Коментари - Внезапно отложиха промените за пенсиите | dnes.dir.bg
назад

Внезапно отложиха промените за пенсиите

Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество се отлага, предаде БТА, като се позова на пресцентъра на правителството.

Обратно в новината

Коментари - Внезапно отложиха промените за пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шоуто продължи защото се чакаше нареждането на МВФ за да ни кажат какво да правиме , тия дни ще има крайно решение, всичко друго е боричкане на думи. Кучетата си лаят кервана си върви - така става винаги - сценарият е един същи винаги.

Икономист съм с почти 45 г.трудов стаж в Реалния сектор на иконо- миката.Препоръките на МВФ са не приложими за Р.Б. Възможно е ре- шително да се повиши изискване- то за трудов стаж при запазване на сегашната възраст за пенсио- ниране при следните условия: Мъже: възраст- 63г.-тр.ст.-44 г. Жени: възраст- 60г.-тр.ст.-41г. Признаване правото на трудов стаж без откупуване: редовно следване във ВУЗ,редовна воен- на служба и неплатен отпуск за отглеждане на до три деца. В останалите случай на безрабо- тен трудовия стаж задължител- но се откупува на база мин. оси- гурителен праг. Практиката в момента е"безработен" получа- ва обезщетение,като такъв или помощи като социално слаб в ле- ва, дърва,ток БЧК и др.работи на частно на свободна практика, пие и пуши на провала и лев не дава за осигурителните фондове /ДОО,ЗОВ и др./ и на края се явява потребител във всички измерения. Няма система която може да издъ- жи 1.7 млн. здравно и пенсионно не осигурени лица.Натиска тряб- ва да се съсредоточи върху тру- довия стаж, а не върху възраста. Държавата трябва да участва активно на пазара на труда чрез инвестиции в реалния сектор, създаване на държавни агрофир- ми,животновъдни стопанства за ниско образованите и авангардни производства за високообразова- ните.Нищо не пречи постоянно пакети от тези фирми да се при- ватизират чрез борсата,но не ка- то БГА,БТК и Кремиковци.Ползва-нето на Евро фондовете трябва да се изведе пред скоба,а ние се упражняваме.Нужен е комплексен подход,а не на парче.

Ало, Управленците! Къде са ви реформите? Каква е тази "солидарна"сиситема, в която сега някои внасяме, а други - само ползват. Говоря за държавни служители, МВР, военни и съдебна система. ТЕ КОГА ЩЕ ВНАСЯТ, че да можем после и ние, простосмъртните, "солидарно" да ползваме техните вноски?

Нито предишни нито сегашни и бъдещи правителства имат моралното право пред този народ да вдигат възраст и стаж за пенсиониране. Докато не се създадат подходящи условия на живат на този народ, здравеопазване, хранене, почивка образовани и интелигентни менъджери. Особено пък настоящите и преди това крадци нямат право.

Час по-скоро трябва да стартира реформата на пенсионната система а държавните служители да си поемат справедливо своя дял от осигуровките. Всеки ден забавяне е ФАТАЛНО. Страхливци задействайте се !!!!!

Били отложили промените внезапно.Нали и "мислите" на Бойко Борисов се въртят като празна бъчва по надолнище.

нищо ново - днес има утре нема - жалка история

Какво толкова се вайкат другарите управляващи,да съкратят 40 дупетата от парламента и проблема е решен с пенсионната реформа.Нека и те да усетят удара от кризата,а не само простолюдието.Какво толкова работят.....

Що не си стояхте на село да пасете едър и дребен рогат добитък - Т.М.

Какво значи "лични партиди"?Лични партиди може да има за всички- и в държавното НОИ- от 01,01,1997г.- всеки работодател подава информация персонално за всеки работещ. И при неподаване знаете ли какви са глобите?. Освен това никой не пита работещия иска ли да е в частен фонд или не- това е държавна политика. Но предполагам тези фондове не се управляват от кого да е.

Абе тези крадци защо не кажат какво ще правят с хората които имат по 30-40г. категориен стаж а срока изтича на края на годината.

Aми да се пенсионират какво чакат .........

Да но на някой не им стига за да станат 100 точки при мъжете.Трябва да се удължи срока или въобще да няма срок, мъжа ми е работил 21 години втора категория, но не може да се пенсионира

бойко е прав защото комшията ми се пенсионира преди 2 години от кремиковци първа категория и нищо не взел още от тия пенсиони фондове дето са давай ха така бойко и там пише не на всички Проектът предвижда създаване на солидарен фонд за ранно пенсиониране от 1 януари догодина, в който ще се прехвърлят натрупаните в професионалните фондове вноски на работещите при първа и втора категория на труд и от който ще се изплащат пенсиите им.

А колко му е пенсията попита ли??? и за колко години работа и на колко години е комшията ти. От фонда не бил взел а от парите на 3-та категория получава тройна пенсия

бойко е прав защото комшията ми се пенсионира преди 2 години от кремиковци първа категория и нищо не взел още от тия пенсиони фондове дето са давай ха така бойко

Да кажат колко е дупетатската пенсия? Колко получават бивши дупетати пенсионери, и колко ще получават бъдещите такива? И да ги вдигнем на "УРА" и да ги изметем, те са си измет.

Колкото и да са големи/малки депутатските пенсии повярвай ми, че те не живеят от тях. Пенсионираните депутати живеят, с това което са успели да откраднат по време на мандата си.

Как точно ще да се осъществи индексацията спрямо инфлацията на 2-рият стълб? - има ли и ще има ли обезценени средства там?

синдикатите се дарят така ,като че ли са от друга дарява,и това е някоя богата дарява като уса,япония или германия!ако опана тренчев или димитров да осигурят парите,ще запеят савсем друга песен!те не мояха да накарат нашия бизнес на наи-елементарното-да си плаща пенсионните вноски! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Оставка за Тотю Младенов за тази година на министерстване нищо свястно не е свършил освенда скадализира общството. Оставка. Това е нечувано да се одържевяват частни фондове прикрито зад добрите намерения . Но питам и премиера Борисов кога държавта е управлявала добре и прозрачно собственост че той да се връзва на Тотювите глупости.

Ако се разберат за повишаването на стажа предлагам да започнат общонационални протести до свалянето им. Трябва нова кръгла маса, която да анулира целия преход и правните му последици. Разчистване на боклука и почване на чисто. Гадовете от прехода да се унищожат ! Анулиране на приватизацията и конфискация на заграбеното. Последваща нова приватизация, този път справедлива.

ДА, ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ Е ДА СЕ ВНАСЯТ ПО ЕЛЕКТРОННА КАРТА ИНДИВИДУАЛНО, НО........ КАК ЩЕ КРАДЪТ ПАРИТЕ, ЩЕ ГИ ХАРЧИ ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ПОПЪЛВА ДУПКИ. ТА ЗА ТОВА ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ, НИТО ЗА ОСИГУРОВКИТЕ, НИТО ЗА ЗДРАВНОТО. ВЪРТЯТ ГО СУЧАТ ГО, ВСИЧКИ ГО ВИЖДАМЕ, НО КАКВО ОТ ТОВА?? А ПЪК АКО НИЕ ПУКНЕМ, ТА ДА ГИ ДАДЪТ НА ДЕЦАТА НИ?? ЛЕЛЕ, КАК ТАКА? НАЛИ ВСИЧКО ИСКАТ ДА НИ ВЗЕМАТ. ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ, НО ТОВА И СА ПОСЛЕДНИТЕ ИМ ГЪРЧОВЕ, ТЕЗИ ЩЕ СДАДЪТ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ.

Демократите изядоха пенсйонния фонд! 20 години стигат! Времето е наше!Оставка!

Времето ни, Калояне, свършва за съжаление! Говоря от свое име - аз съм от поколението на тези, които преди 20 години бяхме млади, глупави и наивни... и вярвахме, че нещо ще се промени. Естествено - употребиха ентусиазма ни, изнесохме прехода на гърба си, продължаваме да го изнасяме и за 20 години усетихме по блезнен начин как нищо не се е променило към по-добро. Затова сега "изнасяме" децата си навън - единствено и само, защото ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ и те да бъдат употребени по същия долен и мизерен начин. Не случайно България продължава да е на "призово" място в класацията за корупция!

Аз съм от същото поколение,"но ние бяхме млади, глупави и наивни".От нашето поколение са ББ,ЦЦ,Румен Петков,Надежда Михайлова и други,но те не бяха глупави и наивни,а само млади.Ние наивниците изнесохме прехода на гърба си,а те продължават да го внасят в джобовете си."Затова сега "изнасяме" децата си навън",за да не бъдат употребени,като нас,а те ги "изнесоха" за да харчат там. Пипи вината си е наша,а не на поколението.

E kak внезапно ве? Снощи пенсионните фондове казаха че не са подготвени и искали още данни от незнам къде си затова не могат да участват. И понеже нямали данни пилеят парите с каквито си врътки искат. То в предаването от тях синдикатите не можаха да вземат думата.

Да направят както е в Европа - осигуровките се внасят на индивидуална карта на всеки трудещ се, като няма право да тегли от парите до пенсионирането си. Ако почине вносителя, наследниците получават сумата, внесена в картата. Не е нужно да има нито частни фондове, нито държавни. Много добре всичките знаят как е в Европа, да не се правят на луди и да си търсят начини да ограбват народа.

А ДО ТУК ,КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ ,ЗА ТЕЗИ КОИТО СМЕ ПРЕД ПЕНСИОНИРАНЕ,ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ СА ВНАСЯЛИ ОКОЛО 10-15 ГОДИНИ И ТЕЗИ ПАРИ ГИ НЯМА ИЗХАРЧЕНИ СА .ТАКА ЧЕ ЛЕСНО СЕ ДАВА АКЪЛ.

Тука има тука нема,днеска има утре нема.Вече 15 месеца шоуто не спира.