Задължават аптеки да работят през нощта

В областите, в които има недостиг на денонощни аптеки, да се въведе задължителен график за работата им през нощта.

Обратно в новината

Коментари - Задължават аптеки да работят през нощта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Москов, що с брат ти не отворите аптека и да си стоите през нощта? Ще си поркате, както всяка вечер, а и някой лев ще изкарате Ако има недостиг от някаква дейност, то е защото не е печеливша. Ако тази дейност е социална - се поема от държавата като солирадност на обществото. Така, че Пеци, бъди така добър да предложиш на шефа си Б.Х.й да откриете социални денонощни аптеки в областите, където на търговските субекти това не им е икономически изгодно и не го предлагат като услуга.

Пепи, ква е таз топла бира?

Така е, когато управляват безмозъчни некадърници и алчни безродници! Имаше защитни съоръжения на границата, махнаха ги по "нечие" нареждане и сега строят ограда за милиони. Имаше въоръжена армия, разгъзиха я и сега - олеле, мале! Имаше нощни аптеки - общински, закриха ги в угода на някого. Сега ще задължават собствениците на аптеки да осигуряват нощни дежурства. Имаше...

За чия сметка ще бъдат заплатите и осигуровките на нощните смени на персонала? А тока, а отоплението през зимата? За да взелзе само един човек да си купи например 2 пакетчета Фервекс за 1.20

Чак фервекс едва ли ама игла за 6ст определено.

И другите не не струват , но тоаяя е най-измислен от всички!!!

Петърчо,пиле шарено,както любовно се обръща към теб Премиерът,в днешна България,никого за нищо на пазарен принцип,не можеш да задължиш.Аптеките са ЧАСТНИ и всеки собственик по СВОЯ ВОЛЯ,може да реши или не,дали ще бъде денонощтна или не.Работа през нощта,изисква много инвестиции,персонал,мерки за сигурност,допълнително заплащане. А ми ела,ако съм собственик на аптека и ме задължи да работя нощем.....нали се сещаш,какво ще ти чуят ушичките!?

Правилно! Това да не са ти лекарите да ги задължиш да подгъзуват денонощно и безплатно! Навсякъде пазарни механизми,само в медицината пещерен комунизъм!!!

Държавата майка-кърмилница, която ще решава вместо нас какви потребности от аптеки имаме по градове, села и паланки. Ще можем да си купуваме аспирин и клечки за уши денонощно. Ликувай, народе!! Ако имаше полза и смисъл от денонощни аптеки, щеше да има денонощни аптеки. Ама откъде толкова мозък в експерта-дактилоскоп. Абе, Москов? Докъде го докарахте с отпечатъците в болниците??

ПЕПИ ШАШЕВОТО съвсем се спухал вече. Митьо Очите е в съзнание и доставя ЩУРИ РАБОТИ за правителството

АМИ ЗАЩО ЗАКРИХТЕ ОБЩИНСКИТЕ АПТЕКИ,ТОГАВА ИМАШЕ НОЩНИ АПТЕКИ, А СЕГА КОЙ ЧАСТНИК ЩЕ ЗАСТАВИШ ДА РАБОТИ НОЩЕМ,ОСВЕН АКО НЯКОЯ ОТ ВЕРИГИТЕ СЕ СЪГЛАСИ

До всеко районно - нощна аптека!

Целият медицински личен състав, - Под пагон!!!

няма ли печалба нема как да се навият да откриват .Дреме им за пречките по откриваенето всичко едо печалбата.Печели печели продавай лекарства които не са нужни обаче да върви печалбата.Зорлем ни изписват лекарства от които нямаме нужда само и само да ги купим.

Ще задължат един собственик на аптека да работи и през нощта? Какви са тези толкова спешни лекарства, че трябва да се купуват нощем? Ако човек е толкова тежко болен - болниците са за това! А мобилните аптеки как ще ги контролира - лекарствата дали се съхраняват правилно? Ако има общински аптеки - ангажимент е на общината да поддържа и работата им през нощта. Но за частниците се съмнявам, че ще работят през нощта, особено в по-малките населени места. Някой дали е поискал справка, какво точно се купува от нощните аптеки?

За човек на легло-презервативи

мога да кажа, какво се купува) презервативи са на първа позиция, следват колкото и ви се струва невероятно - дамски превръзки)) тук-таме аналгетици. Ако аптека е покрай някаква болница - тогава има няколко рецепти за изписаните лекарства. Но това се решава с аптека в самата болница, винаги има такива. Та общо взето това се продава през нощните смени))

Град с над 15 000 души населени - задължително да има денонощна аптека, дори и общинска!!! Населени места до 10 000 души - задължително да аптека с работно време до 24 часа!!!

кажи на кмета да открие аптека, кметството да я зарежда с лекарства, да назначи на работа фармацевти и да им плаща заплата, нощен труд, работа в почивни и празнични дни, осигуровки и т. н. Едно време беше така - бщинска болница, общинска аптека....

Най после... Чувал съм много работи за Москов.. Но това е правилно решение.. Аптеките си правят каквото поискат иначе.. цели градове без нощни аптеки... това е аптекарството в България..

И как един магистър-фармацевт собственик на аптека, в която работи само той ще дава денонощни дежурства? Защото ще има санкции. Това противоречи на законодателството за работно време, почивки и отпуски.

Sm3hurk0

Мобилна аптека ми звучи, като бензиностанция на колела... За последното се хвалеха, че НАП успяла да разбие..... и били заловили....

Малоумието няма почивен ден!Как магистър фармацевт ще работи по 4 часа в аптека,когато ,по закон само той може да отпуска определени лекарства по лекарско предписание.Или защото така ще излезе по- евтино на фармацевтичната мафия с веригите аптеки?!!!

Много лесно - ще има работещи пенсионери-фармацевти на половин ден (както и досега).

Малоумието няма почивен ден!Как магистър фармацевт ще работи по 4 часа в аптека,когато ,по закон само той може да отпуска определени лекарства по лекарско предписание.Или защото така ще излезе по- евтино на фармацевтичната мафия с веригите аптеки?!!! По-добре министърът да каже,кога ще се пребори със реекспорта на лекарства от фармацевтичните вериги и ще спре изкуствено създавания дефицит на лекарства в мрежата?

Ами как ще се пребори. Вземи и прочети проекта за промени в закона и ще разбереш. Недей се задоволява само с жълти сайтчета. Или по лесно е да се плюе....