Конфискуват сметки, заплати и пенсии в Гърция

Властите в Гърция са извършили хиляди конфискации на банкови сметки, имоти и доходи заради бум на домакинствата и фирмите с просрочени задължения към държавата

Обратно в новината

Коментари - Конфискуват сметки, заплати и пенсии в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента чета една книга за властта. Има едно нещо наречено "мълчаливото мнозинство". Една власт пада тогава когато то се откаже да я защитава. Продължавайте да се дискредитирате по всички възможни начини. Най-върлите гробокопачи на капитализма се оказват самите капиталисти. След 1-2 разстрела на гладните и протестиращите, на народа най-накрая ще му се отворят очите. Затова - колкото по зле, толкова по добре!

Га ядохте кифтета и арчехте паици в БГ-то и се надувахте беше арно, аи ся яжте бастуна мама ви византииска

Айде сега СиртакИ , айде на веселбата и купона ,,,,,,

Гърция и Румъния ще се управят,само България никога.Много са навързаните като свински черва горе.Даже мога да кажа ,един свестен няма.Всички са престъпници и после "депутати"

Не казват колко пари са събрали. Хиляди сметки конфискували, ама колко пари са събрали?

1000 конфискации на ден! Ми там са почнали здравата да работят. Не стоят на бюрата, пият кафе и щипят секретарките. Де и у нас така да стане. Удари чиновника със заплатата и уволнение и гледай как ще се разтича.

конфискациите не се правят от гърци,а от евреи под прикритие !

Както се казва безплатна музика няма и докато гърчулята плющяха кючеците по таверните някой им плащаше сметките то сега е време те да си ги платят

Това е единствената и проста истина казана на достъпен и народен език!! "Плющяха сиртаки" Сега пазарлъка е каква сметка да се плати и колко отсъпка да им направят....това е борбата.!! Нищо ново под слънцето.

Нормално. Вече доста я изкупиха Гърция от чужбина. Днес четох, че са купили пристанището в Солун. Още малко ще ги покоткат докато доизкупят останалото и после ще им резнат главата за външните дълговете.

А за митницата,митницата??Чете ли нещо?? Кой успя да купи солунската митница??:-))))

Бай Ганьо, стара мечта му беше

Той ще изправи страната на крака! Ако манталитетът да се хитрува и да се лъже държавата се изкорени, Гърция ще направи чудо!

СИ-си-си- сиризааа:-)) Ци-ци-ци-Ципрааас:-)) Ва-ва-ва-Варофакииис:-)) Сега "Нова Демокрация" ни се виждат като комунисти сравнение с тези от Сириза:-)))))

Испания, Италия и всички емигранти на Запад. За тях ще има все по-малко работа и всичко ще е по-скъпо, а при пенсиониране ще вземат по-малки пенсии, ако въобще вземат нещо. Нашите емигранти да четат и да мислят, че нищо добро не ги чака.

И къде да ходим?? От топла ,бедна и изстрадала Испания да се грабнем да отидем в сигурния и добре платен Тюмен или Мурманск с идеални пътища и болници?? По-добре бедничко и на топло в Испания и Италия:-))) Едно е сигурно ,не сме душевно болни ,за да се приберем в Бг!!!...само за 2-3 месеца годишно става.

Къде сте родени и къде сте израснали? Родина, нямате ли си?

Всичко ви най-хубаво. Стойте си там, където сте. Ако сте очаквали да съберете хорската завист, нещо не се получи.

Често ходя в Гърция и виждам ,че обичат да хитруват на дребно ,рядко дават касови бележки в магазините ,кафенетата и кръчмите ,дори и в по малките бензиностанции ,подобно е и положението в семейните хотелчета и къщи за гости ,не мога да разбера как тази страна която е целуната от бога ,с три страхотни морета ,хиляди острови и исторически паметници може да има такива дългове ,явно това е от масовото неплащане и укриване на данъци и такси ,миналата година са имали 25 милиона туристи ,само аз съм им оставил 1000 евро и то в евтината северна Гърция ,представям си какви са приходите от скъпите курорти на юг ,от индустрията и селското стопанство захранващи туризма ,истината е ,че кражбите и укриването на данъци е масов спорт в Гърция.

В цял свят хората хитруват, едни на дребно, други на едро. Зависи от човека, не от държавата. Кой където може ще укрие нещо, не си мисли, че немците са "по-глупави" и съвсем съвестно и доброволно ще си декларират и платят всичко до цент.

Не зависи от човека, а от държавата! Разбира се, че и немците ще хитруват, но ако могат. А защо не могат? Защото има силно гражданско общество, което следи да няма хитруващи!

Събитията в Гърция са показателни. Това очаква целия Запад през следващите 10-ина години. Това е закономерната логика на капитализма.

А закономерната логика на милиционеро_социализЪма я видяхме преди 27 години с краха на СССР. Докато Китай вървеше по пътя на СССР там имаше мизерия. Когато тръгна по японско-американския път нещата там се оправиха. Защото икономиката не търпи волунтаризъм. Навремето имаше една теория за конвергенцията, която казваше че без значение от системата накрая икономуиката ще се равива по един и същи няин. Китай е живото потвърждение. А Гърците са просто едни гяволета, които искат да не бачкат, а да получават пари. По-просто казано искат да не работят като в африка, ада живеят катов Швеция. Е, такъв филм няма. Сега ще плащат, докато им излезе пяна на гъза. И да не с еопитват да с еправят на юнаци - просто да си спомнят какво се случи в България през 1991 и 1997, когато родните комундета смело заявиха че няма да плащат на мръсния капитализъм. И стана тя каквато стана....

Няма страшно , българите ще дойдат на почивка и ще ги избием от тях.

Сега малко протести, някоя димка, интервюта в западни медии на припадащи от глад гърци със заплата само 800 евро която за къде по напред, и пак ще договорят "заем" от 200-300 милиарда. Цирка е ясен.

Грък и на снимка да го видиш - шамар да му удариш!!!

Как се радваха някои леваци преди 2-3 години ,че Сериза е на власт и ще покаже как се управлява... Даже и партия " Българска Сервиза " направиха...

Те сами си я съсипаха. 15 години се държаха като мутреси, на които са дали безотчетни кредитни карти. Сега банките си искат парите.

Гърчулята май ще усетят, че живота е сурав и курав! Нема лабаво.

Дреме им на гърчулята . 1000 евра на 12 вноски от 1200 евра пенсия , или от 1700 евра заплата....поне можеш да им се посмееш

1200 евро пенсия и 1700 евро заплата в Гърция взимат много малко хора. Стига с тези митове и легенди.

Все още не им е задрямало, верно. Но за първи път ще разберат, че от смъртта и данъчните няма спасение. Знаеш ли колко е кофти да си свикнал да не си плащаш и вземат, че те хванат за гушката. Бях на Тасос за Великден, не видях пълни заведения, и във всеки двор да се пекат на чеверме агънца както беше преди 2- 3 години. Има разлика, повярвай ми.

Яко. Дано и в БГ държавата да успее да си взима задълженията - особено глобите.