. Лечението на онкоболните е в трагично състояние - особено постоперационната химио и лъчетерапия. В момента се борим със семейството ми с това!Така че ,стига сте ни убеждавали в липсата на проблеми в тази област! 4. Не ме интересува политическата принадлежност на министъра , а неговата воля за реформа. Така е ,защото няма партия в България ,която да не е филиал на БКП и БСП!! С уважение Ви желая успех!

Уау, тук е пълно с ТРОЛОВЕ! :) Май шефовете ви гас пикаят, а?

Хвани Москов, удари Рашидов, Борисов сам ще падне.

Ами шъ падни! Вратът му е бая дебел и мутрите му са гепили държавата.

Така е и така ще бъде. Щом министъра не е прав, се прилага точка 1.

Личи си, че лицето от снимката няма и елементарна представа от мениджмънт. Към това, като се добави и отсъствието на какъвто и да е елемент на демократичност, положението е неспасяемо. Докога некадърници ще се упражняват в управление?

Сливането на всички болници(6 броя) при това с доста разнороден вид специализации със сигурност ще доведе до голям спад в качеството на лечение и организация на дейностите! Това ще бъде един тромав за управление мастодонт, който скоро след създаването му ще фалира! Навярно, това цели улавият д-р Москов! Анестезиолозите са изкушени от медикаментите с които работят. Този, подлежи на принудително освидетелстване, май! Много типичен блясък има в оченцата!

Кой е по-силен,министъра или системата "Здравеопазване"? И да надценяваме министъра,файда няма!

Потърсихме здравния министър Петър Москово за коментар по случая с пребитото от акушерка новородено. Ето какво каза той за нашата медия: Г-н Москов, защо липсва в медийното пространство вашата позиция по случая с пребитото бебе? Знаем, че когато става въпрос за нанесен побой, вие сте доста активен, но сега сякаш се скрихте от медиите? Не виждам какво толкова мога да кажа, случая е ясен последиците също, моята намеса не е необходима. Аз знам за какво намеквате, но за съжаление акушерката не е от ромски произход, ако беше, тогава всичко щеше да си бъде на мястото. При това положение на всички е ясно, че акушерката явно е с тежки психически проблеми и единственото разумно решение е да се обеси, така както се прави в развитите демокрации. Както виждате моят коментар за инцидента е излишен. Имаме ясен извършител, случаят е прецедент за здравната ни система, а и извършителят не принадлежи към етнос с рецидивни прояви.

Другото което ме дразни, е че българите все още очакват държавата да се грижи за тях от раждането до смъртта им, и ако може накрая и паметник да им вдигне. Това комунистическо мислене отдавна трябваше да сме го оставили зад гърба си, но уви още си патим от него. Днес, ако искате да получите качествена услуга, в която и да е сфера, трябва да разполагате с необходимите средства за да си платите за нея. Така че ако искате нещо качествено и конкурентно, самият вие трябва да предлагате качествени умения, които да помагат за конкурентността на подукта или услугата които извършвате, за да получите съответно качествено заплащане, което да ви позволи да ползвате качествени услуги и продукти, изработени от други като вас. Останалите , неконкурентоспособни граждани ще трябва да се задоволят с услуги предлагани от други неконкурентоспособни граждани, това е представителната пазрана демокрация.

Ал

Хайде сега да обясниш как да си платим за качествено управление на държавата. Ще това искаме. Чудя 8 милиарда от предния мандат и 16 милиарда от настоящия, малко пари ли са?

Айде стига с тези тъпизми! В държавите с държавно здравеопазване комунистическо ли им е мисленето? Точно тази болница е конкретен пример, че и така може! Държавното също може! Обаче комунистическо било мисленето! И на друго място го написах - дядо му на Москов, д-р Атанас Москов, сигурно сто пъти се е обърнал в гроба! Да краднеш като ген. Тонев, да обираш касата с надписване на несвършена работа, да предписваш ненужни операции и процедури само и само да източваш касата - това ли е НЕкомунистическото мислене?