Съдът в Страсбург обезщети перничанка след 38 г

Европейският съд по правата на човека в Страсбург реши перничанката Роза Добродолска да бъде обезщетена с апартамент след 38 години чакане.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург обезщети перничанка след 38 г | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кои са???? Ясно е, че има корупция. Третите лица си имат имена и високи постове в държавата. Който се интересува, ще разбере каква е драмата.

А сега кмета да се бръкне в джоба и да плати всичко..

И сега е момента да си поиска наем за 38 години за дето са я лишили от жилище

ДЪРЖАВАТА И ИЗМАМНИЦИТЕ ДА СИ ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ, А НЕ ПАК ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!! ТОВА ПАК Е ЗА НАША СМЕТКА!

Че в българия нема правова държава е ясно на секи. Обаче Роза е завела дело в Страсбург преди 8 години!!!! Е към това ли се стремим?????????????

Ама има развитие, а тук какво е постигнала? Или да беше завела дело в русия,а?

Добре дошли от куманизъма директно в бюрокрацията!

Обожавам новини, които имат давност от 38 години.

Хубаво е, когато има справедливост. Обаче след 38 г. това е нон сенс. Какви са тези срокове, какво е това чудо бе!?

Защо ли ми се струва, че това е от компетенията на районния съд в Перник? Сега въпроса за мен става дали тъжителката не си е завела делото правилно там или съда е решил, че не решава нищо срещу общината.

И сега всички разходи свързани с тая простащина на Пернишката Община и пернишките магистрати ще я платим всички ние. А уродите във властта?!!!

Hай-големият от тях - Tошо ритна кофата през 98 година.

Така се потъпкват наши основни права от важните на деня! Добре че има такъв съд, иначе си оставаме оскотяли в разправиите с милата ни мащеха-родина! Този случай е класика в жанра. За съжаление познавам много хора, онеправдани в българските съдилища. Интересно колко от тези почти 40 години са пропелени у нас. Очаквам да са над 30. За да спре това беззаконие е необходимо чиновниците, ощетили някого да понасят персонална глоба. Не е редно да им плащаме заплати за некадърното и безхаберно полагане на труд, след което да понасяме и глобите от международните съдилища, а те да се измъкват сухи и да продължават да тъпчат гражданите на тази мило скроена република!

НРБейски, социалистически фашизъм!

Емблематичен случай - държавата краде от гражданите си. Взели и имота и някой тарикат в общинате е решил че никой не може да му попречи да направи една врътка. Който няма пари за адвокати и търпение пие една студена вода

Поздравявам жената, за това, че през всичките тези годни не е преставала да се бори за правата си. А сега общината в гр.Перник да осъди тези общински чиновници които не са дали жилището навреме,както си е било по закон, за да се възстановят обезщетенията които държавата трябва да изплати.

а дано, ама нада ли, досега никой държавник не си е платил за лакомията и грешките, аз и ти и целия народ плаща чрез бюджета

Сега да накажат онзи, който е дал апартамента на трети лица вместо на жената! И въобще в съответният отдел всички да ги уволнят, защотото явно правят делавери.

И пак е спестено почти всичко в статията. Предполагам за десетките хиляди, които са и определили за компенсация и които ще излязат от джоба на гражданите в случая перничани, никой нищо не споменава. Не изнася на никоя власт да си признае, че освен, че краде от хората ей така прахосва и о не малко пари за подобни процеси, които в крайна сметка пак всички ние плащаме

Трябва да се въведе лична отговорност на чиновниците.

е то няма

Представяте ли си се да дойдат пак шумкарите и да вземат имоти и фирми на крадливите комунистически богаташи, които така ревностно защитават времето на социализма...

Е, бързички са тези в Страсбург... Все пак, отнело им е само 8 години, да отсъдят, което си е постижение! Не е ясно само, защо тая женица е чакала цели 30 години преди да се обърне към съда в Страсбург?!... Ей, много сме си търпеливи... Явно 200 години византийско и 500 години турско робства, от общо 1300 години славна история, са ни тренирали, научили и генетично са ни обрекли на търпеливост...;-)

Чкала е защото е трябвало да мине през всички български инстанции. А това отнема време.

Не е седяла и чакала. Ходила е и се е борила през по-ниските съдебни инстанции.

Комунистическата администрация се оправя само със съд

Съдът да е чуждестранен. Добре , че сме в ЕС и има на кого да се оплачеш

българи с един дългогодишен жилищен спестовен влог и две вноски в Мототехника, които бяха ограбени от "социалистическата" държава-партия. Привилигированите взимаха без ред апартаменти, коли, вилни парцели, каквото си поискат, а след преврата срещу правешкия им началник стартираха безогледен грабеж наречен "демокрация", който продължава с пълна сила и в момента.

Аз затова писах 200хил.,защоно по документи от тези 300хил. около 100хил са успели да се възползват от безумните закони за компенсации и са останали около 200хил. баламурника,които имат лихвоточки и вече 30-40 год. си пийват студена водица. Не разбирам управляващите не могат ли да разберат,че ако компенсират тези хора,ще имат много повече гласоподаватели,отколкото живущите в санираните блокове.Ама явно от компенсации не могат да се вземат комисионни.

... то пък, голямата далвера - 200/300 гласоподавателя, нама що!...

...е, така е, като къткаш кинти под дюшечето! Я по-добре ни кажи, от къде се натрупаха тези парички по "онова гадно, комунистическо време"?!... Нали уж всички бяхме гладни, голи и боси?... Нещо силно ме съмняваш, коУега ;-)

Човече,ако ги бяхме къткали под дюшечето със сигурност нямаше да "изгорят" в държавната пирамида,ама бяха по сметки в държавната банка ДСК!!! А бъди сигурен,че тези 5-6 хиляди лева,които хората са внесли за жилище не са били откраднати от някого,а са били спестени от заплати с доста лишения.

Направих вноска за трабант!!!на третия месец го купих!!!ма вие искахте лади !!!!!!!!!!!!!!

добре че са " Еврогеьовете" в Страсбург, че иначе сме си жива Путиландия

Dr. Dre

Сънародници Вие вярвате ли,че нашия "честен ,неподкупен,достоен и т.н." съд е в състояние да мотае обикновен гражданин 30 години. Това е някаква инсинуация имаща за цел да го очерни.

Първо трябва да се уредят с жилища любовницата, секретарката, шофьора, шурата и шуранайката и т.н.

В България има около 200хил. човека с лихвоточки,средно по 200хил. лихвоточки,умножено по 6 стотинки това са около 2.4млрд. лева или около милиард и половина евро. Нали Борисов се хвали колко много пари е събрал от контрабанда,от саниране и т.н. могат спокойно да обезщетят хората,които бяха ограбени от държавата .

И за лихвоточките ли ти е виновен Борисов? Боже, Боже, пази ляво да прогледа!

Не казвам,че е виновен,а казвам че е много по-разумно вместо да санират някои блокове,с което да печелят близки фирми,то с тези пари е справедливо да се обезщетят хора,които са внесли реални пари в държавата и срещу това са получили едно нищо,да не се изразявам нецензурно.

Пълни са бунищата на общинска и държавна администрация с калинки, пополи прасета, червеи, мишки, плъхове, змии, гущери...

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Държавна сигурност и ЕС и USA? Иди при джипито за час. Ти знаеш къде.

точно заради тази европейска утопия мисля да си купя пушкало..... 38години да чакаш закона хахахахха закона е нещо абсолютно безмислено нещо

БРАВО!!! Но освен съвета на "инжинерче"-нека СЪДИ Общината и за "Пропуснати ползи" и "уронване на достойството на гражданин на РБ-я"!!!! Да ги СЪДИ до дупка- че тези гадчета срам НЯМАТ!!!!!!

Бързо става,само 38 г. Ето затова не идват у нас чужди инвеститори. Думите са излишни. Бавното правораздаване е отказ от правосъдие.

Съветвам я след като община Перник е признала нарушенията и и е отдала апартамент за ползване да подаде граждански иск за обезщетение в размер на всички наеми, които е плащала до сега приравнени на днешната стойност на парите. Отделно за причинени неимуществени вреди свързани с пренасяне на покъщнина, нерви и т.н. Поздравления за гражданската позиция, но е редно да продължи напред. Само така ще се научат тези хрантутници на държавни службици. И ако шефа им е пич ще удържи част от изискуемото от тази жена от заплатите на тези, отговорни за това безобразие. 100% още мишкуват някъде там в общината!

Бе нещо не забелязвам в новината компенсацията... жилището е това, дето държавата още отначало е дължала на жената за отчуждената къща, ами компенсацията за половин човешки живот плащане на наем и нервите за разправии с нашенските дебелооки институции къде е?

Като не е дала подкуп - ще чака я!

С тези милиарди дето ги харчат за саниране можеха да обезщетят хората ,които имат лихвоточки.Дори по 6 стотинки да им ги изплатят,то това ще бъде някаква справедливост заради кражбата,която спретнаха на хиляди хора,като им заграбиха парите,спестявани с труд за жилище.

Браво, от 1978 г. И не се знае въпреки решението дали ще получи апартамент всичко е в ръцете на власт имащите в тях е хляба в тях е ножа .Може следващия път да се обърне към Гинес.

ще получи от съда много скоро - заедно с признаването на референдума ..

"Благодарим" за грижите към нас, "мили" политици!!!

БРАВО НА ЖЕНАТА ! ХОРА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ДА СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА ДО ДУПКА ! ТУК ВСИЧКО Е СЪЗДАДЕНО И ФУНКЦИОНИРА РЕЩУ НАС И ТЕ ИСКАТ ДА НЕ СИ ЗНАЕМ ПРАВАТА НО АКО ЧОВЕК Е УПОРИТ И НЕ СЕ ОТКАЖЕ ЩЕ УСПЕЕ ДА

Ти върви виж, че това е присъдено от ЕСПЧ, дето примитивният Ганьо му вика еврогейски и плюе колко сме зле в ЕС. Ако не бяхме в ЕС, жената още 38 години щеше да си търси правата от родните български институции.

Нещо бъркаш ,в Страсбург може да се съдиш и без да е страната ти член на ЕС ,има много дела спечелени преди да станем член то ЕС.

Въпрос на избор е, ГРАЖДАНИН или РОБ. Тези две българки, демонстрират качествата търпение и борбеност, характерни за притежателите на БЪЛГАРСКИЯ ГЕН. Събуждането на БЪЛГАРИТЕ вече е лавинообразно и на идващите т. г. извън редните избори с огромна сигурност ще има ярка-видима с физическите очи неговата проява.

Въпросът е, какви са били аргументите на нашите институции.

..един път да съм съгласна със справедливостта на присъдите над България! От кол и въже престъпници осъдиха България, че им накърнявала достойнството..

И кой ще плати разходите по съдебните дела?

По добре да платим делото за едно както изглежда справедливо дело, отколкото да плащаме делата на престъпници, които не се чувстват комфортно в затвора!

и едните, и другите ще платим. И никаква персонална отговорност, разбира се

ползите от ЕС започват да идват, не бързайте ..

бързат, бързат... да ни изкарат от ЕС. Щото след година, две като осъдат Цв. Василев, а след това той повдигне още едно дело за фалита на КТБ, ще я платиме тая банка 2 пъти. Така, де - ще я платиТЕ... нямам нищо против да се правя на проста овца, да си хрупам свежа тревица, и да ме доят от време на време, ама и дума да не става и кучетата и овчаря да ми се качват. Багажа, самолета и в бяла държава.

айде сега бяла държава.. ние черна държава ли да ставаме.. не ни обезцветявайте бялото