Рецидивист получи доживотен затвор за двойно убийство

Варненският окръжен съд призна за виновен рецидивиста Васил Дотков за убийството на пенсионерите Николай Курдов и Елка Стефанова, извършено през ноември 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - Рецидивист получи доживотен затвор за двойно убийство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при концлагерен режим, тежка физическа работа по 16-18 часа в денонощието, при мизерни биитови условия и без медицинска помощ. Алтернатива: бачкане в уранова мина! Да си поживее месец-два, но в мъки, да види какво е да застреляш като куче не 1, а двама души!!!

Г-н Калфин,ще бъде ли съден по този параграф???

А защо убиецът живее вече 3 години на свобода,докато двамата убити не са живи? Защо и след присъдата убиецът ще е жив,може би ще го пуснат след няколко години,а убитите ще си бъдат умрели????

Ако не искате гражданска война започвайте да наказвате убийците не с затвор след който ще излязат и пак, ще убиват а с доживотен, без право на замяна или амнистия. Или, за убийство 40 г. минимална присъда. Циганското население няма страх ни от Бог ни от закон. Защото няма присъди, затова.

трагедия! много жaлко,тъжно,страшно! бог да ги прости хората. смърт за убиеца!

Никакво право на обжалване на присъдата!Да бъде до края на живота си в затвора и да работи там, докато може!

Искам да направя един апел за малко повече демокрация в тази държава! Значи ли, че ако някой наистина е убил двама души, то той е непременно убиец? Вие грешки не сте ли правили? Не са ли ви глобявали за превишена скорост? Признайте си, че като си купихте новата кола нямахте търпение да я пробвате на магистралата и вдигнахте без да усетите 200. И какво, това прави ли ви лош шофьор , който трябва да бъде заклеймен като такъв? Не, много ясно! Вие един път сте го направили, голям праз от това! Въпросът е да не се повтаря! Ако човек системно прави подобни деяния, ето тогава вече той е убиец! Но този човек, той е убил само двама души! При това не е ясно дали го е направил нарочно! Съдията познава ли го от близо или само така го съди, защото "си върши работата"? Разберете, всеки може да сгреши! Това не означава, че трябва да му лепим етикета, че е убиец или не знам си какъв там престъпник! Напротив, трябва да му дадем пример, че така не бива да се прави! Но не, ние сме прекалено слаби душевно и бързаме да съдим всеки един на чието място можем да бъдем съвсем спокойно! Според мен, вместо да го вкарваме в затвора, ние трябва да му обясним подробно защо така не бива и да му предоставим възможността да си изживее достойно живота. Но нали така е по-лесно, направо убиец, хайде доживот! Хайде направо на смърт, не искате ли? Ами утре, ако вие сте на негово място, по-хубаво ли ще ви е? Еми, но понеже не сте, то ви е много лесно да съдите, точно както това се правеше по онова време в което тук властваше комунизмът! Е, мислех, че сме го преживяли, но явно това нещо наречено комунизъм не е лечимо!

Убиеш ли невинен - убиец си!След като пешеходеца е починал -убиец си!Ако си чистиш пистолета на терасата , той гръмне и куршума убие минувач -убиец си!Друг е въпроса за умисъла и вината....

Aвъъъъъъъъъъъъ ти в ред ли си??????????? или провокираш!!!!!!!!!!!!!!

Защо държавата да го издържа ? Да работи !!! А и от къде ще плати на близкие на убитите тази суми ?

Какъв доживотен, да работи до края на дните си по кариери и мини, така се изпълняваха някога и доживотни и смъртни наказания. Откъде накъде държавата ще ги изхранва тези престъпници и мародери! Това е то еврогейското правосъдие!!

Присъдата е ок, само,че затворите не са вече затвори, а пансиони. Тоя ще го гледаме и храним 20-ина години поне,а през това време той ще пляска карти и ще гледа телевизия,вместо да прави тухли по 10 часа в денонощието.

А може ли някой разбиращ материята да обясни как тоя ще изплати разноските по делото и още 150 000 ? Даже и органите му да продадат, пак няма да достигнат сумата. Какъв е смисълът от това решение на съда?

А за млади хора!?!

за такива нагли престъпници и смъртното наказание е малко

Нека да познаем - не е римски патриций!

За подобни уроди трябва да има СМЪРТно наказание! Не искам държавата да издържа изроди от подобен тип с пари от данъците, които плащам! Предпочитам парите ни от данъци да седават за деца в неравностоийно положение, за пенсии, за увеличаване на учителските заплати, за образование и спорт и т.н. Не искаме да хрантутим доказани и осъдени на "доживот" престъпници!!

За този трябва присъда "четири изстрела от близо, и един контролен", без събиране на гилзите, а не дондуркане до живот!

..и този ще продължи да тежи на обществото до края на мизерния си животец. ОК, смъртното наказание е отменено. Но защо трудовите каторги също ги няма като опция? Какъв е смисълът да го държиш затворен до края на живота му?