Мъж отстъпи реда си за трансплантация на момче

Мъж от Пещера, нуждаещ се от трансплантация, взе благородното решение да отстъпи реда си на момче. Сега обаче Ахмед Моллов спешно се нуждае от помощ.

Обратно в новината

Коментари - Мъж отстъпи реда си за трансплантация на момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дълбок поклон пред този достоен човек! Нямало ли добри хора в България? Ето един светъл пример за добрина и човечност.

Дайте да помогнем на човека. Заслужва. Такива хора трябва да живеят.

murena

Ахмед Мустафов Моллов в Общинска банка. BIC: SOMFBGSF IBAN: BG81SOMB91301030455701 (сбъркан е BIC в статията, но това не е толкова важно) Успех на Ахмед Моллов!

Изглежда че някой в тоя сайт има близък на хемодиализа и започнаха да пишат сърцераздирателни статии за трансплантации. Не ми е ясно защо трябва да се плащат десетки хиляди пари на чужди болници след като такива доктори има достатъчно у нас. И не да пишете само за тия диализно болни, дето сега изнудват хората за пари. Добре е да пишете и за другите хиляди диализно болни, да им съберете пари и купите по един бъбрек и за тях.

Разбирам те, че не ти е ясно. Не се напрягай повече. С твоя мозъчен капацитет никога няма да ти се изясни.

Ясно е, че не си запознат/а с положението на "тия диализно болни" който или която и да си. В България не може съпруга да дари орган на своя съпруг, такъв е смотания закон. Един съвет само, като няма какво умно да напишеш, по-добре не се пъни. Не ти се получава, глупачка. Моли се ама силно се моли да не попаднеш в такова положение.

А дали ще приемат плащане в .."натура"??!

От сърце ти пожелавам да изпаднеш в неговото положение.

дрогиран, дрогиран ще умреш. Простак.

Доброто е генетично заложено в древните Българи. Но ви моля , преди да се правят преводи внимателно да се провери цялата информация . Нямам никакво доверие на " статиите " на дира ! Със здраве :))

Познавам човека. Статията е напълно вярна.

Имате грешка в BIC кода на банката. Предполагам, че правилният е SOMBBGSF

Възмутен съм от манипулирането на хората!!! Господинът няма как да "отстъпи" ред на момче за трансплантация, тъй като преценката кой да бъде трансплантиран се извършва от лекарите въз основа на медицинските показатели на пациента и се трансплантира най-подходящия, най-съвместимия. По никой начин това не може да бъде преценка на друг пациент. Това не е опашка за картофи.

А ако той не може да дойде или не може да бъде трансплантиран или ако е починал междувременно???? Винаги има втори..... и без това донорите са малко, ще е тъпо да изберат само един, а той да не може да бъде трансплантиран.

И ако господина каже " НЕ" какво се случва? Трансплантират му насила ли? За гушата и под ножа? Вярно е, че българина се научи винаги да е черноглед и за всичко да е мнителен ама чак пък толкоз не ива!!!

Ако написаното е вярно с удоволствие ще му помогна, колкото мога. Това, че той е мюсюлманин, а аз християнин, няма абсолютно никакво значение.Но ми е омръзнало, да бъда лъган. Затова моля, редакторите в ДИР, да потвърдят, че са проверили информацията, този човек наистина е направил това добро дело. Скоро не съм виждал, но когато от ДИР участват във форума слагат една жълта лента в поста си. С нея ще докажат, че потвърждението е наистина от тях.

И как позна, че е мюсулманин? Може да е атеист, будист или католик.

Името му е мюсюлманско, но както вече писах, това е няма абсолютно никакво значение. Значение има отговора на редакторите! А те четат редовно постовете и моя са го прочели достатъчно пъти. Това го знам, защото съм писал, поста ми е бил видим и в определен момент са писали, че е скрит по някакви съображения. Това е резултат от действие на човек, автоматичното скриване например, ако е написано .сом се случва моментално.

За съжаление ни вече ни остава само да разчитаме един на друг. Направих превод от 50 лева,давайте хора помагайте !

и от мен.

Наскоро майка на момче мюсюлманин дари парите събрани за лечението на вече починалия си син на други нуждаещи се, а сега и този мюсюлманин прави жест с риск за живота си! А ние "православните" българи какво правим? Плюем в лицето на Левски, ововаме се в чужди знамена и гоним нуждаещи се и католически свещеник! Браво на нас - много "българско", много "патрЕотично", много "християнско", много "човешко"...

И Вие ли сте от онези, които старателно ни набиват в главите колко сме лоши, ние българите? Поправете ме, ако греша, но въпросната майка, за която говорите, не дари ли средствата също малко избирателно!

дари ли ги е? дарила ги е. Ако беше ти сега каква кола щеше да караш?

Ако ти си плюл в лицето на Левски, аз не съм! Ако ти си се увивал с чужди знамена, аз не съм. Ако ти си гонил нуждаещи се и католически свещеник, аз не съм. Така че ако обичаш не ме слагай под общ знаменател! Аз съм българин и не съм вършил нищо от това за което говориш, не ми го преписвай!

За какво се бореше Левски - за чиста и свята РЕПУБЛИКА!!!! 100% си атакситче и искаш управление под крилото на Путлер. А от там и знамената които дори партията ви има. Я да видим какво не си гонил - какво ти е мнението за сирийците които търсят убежище в България от руските бомби? Ще ни кажеш ли :) Сега ще разберем що за човек си.

Абе аре бе, говори ти се в преносен смисъл, иначе червената петолъчка на челото ти личи и няма значение дали е американска или сАвеЦка...

Браво на Ахмед! Нека Аллах го закриля и спаси живота му!

Не се научиха че най лесно става с СМС Така може да се включи всеки.Малко е тъпо да отидеш в банка и да кажеш Искам да внеса 10 лв... Достоен човек

Ми не е тъпо. Правя го и никой не ме гледа странно.

Точно с СМС не бих искал да се включа! Директно 20% за ония ,които с нищо няма да помогнат на Човека .

Споко, човече, не се гЪзирай))) Отдавна е отменено ДДС-то за такива СМС-и

ами ползвайте интернет банкиране, вече е толкова лесно, че и до банката не трябва да ходите, а ако искате и 1 лв може да пратите

Пратих му 100, повече в сметката нямам що съм пред заплата. Доброто трябва да се възнаграждава, ми се струва.

В поста си от 13:22 Илия твърди, че е сгрешен кода на банката. Ти от първа ръка, какво можеш да кажеш?

При мен кода на банката BIC се генерира автоматично от номера на сметката. Т.е. не съм го въвеждал. А, номера на сметката има контролна сума и не би трябвало да бъде приет ако е сгрешен. Банката ми прие кода на сметката и извърши превода.

Държавата трябва да се включи и да помогне с някаква сума също! Най-малкото заради благородството на този човек. Фонда за лечение в чужбина има пари. Останалото от граждани!!!

Фонда за ЛЧ най вероятно не се включва защото бъбречна трансплантация е вече рутинна операция в БГ.Явно близките са решили сами къде да се извърши операцията

Благодарности от сърце за този жест! Ще се помага с каквото е възможно, дано не се налага да се чака дълго!

Ако бъде предоставен телефон, парите ще се съберат за един час.

От вивасом ше изядат повечето пари ...

А като се добави и ДДС... :-(((

Дано да се съберат...