Вече са активни електронните здравни досиета

Електронните здравни досиета вече са активни и всеки всеки български гражданин над 18 години ще може да влиза в своето електронно досие с помощта на уникален код за достъп, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Вече са активни електронните здравни досиета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един начин да ни държат и манипулират. Който знае болестите ти, той може лесно да ги използва в твоя вреда при нужда. До колко е защитен масива от данни? Кой и по какъв начин има достъп до него? Това си е строго лична информация и попадне ли не където е в полза на лицето, леле-мале! Аз лично НЕ ЖЕЛАЯ болестите ми да са обществено достояние, а Вие? Щом една комп. система ги "знае", те вече не са лични! Замисляли ли сте върху този аспект?

Така е!!! НЗОК И РЗОК ври от пенсионери, та то това е условието за постъпване на работа да си болен с ТЕЛК, ако може, да си пенсионер, по възможност 40 и някоя си година, да си на космическа заплата все пак имаш 30 и отгоре години стаж, по възможност жена на пенсионирал се военен още когато е бил на 40 години и който естествено работи в друга държавна администрация. Пълно е с такива "ВЕРВАЙТЕ", това е истината, а малкото "мъже" в тази институция са ,уж бивши доносници и ченгета. Докато не се махнат всичките тия, няма да се оправим. Тези са научени само да вземат, те никога не дават.

А какво става с тези под 18 години? От сума ти време се опитвам да се добера до здравна книжка за детето и нищо - не били пратили от касата. Лекарите преглеждат без книжка, а зъболекарите не. На кого да се оплача сега?

Икакво от това те хората умират по новите магистрали, защо са им досиета? Но в службите е така всеки труп с досие дори електронно!

Малко черен хумор никога не е излишен,а този тук добре си пасва с действителността наоколо.

Защо сто различни кода за различни услуги. Какво става с ел.правителство? Защо трябваше да ходя до Ной за код при проверка на осиг. статус, а сега трябва да ходя до РЗОК(няма адрес) за нов код за здрав. досие. Вие ни превърнахте на маймуни. Скоро колелото ще се завърти. И престава си нямате какво следва. Малко остана. Той идва и всички вие ще платите за несправедливостите, които нанесохте на бълг. народ.

Кой е тоя Ной, дето трябва да ходиш при него и защо ?

а безплатен код да видя в кой парцел ще ме заровите ще има ли?

Не разбирам защо трябва да подава всеки молба,след като може здравната каса да изпрати писма до личния лекар и пациента да си го получи от него.Как немогат да измислят нещо свясно. Може липациент от едно затънтено село да ходи до Здравната каса даси подава молба за не6то,което е негово право.

Ами идеята е да се молим.Чиновниците се чувстват добре когато някой им се моли.

За пари, една молба 5 лева х 6000000 то си е джакпот!

Нали тр да намерят работа на чиновниците. Взех си ПИК кода за пенсионните осигуровки, от НОИ СФ, 2 стаи с по две служителки... демек на 4 човека работа са намерили :) Имам ел. подпис, но немога да се регистрирам с него за тези услуги... това си е идиотско направо... Пък като физ лице, ако искаш да си подадеш дан. декл по електронен път, пак трябва за 3 или Nти код да ходиш.... намират се на работа просто... То ако заработи ел. правителство като хората, тая цялата паплач трябва да я съкратят

Да ни е Честита НОВАТА ПРИДОБИВКА!!!! А закони за защита на здравните ни осигуровки от посегателства няма ли да има? Контрол над лекарския и фармацефтичен произвол няма ли да има? Бог да ни е на помощ!!!

Съгласен съм да има алтернатива. Аз имам 2 фирмени УЕПа и един личен - ползвам го обаче почти всекидневно за лично банкиране, затова ми е изгодна сумата. За 1-2 пъти годишно да си провериш здравното досие е безсмислено. Но първоначално новината беше поднесена така, че проверката става само с ПИК от НЗОК... дЖурналисти....

Тъпанарино, не искам ако се наложи да отида на лекар, той да види, за какво е плащала тъпата каса, а какво ми е било, как съм лекуван, и до къде е стигнало лечението. Касата и без това си знае, за какво е платила!

Репликата ми е към "прав сте".. ама не сте прав

Скоро няма да има никакви пациенти, за какви осигуровки говорите изобщо?

Много правилно е да има такива досиета. В напредналите страни тази практика съществува, хубаво е, че и ние, макар и бавно, започваме да се приближаваме към тях. Само подобен контрол във всички области, където това е възможно, може да сложи в ред държавата ни. Подкрепям!!!

Korneliya

Да така е в напредналите страни тази практика съществува ,но парите които се внасят за здравно осигуряване от осигуряващият отиват в сметка на негово име а не в общият кюп използва си ги лично осигуряващият и няма такси при посещението на лекар.Ако това стане в България ще е наистина добре.

Хареса ми, БРАВО!

оказа се, че ганьовеца наистина е доста тъп, та чак вдлъбнат. Как може да пишете такива глупости относно здравните досиета, по които всеки осигурен може да види прегледи, изследвания, лечение по неговото ЕГН. Направо сте малоумни, не само тъпи

какви електронни досиета? какъв напредък,,,,при положение, че в столицата за линейка се чака по 1 час. Казвам това от опит. няма по долна и пропаднала страна от България. Съвет към по младите: Емигрирайте!

Прав беше другаря Станишев ,като определи ситуацията в България като полицейщина! Вече всички имаме здравни досиета, което е само едно от хилядите безобразия на кръволока Борисов!

тъпо, тъпо, тъпо !

Можеше, ествествено. Но и този код на НАП е излишен при положение че има по закон създадени електронни удостоверителни услуги.

Хич не е излишен защото задълженията , евентуално, на фирма не могат да се получат с ел.подпис а само с ПИК

Сигурен ли си в това което казваш или само си говориш?

И какво от това като си видиш досието. Да не би проблемите които съществуват в здравеопазването да се решат...!?! Поредното отклоняване на вниманието на българския пациент от истинските проблеми......

Ами като си видя досието, ще разбера дали не си излъгал и си писал прегледи за които изобщо не знам.

Аз пък чета некролозите - проверявам дали съм жив!

УШАТИ

И как го правят това, с дописването, че нещо не го схващам? Нали ти пускат амбулаторен лист, който ИЗЛИЗА ОТ ПРИНТЕРА? Няма как да ти дописват. Ръчно, с химикалка ли ще го направят? Айде, стига сте разсъждавали по темата по този ганьовски начин. Има ли нещо, което администрацията да е направила, и някои да не започнат веднага да критикуват?!

Защо се наливат излишни пари в електроника, бе?! Хората гладуват! Купете кайма, лук и хляб и направете кебапчета, стига сте опосквали бюджета!

ХОРА,ХАЙДЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ТАКИВА ТЪРТЕИ! ТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЦИГАНИТЕ! ЗАЩО ТРЯБВА ДА НИ СМУЧАТ КРЪВЧИЦАТА? ИЛИ ПЕНСИЯ, ИЛИ ЗАПЛАТА! А КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ДА ИЗБИРА, НО НЕ МЕЖДУ ДЪРЖАВНА РАБОТА И ПЕНСИЯ, А ДА ОТИДЕ ДА КОПА НА СЕЛО ОТКЪДЕТО Е!

...не можеш ...такива са почти всички в община ...силови министерства .... здравна каса ....закона е така направен , че да ги пази !!

Не само силовите министерства! Такива са всички във всички министерства- на финанси,на земеделие, на екология,на транспорт и съобщения,на социалното.....и още и още! Само,че тук не влизат само министерствана, но и тяхните поделения,който са плъзнати по градове и паланки из цяла Мила българия!

Уникално тъп си ти! Първо се запознай как е в други страни и тогава наричай другите тъпи. Това, че си с мислене от преди 30г. и си замръзнал в тоя период си е твой проблем. За твое сведение в другите страни с личната си карта се разплащаш и подписваш навсякъде. Освен това по тоя начин не могат да се правят измами и да се укриват средства. А в здравното ти досие се отразява веднага заболяването ти, а не се чака по 1 месец да ти го въведе някой служител. Това е пълно безобразие!

Това досие вече го четохме през 2010 !? link

Поредната глупост!!! Колкото да отбием номера пред ЕС. За справка Естония - с личната си карта отиваш при личния лекар. Картата се ползва като при банкомат - преглежда те, поставя ти диагноза, пъхаш картата в устройството, написва ти направлението или лечението, плащаш с нея през здравната каса и на момента всичко се отразява!!! А тук ще чакаш месец и то не за всички прегледи... Пълно безобразия и глупост!

Кой е администраторА на базата от данни ЗА СЪОТВЕТНИ ЛИЦА В СЛУЧАЯ МНОГО ЛИЦА и съгласувани ли са електронните здравни досиета със ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ И ТО....... МНОГО ЛИЧНИ ДАННИ!НЯМА ЛИ ТОВА ДА Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ !!!!!НЕ СЕ ЛИ НАРУШАВА ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА НА МЕДИЦИНСКИТЕ ЛИЦА!!!!

в Заявлението е отразен Администратора с номера с който е регистриран --- Здравната каса ....затова всичко е ..лично ...заявление и получаване ..подписваш се и се съгласяваш с условията ...

Сега вече ще може да научите от какво сте болни дори и без да сте ходили на лекар:))Ще се запознаете с резултатите от профилактичните прегледи на които не сте присъствали:)))Само дето ефекта ще е НИКАКЪВ за вас и много добре материално за някой дето го "направил"..Пиша като току що запознал се с болежките си.....

аз плащам минималните здравни и пенсионни вноски - няма смисъл от повече, те и тези са много, с парите се лекуват циганите или просто се крадат по веригата- когато имам нужда от лекар - пак плащам... защо да внасям повече? дори и минималното е много при тези обстоятелства

АЗ РАБОТЯ В ДЪРЖАВНАТА СТРУКТУРА, ЕДНА ДИРЕКЦИЯ, И ХИЧ НЕ МИ ДРЕМЕ КОЙ,КОЛКО МИ ПЛАЩА, ЗАЩОТО СЪМ ПЕНСИОНЕР ПО БОЛЕСТ И СИ ВЗЕМАМ ХЕМ ПЕНСИЙКА, ХЕМ ЗАПЛАТА, ХЕМ ПОВЕЧЕ ОТПУСКА, И ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ ЩЕ ПОЛУЧА СЕГА ЗА ВЕЛИКДЕН, ТАКА ,ЧЕ НЕ МИ ПУКА, ЗА ВАС БУДАЛИ!

МАРИНЧО,ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ МИНДИЛ СКАПАН !

Аз не съм Цветанов да те лъжа бе селски! Ако, не ме е страх,че ще остана без работа, И ТО СЛАДКА -бих ти открил картите си! Но така ми е добре, издържай ме, пък си мисли ,че те лъжа!

ДЪРЖАВНАТА СТРУКТУРА БЕ ДРИСЛЬО, ИЛИ Е НЯКОЙ, НА КОГОТО МНОГО ЗАВИЖДАШ А ???

Е мога да те зарадвам, скоро ще получаваш само дед...вия! И не само ти, а и всички настоящи и бъдещи пансионери!

КОЛКО СИ ТЪП И НЕПРОСВЕТЕН! ИМА ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯТ СЛУЖИТЕЛ!ВМЕСТО ДА ПИШЕШ ПО ЦЯЛ ДЕН ГЛУПОСТИ В ДИР- ПРОЧЕ ТИ ГО, ВИЖ КОИ ХОРА НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА И ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ДАЛИ МАРИНЧО ТЕ ЛЪЖЕ ИЛИ ТЕ ЛЪЖЕ МАЙКА ТИ, ЗА ТОВА,КОЙ Е БАЩА ТИ!

Така е!!! НЗОК И РЗОК ври от пенсионери, та то това е условието за постъпване на работа да си болен с ТЕЛК, ако може, да си пенсионер, по възможност 40 и някоя си година, да си на космическа заплата все пак имаш 30 и отгоре години стаж, по възможност жена на пенсионирал се военен още когато е бил на 40 години и който естествено работи в друга държавна администрация. Пълно е с такива "ВЕРВАЙТЕ", това е истината, а малкото "мъже" в тази институция са ,уж бивши доносници и ченгета. Докато не се махнат всичките тия, няма да се оправим. Тези са научени само да вземат, те никога не дават.

Така е!!! НЗОК И РЗОК ври от пенсионери, та то това е условието за постъпване на работа да си болен с ТЕЛК, ако може, да си пенсионер, по възможност 40 и някоя си година, да си на космическа заплата все пак имаш 30 и отгоре години стаж, по възможност жена на пенсионирал се военен още когато е бил на 40 години и който естествено работи в друга държавна администрация. Пълно е с такива "ВЕРВАЙТЕ", това е истината, а малкото "мъже" в тази институция са ,уж бивши доносници и ченгета. Докато не се махнат всичките тия, няма да се оправим. Тези са научени само да вземат, те никога не дават.

Колко струва това удоволствие и кой е взел парите? Защо не се споменава цена?

УНИКАЛНА ТЪПОТИЯ!!! "Пациентите ще могат да видят само тези дейности, които са по линия на касата, т.е. - заплатените от НЗОК, а не всички прегледи, извършени от специалисти", И после ако съм решил да се лекувам наистина, не ме е лекувала касата - никой няма да знае. Това за парите ли се прави или, за да се знае, на кого, какво му е? Как може да е толкова тъпо - Дано не е вярно. Ми ако съм си платил лечение на тежка болест, която касата не покрива - никой няма да може да разбере, че съм боледувал/болен.. Пак гепиха кинтите... А ако виждат всички прегледи ще виждат и кой взима пари.. ето затова е "само по каса".

Дреме ми на оная работа, че здравния ми статус ще се ветрее из Интернет! По-добре ми кажете, кога ще си видя колко са ми парите, които ми се удържат всеки месец от държавата за здраве, както и тия за пенсия, защото това са си МОИТЕ пари?!

при опит да влезеш да изтеглиш заявление получаваш среден..пръст. все едно живеем в каменната ера, че не може да се зареди сайта и да дръпнеш формуляр...

Пазарна икономика, това е положението ;)

ЖИВЕЯ В АНГЛИЯ ПО ВЕЧЕ ОТ 10 ГОД. ТАМ СЕ КАЗВА ЧЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО- НО ДАНО НИКОГА НЕ ТИ СЕ НАЛАГА ДА ОТИДЕШ НА ЛЕКАР.ТУК ЗА ВСИЧКО ТИ КАЗВАТ ДА ВЗЕМАШ ПАРАЦЕТАМОЛ ИЛИ НУРОФЕН, ДОКАТО НЕ СЕ ВЛОШИШ СЪВСЕМ ИЛИ НЕ ПАДНЕШ НА УЛИЦАТА-ТОГАВА ЩЕ ТЕ ПРИБЕРАТ С БЪРЗА ПОМОЩ .ДОКТОРИТЕ СА НЕКАДЪРНИ И СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ХОРАТА. МНОГО БАВНО РЕШАВАТ КАКВО ДА ТИ ПРЕДПИШАТ,ЗАЩОТО СИ ПАЗЯТ СОБСТВЕНАТА КОЖА. В ПО ВЕЧЕТО СЛУЧАИ НАШЕНЦИ СИ ГРАБВАТ САМОЛЕТА И ОТИВАТ ДО БГ. ДА СЕ ЛЕКУВАТ. ТАКА ЩЕ НАПРАВЯ И АЗ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ 3 МЕСЕЦА МЕ РАЗИГРАВАТ И НЕ МИ ДАВАТ ЛЕКАРСТВА ОСВЕН НУРОФЕН . А МЕЖДУ ДРУГОТО И БОЛНИЧНИ СЪЩО НЕ ДАВАТ.ИЛИ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА РАБОТИШ БОЛЕН ,ИЛИ ДА СИ ЗАГУБИШ РАБОТАТА. ТОВА Е БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В АНГЛИЯ. САМО ЪА ХОРА НАД 65 ГОД ИМ ОТПУСКАТ ЛЕКАРСТВА БЕЗ ПАРИ. АКО ДОЖИВЕЕШ МООЖЕ И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАШ. ТАКА ЧЕ МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ НЕ РОПТАИТЕ ЧЕ ДАВАТЕ ПАРИ - ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ В БГ, ЗАПОЧВАТ ВЕДНАГА ДА ТЕ ЛЕКУВАТ. АКО ТУК ИМАШЕ ПОДОБНА ПРАКТИКА ДОСЕГА ЩЯХ ДА СЪМ ЗАБРАВИЛА ЗА БОЛКАТА.ПЛАЩАМ СИ ОСИГУРОВКИТЕ, НО НЕ ПОЛУЧАВАМ НИЩО!

След като преценявате там ситуацията като толкова нетърпима ,че да го повтаряте през два реда и то с големи букви вземете се върнете в родината. Тук се къпем в благини,работодатели се надпреварват да кой да ни предложи по-висока заплата и по-голям социален пакет.Има ред и законност.Пътища -слънце дето света не е видял и няма да види. Съдебна система,пенсионна система ,здравеопазване на които се скъсват да ни завиждат.Пък се оплакваме само така по нета да се пазим от имигранти,но вие си елате .Ще балгоденстваме заедно.

Чудно защо тогава англичаните не се преселват в рая наречен България, ами се мъчат горките. А пък ти приятел, да вземеш да си плащаш здравните вноски, защото ще продължават да те лекуват само с нурофен!

Пише се "повече" а не "по вече"!? Че и двата пъти си го написал гордо :((((Кой ти бeше даскало бре? Ти, двойкаджиьо чак при ингилизите си се дотътрил с нулевия си правопис е-е-е-е-ейййй и за чеп на бъчва не ставаш бреееей! :(((((((((((

сега разбра ли ,че да се опитваш да обясниш каквото и да е на балкански говеда е - загуба на време !

левскари!

Защо не си дойдеш тука , да видим колко ще издържиш преди да хукнеш обратно към Англия?

Ми то само това остава.поне да ме пишат,"ритнал камбаната",че да не плащам данъци :)

Не е сложно ама не им изнася.Много по-лесно е да имитират дейност и да прибират пари за това.Все повече се замислям дали не е редно при лекар вече да се ходи с адвокат,за да съм сигурен,че няма да ме "скочат" с тъпите си номера.В тази измислена държава има маса институции които оперират с нашите пари,но защита на пациента няма никаква.

За Вселената не знам,но човешката глупост е безкрайна.Поредната имитация на дейност от нашите здравни чиновници.Като че аз не знам кога съм ходил на лекар и кога съм постъпвал в болница и защо.Сигурно сме пълни олигофрени та не си знаем личния лекар.Пак ще ни раздават номерца - десетцифрени,цифрово буквени,уникални и не знам какви.Интересно е кой забърса парички от тази поредна простотия и колко.

pompai

Ти май не разбираш български? Ти може да знаеш кога си ходил ,но знаеш ли какво са писали докторите за пред здравната каса за да вземат повече пари? Такова крадене и токане бе до сега,че се надявам с това да е по малко.

Блажени са вярващите...... справка:3-ти закон на Нютон

И като го видиш какво ще промениш?????Наивници или облажили се от някоя подобна "авантюра"...

Аз пък си мисля, че това ще е поредния номер, който ще трябва да помня и да не го разгласявам, както е например с ЕГН или паролата за банкомата или ...

Аз пък не искам здравният ми статус да се ветрее на воля из нета! Кой ми гарантира, че няма да се злоупотреби с тази информация? Утре работодателите ще си платят тук-там на някое хакерче и ще имат пълното инфо кой от какво е болен и съответно "среден" на всички напъни за нова работа или искане за повишение на заплатата. Възможно е и обратното - недобронамерени люде - търговци на органи да си търсят донори и да си ги подбират по здравния им статус, кръвна група, възраст и пр. Изпитвам ужас, че ще качат информацията и за децата! Вече "Килърите" и "Наглите" ще ни се сторят детска игра, ще видим като се появят "Хирурзите"

ЖИВЕЯ В АНГЛИЯ ПО ВЕЧЕ ОТ 10 ГОД. ТАМ СЕ КАЗВА ЧЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО- НО ДАНО НИКОГА НЕ ТИ СЕ НАЛАГА ДА ОТИДЕШ НА ЛЕКАР.ТУК ЗА ВСИЧКО ТИ КАЗВАТ ДА ВЗЕМАШ ПАРАЦЕТАМОЛ ИЛИ НУРОФЕН, ДОКАТО НЕ СЕ ВЛОШИШ СЪВСЕМ ИЛИ НЕ ПАДНЕШ НА УЛИЦАТА-ТОГАВА ЩЕ ТЕ ПРИБЕРАТ С БЪРЗА ПОМОЩ .ДОКТОРИТЕ СА НЕКАДЪРНИ И СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ХОРАТА. МНОГО БАВНО РЕШАВАТ КАКВО ДА ТИ ПРЕДПИШАТ,ЗАЩОТО СИ ПАЗЯТ СОБСТВЕНАТА КОЖА. В ПО ВЕЧЕТО СЛУЧАИ НАШЕНЦИ СИ ГРАБВАТ САМОЛЕТА И ОТИВАТ ДО БГ. ДА СЕ ЛЕКУВАТ. ТАКА ЩЕ НАПРАВЯ И АЗ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ 3 МЕСЕЦА МЕ РАЗИГРАВАТ И НЕ МИ ДАВАТ ЛЕКАРСТВА ОСВЕН НУРОФЕН . А МЕЖДУ ДРУГОТО И БОЛНИЧНИ СЪЩО НЕ ДАВАТ.ИЛИ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА РАБОТИШ БОЛЕН ,ИЛИ ДА СИ ЗАГУБИШ РАБОТАТА. ТОВА Е БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В АНГЛИЯ. САМО ЪА ХОРА НАД 65 ГОД ИМ ОТПУСКАТ ЛЕКАРСТВА БЕЗ ПАРИ. АКО ДОЖИВЕЕШ МООЖЕ И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАШ. ТАКА ЧЕ МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ НЕ РОПТАИТЕ ЧЕ ДАВАТЕ ПАРИ - ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ В БГ, ЗАПОЧВАТ ВЕДНАГА ДА ТЕ ЛЕКУВАТ. АКО ТУК ИМАШЕ ПОДОБНА ПРАКТИКА ДОСЕГА ЩЯХ ДА СЪМ ЗАБРАВИЛА ЗА БОЛКАТА.ПЛАЩАМ СИ ОСИГУРОВКИТЕ, НО НЕ ПОЛУЧАВАМ НИЩО!

Като ти е толкова зле се върни тук.И не давай наставления оза неща,които вече не те касаят. П.П. Ако те види работодателя с какво се занимаваш ще ти изстине столчето.

Вече най-личната информация за всеки ще бъде в базата данни достъпна през интернет и както всяка друга софтуерна система и тази ще се хакне рано или късно и до нея ще имат достъп и много други хора и който има операция за смяна на пола да му мисли. Тогава досиетата от ДС ще ни се виждат като съчинения на петокласнички в сравнение с информацията в здравното досие!

Дано да греша,но си мисля че ще се знае кой е най-подходящ и съвместим за донор и като му се наложи на някой богаташ нещастника на момента ще претърпи злополука.

Какво е това здравно досие, което има данни само за платени от НЗОК?!? Ако ще се прави нещо го правете както трябва! И какви са тези хвърчащи пароли? Няма ли електронен подпис?

Ами, има... ако беше проверил, вместо да се "възмутяш" щеше вече да си влезнал с електронния си подпис.

то ще е добре и да се види колко сме внесли ,с натрупване през годините от здравни осигоровки

Отговорът на първият ти въпрос може да се формулира така: Клан, клан, недоклан.

В 21 век ще ходя да подавам молби за да ми дават код за достъп?!? Да сте чули за УЕП?

От известно време в България е приет ЗЕДЕП (ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННИЯ ДОКУМЕНТ И ЕЛЕКТРОННИЯ ПОДПИС). Има, няма 12+ години. Защо държавни структури (като здравната каса), се занимават с глупости (раздават бележки с написани на тях пароли), а не спазят закона и не преведат услугата си в съотствие с него (например влизането на сайта да става с УЕП -- универсален електронен подпис). Или някой ИТ гуру в ЗК е некадърен и не се е сетил (за което може да бъде уволнен своевременно). Или идеята е била да се усвоят едни пари от нашо хора, да направят формичка за вход (username + password), за което същото ИТ гуру, също следва да бъде уволнен. ЗАЩО НИКОЙ (ЖУРНАЛИСТ) НЕ СЕ СЕЩА ДА ЗАДАВА ТОЗИ ВЪПРОС ПУБЛИЧНО?

Защото в държавната администрация са калинка през калинка, които имат незаслужени бонуси и безкрайни командировки на наш гръб!

Може да се влиза и с ел. подпис - пробвах го. То нивото на новините по сайтовете е като на кварталните клюкарки...

Може с електронен подпис ама друг път. Пробвах не става, звъня им там на 0800 и те не знаят става или не. та я кажи как точно мина с ел подпис щото само това изкарва Моля, уверете се, че смарт картата, на която е записан потребителския КЕП, и карточетецът са поставени към компютъра ви. Ако не са поставени - поставете ги. За някои браузъри (Мозила и др.) се изисква рестартиране на браузъра.

УЕП струва пари. Хубаво е да има и безплатен начин. За 1-2 услуги веднъж в годината не е рентабилен, особено ако парите са кът.

Ами защото УЕП струва пари, и трябва да се подновява всяка година, за това.Много добре са го измислили един път и вие веднага само критики.Ще видиш за софийските общински услуги като се влиза с УЕП колко ще са ползвателите.

Прав си,но трябва да се отбелязва какво плащаме на ръка и какво минава (ако има въобще) по здравна каса.Защото ЗА КАКВОТО ПОТРЯБВА ВСЕ ПЛАЩАМЕ,А ПОСЛЕ ЧЕТЕМ КАК ИМАЛО ПРЕНАСОЧВАНЕ на неусвоени средства. И ти се изтъпанчва поредния нагъл чиновник и ти обяснява как имаш достъп до всякакъв специалист,а ти ако нямаш на момента нужните 50 лв за преглед си умираш от болки нищо че си внесъл стотици.

ако ги получаваме от личния лекар е по удачно,защото 1 член от семейството ще получи кода за всеки член на семейството.Правим референдуми за всичко но не и за това което лично ни касае.