Кабинетът дава пенсии за заслуги на Валя Балканска и Велко Кънев

Министерският съвет предлага на Народното събрание да отпусне пенсия за особени заслуги към държавата и нацията на българската народна певица Валя Балканска и на изтъкнатия актьор Велко Кънев.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът дава пенсии за заслуги на Валя Балканска и Велко Кънев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелеееееее Много сме зле! Пак се почва деление на наши и ваши. Навремето сърбите искаха да правиме федерация и казваха-Ние ще ви певаме вие ще радите!!! Толкова заслужили хора има България,няма ли да се чувстват пренебрегнати? Работих 53 години непрекъснато Докарах милиони долари за България,беше оценен трудът ми и сега се радвам на 240 лева пенсия Благодарско Не съм против хората на изкуството но да не се забравят и всички останали,които са допринесли много за родината!!!!

Не мога да повярвам,че има толкова гнусни коментари,за едни толкова велики хора

Скиорката И кое му е гнусното че всеки си казва мнението или и Вие сте от тях?

Браво на Бойко и Правителството. Анонимните плювачи във форума не ги познава никой. Даже те самите не могат да се разпознаят, поради природна или придобита впоследствие глупост. А Валя и Велко ги знаят милиони и заслужават подкрепа...На талантливия човек за нищо не трябва да се завижда.

Oдобрявам напълно. а които не са съгласни нека знаят, че духовната храна не е по-малко важна от другата.Mоже би е и по-важна. и двамата са велики! A за малките пенсии други са виновни. Tърсете си ги от тях.

Това е гавра с обикновения българин , плащал цял живот осигуровки . А тези хора са взимали цял живот пари под масата и не са внесли една стотинка осигуровки . Много ми дреме за Валя и Велко , като аз няма какво да ям. Който одобрява това да вземе да извади пари и да им плаща .

защо трбва да ми дреме за една неизвестна, проста и тъпа ГАВРА?...

Ха сега критикарите пак да гракнат, ако смеят /а те ще посмеят, хич не им пука, даже едва ли половината знаят кои са тези имена или са ги слушали и гледали/. Валя вече звучи в друга Галактика, Велко създаде школа от последователи и влюбени в творчеството му хора. Какво повече. Но има още много заслужаващи и предлагам това да стане практика. Само случаят с Л. Иванова е по-особен - смешно е да й отпускаш каквато и да било пенсия за заслуги /не че ги няма/, когато я притискат да си плати укриваният половин милион лв. данък. А, сега се сещам, някой сети ли се да отпусне левче дори на семейството на без време отишлият си актьор Кирил Варийски, или на Домна Ганева, или на Паша Христова, Мария Нейкова, Кирил Семов, на живите Маргрет Николова и Ирина Чмихова, на Сава Хашъмов, на покойните Андрей Чапразов, Георги Парцалев и Енчо Багаров??? Май много стана. Пък и неудобно......

Някой да е чул за лекар със специална пенсия? Или научен работник? По цял свят те са на почит и живеят достойно. Не и в нашата територия (трудно ми е да кажа държава).

кой в Европа дава пенсии за заслуги, а не за платени осигуровки, моля, кажете, че аз не знам

То стана като по Татово време, пак на певци и ятаци на партии. И аз съм заслужил имам 40 год стаж на тази държава, но господ не ми е дал глас да викам и да се кекна. Те хем нищо не плащат хем са помазани - все да им се дава. Не им слушам песните нито им гледам постановките. Не е справедливо спрямо всички които измряха от работа и пенсия не видяха, а тези и по чужбина ги лекуваме. И аз искам!!!

До мрънкалниците; Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем ебливи, хем крадливи, но най-вече завистливи. Радой Ралин

Прав сте! То и народа го е казал в поговорката: "Който завижда, не вижда". Като ходя в чужбина, винаги нося песента на Валя и я пускам на моите познати. България има много почитатели и искрени приятели заради песента на Валя...

Пали моторетката , бегй си по чужбината и не се връщой повече . Писна ми от разни пос..ковци , които дават акъл как да се раздават парите за пенсии , ,да слушам как тоя ,или оня е заслужил повече от другия.. Нима хилядите отрудени хора , които са работили от сутрин до вечер на полето и са се грижили за твоя дебел задник , по- малко заслужават .. Нима хилядите лекари , медици , учени ,прославили България, заслужават по- малко ...Аре бегай от тука ,че сам неосъзнаваш какъв си дразнител .Аман от мунчовци като тебе, които си мислят ,че определени хора са по- миропомазани от другите . Затова и държавата ниш е на този хал ...

Яли,пили и се веселили и за старини не мислили,сега - максимална пенсия!? Толкова години са получавали заплати и хонорари,защо не са се осигурявали?

Това е педизборен ПИАР на управляващите:"Вижте ни ...колко сме "справедливи!" ..!?..Амии, тия ,на който са УДЪРЖАНИ ГОЛЕМИ осигуровки, но тавана им спира всичко над 700 лв,какво да кажем-..стига популизъм, стига РАВНИ И ПО-РАВНИ...!АМАААН..!

Разбира се, че В. Кънев и В. Балканска трябва да вземат максимални пенсии ! Същото трябва да важи и за Калата и др. Велики актьори, които ни разсмиват от екрана !

Каква е тази тъпня "допринесъл за славата на България". В това няма здрав смисъл. Имали са си заплата от ансабъла/театъра, за всеки концерт и участие хонорар, командировъчни, хонорари от реклами... Труда им е заплатен, както всеки труд в съответния период на държавата. Оценката за тях е дадена от зрителите, ако са били добри, са имали пълни зали, добри приходи. Светът съвсем се е смахнал, барабар с нашето правителство. За идоли са издигнати хора от презряната прослойка на певачици и шутове. Истински ценните за съществуването на човечеството учени, работници, лекари и т.н. са наричани "обикновени" хора.

напълно съм съгласен!

Пожарникаря малко да си напъне сивото вещество и да отсъди справедливо. Тук се иска пипе, държавническо мислене, не е като да опънеш маркуча.

Всяка българка и всеки българин, които редовно са си плащали вноските за пенсия, имат особени заслуги към държавата и към нацията! И всички те трябва да получават заслужените си пенсии, без какъвто и да е (произволен) таван. Всичко останало е дискриминация, гавра, ограбване, насилие, терор и фашизъм!

Абсолютно!

Подкрепям.Тука във форума има разни дразнители като Hi-Hi ,които явно са роднини на споменатите- на тях ще им кажа- аре стига толкова привилегии , а . Има лекари , има медици ,има учени ,които са прославили цяла България .Има обикновенни хора ,които от сутрин до вечер са работили на полето , за да можете вие тука , дебелогъзите защитници на разни певици и актьори да папате .... Аре стига толкоз демагогия , а .А тоя хи-хи да пали моторетката некъде , че точно от такива като него ми се повръща .

А такива като мен дето всеки месец плащат на държавата по 500 лв. за данъци и осигуровки не са ли с особени заслуги ??? тва прави 6000 на година! за 10 години 60 000! докато се пенсионирам трябва да дам на държавата пари колкото за една яхта! Срещу това колко пенсия ще получа аз ??? Дали не е по-добре да внасям парите в лична банкова сметка, вместо да ги давам на държавата ????

Здравейте роби на комунизма ! Не разбрахте ли,че приживе народа ни се е превърнал в слугинаж на така нареченият елит и първенющина.За едно сираче, за един болен пенсионер примерно сто лв. биха били несравнимо побезценни, нежели 700 лв. за Валя Балканска и Велко Кънев.Хората внасят пенсионни вноски и си правят сметка, колко ще им възлиза пенсията. На горепосочените лица , какво им попречи да си направят своята равносметка, касаеща собствената им пенсия.И после ..някой с нещо им бил задължен и трябва целият бълг.народ да им плаща не каквато и да е, а найвисокия размер на пенсия.

Не са направили повече от баща ми - признат за 1 от най-добрите хидравлици у нас и в Европа. Не е останал на "заслужилата" ви пенсия и слава богу, но е дал много на България. Значи и той заслужава пенсия за заслуги. По същия начин - лекари, изобретатели и пр. др. професии. Те къде са???? Или само певци и артисти заслужават? И освен малък брой спортисти кои точно наши певци и артисти са известни в чужбина? Абсолютно предизборно разлайване на кучетата.

Когато падне таванът на пенсиите,тогава да се дават пенсии за заслуги.Иначе-човек ,осигурявал се така,че да има изчислена пенсия 1200лв. получава 700 - колкото някой по заслуги,без да се е осигурявал.Ами само певците и артистите ли трябва да получават ,и то без да са се осигурявали?Абсолютно несправедливо и нередно!За 1 година аз губя 500 лв от изработената си пенсия.На кого ли ги дават?

Възмутена съм,значи Лили Иванова заслужава 160 лв.пенсия а Велко Кънев - 700лв.Стига де,направо ми се повръща!

Лесно се потите и обичате да давате акъл.Тук всеки човек изказва личното си мнение така, както го чувства, поради това е свободен форум.Не, вие ще апострофирате ще квалифицирате удобно скрит зад анонимността си.Хората не са толкова глупави, не ги подценявайте, че не знаят законите, виждате какви доводи и аргументи се излагат.Аман... да не кажа от какво защото не тая каквото и да е негативно към вас , нито към Валя Балканска, както и към Велко Кънев.

Ми потя се лесно - като Сократ...

Велко Кънев е много голямо име в театъра и киното !!Това е едно малко признание за неоспоримия му талант !!Заслужава си !!

Чисто тоталитарен подход,никой не стой над закона,да поклон и пред двамата,но те си получават дебелите хонорари и могат да си спестят за старини,а тези отрудени хорица които цял живот са "роби",какво да правят те? Другарю Борисов съвсем се самозабрави.

Не е правилно да се отпуща пенсия за " заслуги" от 700лв. от пенсионното осигуряване.За да получиш такава пенсия е необходимо да си се осигурявал на максималната работна заплата която е 2000лв.тъй ,че нямам нищо против такива награди ,не само за артисти,певци и спортисти,а също така и за други заслужели но не от пенсионните фондове.Искам Дянков да се намеси за тези пенсии,иначе пак ще се върнем към старото татово време,но там заслужелите получаваха награди от други фондове.Айде сега нека да си пожелаем ,че това правителство няма да работи по двойни стандарти и да се правят на много "признателни"!

Кой раздава персонални пенсии за заслуги? Правителството на Бойко Борисов предлага и мнозинствотов НС, като автомат ги гласува! След известно време пенсионната ни система ще издъхне от товара на такива заслужили пред политиците суеци! Те ще стават все по-многобройни! Тази идиотщина с привилегиите трябва незабавно да се спре! Нали това бе едно от най важните постижения на демокрацията - края на партиините и други привилегии! Алоооо! Какво става?

Едно време Тошо даваше пенсии така. Сега бодигарда му го прави. Страшен напредък за България ! Браво, народе мой !

Не е справедливо военен летец, които си е рискувал живота 1000 пъти да взима пенсия по-малка от тази на един актьор. И не ми дрънкайте за Холивуд и т.н., защото тук не е Америка, а и нашите актьори нямаше да звезди там !

не смятам, че трябва да има пенся по заслуги! еди шофиор, които всяка сутрин е ставам в 5 часа по-малки заслуги ли има? İли един хлебар, или медицинска сестра, или полицаи, които са работели, когато тругите хора са спели или почивали! İ актиорството е професя като всяка друга и не бива да се толелира. кои е критерятç по коисе се определя кои колко е заслужил? İзвестността ли - тогава и един прославил се с лошо е популярен и на неги ли ще приписват заслуги? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ОТНОВО ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЗАСЛУГИ. НАЛИ ТАКА СЕ ДАВАХА ПРЕЗ КОМУНИЗМА, А СЕГА НАЛИ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ. ВЕЛКО КЪНЕВ С КАКВО Е ПРОСЛАВИЛ РОДИНАТА НИ ЗАД ГРАНИЦА? СИГУРНО С ГОЛЕМИЯ СИ НОС? ЗАЩО НЕ СА СИ ВНАСЯЛИ ПРЕЗ ОНОВА ВРЕМЕ ОСИГУРОВКИ ОТ ХОНОРАРИТЕ, А СЕГА ОТ НАШИТЕ СЪБРАНИ ПАРИ ДА ИМ ДАВАМЕ НА ТЯХ. АМИ ДА ИМ ДАДЪТ НЯКАКВА НАГРАДА И ТОЛКОЗ. ХАЙДЕ БАЛКАНСКА..., ЗА НЕЯ МАЛКО ПОВЕЧЕ. НО ХОРАТА ИМАТ ПО 45 Г. ТРУДОВ СТАЖ, РАБОТИЛИ СА ПРИ ЛОШИ И ВРЕДНИ УСЛОВИЯ, ПЪК НЕ ВЗЕМАТ ТОЛКОВА ПЕНСИЯ. ЗАЩО 700 ЛВ.? ДЪРЖАВАТА ДА ОТПУСНЕ, А НЕ ДА ГИ ДАВА НОИ ОТ ОСИГУРОВКИТЕ НА ХОРАТА. АМАН, НЕ МОЖЕЛИ ДА ЖИВЕЯТ С 300 ЛВ., АМИ КАК ДРУГИТЕ ЖИВЕЯТ.

на Леля Пена и стина Мара, дето бъхтеха за 9ст. (да, девет стотинки) надник в ТКЗС-то, та имаше кво да ядете! А докато те бъхнеха, тези им пееха и ги веселяха... кол ли се е озорил повече?

подкрепям

Бъди благороден и ларш, защо не ги подпомогнеш лично, да ги почерпиш или заведеш на кръчма, но когато се касае за държавната хазна, бъдем по-отговорни. Ако Левски, би могъл да те чуе как расъзждаваш щеше да ти извие ухото.

Защо пенсия? Защо от НОИ, където ние сме внасяли осигуровки? Да се отпуснат еднократни награди или помощи от парите на Парламента, правителството или дарения от частни фондове!

Да се въведат отново пенсии за активните борци против комунизма, а при нов строй други песни да се въведат.Преоблякъл се Илия, погледнал се и пак в тия.

Ама те не са отменени, а само пренасочени и преименувани на т.нар. репресирани. Апропо в западна Европа още се дават пенсии на антифашистите.

тъжно ти творенье, а кажи ми един репресиран,(става дума за репресираните след 9.9.44г) дето взима или е взел или е взимал пенсия!!

Много злоба и завист има в нас българите.....осъзнайте се хора !!! А и да отбележа, че те са направили много повече от вас .....даже повече от колкото вие ще направите за два живота напред !!! Вие седите и плюете ......на бялото казвате черно !

Не са направили повече от баща ми - признат за 1 от най-добрите хидравлици у нас и в Европа. Не е останал на "заслужилата" ви пенсия и слава богу, но е дал много на България. Значи и той заслужава пенсия за заслуги. По същия начин - лекари, изобретатели и пр. др. професии. Те къде са???? Или само певци и артисти заслужават? И освен малък брой спортисти кои точно наши певци и артисти са известни в чужбина? Абсолютно предизборно разлайване на кучетата.

Лелеееееее Много сме зле! Пак се почва деление на наши и ваши. Навремето сърбите искаха да правиме федерация и казваха-Ние ще ви певаме вие ще радите!!! Толкова заслужили хора има България,няма ли да се чувстват пренебрегнати? Работих 53 години непрекъснато Докарах милиони долари за България,беше оценен трудът ми и сега се радвам на 240 лева пенсия Благодарско Не съм против хората на изкуството но да не се забравят и всички останали,които са допринесли много за родината!!!!

в една страна да има "изключителни заслуги", почват да се появяват лордове, графове, перове и сърове и .... уйде коня в реката.... щото после се явява Кромуел... Президентите ни (бившите) били обединители на нацията, ама не могат да живеят с пенсията на същата тая нация, артистите силно я любели и прославяли, ама не могат да живеят с регулираната пенсия на тази нация. А бай миньор, неврохириург и най-вече адвокат, който дори и по комунистическо не е ползвал и 1 ст държавна инвестиция за работното си място и си е заработил пенсията - стоп, регулация! Аман бе!

хахаха Напънала се планината и родила мишка. Един вестник в нужника има по-голяма стойност от закона ,който посочихте.Хората ще си внасят пенсионни вноски цял живот за да може , някой лично, емоционално и според симпатии да определи, кой заслужава да вземе пенсия или не и то най-високата в държавата. Браво, чудесна държава сме си изградили с подобен манталитет и мислене.

Не си измисляйте и не лъжете. Не съм посочвал закон. Съветвах да платите на адвокат, който да го посочи или да почетете малко сами. Вие що не почетете, поне малко? Не е трудно, може и да схванете. И тогава няма да има нужда да предполагате или да си измисляте. Хайде, че се изпотих...

Предлагам да ми дадете пенсия и на мен - изтъкнатия адвокат Марковски. Доста съм я заслужил.

въпроса не е защо те , а защо изобщо се стига до " пенсия за заслуги " ? и двамата са на пенсионна възраст , как пенсията на ваня балканска е изчислена на 136 лв ?

Мисля,че за времето когато са били известни и са работили са вземали достатъчно пари и са обиколили света.От какъв зор трябва сега да ги спонсорираме.Тежкия физически труд не се оценява в България

Защо си мисля че точно тези двама изпълнители подкрепяха "дясната идея" и участваха по концерти .... Явно затова те са по-заслужили от редица други артисти - да не ги изброявам всички

Искам да знам какви осигуровки са внесли досега, за да реша за себе си дали е справедливо да им се отпускат максимални пенсии. Заслугите им са отделен въпрос, който може да се дискутира. Къде са тук заслужилите хора с други професии? За съжаление - предизборна агитация.

Според теб има закон, посочи го за да се запознае аудиторията...изглежда само ти го знаеш, а останалите са неуки.

Аз не съм длъжен - платете на адвокат, той ще Ви го посочи...

Ама и ти си едно недоразумение... само пълниш форума с празни приказки

Кодекс за социално осигуряване ... Чл. 91. Пенсия за особени заслуги към държавата и нацията се отпуска от Народното събрание по предложение на Министерския съвет.

Заслужили са!

Не съм съгласен. Всички хора трябва да са равни пред закона. Освен това тези вероятно имат други доходи като авторски права, участия в предавания, избори и т.н.

Абсолютно съм съгласен с коментара!

Даването на персонална пенсия на определени лица изтъкнати в своята област е принципен, а не емоционален. Има много области с не по-малко изявени представители, но не ние ще дадем само на спортисти, певци и артисти. Няма що силни аргументи и логика.

Традицията е установена от бай Тошо. Естесвено, не може да се търсят нито справедливост, нито здрав разум...

Тук е България не е Запад... и ако един социално слаб човек живее на запад би получавал различна помощ и с 6-7 години стаж би получавал минималната пенсия. В живота няма "ако", ако баба ми беше мъжка щеше да има дръжка.

... изложи се с това изказване

В статията не пише с каква пенсия е живяла досега Валя Балканска. И добре, че преди месец в предаването на Росен Петров "Нека говорят" това стана известно- 136 лв. Добре е, че от време на време има избори, та да се сетим за такива хора!

Има ли закони в тази държава и може ли за едни има пенсия за други няма. В Божиите очи всички хора са равни. Хайде стига се подчиняваме на емоции и някой чиновник ще реши , кой да получава пенсия на гърба на бълг. народ.Или има правила или няма и държавата се превръща в бърдак.

И това е по закона. Що не почетете малко, ами пишете без да знаете? И се излагате, щото си проличава злобата и завистта Ви. Почетете, не е трудно, може и да схванете нещо...

В цял свят известните хора са милионери.Само в България умират в немилост.Не искам да давам примери,защото ми е жал...А държавата е превърната в ....,благодарение на хора с мислене,подобно на твоето...Нищо лично.

с гайдите дето си внасяхме осигуровките по 50 години какво да кажем на тези които получаваха хонорарчета кеш - без отдръжки!

Ами да са отишли в чужбина , да са станали милионери! Ама не са ,защо? Защото там никой нямаше даже да им обърне внимание ! Те затова "велики бг. актриси" тук, там мият подове .И някой от тях не издържат и посягат на живота си !

Честито!Ако бяха там на където сме се запътили /ЕС/отдавна да са милионери и да не се чудят как ще преживяват

И двамата са заслужили за това. Не са безгрешни, но кой от нас не е?! Да са живи и здрави по-дълго време да получават тези пенсии!