Пенсионерите може да останат без добавки заради евробюджета

До 7 декември ще се вземе решение дали ще има коледни добавки към пенсиите, като проблем с европейските фондове може да остави пенсионерите без очакваната сума, въпреки излишъка в хазната.

Обратно в новината

Коментари - Пенсионерите може да останат без добавки заради евробюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Боко окендза се ама яко. Опръска кълките с кози барабонки. Лесно ти е на тебе, след мандата ще садиш картофи в Банкя, ама баба ми със 195 лева огромна според нашите стандарти как мислиш ще живее? Ама какво ти пука нали си заминаващия си вожд ...

Браво Дянков,браво Борисов никакви добавки,направо спрете и пенсиите,че да има бонуси за висшите чиновници.

Ами като родителите ми да се хванат да вършат нещо,а не да хранят кучета и котки по улиците.Вчера майка ми е изкарала 30лв.от продажба на мас.Онзи ден 17лв. от продажба на подправки и лук.Има заявка да оплете терлъци и пуловер.Пълнят багажника на колата ми за изхранване на четири семейства.Дават и пари,че са им много.Пълен двор с животни.Пълен сайван с храна за тях.Цял ден не си сядат на задниците.Против са да плащам осигуровки, защото социалните пенсии вече се изравниха с тези на хора правили по две норми в производството.

МНОГО ПРОСТАЦИ ИМА В ТОЗИ ФОРУМ.ЕДИН КАЗВА ХАК ИМ Е НА ПЕНСИОНЕРИТЕ КАТО ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ,А ДРУГ КАЗВА ХАК ИМ Е НА ЧЕРВЕНИТЕ.НИКЪДЕ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМА ТАКИВА КОМЕНТАРИ .ВСЕКИ РОДИЛ СЕ ГО ЧАКА ПЕНСИЯ.ГОДИНИТЕ МИНАВАТ КАТО МИГ.

....ВСЕКИ РОДИЛ СЕ ГО ЧАКА ПЕНСИЯ..... н е е с и г у р н о ..... че ще доживее и въобще че го чака пенсия.

Както е тръгнало и пенсионер/к/ите ще се откажат от Станишев. Със заменките на горите, соц.лидера присвоил и увеличението на малките пенсийки на електората си... Кой ли ще го подкрепя на следващите избори?

Антинародното ГЕРБ в лицето на евреина Дянков- агент на ЦРУ и Мосад, реши, че причина за измислената криза в деградирала дясна България е леля Гичка с нейните 120 лева пенсия. И реши след 3 гидини глад да спре жалките стотинки по Нова година, за да прибере и тях. Зер ипотеката на това лайно в САЩ на стойност 1,5 милиона долара изискват още български пари. Сега се кове приказния живот на сина на АБПФК , члена на БКП Дянкова. Ето ви морала на ренегатите, ето ви истината за това престъпно и криминално управление на негодници и изпедепцани крадци за разстрел. Време е за разплата с тях.

Пенсионерите не заслужават нищо защото са тъпи куфалници. Без мен разбира се. Преди да гласуват за поредния бандит да бяха го проучили.

ГРОБ, че ще бъдат "изметени" от народа - това е ясно. Само, че къде ще търсим великия финансов министър, Б.Б. и Ц. Бориславова? В ЮАР ли - като Веска Меджеджиева...

този неприятен и отвратен Дянков няма ли да си тръгва за Амирика или да разсипе всичко и тогава.мисията му е такава,но народа спи.щом на пенсионерите не дадеш на кой бе глупако?

да бе .. заради евробюджета. или заради дянков а не заради страхлив и проспан живот под чадъра на ДС.

че няма да има добавки е е ясно, дори да има те ще са символични.. А на мен ми се иска Дянков да ми посочи поне 3 причини с които да ме мотивира да се осигурявам..Защо да се осигурявам-за да ми дадат после пенсия която е по-ниска от социална помощ ли?! Не, благодаря, предпочитам парите за вноски да ги спестявам за "черни дни" в своя сметка.. А здравно що да се осигурявам, така или иначе като поп си плащам когато имам здравословен проблем..значи и това отпада.. Айде много здраве от мен на Хер Флик!

ДЯНКОВ И РАПОНА ЛЪЖАТ .ВИЖ ТОВА: Лозунгът на ГЕРБ Градим за България е мит Валентин Стоянов link ИМА ,НО МНОГО СЕ КРАДЕ И ПРАХОСВА ОТ НЕКАДЪРНАТА АМИНИСТРАЦИЯ.

Както сега се краде - никога не се е крало!!! Няма никаква икономика! По-добре да идват комунягите на власт възможно най-бързо!!!

То некадърността си все с Европа оправдават. :)

Първо лъгахте пенсионерите,че ще има пари за всички пенсионери,след това-няма пари за всички,а само за Нане и Вуте,а сега за никой,но пък от сърце.Накрая ще дадете на малцинствата,че нали идват избори,макар,че с действията си показвате,че не искате повече да управлявате,а за останалите "СУПАТА".

Тези пенсионери са онези, които преди 20 години бяха между 38 и 43 години и които с акъла без сантименти се бориха и устояваха някои неща в нашата родина - та сега да им казват няма. Тези пенсионери са онези, които понесоха невиждани инфлации, работа без договор, без осигуровки - това ли заслужават. Това не са червените бабички отпреди 89 година, а новите червени след 23 години демокрация и вълчи капитализъм.

значи..могат да носят. А може да са били и съучастници, свидетели на разграбване. гласувайки криво или не гласувайки. много от тях имаха собствени жилища, земи , деца или поне колеги. здравеопазване и образование. да не са спали и блеели по агнешка младост.

Умрял съм им за 20-то лева. От както тия изроди са на власт всяка година си игрием на тука има, тука няма. На края все няма. Ако съм жив догодина ще получа цяла пенсия от следващите.

сефте,ниските пенсии ни прецакватот години,а вдигат на изпотилите се от клатене на крака с високи пенсии-клатику.и и им дават всеки път по една минималнА ПЕНСИЯ,А НА МИН.,,,,-ТА ПО 5ЛВ,ГАДОВЕТЕ СА МНОГО ГЛАДНИ И СА С ПО 20 ГЪРЛА-ЦЕНЗУТА ИГРАЕ,НАЛИ?

kgb777kgb

Много станахте , та ще трябва на всички накуп, иначе ще пиша 10 поста , а не си струва !!! Нещата са изключително прости , за този който не е тъп и предубеден / разбирай злобен и завистлив / . Обяснявам - НЕЗАВИСИМО от темповете на строителство за всеки ЛОТ има договорена с Брюксел сума !!! Пример : 150 милиона от Брюксел и 50 милиона от бюджета ! Само че в Брюксел трябва да има приет бюджет , защото ако няма НЕ МОЖЕШ да харчиш и едно евро !!! Същото е във всички държави докато нямаш бюджет не можеш да харчиш !!! Продължавам - това което ЩЕ дойде от Брюксел се плаща от бюджета и ПОСЛЕ се възстановява от Европейските фондове !!! Кое точно не разбрахте ??? Запланувано е било строителство до 01.11. и плащане от Брюксел до 01.12. - времето е топло строи се до 30.11. - Брюксел не приема Бюджет стават ДВА минуса в бюджета - е няма как да се наваксат отиваме на МНОГО минус !!! Ако и това като за първи клас не го разбирате значи злобата ви е замъглила и малкото останал мозък / ако приемем тезата , че въобще сте имали / !!!

И сега не разбрах: 1. Като сме построили магистралите това усвоени пари от ЕС ли са /щото те не са ни ги дали/ или усвоени от пенсионерите /коледните/?! 2. Дали като ЕС плати /а дано/ парите ще се дадат на пенсионерите като след коледни добавки или ББ ще направи нещо друго? А разбрах /т.е. доказа се на всички/ че не строим с пари от ЕС, а снаши и очакваме да ни възстановят нещо.

Всичко което казваш е както винаги е вярно... само донякъде. Парите които искаме за магистралите са от одобрените разходи на Евросъюза за този програмен период. Ако случайно не си разбрал това за което се дърлят в момента е бюджетът за следващия програмен период който ще започне след повече от година и няма нищо общо с парите за които ти говориш.

И защото много добре усвояваме помощите за асфалта - за да ни ги увеличат, ни режат помощта за най-бедните региони в ЕС. Тези от Северозападнала България.

юли

Тази тема очевидно не е "твоята". Няма да анализилам причината.

сефте,ниските пенсии ни прецакватот години,а вдигат на изпотилите се от клатене на крака с високи пенсии-клатику.и и им дават всеки път по една минималнА ПЕНСИЯ,А НА МИН.,,,,-ТА ПО 5ЛВ,ГАДОВЕТЕ СА МНОГО ГЛАДНИ И СА С ПО 20 ГЪРЛА

сефте,ниските пенсии ни прецакватот години,а вдигат на изпотилите се от клатене на крака с високи пенсии-клатику.и и им дават всеки път по една минималнА ПЕНСИЯ,А НА МИН.,,,,-ТА ПО 5ЛВ,ГАДОВЕТЕ СА МНОГО ГЛАДНИ И СА С ПО 20 ГЪРЛА

сефте,ниските пенсии ни прецакватот години,а вдигат на изпотилите се от клатене на крака с високи пенсии-клатику.и и им дават всеки път по една минималнА ПЕНСИЯ,А НА МИН.,,,,-ТА ПО 5ЛВ,ГАДОВЕТЕ СА МНОГО ГЛАДНИ И СА С ПО 20 ГЪРЛА

сефте,ниските пенсии ни прецакватот години,а вдигат на изпотилите се от клатене на крака с високи пенсии-клатику.и и им дават всеки път по една минималнА ПЕНСИЯ,А НА МИН.,,,,-ТА ПО 5ЛВ,ГАДОВЕТЕ СА МНОГО ГЛАДНИ И СА С ПО 20 ГЪРЛА

Нима мислите,че пенсионерите вярваха на ТЕЗИ за коледни добавки.Три години и половина пенсиите не помръднаха.Остава половин година и освен многото други противници тази партия и УПРАВЛЯВАЩИ си докара омразата и на почти всички пенсионери,А ТЕ НЕ СА СЪВСЕМ МАЛКО.

този,който нарича пенсионерите ИЗЕДНИЦИ мисля,че е ненормален и да отиде в психиатрия.какво са му виновни хората,че управниците не ги бива,а този ДЯНКОВ някой каза,че бил с акъла си-смехории ,но хак ви е на вас дето ги харесвате.нека само те ви управляват

Хайде сега пенсии смотани, идните избори пак гласувайте за ФЕРБ за по 20лв - ще ви излиза идните 4г. през смотаните тикви. Ха на бас че за мангизите за циганите ще има средства. Що ли....

хммм Горе ФЕРБ не е грешка. = Феодалисти за Ежеминутно Разграбване на Българите

Бас държа с всички форуци че някакви мизерни стотинки ще бъдат дадени.Което ще има обаче обратен ефект.Това правителство ще бъде погребано на изборите именно от пенсионерите.Те са достойни и заслужили хора.Помните ли от колко време с тях се играе мръсна игра като тука има тука няма.Щял бил да даде ама ако.Всякави пазарлъци и условия са излишни-или има или няма.Един финансов министър ако не може да отложи някое плащане за да намери пари за тоя случай копае гроб на правителството.

Дянков,мол те не им давай на тези иззедници нищо

Един от малкото читави в кабинета е Дянков. Той е абсолютно наясно с всички детайли по разплащания и пр. проблеми и държи хазната в необходимото състояние. НИКОГА не е поемал ангажимент да раздава пари за Коледа, а ако (дай Боже) се окаже, че има някаква възможност КОРЕКТНО би било да се отпуснат на всички по равно. Това разделяне на хората с ниски пенсии, средни пенсии и високи такива е фалшив опит да се превилегироват и фаворизират ниско платените, необразовани, мързеливи и некадърни маргинали за сметка на висококвалифицирани, можещи, с решителен принос в бруто продукта на страната, в нейния просперитет (какъвто и да го приемете) и в крайна сметка ДАЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ ПАРИ (доброзорно!!), за да получат правото да се пенсионират!!

Към кого си лоялен?Как НИКОГА не е поемал ангажимент да раздава пари за Коледа? Помниш ли какъв скандал избухна,оставки имаше,че не си върнаха БОНУСИТЕ. Или и ти си на ЯСЛАТА?

И да не забравят от минестерствота да дадат и по един ваучер за телефоните на червените бабички, за да може СерГЕЙ да ги свиква по бързо на протестните митинги!

1chovek

Финансово е наясно и е кадърен, обаче човещина има ли? Дали е наясно, че тези хора са към края на живота си, че някои от тях няма да са живи за идната година за Рождество? Ако не могат по 50, по 20 лв поне да им дадат. Да могат веднъж в годината да си сложат хората трапеза, на такъв голям и светъл Празник - Рождество Христово. Дано поне малко, една капка, човещина да проявят. Ако нямат никакъв срам от белите коси на родителите си, поне от Бога да се засрамят, поне за 1 ден в годината.

коледни надбавки може и да няма за нашите родители ама коледни бонуси от порядъка на 50 -100 хиляди лева ще има. и после борката ще поиска да им ги върнат обратно...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как успя да напишеш толкова глупости на толкова малко място? Кои са тия високоинтелигентни и с голям принос в бюджета - военните и полицаите ли? Дето 1 ст осигуровки не са внесли, а взимат големите пенсии? Или кметове, депутати и мързеливи некадърни връзкари на службица, дето се скъсват от крадене?

ще има, няма да има , ще има, ама няма да има, и тоя цирк се разиграва вече месец. Без значение даи ще им хвърлят наколко лева, или не..Тези противоречиви, колебливи и витиевати изказвания обаче доказват за пореден път,че това е правителство, което никога не знае какво точно прави, правителство на хаоса!

Колко добър профил си направил на себе си "Струваше ми се умно момче , така лесно ли се ловиш на активни мероприятия на ДС !? Снимка с "чаровен" текст - класическо изпълнение! Нали на теб теб ти е ясно,че става въпрос за следното" Заради мекото време обаче строителството на "Струма" и на "Тракия" вървяло по-бързо от очакваното, което щяло да наложи авансови плащания от бюджета. Общо сумата била за 160-180 млн. евро. Тя предстои да се заяви пред Брюксел, защото не е била предвидена. Така,че не става въпрос за това,което ти си мислиш!СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДНИ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА,а не от еврофондове!

ЕТ герб организира, специално за пенсионери, Коледен конкурс. Който успее да почине преди Коледа, веднага получава коледната си надбавка на пенсията.

И каква ще е тази надбавка? Заври си я там, дето слънце не огрява.

kgb777kgb

Обясни на червените , че това е хумор ! При тях всички чувства освен омраза към класовия враг / всички работещи , успели , образовани ,получаващи високи доходи , живеещи щастливо............. / са тотално закърнели !!!

За какъв хумор говориш? Я ходи да се посмееш някъде другаде, а не под статията, където става въпрос за стотинки за хляб.

аз си знаех,че Дянков ще намери причина да не даде тъй чаканите кол.добавки,защото е стиснат като,че ги дава от неговата"скромна заплата."

юли

"...нема да има за ПЕНСИОНЕРИТЕ, щото много бързо СТРОИМЕ, и това сичко, заради неприемането на ЕВРОБЮДЖЕТА, което пък съответно не е ТРАГЕДИЯ /според някой/ ...."

kgb777kgb

Струваше ми се умно момче , така лесно ли се ловиш на активни мероприятия на ДС !? Снимка с "чаровен" текст - класическо изпълнение ! Нали ти е ясно , че от програмите за развитие , строителство , обучение и................. не можеш да дадеш нищо ни на пенсионери , ни на работещи - елементарно Уотсън !

юли

Верно бе, как не съм се сетИл. "Мекото" време било виновно и се налагалО да се плАтат авансово от БЮДЖЕТА "нЕкви" пари. Ама тогава "справката" чела да излЕзне на минус???? Можем да ти го преведем на неколко езика, без македоски и сръбски, само кАжи!

Струваше ми се kgb777kgb умно момче, а така лесно се ловиш на активни мероприятия на ДС. Ние от ДС не работим, а управляваме фондовете в правилната им посока. То, ако чакаме умните да се на умуват ... на 22 декември т. г. светът на парите свършва. Който е ял, пил, обикалял светът с тези пари от евро фондовете, плащал е на секретарските си за не регламентирани услуги, за разкошни вили по гръцките острови и островите по света ... това ще му остане. Я виж IQ146, каква баница яде, ами KGB, Калитко, павел, Гаргамелът ...

другарю, я ни сподели колко точно пари е отпуснал ЕС за магистрали и колко са похарчени от бюджета, бъди така добър-сподели.. Ако в добавка кажеш и какво се случи с онези 2 милиарда-повтарям -ДВА МИЛИАРДА!!!!! от НЗОК направо ще те поздравя.. и като се е почнало с обяснения, би ли ни споделил защо столичен общ. съвет подари, повтарям-ПОДАРИ!!! на другарката Цветелина Бориславоваедин милиард, повтарям-ЕДИН МИЛИАРД!!!! за да си направи.......фондацийка... само на тези три въпроса ако отговориш и обещавам-гласувам за ГЕРБ..(айде , уредих ти двоен хонорар днес, със здраве да си го харчиш)

Брей, лошите комунисти, лошия цар, лошия Костов. При всичките вдигаха всяка година макар и минимално пенсиите, ся от 3 години не са ги вдигали. Щот сме с най-добрата финансова политика в целия свят. Мхм.

трябва да дадеш,за да имаш очи да поискаш.Така трябва.

Не зная за хлъзгавите добавки към пенсиите ... Но зная със сигурност, че "добавката" към настоящия мандат на това безумно правителство, която то очаква да получи в средата на следващата година, е много проблемна - то просто няма да я получи.

Единствено желанието ми хората да прочетат моето мнение ме възпира от МНОГО НЕЦЕНЗУЛНИТЕ ДУМИ ПО АДРЕС НА ФАЛЦЕТА, "БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ" КЪМ ТАЗИ, КОЯТО ГО Е РОДИТЕ, КЪМ ПОПУЛАЦИЯТА МУ-ДАНО Е ПОНЕ ВСЕ В ПИРОГОВ, И КЪМ МАЛОУМНАТА АМЕРИКАНКА-ТЯ ЯВНО ЗА НИЩО НЕ СТАВА, ЩОМ ЗА НЕГО СЕ Е ГРЪМНАЛА И С НЕГО РАЗМНОЖИЛА!!! И НЕКА ГЕРБЕРИТЕ КРАКА И РЪЦЕ ДА МУ ЦЕЛУВАТ, СЛЕД КАТО ЗАСЛУЖЕНО ЗАГУБЯТ ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА! НО ВСЕ ПАК НЕКА, ТЕЗИ, КОИТО СА ГО РОДИЛИ, АКО ВСЕ ОЩЕ СА ЖИВИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ДА УМРАТ В МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА!

Комунистите превъртяха. Тоя, загубил разсъдака си червенотиквеник, какво искаше да каже?

писна ми от днеска има, утре няма - вече всявате отвращение сред хората

Бях сигурен,че и този път Дянков ще се подиграе с най-беззащитната част от хората.Хора,пенсионери , вие сте сила-2 мил.Внимавайте за кого ще гласувате.ГЕРБ,продължавай все така.Копай си гроба.

правилния текст - ,,пенсионерите без добавки заради евробюджета''

парите на нои не са за асфалт

СТАНИШЕВ ДАВАШЕ ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ,А ЗА КОЛЕДА ПО 150 ЛВ НА ЧОВЕК....Е КОЙ Е ПО-ДОБЪР.ТЕЗИ НАЛИ ИМАТ ИЗЛИШЪК,А СТАНИШЕВ НЯМАЛ.ДЕЛАТА СА ВАЖНИ,А НЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ИЗХВЪРЛЯНИЯ

Благодетелят на пенсионерите изгуби изборите и благодарение на облагодетелстваните. Как така се получи , че му теглиха шута на червения евреин? Над 2 млн. пенсионери ако бяха гласували за своя благодетел, от другите партии щеше да остане само перушина.

А какво направи станишев? При него криза имаше ли?

Този Дянков само търси повод да не дава на хората пари- сега му е виновен евробюджета,как па на гръцките управници не им е виновен и въпреки състоянието на Гърция ще дадат на пенсионерите си по 1 пенсия-евала на такива управленци,но за съжаление всеки народ си заслужава управлението,та и ние- 'долу от народа маскари' го е казал още Алеко Констанинов

купете си свещи с нашите пари.....нямало работещи,а как имаше при комунизма...е кой го не бива.пенсионерите не са виновни за това.те са си го изработили и вие вървите натам.