Ексминистър предвиди енергийна война с Русия

Изтеглянето на търговския представител Томилин е начало на енергийна война между нас и Русия.

Обратно в новината

Коментари - Ексминистър предвиди енергийна война с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Истински могъщите врагове на правовата държава, които са съотговорни за кризата, не се обучават в някакви си там лагери в Пакистан. Те търкат столовете на министерствата и парламентите." Подобни неща обаче никой не иска да чуе - казва Рот. В интервюто той твърди още, че Газпром представлява твърде интересен случай на сътрудничество между политическите елити и криминалните структури.

Интересно нещо, всички главатари на БСП като един се хвърлят да защитават Русия и руските проекти. И от 9 кладенеца вода ще донесат за да докажат колко са добри тези проекти. Каква е истината? Колко можм да разчитаме на Русия като партньор се видя през зимата на 2009. Въпреки всички нагъзвания и унижения на БСП към Русия ни спряха газа като стой та гледай. Така че такава енергийна сигурност на нас не ни трябва. Ясно е че трябва да си диверсифицираме доставките. И това може да стане само с проекта "Набуко". Това не пречи да учатсваме и в "Южен поток". Така ще можем да договаряме по-изгодни условия и с едната и с другата страна. Всъщност това е основната причина Русия да не иска "Набуко" - винаги е много удобно да бъдеш монополист. За България, обаче по-добрият вариант е реализацията и на двата проекта. Конкуренцията винаги е от полза за потребителя. За АЕЦ "Белене" никой не е споменал че няма да се прави. Но ако Русия продължава да ни изнудва може би ше се прави с други реактори. Това отново е част от енергийната сигурност и диверсификацията на риска. Така че за момента нещата са замразени, но тъй като на пшлощадката всичко е на кота нула вече можем да строим централата с всякакви реактори. Друг е въпроса кой трябва да носи отговорността за похарчените на вятъра 800 млн евро. Що се отнася до нефтопровода той очевидно е само в интерес на Гърция и Русия - Гърция си гарантира доставките, а Русия избягва Проливите за износа си на нефт. Нашите доставки на петрол не са свързани с този нефтопровод. А таксите от 35 млн годишно са твърде малки за рисковете, които поемаме. За справка катастрофата в Мексиканския залив. Според американски експерти щетите до тук надхвърлят 30 млрд долара. И да са преувеличили това са близо 1000 годишни такси, плюс невъзвратими загуби от туризма. Такива тъпанари като този екземпляр, Р. Овч., агента Гоце и други продажници са сключили неизгодни договори само и единствено в интерес на Русия. Не знам какво са получили в замяна, пък и не ме интересува, но настойчивостта с която Русия ни натиска и отправените заплахи ясно показват че става дума за милиарди. Да не кажем дестки милиарди. Плюс пробив на Русия в ЕС. Самият факт че всичкото БСП е ревнало в защита на очевидно неизгодни условия ясно показва че ББ действа правилно. В условията анкриза и липсата на финансиране би било безумие да се инвестира в неща, които евентуално ще се изплатят след 50 - 60 години. И за които ще трябва да се заробят нашите деца и внуци. Русия, ако е една нормална държава ще разбере ситуацията и няма да ни шантажира. А ако продължава така просто ние ще сме поредните, които мще им теглят една майна. Не че е добре - от това ще загубят и България и Русия. Но във всички случаи Русия губи повече. Най-малкото ще си подобрим търговския баланс с тях.

Не ти достига много за да ползваш като псевдоним KGB! И Южен поток и Набуко са добре дошли като проекти. Странно е защо подскачаш като ощипана девственица само за Южен поток. И нещо друго: Пожарът, който заплашваше преди години да погълне цяла южна България, кой го гаси? Отговорът е Русия и то безвъзмезно. Направи си справка колко плащахме на час на Франция за погасяване на далеч по-малък пожар! Субективизмът няма да ти помогне и в битието ти.

ни пробутва за пореден път Пешо тъпото!?!? И тоя кретен ходи да подписва споразумения с руската енергийна мафия! няма ли кой да го разцследва него, Р. Овч, Гоце, Серж????

Правиш ли разлика между целесъобразност на проекти и източване на средства по проекти? Ако имаш овощна градина и си наел пазачи и те вземат, че я претарашат - това означава ли, че не се нуждаеш от градината си или трябва да подходиш по друг начин и да съумееш да опазиш реколтата си? Енергийните проекти с Русия ни са повече от нужни!!! А тези, които бяха пуснали тръбите да текат в собствените им джобове, естествено трябва да бъдат съдени и ефективно осъдени!!!

Днес е енигматичен ден. Наши съграждани ни показаха какво трябва да бъде отношението на обществото към престъпници срещу които няма начин да бъдат събрани доказателства. Но за да не се повтаря такава обществена безпомощност - се обръщам към всички. Сънародници мили - събирайте информация, за да може след време, когато тези поредни ...... започнат да организират часни фирми за внос на енергия - да има основание престъпниците да бъдат осъдени по законен начин, а не чрез народен съд. Независимо, че генерал доктор инжинер инспектор (школник пожарникар семьоновски) ББ (неодобрен за служител на Държавна Сигурност въпреки желанието му) е толкова издигната личност, не му вярвам. Интересува ме не само мен а мисля и вас: 1.) Кои са експертите анализирали и доказали неефективността на отказваните енергийни обекти. 2.) Текста на експертизите. 3.) Списъка на политиците поръчали становището от тези експерти. 4.) Финансовия статус на експертите преди и след извършване на експертизите. 5.)Списъка на политиците отказващи енергийна независимост на Родината ни. Тези аргументации и списъци ще са необходими в даден момент, за да се докаже, че определена клика се е договорила да спечели лична изгода за наша сметка. В противен случай ще продължава по стария начин - престъпления има - престъпници - не; пладнешки грабеж има - никаква информация за грабителите. В началото на "демокрацията" какво разправяха - след 9-ти имало саморазправи (тъй като имало деяния, които са най-чиста форма на престъпления - но нямало информация някой да ги е извършил) - така, че събирайте информация.

Ха-ха-ха.....

това което ме притеснява е че правитеството не си дава сметка че на Балканите никога нищо не е ставало без Русия а и едвали и ще става Ролята на Полша на Балкатите за България хич не ми се иска да заемаме и ако някой ме пита защо Ще му отговоря ,защото поляците мине се не мине 20 ,30 г и го отнасят кога ог Русия, кога от Германия, кога от двете заедно Просто за тях винаги е проблем няма значение дали Русия и Германия ще са във война или ще търгуват и в двата случая пречат За съжаление ние тръгваме по техния път и лошото е че на три пъти сме се парили през 20век от такава политика ,но отново и отново същата грешка Б Димитров може да го смятате за всякъкъв но е длъжен да осведоми Борисов за историческите даденост Той в часовете по история я е слушал я не но Б Димитров я знае и е длъжен да му поразясни някой явни неща

гошо мноо си тъп на. балканиете винаги е имало една силна държава и тя е БЪЛГАРИЯ

Каква война? Цялата далавера е, че този дръвник преподавател по "научен" комунизъм, Гоце и Овчаров са се налапали с комисионни и искат още, но им затварят кранчето. Цветанов и Дянков трябва да ги проверят, както и заплатите в енергийния холдинг, как се финансира и от кого БСП също е интересно.

Не задаваш правилните въпроси! Създаваш впечатлението, че знаеш отговорите, но нещо не ми се вярва

на манипулаторите им стана трудно - особенно на евреите ,дето се правят на "братушки"- справка Миллер - вожд на обидените и бедните, и онеправданите!

Абе вие какво се дърляте само? ББ казал първо НЕ, после казал - ЩЕ ВИДИМ, а Петър Димитров казал - МАЙ и вие веднага си направихте 100% изводи?

Някой каза,че Русия е с история.ха-хя,нейната история е колкото на американците-300 години и почва от Петър 1.За култура-да

И да допълня - от времето на Петър 1 на руска територия не са преставали войните и Русия все още е държава. Дори в момента е в състояние на война с Япония.

Съгласно някои източници Русия/СССР е страната, която е била най-много във война през своето съществуване - около 75% от него.

ква воина просто тярговия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Човекът го е казал. Пожарникарят ни вкара авто гол. Останалото е блъ-блъ-блъ.

Смята се, че проектът "Сахара" (DESERTEC solar power project) би могъл да доставя 15 процента от електроенергията на Европа до 2050. Три компонента: Concentrated Solar Power CSP, Sahara Forest Project и Seawater Greenhouses. Международен проект за "зелена" енергия, промоциран от DESERTEC- европейска мрежа от учени и инженери. Електроразпределителната мрежа според проекта обхващала Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Интерес проявяват ЕС, страните в Залива, Алжир, Тунис, САЩ. ЕК (Европейската Комисия) по принцип разработва Strategic Energy Technology Plan защото иска да увеличи количеството на възобновяемата енергия до 20 процента през 2020. Но: 1. изисква 400 милиарда евро инвестиции. 2. Институционалното регулиране на проекта създава трудности защото повечето енергийни проекти в района са със значително държавно участие. 3.Енергийните системи на Европа нямат нужната степен на интеграция. Освен това енергията трябва да се транспортира на много голямо разстояние. Но най-голямата пречка е цената на произведената електроенергия. Електроенергията произведена сега с най-евтината соларна технология е 160 долара за мегаватчас, в ТЕЦ с въглища-60 долара за мегаватчас, в ТЕЦ с газ-80 долара. Северно-африканските правителства вече сами работят по соларни проекти за собствени нужди - the Plan Solaire (Тунис) и пр. ...Други новотета. The UK charity SolarAid е разработила малки соларни панелки, които могат да заместят газовите лампи в не-електрифицираната част на Африка. Цена 15-20 паунда. SolarAid не ги дава без пари, обаче не ги продава и за печалба. Целта е да бъдат дистрибутирани от местни продавачи за да се увеличи броят на хората, които имат по-стабилен доход. Много добра идея. За тези, които ще бързат да съзрат "келепир" искам да кажа, че в региона за който става въпрос идивид с готварска печка продаващ стотина малки питки е "дребният бизнес".

Горивната клетка стои в ъгъла на бюрото ми. Водородът се получава с ралагане на вода ННО. Енергията с която се разлага водата е като за една акумулатор 12 болтов. Скоростта е впецетляваща. Остава водорода да бъде компресиран-втечнен. Цената на енергията е 1 евро месечно за каквото си искате количество потрбление. Все едно ток, гориво, отопление, движение...Без НИКАКВИ ВРЕДИ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЧОВЕКА ЗА ХИЛЯДОЛЕТИЯ НАПРЕД.

Ако оставят на мен, няма да седиш на бюро, да вземаш държавна заплата, да измисляш нови закони за енергията и да лъжеш хората като дърт мангал. А ще гризеш кофите за боклук, драги!

еее айде стига вече с тия братушки бре

алооооооо като се разлее петрол в бургаския залив какво ще правим после :):)

Kато са толкова неизгодни за България тези проекти, защо ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЯХ, а съседите ни само чакат / и едва ли само със скръстени ръце / да се провали нещо в отношенията между България и Русия, за да се наместят на нашето място! Турция вече договори с Русия строеж на голяма АЕЦ и е готова да ни замести в нефтопровода /имаше официални разговори между Путин и Ердоган преди месеци!/, от което Бургаският залив няма как да е по-малко зстрашен от разлив, а НАПРОТИВ!!! Румъния е готова да ни вземе Южен поток и да строи нови реактори на "Черна вода", което намалява още повече пазарния ни дял за износ на ток! Само преди 3 месеца Германия тържествено отрази започване строежа на газопровода Северен поток , чиито акционери са руски /51%!!!/ , немски, холандска и френска компании, като Шрьодер заяви, че "Проектът е вратата на Европа към Русия, която сега се отваря широко" и двамата с Меркел си подадоха ръка за добрата сделка! Швеция обяви, че ще удължи живота на старите блокове на АЕЦ-ове си до 60 години, а новото холандско правителство заяви, че в приоритетите му е построяване на нови атомни централи в страната! Дори Украйна осъзна, че тръгва надолу и направи завой в отношенията си с Русия! Миналата година, когато усилено се заговори за енергийните потоци в Европа - как и от къде, германските вестници публикуваха карта, в която нагледно показваха и разясняваха на германския читател коя е най-важната енергиино - стратегическа държава в Европа и тази страна беше....БЪЛГАРИЯ!! На картата беше ясно показано как всички тръби и потоци за Европа минават през българска територия! Защото енергията на Европа идва главно от Русия, с евентуално допълнение от либийски, ирански, казахстански и други енергийни източници! Това дори Китай го проумя и сключи договор за голям газопровод с руснаците. А Виетнам успя да използва добрите си отношения с Русия и се договори за строеж на АЕЦ само за 2 милиарда евро!!! Русия одавна вече не е комунистическа страна, но затова пък е страна с огромна култура, история, и световно влияние, свързани с европейските! И Европа има повече доверие на Русия, отколкото на съмнителни правителства от Азия, Далечния или Близкия изток! Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер :"Европейската комисия може да разгледа възможността да обяви Южен поток за част от трансевропейската енергийна система"!!! Макар и западна Европа да ни завижда за доброто енергийно географско положение, европейците мислят с главите си, отчитат стратегическато ни географско положение и приемат положително добрите енергийни отношения България - Русия! Колкото и това да не е приятно и изгодно на американския им натовски съюзник! Че защо иначе Гърция, Италия, Австрия и Франция ще се включват в Южен поток?!! Че защо Гърция и Италия ще искат петролопровода?!! Че защо Саркози вчера ще прави изявления, че Русия е важен политически, икономически и енергиен партньор на ЕС и трябва да се върви към сближаване между двете суперсили :"ЕВРОПА И РУСИЯ са призвани да раборят ЗАЕДНО!"!!! А Размусен ще заявява официално, че НАТО няма да взема решения за ПРО без Русия! ЕС очаква от България да бъде стабилен енергиен партньор и да използва всички свои предимства за да пренася изгоден нефт и газ за европеиските страни! Само българските политици отново се оказват продажни, подкупни и късогледи! Преди десетилетия пак такива "будни българи" доведоха страната ни до 2 национални катастрофи и подариха български територии на съседите! Е, СЕГА СЕ ГОТВИМ ДА ИМ ПОДАРИМ ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ, ЗА КОИТО ЦЯЛА ЕВРОПА НИ ЗАВИЖДА!...ЗАЩОТО НЯМА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА В СВЕТА, В КОЯТО ЕДНОЛИЧНО ДА СЕ ВЗЕМАТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ВАЖНИ РЕШЕНИЯ ЗА НАЦИЯТА! ПРОСТО КОНСТИТУЦИИТЕ И НАРОДИТЕ НА РАЗВИТИТЕ ДЕМОКРАЦИИ НЕ ДОПУСКАТ ТОВА!!!

СЪГЛАСНА СЪМ С ВСЯКА ЕДНА ТВОЯ ДУМА И МИСЪЛ!

Ами няка повоюваме малко за правото си на по евтина енергия.

Пешо тъпото пак cе е изходил по медиите, който му cе връзва cи е cам виновен.

Най-добре ще е руснаците да спрат де що има кранчета, че да се събуди малко тоя заспал народ. Може и Боко да си замине предсрочно, а не да му следим простотиите в ням ужас цели 4 години. Аз кола нямам, да му мислят тарикатите, които аха аха да хванат американската мечта за подгъзните косъмчета.

А как иначе да говори П.Димитров, след като дъщеря му от години работи в руската енергийна компания Лукойл?

Какво би могло да се о4аква от полититците на една страна които разрешават по единствената БНТ кадето се предаВа световното през по4ивките да се рекламира Турски курорт СРАМОТА . Много ми Е му4но за тези страни които не могат като нас дирентнО да договариат с РУСИА. НАИ вероиатно хората там ще триабва да се самоубиват или просто сами да си шииат дурвеното пардесиу. Нека не сме пове4е НАИВНИ. Не ни триабат тези проекти те не намалиават стоиността на НИЩО просто приават по лесно да ни ограбват собствените ни полититси .

а бе този човек със задника ли са мисли НЕ ГО ОТТЕГЛЯТ А ГО УВОЛНЯВАТ демек не си е вършел добре работата и ги е затруднел в големите лъжи а може да се е напил и похвалил например - ние тия балани да ги вържем па нищо че с наша гасз не можем да го напълним - то и на глепаците стана ясно че искат да ни вътрят

За разлика от повечето от вас аз нямам HSI връзка с различни институции,нито Държавният Департамент или "Даунинг стрийт" ми нашепват в ухото съкретна политическа и икономическа информация.Просто се опитвам да разсъждавам логично ,но не съм много сигурен в това. 1)Единственият газопровод ,който има България навлиза в нейна теретория в околностите на град Кардам ,след това се спуска на юг с малки отклонения към бившият промишлен комплекс Варна - Провадия захранваики чрез къси хопове промишленността в Н.Пазар,Шумен,Търговище ,ако все още е останала такава.Втози регион газопровода се разделя на две направления: едно на запад и едно на юг.Южното след пресичането но Стара планина в околностите на село Лозен се разделя на две: южно през с.Горска полян преминава на територията на Р. Турция, а западното стига до Ихтиман където също се разделя .Южното при Петрич преминава на територията на Р.Гърция ,а западното достига до София захранваики всички тецове и промишлини цинтрове , ако все още са останали такива.Шивашките придприятия настанени в обори и полусрутени училища не ги броя за такива.Има и един малък (с регионално значение) газопровод от Гърция до Хасково.Ако нямам грешка диаметъра на тръбата му е 300мм.На основният,ако не се заблуждавам 900мм дебелостенна е безшевна за 8-10 пъти по голямо налягане.В България много от тецовете работят на природен газ, а преминаването на мазут е скъпо и силно замълсява околната среда , а на всичкото отгоре петрола за нефтохима в Бургас идва в 90% от Русия през Босфора е скъпо.Така,че изводите се налагат от самосебеси.Предполагам,че вдигането на цената на газа е обвързано с тези деиствия на правителството и приближаващата се зима,и няма да е последно. 2)Колкото до АЕЦ Белене решението е взето през 80-те години, вижте до къде е стигнало.Една АЕЦ се стои от 7 до 10 години.На някои им се стои на тъмно и студено.Алтернативните източници добре звучат ,но добиваната от тях енергия е толкова скъпа, че цената на сегашната ще Ви се види пезплатна. Соларните паркове са толкова скъпи и удобни за пустинни местости с голямо слънцегреене и цена 80-100 пъти ,пак подчертавам 80-100 пъти по-висока от сегашната.Ветрогенераторите също добиват енергия десетки пъти по-скъпа и са подходящи за безлюдни месности с постоянна сила на вятъра.Придставете си отивате на планина за малко тишина ,а не много далече от вас няколко ветрогенератора тракат, ама как тракат денонощно.Колкото до Мартин Димитров освен лобис е и циклофреник и приди всяко публично изказване отива на подходящо място ,за да бъде финансово и иформационно стимуриран.Както е казал сър Пит "Англия няма вечни приятели има вечни интереси" Някои преписват тези думи на други политици , няма да споря.Аз не съм много грамотен може и да греша. Все пак няма да решавам уравнението на Шрьодингер в темпорален вид зер.

Не съм запозната с изнесените от теб подробности, но дори и без тях, желанието България да се развива като нормална държава /т.е. хората да не живеят ден за ден/, ми подсказва: Енергийните проекти трябва да се осъществят!!! Четейки коментарите, придобивам усещането че доста хора са ангажирани от надзорниците си за да покажат едно изкривено обществено мнение. Първанов трябва да свика референдум за цялостната енергийна политика!

ABATMOLLE

След като Р. Овчаров и С. Станишев промениха договрите за газта в полза на Русия явно е, че ще има война! Какво очакват рунаците, като са монополисти да не са 100 кила?

А ние в кой хотел живеем?

ТУК СТАВА ВУПРОС ЗА ЕДНИ МИЛЯРД ЛЕВА КОМИСЬОНА ПО ДОГОВОР ЗАТОВА РИТАТ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ

Българинът разбира предимно от кукуруз и говеда.Потомствен селянин, трябва ли да решава дипломатически, политически или икономически въпроси, остава само голият му бабаитлък и безплодните му опити да се прави на герой.Какъв герой е, вече знае целият свят.Кражби, далавери, простотии, проституция, дрога , пияндурски истории и пр.

Относн думите на кумониста. Ние настина сме енергозависими от Русия /основно с газта/. Ама Вие дъртите комуняги искате и да сме зависими и за ел енергията от тях. Я си скрий мазната физиономия.

Е ДА, ТОЗИ КАКВО ДРУГО ДА КАЖЕ? ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ В БГ

Русия трябва да се замисли относно политиката си към България. Освен кръвно свързани двете страни, бълг. народ е единственият извън Руската фидерация, който храни искрена и безкористна любов към руския народ. За съжаление управниците и в двете страни се оставят да ги настройват едни с/у други и не отчитат този факт. Русия трябва да преосмисли своята политика през последните 60 год. (фаворизираща интересите на страни, които са се отнасяли враждебно към Б-я) и да осъзнае, че естественият й съюзник в този объркан и нестабилен свят е България и не трябва да допуска двете страни да се конфронтират. Водещата роля в тази насока е на Русия и тя трябва да отчита интересите на Б-я и да проумее, че двустранните отношения трябва да се развиват на равноправна основа.

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! З.Стоянов

Те и затова трябваше руските войски да бият пътя до България 1877-78 за да се видим свободна държава, щото пишман патриотите "силно обичат и мразят". С обичане и мразене политика не се прави, както виждаш България след 120 години граничи сама със себе си...

Няма каво да мислят Руснаците - те са ни писали бегали. Интересите им към Балканите си остават но за по-късни периоди. Те си гонят целта за възтановаването на статуквото то преди 1988 г. и ние засега не влизаме в тези планове каквито и правителства да дойдат на власт. Те ще ни използват точно така както в момента го правят и останалите - ЕС, Щатите и тнт. и това скоро няма как да се промени, поне в близките 10-15 г. Но така ние самите си го постлахме с избора на правителства които сме правили като избиратели през годините.

Най стойностният коментар който прочетох до тук, равнопоставеност от тук идва целия проблем.

Аз съм на 40 години, 100 % българин (доколкото на този географски кръстопът някой може да е стопроцентов българин). И не храня нито искрена, нито безкористна любов към Русия. Не прикачвай своеволно всички българи към рубладжийството!

Русия е права да не ни слуша всеки ден- един ден казваме "ДА" на общите разработки, а на другия "НЕ"! Като нямаме енергийни носители не трябва да си хабим енергията в непристойни изявления-трябва да мислим повече!

Задаваш въпроси от типа "не ми задавай отговори"!

БОЯТ НАСТАНАААА ТУПКАТ СЪРЦА НИ :d

Задаваш въпроси от типа "не ми задавай отговори"!

тези празни кратуни имат вид на колхозници-да се смееш ли ,да плачеш ли??????????????

На 13 декември 1941 г България обявява война на САЩ и Англия,като по повода Народното събрание /и тогава така се е казвало/ става на крака и посреща новината с бурни аплодисменти!!?При "обявяване" на една "газова война"не изключвам подобна реакция и от сегашното Народно събрание,какво тук значи някаква си Русия!Е ,за последиците....хм,дали пък... абе,дай да покажем че от нас по-големи бабаити няма!

Абе, смешници прости - ако ти имаш някаква стока и трябва да я продадеш - ОК - може да отбиеш от цена и да приемеш условия. НО - ако купувачът, на когото определено му трябва стоката, ти се прави на Софийския балет? Е - еб*л съм ти и стоката - няма да я продам точно на ТОЗИ купувач! Франция влезе във Северен поток - на тях ще им направя отстъпка. Е, а и стоката е търсена, очаква се и да свърши следващите години. Хората не ни се молят да купуваме, а предупреждават, че ни е последна опция да се случи!

изцяло се сагласявам с думите на този господин, вапреки че ненавиждам бсп. народа ще плаща пак, за тапите си управници от герб *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

кви тъпанари имал у нас...е затова шви бърка отзад Боко

не се кахурете турция ще ви продава ток ..за дупе простаци гас има в америка и за нас ,цяла европа иска енергия от русуя само ние не

Като се плюе по Русия, така става.

Тоя дръвник и питекантроп ясно и недвусмислено показа какви подлоги на КГБ са комунистите. Боже, направи нещо с тази измет, дето съсипа и продължава да съсипва България! Подкрепяме изцяло самоотвержената и националноотговорна позиция на правителството на ГЕРБ. Разчитаме на солидарната подкрепа на държавите-членки на ЕС и на съюзниците ни от НАТО. Подкрепете ни в борбата ни с Империята на Злото!!!

Дръвникът в случая си ти, момченце. Разчитай колкото си искаш на ЕС, само че газ от там няма как да дойде, а ток, дал господ, имат ама познай от три пъти за колко го продават. Глупак!!!

"Национално-отговорната позиция на правителството на ГЕРБ" означава, че е тръгнало по пътя да нанесе самото то жесток удар на България. Може би най-жестокия удар... Какво значи разчитаме на солидарността на ЕС и НАТО? Ще ни дадат газ и ток ли? Или ще обявим война на Русия? Така пишат немислещи люде повтаряйки изтъркани словесни клишета, отдавна лишени от смисъл. И г. Стамболовистът ще се бие след време по главата, загдето е писал така. Отказът на Бойко и безропотното изпълнение на нарежданията на Америка е изключително антинационална позиция. Съмнявам се, че Бойко я схваща... За това говорят аргументите му. Не ги повтарям за краткост.

Боже,този пък е кръгъл ..........т.

Върви виж яйцето в градинката пред Кристал и го питай от какво му е белегът! И после го хвали!

От отрепки като теб му е белегът.

Ти луд ли си? Мислиш ли, че вече има толкоз ненормални българи, които да летуват в бетонираното, осрано и оскъпено българско-мутренско черноморие?

Поредното национално предателство от агента на ЦРУ ББ, ама всички вие които го защитавате-слепи ли сте, глупави ли сте или ста платени?!?!?!?

Ако си прав и наистина ЦРУ ще ни отърве от болшевиките, то ще ми се издигнат в очите.

Да, ЦРУ е основано само с идеалната цел да освобождава разни тъпаци от последствията на тяхната тъпота:)))))))

Не са платени, от тия пари забрави. Просто лумпенизирана неграмотна паплач. С никакви технико-икономически познания. Толкова е просто.