Кабинетът отпуска 50 млн. за пенсионери и 7,2 за болници

Отпускаме 50 млн. лв. за допълнителни пенсии за декември, без да се пипа държавният резерв. Ще има и 7,2 млн. за държавни болници, обяви премиерът.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът отпуска 50 млн. за пенсионери и 7,2 за болници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСЕ СТЕ НЕДОВОЛНИ КОМУНЯГИТЕ

Лицемери!!! И изобщо не е предизборно, а!? Само на Коледа ли мизерстващите пенсионери ще ядат месо!? Не ви е срам, не ви е грях, убивате народа си! Как спите спокойно!?

Омръзна ми пенсионерите да се делят на бедни и най-бедни ! И аз , с пенсия малко над 300 лв , искам коледна добавка ! За какво съм си мъчила мозъка да уча и се дообразовам цял живот , работейки като програмист в IBM -център и администратор на сървъри и бази данни в голямо държавно учреждение в София ?! И за да дочакам догодина повишение на пенсията си с 10 лв ?!

аферим

Много се дразня на подобни популистки предизборни ходове... Вместо да направи така, че хората работели по 40 и повече години да получат пенсия достойна за живот, а не като за Бог да прости, той се хвали, че дава 20 евро Коледна надбавка... Ако не беше жалко щеше да е смешно...

Видно жалки цигански номерца. Да не би да имат някакви данни от агенцията на Бъчварова, които не са добри за Тетка ЦеЦа та се включиха и такива отчаяни популистки мерки? Вкопчиха се за властта бетер комунистите - всъщност те са си комунисти, какво друго да се очаква от тях.

Бойко, не те ли е срам да се хвалиш пред най-бедните пенсионери в Европа? Що като си толкова отворен не поставиш въпроса пред европейските си приятелчета какво би станало с тях ако пенсионерите в техните страни взимаха подобни пенсии. Ами щяха да са изметени от властта за отрицателно време.

iham

Горките ГЕРБ, представям си колко ги е заболяло сърцето заради допълнително отпуснатите средства.

Баба ми получава пенсия от 300.34лв. значи заради 0.34 стотинки ,няма да вземе 40.00 лв,а някой,които получава 300.00,ще вземе 40.00лв. според мен са дискриминирани тия,които са работили повече,с по-голям стаж и са внасяли по-големи осигуровки и затова получават,по-големи пенсии.А другите ,дето са си клатили краката,ще се облажат.би трябвало според размера на пенсията да бъдат добавките или по 20.00лв. на калпак

Това е дискриминация,спрямо останалите пенсионери,които цял живот са плащали данъци.ПО-добре по 20лв,но за всички!

Браво, бе Тикво! Преди изборите подхвъляш един кокъл на мизерниците и пак ще спечели Майка им Цецка на вашата бандитска партия! Яжте си кокалите и си трайте и пак ги избирайте! Душманите сте вие, бе кретен!

Преди избори кокал, а след избори пачки с уведомления от частен съдия изпълнител!

Кой Криско ,си дето пееш ли. Малиии що почитателки имаш-завиждам ти

Браво, бе Тикво! Преди изборите подхвъляш един кокъл на мизерниците и пак ще спечели Майка им Цецка на вашата бандитска партия! Яжте си кокалите и си трайте и пак ги избирайте!

Бръкна в джоба на работещия и извади за трохички, Поне увеличението на ток, вода, парно, лекарства и др. дали ще покрие?

Гледах изявлението на наглият Пожарникар по ТВ, досега за коледни, великденски бил отпуснал на пенсионерите 230 млн. На част от пенсионерите, нахален, миризлив цървул, това е точният израз, защото на мен, откакто ти се водиш министър председател, си отпуснал на геврека дупката, аз пък ти пожелавам с увеличението на пенсията ми догодина, 7.20 лв., да си купиш свещ и да я ползваш по предназначение, а ако не можеш, дано някой ти я запали!!! А и да кажа, моето семейство и поне 90% от пенсионерите, които познавам,учители, лекари,военни, няма да гласуват за поредното ти чучело!!!

Брей..й.., браво на г-н премиера, че е намерил пари...

40 лв. бруто след одръжки 35 - за 3 кг. свинско ще стигнат - А Бойко тиквата се хвали като поп на задушница, за кой по напред тези пари смешник. Дали и той ще вземе 35 лв. за за коледа

не взима, Боко краде! Ще окраде наколко млрд. и ще "стои сам като куче" на Коледа

Дайте на всички че и нас ни чака същото ако доживеем.......... горките хора :(

Е никога няма да гласувам за Герб, никога. Едните са пенсионери, а другите какви са,а?

Ще гласуваш,ще гласуваш,приготвил съм ти три кебапчета и голяма БОЗА.Като ги видиш няма разбереш за кого ще гласуваш ,може и за Боцето ,не боли небой се

Наливат се пари в къртичина.

Май ще вдигат тока?

ДРУГО ШЕ ТИ ДИГАТ, НЕ ТОКО .НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ДА МОЖЕ ПО ЛЕСНО СЕ БОРАВИ С КРИКО

То е ясно, че хаир няма е няма и да има. За това предлагам да не се вземаме толкова на сериозно и да му отпуснем края. В подобни случай аз преминавам на музикална вълна. Наистина помага. Сега избрах за вас нещо наистина оригинално - КОЛХОЗ ДАНС МИКС. Като ги гледам колкозничките как се веселят, мисля, че там не е съвсем лошо. Убедете се и вие сами, като превключите за момент на този сайт. Любителите на красивото ще кажат "спасибо". Шотландсият "РИЛ" ряпа да яде. Пожелавам ви приятни минути с клипа. Искрено ваш Дон Амичи.

И ТОВА АКО НЕ Е ЛЪЖА, КАЖЕТЕ МУ ЗДРАВЕ! ТОВА СА КОЛЕДНИТЕ ПАРИ, КОИТО ОЩЕ В СРЕДАТА НА ГОДИНАТА СА ОПОВЕСТЕНИ. СЕГА ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ, ГОВОРЯТ ВСЕЕДНО, ЧЕ ТОВА ЩЕ БЪДТ ДАДЕНИ ОСВЕН КОЛЕДНИТЕ, А НЕ Е ВЯРНО. ХОРА НЕ ИМ ВЯРВАТЕ, ЗА ТЕЗИ ПАРИ СЕ ЗНЕ ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ДАДЕНИ НА ХОРАТА С ПО-НИСКИ ПЕНСИИ - КАТО КОЛЕДНИ, ТАКА Е ВСЯКА ГОДИНА!

Това е много актуално преди изборите.

Останал възхитен от тази предизборна "щедрост", мога само да заявя, че по правителствена презумпция, на половината пенсионери им стигат половин филийка хляб, половин кренвирш, половин пакетче краве масло...Сега обаче, ще имат и половинчатото задължение да гласуват за едната половина на Мамицата и за едната половина на вицето. По 20 лева за половинка. Общо - 40лв правят цял човек, цяла филийка хляб, цял кренвирш и цяло пакетче краве масло. На печелившите - честито!

защо при линия на бедност от 300 лв даваме за бежанците по 1300 лв, а на пенсионерите, работили по 30-40 години, по 160?

ЗА КАКВО СТЕ РАБОТИЛИ. ПОСТРОИХТЕ КОМУНИЗМО---дека е ,че го не видим

Кратуно, че го видиш скоро - у Белене при прасенцата!

Комунизма няма как да съм го построил. За разлика от теб не съм сляп.

Да вземат най-после реално да увеличат доходите на хората, стига с тези еднократни подаяния! НАЙ-БЕДНИТЕ в Европа! Докога? Иначе крадат като за последно, сключват неизгодни договори, фалират банки, но ако дадат повече на хората - държавата щяла да потъне!Негодници!

И как да стане това след като и преди и сега сме били с най ниско заплащане в цяла Европа.Такова нещо може да стане ако имаме развита икономика и промишленост.А това и при двете изискани неща липсва.

Тази любима песен на управляващите и на работодателите за осигуровките да я пееш на баба си! Формулата за пенсиониране е опорочена от самото начало! Една-две години по-малко даимаш от необходимите, не ти дават пенсия, но ако имаш 5-6 години в повече - нищо не следва!Е, добре имаш 31 год. стаж и не ти достига за пенсия, но къде отиват осигуровките ти за тези 31 години? Така, че кой колкото се е осигурил звуччи много фалшиво!

.

И ти ли господине обърка хаповете?

Бре бре бре .По времето на Станишев за тези пари оди и песнопеяне имаше.Сега само плювки.Ами като не ги искате другия път няма.

Ако беше обещал и на работещите щеше да имаш повече проценти! Има работещи със заплати по-ниски от тавана за пенсионери! Ама както и да е!

бойко велик си,скоро лекции ще четеш на запад- по управление,равносилно на пълно унищожение.Толкова много пари да дадеш и то за пенсионерите.Но,този който не уважава старейшините си /защото те са тези които са градили неговото бъдеще/тежко и горко му.И теб нищо добро не те чака.

дайте ги на герберастката паплач да се омита от България!

Що бе ,вие да не тръгнале при бай ви ТОШО.Айде пътувайте там ша са видим И.ах тез пенционери закъсали с лапитопите.

предизборно за сите будали!

А на нас пенсионерите по йедна шака вуна за след изборите.

И ТОВА ТИ Е МНОГО.Бори се бричет сади чесън

Пак ли ще има само за една част,а за останалите пак нищо,но от Бойко.

Това не е нито някакъв бонус, нито някаква коледна добавка. Това е милостиня и добавка. Това е наглост. Крадат се с милиарди народна пара, когато стане на въпрос за пенсионерите, все парите не достигат. Че как ще достигат, като ги крадете.

Нали Бойко ви каза,че сте лош материал и не заслужавате нищо.

САМО ЗА МИГРАНТИТЕ , ЗАЩОТО ТАМ Е ЯКАТА ДАЛАВЕРА , КРАДЛИВИ ПЕРАЧИ. НЕ ВИ ЛИ СТИГНАХА , ЩЕ ПЛАЩАТЕ И НА ОНЯ СВЯТ ЗАЕДНО С ПОКОЛЕНИЯТА СИ.....

Оправи си чипа и тогиз пиши за материала

8 милиарда лева или над 10% от БВП отива за пенсионери. Това го НЕМА никъде

Всички млади напуснаха държавата.Останаха само пенсионерите. 7 000 000 пенсионере--И КАКВО ПРАИМ СЕГА

Аман от обещания, все пак те идват от един политик който за един период от 24 часа може да си смени мнението по няколко пъти, и пак да греши.

Боце стига се напиня вече с обещания, че ще хванеш майсил!

Прав си.Оставаме боце и се ловим за за ку.нанелия .От нея поне много работи моем хвана ,нема ги изброявам,че мастилото нема ми стигне

Идват избори и се раздват яко пари-доктори,даскали.Сега за пенсионерите.Още е октомври ,а се обещат пари за коледа.Защо ли се прави всичко това?

ги обещават, а след изборите може и да не ги дадат

Банкянска математика до 300 лева 1 210 000 души ще гласуват за ГЕРБ а другите над 301 лев ...

Спокойно. Дискриминация няма да има. Както сега няма бонуси за половината пенсионери, утре-вдругиден вече няма да има и за другата половина.

ти съгласен ли си сега докато работиш да ти удържат 1000 лева за осигуровки, и да се лишаваш от тях за да може Киро пияндето който не работи да получава пенсия колкото теб? Защо да ти се взимат тия 1000 лева, след като ти докато работиш ако ги спестяваш ще си натрупал само за 1 г 12000 лева, а си представи докато работиш, колко ще натрупаш вместо да ти ги взимат, пък след това всички сме равни-ами не сме равни, щом дължавата регламентирано ти ги взима, и регламентирано ще ти ги дава.

"Разчитам, че ще го направите да е кукличка, каза още премиерът" МОЖЕ БИ ПРЕМИЕРА ТРЯБВА ДА ОБЯСНИ, ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЯМА СЪВРЕМЕННА МНОГОПРОФИЛНА ДЕТСКА БОЛНИЦА И СЕ НАЛАГА ДА СЕ СЪБИРАТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА В ЧУЖБИНА.

Интересно, в последните новини се споменава, че "Атомстройекспорт" се отказва от 23 млн. евро за "Белене", дали това не са същите 50 млн.лв., които държавата е заделила за надбавки, извън бюджета. Защото плащането за Белене по арбитражното дело беше одобрено от НС в пълен размер.

Това са празнични добавки които трябва да получи ВСЕКИ пенсионер. Все едно Дядо Коледа да каже - тази година ще дам подаръци само за момиченцата - нищо че е празник аз така съм решил!!! А за това че има толкова бедни пенсионери правителството да реши кардинално въпроса с размера на всички пенсии. Поредна година срам и позор с тези коледни добавки - хора с 302 лева питат толкова ли са по богати че не заслужават празнична добавка.

ТАКА Е ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БОКО И ЩЕ ИМА НА ЕДНИ ПОДАРЪЧЕТА А ДРУГИТЕ ЩЕ ЛАПКАТ МУХИЧКИТЕ С 301.

Прав си колега.Язе питам ,а тия с 401 лв. до коги ще лапаМе ЧЕСЪН ,че резултат нема.Лапай колега чесън ти белким се оправиш.

По добре от обратния вариант- гласувайте за Курнелия Нинова и получавате долара само срещу 3000 лева. По старите го преживяхме!

Така е, а едновременно с това, частта от пенсионерите, които би следвало да спадат към "богатите" са обирани законно от държавата, чрез въведения таван на пенсиите. Излиза, че в БГ може да си само беден пенсионер...

По този начин ББ разделя пенсионерите на пенсионери и електорат на ГЕРБ! И за да няма много плюене към него, упорито пробутва идеята, че парите са допълнителни събирания в хазната! Аз бих предложил едно ново и простичко правило за изчисление на пенсиите, при пенсиониране на политиците: -да получават средната пенсия за страната за периода, в който са работили като политици; -да им се национализират всички спестявания и имоти, които са над средните такива на пенсионерите в страната! И след това да се индексират пенсиите им по правилата за всички останали пенсионери!

Мая Манолова - Омбудсман да се самосезира!Кой и как ги сметна тези 300 лв.граница на бедността???Тази граница е 580 лв.май!!!!

Пълна ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!!!!!! За съд това правителство!

ГЕРБ, разделяте хората, нали майка щеше да ги обединява? Що така? Сега ние с пенсии до 500 лв няма да гласуваме за вас!

Бойко Циция си , ами тези дето няма да получат коледни надбавки за Радев ли да гласуват ...

Те и без това са по-малко! На кой му пука за тях?

Парите са събрани от контрабандистите ? И колко години ги гоните тези контрабандисти, колко успехи постигате и за всеки празник има по 50 млн. за пенсионерите. Само така - хахахха