Двама лекари с глоби след смърт на пациент пред болница

Двама лекари са глобени със сума между 100 и 600 лева за смъртта на 69-годишен пациент пред вратите на столичната Трета градска болница, съобщи bTV. Двамата медици отказали да прегледат мъжа, който бил с тежък инсулт.

Обратно в новината

Коментари - Двама лекари с глоби след смърт на пациент пред болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще виете като чакали за помощ,но няма да има нито кои да биете,нито кого да снимате,сами сас своята простотuя,сами и много ,много gалки!

Ще дойдат индийци и китайци, не се притеснявай, а вие емигрирайте където искате!

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЦЕНА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ: Между 100 и 600 лева!!!

сkоро няма да има кого да ритате и биете,много сkoро!

Изобщо никой няма да ви пипне и с пръст, просто в кабинета се влиза с камера, за да се снима и документира всичко, после се качва в Интернет и се предава на компетентните органи... Аз лично бих съдила в чужбина, ако не дай си Боже се случи такова нещо с мен или близките ми ... :)

Ти ,да не си Доктор ?!!!! Ей, това Докторско съсловие много изпростяхте! Жалко за Авторитетът,който имаха старите Доктори! Сегашните не се стараете да поддържате добро име ,авторитет и имидж. Жалко,много жалко! Превърнали сте се в "махленски" клюкарки и "Палачи" в бели престилки!

Болницата празна ли е била? Нямало е кой да му съобщи за рязкото влошаване ли? А не може ли да са му съобщили, а той да е казал "ще почака, сега съм зает"? Щом ще теоретизираме....

Ами като става дума за теории...Я си представи, че другия пациент, с който е бил зает и за когото е пряко отговорен, защото му лежи в отделението, също внезапно се е влошил и той прави всичко необходимо да го реанимира.Роднините стоят на врата и чакат.И изведнъж докторът им казва:" Съжалявам, оставям го, не мога да се занимавам повече с него, викат ме спешно за друг пациент".Ако сте на мястото на тези роднини, ще го пуснете ли да тръгне изобщо????

Представих си. Сега какво?

поредният срам и позор.виновните лекари трябва да бъдат отлъчвани от медицината и да доживотно да нямат право да практикуват.много ежедневни станаха вече тези т.нар.грешки, а те са неприемливи и недопустими.трябва да бъдат съдени и лишени от правото да упражняват професията си.

За "ПОБОЙ" на лекар - от 1 до 15 г., а за "СМЪРТ" на пациент - от 100 до 600 лв.!?

Това ако се случи в "бяла"държава,(ама няма как се случи),ще глобят болницата с стотици хиляди,докторите няма да могат да практикуват с години,а може и в затвора да влязат,а болния или роднините на починалия ще получат и те не малка сума,защото хората имат МЕДИЦИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ.Нищо не пречи и в България,част от здравнита осигуровка да бъде мед.застраховка и тогава докторите винаги ще имат едно наум,преди да те изгонят. А аз следя тази тема от години (а съм вече на 60 год.)и мога категорично да заявя,че в България досега НЯМА ОСЪДЕН ЛЕКАР. Докторите от гилдия,се превърнаха в мафия и всички управляващи,най-вече тези от ГЕРБ,ги толерират и ги оставят да печелят на наш гръб.

Някои може и да печелят, но обикновените доктори на първа линия не печелят друго освен много стрес и ранна смърт, защото от тях се иска да направят "от нищо нещо".А това че ГЕРБ ги толерира няма нищо общо с реалността-точно обратното.

МНОООГО ТОЧНО КАЗАНО!!!!

ЗНАЧИ, ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ В МИЛАТА БЪЛГАРИЯ, СТРУВА САМО 100ЛВ!

Здравейте, Знам, че не е по темата, но ако може някой да ми отговори на въпроса!Интересува ме коя институция отговаря за сигурността по строежите. Питам, защото днес пред мен падна някаква голяма машина и се разби. Имаше доста хора наоколо строители и пешеходци като мен и само по някакъв луд късмет нямаше жертва, защото машината падна от последните етажи. Това се случи на кръстовището на ул. Бяла черква и бул. П. Ю. ТОДОРОВ от сградата Red apple, която претендира да е нещо уникално, но за сметка на това няма явно няма никакъв контрол по безопастност. Благодаря предварително!!!

Другия път мини под Green apple!

да не те лековат в бг болниза и да не те сади бг сад иначе всичко останало се оправя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В България доктора може да е бизнесмен, да строи жилища и да поръча убийство на цяло семейство (на съдружника си, както го направи Красимир Пандев) за тази си дейност може да бъде поставен на по-висок пост, да стане шеф на болницата или може и нещо повече... Трябва да следим развитието на докторите-престъпници. Знам ,че не всички са такива, но щом търпят такива колеги не мога да ги изключа.

Какво предлагаш да направят с такива"колеги"?? Да ги изправят пред другарски съд и да ги смъмрят строго???Те държат ножа и хляба, болниците са техни, и са хора на управляващите.Това, че ти живееш в тази престъпна държава,превръща ли те автоматично в престъпник?? И какво си направил ти по въпроса?

За помияр дават повече.

Твърде скъпо се оценява човешкия жевот. 100 лв. се много пари при този бюджет би казал Дянков. Корумпирани мошенници, това са занаядчиите от мед.професия. Вече е толкова рядко да срешнеш истински лекар. Един капут Тони не знам какъв ми казва, като те гледам с това коляно си къз 3 000 лв.!?!

Пълна подигравка ,браво на лекарите, браво и на наказващите ,та това си е убииство!

Значи, ако пациент набие лекар, му дават 15 г затвор, а ако лекар убие пациент само глоба:) евала:)

ЗНАЧИ, ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ, СТРУВА 100ЛВ!

Ми така са решили юристите :))) Нали те създават законите. Те са правосъдието ни :))) На един овчар като му видиш овцете и кошарите им, ще разбереш дали е добър и разбира от занаята си или е само приказливец!

Нали полагат клетва. В нея не се ли казва, ако уморят пациент какво ще се случи? Ако дерат парите от пациента, а не са свършили работа?После искат уважение. Имах случай, не си поиска пари, но като му дадох в торбичката бонбони, кафе, ядки, уиски - още с вземането и се втренчи в нея и взе да преравя с пръсти. Сигурно да огледа какво има и какви са марките - да си прави сметката за следващ път и дали да не го изхвърли на боклука. Арогантно отношение и в болница. ИМА ЕДНИЦИ, КОИТО СА ЧОВЕЦИ, МЕДИЦИ, ЛЕКАРИ - ЗА ТЯХ ПОХВАЛА ДО НЕБЕСАТА! Но за такива боклуци, дето отказват да видят пациент, най малко д аим се спре завинаги правото да бъдат лекари и медици. Да работят каквото щат - докери на гарата, пикола в гей барове, където искат.

За смъртта на пациент - двама лекари глобени. За побой над двамата някой може да отнесе затвор. Справедливост?

Аа не може приеха си закон - който бие доктор 15 години. За толкова по-добре е да го подпре с ножето та да не падне.

Стига сте се палили, проявете разбиране. Човека е бил възрастен, най-вероятно е бил облечен и доста скромно. Не сте ли виждали когато спре лъскав джип пред болница как лекарите хвърчат като линейки да помагат....

Да Ви напомня че ако пляснеш шамар на такъв шаман може да отнесеш 3 години в пандел.

Не лекари, а изроди са това! Искам да им публикувате имената. Ние, пациентите имаме право да правим своя информиран избор кой да ни лекува.

Напишете имената на тези убийци,за да имаме едно на ум ако ни се наложи да отидем в тази болница.

Чада мои,колкото и гадно да звучи , май е време и в болниците да се претрепе от бой някой и друг "доктор" ,та белким им дойде в главата хипократовата клетва.Амин

СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето на колко оценявали човешния живот, и безразличието на малка част от лекарското съсловие, но слагаща петно върху всички!

Не, по-голямата част са такива - бездушни и безотговорни, а малка част от тях знаят за какво са учили и за какво ходят на работа и наистина помагат.

Шофьор, карал с 257 км/ч по Тракия, ще плати 900 лв.-то живота на матриряла по евтин от акт за превишена скорост

Не се бъзикай с растенията! Има отровни в тях, не знаеш ли?? :)

Кой да ги вкара в затвора? Съдиите и прокурорите, които самите са за там? Няма оправия, време е да се закрива тази държавица...

Да ти напомням ли, че след като глобата е от 100 до 600, значи още не са глобени. Ако бяха, щеше да пише: глоба 250 лв (примерно).

тези доктори лекуват или убиват?

Толкова ли струва живота на човек в България?! Голяма част от лекарите са се превърнали в бизнесмени- убийци. Не се интересуват как да помогнат на пациентите, вълнуват се най- много от това какво да напишат, че да източат повече пари от Здравната каса. Това което се случва със Здравната ни система е ужасяващо, подигравка с човешки живот.

ех, ех какви малки глоби.хаиде сложете глоба 200 000 лв. и да видим дали няма да се грият за здравето на хората. преди всичко лекаря е дал хипократова клетва ама каде отива тя??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Една позната лекарка казва:"На докторите грешките-земята ги покрива"...

ъэххэфэфэфэфээхпхнтнгожаоя

Скоро гледах филм, със следното съдържание: Хитлер бере душа, пърди нон-стоп, обаче личното му джипе, го крепи с хапчета, приготвени от изсушени изспражнения на БЪЛГАРСКИ селяни ?? !! РАДОЙКА, РБ-селянка.

Купувам АК, и поне 400-500 парчета за него! И, няма аз да се моля, да ми излязат близките живи от някоя линейка или болница!

ГЛОБИ ? !! МЪМРЕНЕ, ПРЕТ КОЛЕКТИВА, БИ БИЛО ДОСТАТЪЧНО! Радойка.

какво значи глоба от 100 и ш00 лева; толкова ли струва човешкя живот; срам за бг; тези доктори трябва да бадат уволнени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да ги уволним. То веднага ще дойдат нови, те се избиват за тия места. И като дойдат и като ни залекуват... да ти стане кеф да се разболееш. То какво ни е на ред в държавата, та искаме лекари да имаме?

Това е страшното, лекарите масово напускат България. Остават само тези, които никой никъде не ги иска (включително и ние тук). Няма как когато свободните места са повече от лекарите и най-слабия доктор да не практикува някъде. В България болниците не могат да си позволят да уволняват лекари, защото после не могат да намерят кой да назначат на тяхно място.

"Бълха ги ухапала", пак нещо съчиниха покрай някоя точка от закона за % от общото възнаграждение! В този закон няма ли опция - при смърт - дисциплинарно наказание, или поне първо предупреждение? Май - Няма! Затова ни лекуват като животни, макар че, сравнено, към животните се държат далеч по-хуманно.

А бе хора, Разберете, че лекарите емигрираха. Помните ли онзи пиян анестезиолог дето уби, ама наистина, човек в Пирдоп. Тогава всички обвиниха хирурга, който накрая се самоуби. Анестезиолозите обаче емигрираха и няма как. Пак го назначиха завалията, но този път в Стара Загора, където пак затри човек защото се напоркал на дежурство.

Идиоти гламави, та нали за 23 г. вие и такива като вас докараха здравеопазването до този крах. Дано и управляващите така да ги лекуват. НАли вие и вам подобни разгонихте завършени вече лекари зад граница. Предатели, действащи в съответствие с директивите на план Ран-Ът.

Бойко - мухобойко, къде си. Десислава - малко ми прилича на надуваема кукла, да ме извини. Тези ни управляват. Медици напускат, Бойко се хвали на Обама, Цеци го няма. Ужас.

То в София хубаво, ами ние в провинцията какво да правим като вече нямаме болници? Като ни стане лошо и няма никакви клинични пътеки в болницата, като ни искат пари да ни карат нанякъде си на 500 км, като пък е заминал дежерния лекар и трябва да се върне от 500 км. Да глобим здравната министърка дето не ни осигурява лекари.

Как ще я глобиш? Протестирайте бе, хора! Защо не излезете на улиците да протестирате като бели хора?

Щото в София един домат да хвърлиш, 10 журналисти ще дойдат, а в провинцията може да се самозапалиш като тибетски монах и пак никой да не чуе за протеста ти.

Затвор за такива! - това е умишлено убийство!

то за едно куче полагт повече грижи

о дааа - кучетата в тая държава живеят по-добре от хората - за тях се дават повече пари по европейски фондове

малко им е насилито на ето такива лекари, незнам савеста им как им позволява да спят, ако изобщо имат такава, в което се самнявам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма да ги бием щот ще ни затворят, ще ги шибаме, хем ще ги е срам да се оплачат хем ще се замислят дали ще ни обслужват по този начин. Благодарение на НЗОК всички лекари са заприличали на търгаши. "Не мога да ви прегледам щот нямате направление, прегледа струва 50лв или там колкото. GP-то "Нямам направление, свършила съм ги". Айде пак плащай. Иди се оперирай-айде пак плащай, за консумативи, за нам к'во, айде и на лекаря дай някой лев щот е много хубав и тъй и тъй.

Преди 12 години всички лекари и болници, и поликлиники бяха превърнати в ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА, със силата на закон.Който лекар искаше да практикува професията си трябваше да се приспособи към тази система.Ето ви сега резултата- защо се оплаквате?? И аз съм лекар, но ходя много рядко при GP-то си, защото знам, че е зле с направления и лимити, и като всички вас въпреки, че съм здравно осигурена пак си ПЛАЩАМ!!!!Но за това не се сърдя на колегите си, защото знам, че вината не е тяхна, а на тези които правят законите и налагат политиката.

Всеки коментар е излишен. Това е предумишлено убийство.

100 лв.глоба за смърт.босле като ги зашлеви някой ще му лепнат 15 лодинки.това е BG.

посегателствон на лекар=15г.затвор убийство на пациент=600лв глоба