На почивка българинът харчи по около 50 лв. на ден

Боровец, Созопол и Велинград са топ дестинациите в България. Гърция и Турция са предпочитаните страни за посещения и почивки от българите.

Обратно в новината

Коментари - На почивка българинът харчи по около 50 лв. на ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-хубавите местенца са далеч от лъскавите курорти и мутренския бизнес.Предпочитам истинските прости и красиви природни неща-те нямат цена а са безплатни.Миризмата на малкия огън на който къкри гърнето с боба, твърдата постеля под звездите,песента на щурците заедно с ласките на любимата жена ,риболова с приятел,дори нощния пътнически влак понесъл ме към любими места където няма мания за печалба ,чалга,цигани или тълпи пияни туристи .

50лв за стаята ли е ами храна + други неща?!?!

Няма по красиво место на земята от Турция. Плажовете, планините и равнините са неповторими! Можеше и България да е част от тях. Така и тя щеше да се запази красива!

Мелиха, изглежда си ходила само в Турция.

С тази "българка" от снимката бих отишъл навсякъде.

Винаги когато изнасят данни каквито и да са в България са силно не верни и сега така! А и това е толкова разтеглива тама, че не може повече!

Victoria

Пича на снимката се е епилирал уставно. :)

Абсолютно неверно.Това е цената на спане и закуска .

не е важно колко харчи Българина на почивка важно е колко Българи могат да си я позволятпоне 80% от тях не си и помислят е това не е ли проблем

Това проучване Червен Кольо ли го е правил?Фалшификат и половина...В туризма социологическите проучвания играят ролята на СУТИЕНИ,плащат се милиони левове да се разкрасява действителността.Турците и гърците правят туризъм,ние правим чикиджийски проучвания на нагласите.Това е така защото няма контрол и се краде. Над Милион се похарчиха за неработещо лого и какво -к..,милион за фалшиви проучвания и какво -к..,милиони се дадоха за Стратегия преди 7-8 години и какво отново К.. А нашият туризъм е вече в будна кома.

НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГЪРЦИЯ , НО НИКОГА В ТУРЦИЯ- АНАДОЛА - НАШАТА ПОРОБИТЕЛКА . РЕЗАЦИТЕ НИТО ИМАТ ХУБАВИ ПЛАЖОВЕ , НИТО КРАСИВА ПРИРОДА .

Призовавам те да приемеш Исляма. Само така ще намериш покой за душата си!

Българското черноморие е тотално съсипано. Скоро гледах сателитни снимки - от Бургас до Резово почти цялата ивица е застроена. Има места където има частни вили или комплекси и има само черен път до тях, но незастроен плаж вече няма. Към това да добавим цени по-високи от Гърция. Само цената за задължителен чадър на "среден" курорт в БГ е колкото полвин почивка в Гърция или Турция. А колко струва търпенето на простотията на БГ "бизнеса" ? Скоро гледах оферта за 5 звезден хотел в Слънчев бряг и в Св. Константин - предупреждаваха, че нямат паркинг за БГ туристите! Аз със нощния влак ли да отида на "5-те звезди". Иначе цените им са по-високи от 5-те звезди на Иберостат в Тунис - нищо, че до там и обратно те возят със самолет едни 5000 км.

А бе топ дестинацията е Букурещ. Там самолетите са най-евтини. Чакам аз и във Варна да ги намалят ама не би

Ако имаш предвид Германия и от София не е скъпо, трябва да си прецениш само откъде ти е по-удобно да летиш.

опознаи родината за да я обикнеш. опознаи българите за да ги намразиш.

Държава като кенеф, а обитателите и насрани до гуша.

Обитателите и са твоите родители, роднини и приятели. А ти не си ли насран, ако най-близките ти са такива?

а-а-а, не се притеснявай. Те ще дойдат онези с ибриците и ще измият лайната, но ще ти нацепят халката. Ти какво направи за държавата бе?

опознаи родината за да я обикнеш. опознаи българите за да ги намразиш.

Никога повече в България.Да го духат местните мародери-хотелиери и концесионери.По спомени от септември 2013 год. на плажа в мутренското пълно село Лозенец цените на чадърите и шезлонгите бяха по 32 лв дневно.Таратор на т.н.пристанище 3.00 лв./разбирай обелки от краставици с бледа водица оцветено в бяло/миш-маш за 6 лв.с чушки от миналогодишен буркан..На 09.06.т.г. се върнах от Парлалия Катерини , цените на плажа се срещу едно капучино за 3 евра и лежиш цял ден без да плащаш нищо допълнително.Цените на зелето 0.30 евроцента.Ягодини 1 кг.! евро, кайсии 0.90 цента, Риза китайска купена от Илиянци за 25 лв.там струва 10 евра.Изобщо който е написал тази статия не живее в Булгаристан.Да не говорим за обслужването в Гърция и Турция.Затова ще им снасяме нашите пари в чужбина но ще получаваш нещо срещу това.Бай Ганя е на принципа ден година храни и иска да ни съдират кожите отвсякъде.Не желая да гледам бетона по нашето море а палми и кристално море.Само се сетете за мазното созополско пристанище с непрогледна вода и изливащите се по Черноморието фекалии.Да го духат всички български кожодери и да вият на умряло.Цените в държавата надминаха средно европейските цени.

Подкрепям.От няколко години не почивам по нашето Черноморие,поради същите причини,които си описал. Не искам животът ми да е "поп-фолк" ,нито да гледам бетон и мутри,за това колкото и да имам не ги харча тук!!!

Скоро си правих равносметка, че съм посетил 22 държави, а колко са градовете изобщо не мога да изброя. Струва си човек да види колкото може, повече и да усъвършенства собственото си отношение към средата, в която живее. Познат чужденец веднъж ми каза:"Вие - българите, имате толкова красива природа и богата история, че можете в злато да се къпете само от туризъм!" Едва се сдържах да не отговоря: "Господ ни е дал много, но ни е лишил от почтеност, уважение към непознатия човек и умение да ценим онова, което имаме." Там ни е големият проблем.

прав сте!!! един писател беше казал,,не си харчете парите за ненужни неща!!!пътуваите!!!и със стари кецове можеш да обикаляш париж,,!!!

Ехеее, откъде имаш толкова пари?

ми от бачкане пич, ама не в циганистан :))))

Ако искам да си почина пълноценно избирам място , където има чист въздух и няма много хора т.е впланината Рила , Стара планина ,Пирин ...... А , ако искам хем да си доставя удоволстие , хубави емоции и добър пазар си избирам Дубай за почивка и , когато имам възможност отивам там. Но според мен всичко зависи от това кой , какви финансови възможности има .

ТОВА ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЛИ Е? СОЗОПОЛ, ТОП ДЕСТИНАЦИЯ...ГРАДА ПЛУВА В ЛАЙНА, НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ, А ЦЕНИТЕ СА ПО 10...ПЛАТЕНИ СТАТИИ.

В България само на планина. Черноморието е пълна кочина - чалгари, селски мутри, западни и руски алкохолици и да не забравяме изключително мръсното море и небрежното обслужване. Просто перфектно :) Гърция е 1000000000000 пъти по-добра за лятна почивка на море. Почти 2 пъти по-скъпо е, но си заслужава всяко евро.

явно имаш предвид северна гърция!!! централно егеиско и южно не е за средният българин!!! преди няколко дни , сам ,една нормална вечеря ч0 евро!!!в обикновенна таверна!!!не че имах проблем но за среден българин -не!!!няма смисъл да си харчи парите защото това си е ,,взимане,,а не харчене!!!иначе и в българия има прекрасни ,,неоткрити,, места!!!

Майорка по груби сметки разходи: 450лв кола наем за 2 седмици (там автомобили над 3 години няма. на нас ни се падна автомобил на 7000км, 2013г) с пълна застраховка! - 1000лв апартамент, обзаведен с две спални. - 350лв бензин за 2 седмици по курс 1.30 евро/литър (разходки на целия остров - от/до без изключения и ограничения) храна + на заведения - 1000лв. - 800лв самолетни билети отиване/връщане за 2ма Та.. питам аз, КОЙ ЛУД ще се трови от некачествена храна и ще си рискува здравето по улиците на убитите български курорти? Селяндури мутроподобни, които събрали някой лев и ходят да си избиват комлексите? Няма смисъл. Ако нямам пари за чужбина, предпочитам да не "почивам" в България. Айде със здраве.

ти да не си дупетат?

Не. Служител съм в компания, която не е българска. Имам 2 висши и имам титлата инж. пред името. Поддържам комуникациите на половин България с моя екип. Един вид работя по 12 часа на ден включително когато ти си на почивка :)

Там в техните супермаркети храната е ПО-ЕВТИНА от тук в нашите, щото нали тука сме супер богаташите и скапаняците главорези щавят народа. Там си има Лидл, Кауфланд, Карфур и някаква тяхна верига.. Меркадона. За 60 евра 7 торби с храна за цяла седмица. Ако искаш... ако не искаш - по заведения на едно хранене средно 30 евра за 2ма. Толкова! Никога в България!! Имахме такива приключения тук, че ме е гнус да се сещам въобще. Мръсотия, гадория, супер отвратно обслужване от хора, които са там с мисълта "ден година храни". Айде сиктир.. и както викат някои "фостата" на българския туризъм

Искам да те питам в последните два магазина дето си ги цитирал, като плащаш с карта искат ли ти задължително лична карта? Щото в българските знаем как е. Дори само за тоалетна хартия ти искат лична карта. Уж било за наша сигурност.

Само 50лв? Хмм...с такова русо маце като това на снимката ше излезе доста повечко :))

кат гледам така изрусена е, джоджена е черен

Някой

Абе пенчо всички отдолу са едно от 1999г от тогава храстите ги забравих и незнам как излеждат вече,всичко е дюс.

Не става ясно колко процента от почиващите са в България и колко в чужбина .

Много добра статистика, особено преди сезона. Само малко са понагласили нещата. Ето моята статистика. 1. С малки деца съм, и не ми се ходеше преди в чужбина с тях. Първо ходихме в Созопол. Хотела долу-горе. Храната-като от "Армията на спасението". Това ОК. Изненадата беше като тръгвахме. 20 лв. на ден за паркинг на колата на паркинга на хотела. Тъй като имахме смелостта да ползваме първия ден мини-бара в стаята, се оказа, че според правилата на хотела, щом веднъж си го ползвал, се смятало всеки ден, и така ме одраха още по около 15 лв. на ден. Благодаря им за "гостоприемството". Миналата година решихме да видим оферти за Дюни. Мисля, че цената от 500 лв. на ден не е много подходяща за България. Та остана дестинацията, която преди съм ходил-Турция. 200 евро на ден, All inclusive, с префектно обслужване, храна, условия. Е.бем ти и туризма в БГ.

Подкрепям мнението на Наско Шопа. Абсолютно платена реклама.Нито един от посочените "курорти" неможе да те впечатли,освен със селски тарикати и неук персонал събран от околните села.

хаха! кой луд ще почива в България бе? При селяндурите на черноморието ли? Предпочитам Испания. Българи там много няма :)

каква почивка бе маниполатори долни. С заплати от 550-650лв с две деца дали остават пари за нещо друго освен борбата за оцеляване бе мръсници долни

Курортите не са простулюдието а за успелите и богати хора. Комунизма свърши.

На почивка българинът харчи по около 50 лв. на ден За сметка на това,когато не е на почивка почти няма какво да харчи.

+++++++++

A niakoi pochivame samo w spomenite si i se gotwim da pochinem wechno w chernata!

от 1978 до 1989 г. ходех всяко лято за по 2-3 седмици на море, при демокрацията се излъгах на 2 пъти за по 3-4 дена и реших, че повече не си заслужава, по-добре да ми останат хубавите спомени от някогашните почивки

Това е платено изследване което цели да налее още пари в позападналите курорти, които основно се посещават и са за залъгване на все още непатили софианци (т.е. българите с пари). 3 примера само: прословутото Банско (топ 1 на западащите курорти), Велинград- с цени като за Карлови Вари а като отидеш там- долината на широките гащи, Боровец- просто за по-мързелите софианци- най-близкото място където да им се откраднат парите срещу нулев турситически продукт. Като извод: българите гледат само и изключително навън, умряха балъмите в България, търсят се такива от чужбина (руснаци, макета и прочие балканци със заблудени представи за туризъм)

Хайде вземи си хапченцата и си лягай!Дано злобата те приспи за дълго!

Тъпи комунистически лъжи. Взели са пари за фалшиво изследване. Българите не ходят в чужбина за почивка, защото нямат достатъчно пари за това. Тъпият комунист даже и в статистиката манипулира народа ни, дрън-дрън искали да опознаят първо България. Искам да опозная целия свят, защото той е Рдоината ми. Така разсъждават богатите нации, но имат пари, за да го сторят. Българинът няма паи да си плати пътя дори да чужда дестинация, а който има, задълително почива навън! Докато не махнем комунизма, ще живеем в беден и вонящ постокомунистически кенеф и ще ни играят театър при всеки повод всеки ден. Заради лъжливите комунисти гласуваме за Борисов. Направиха нацията ни на бърсака на задниците на другите нации. Особено на турците. Комунистите са лекета върху Родината, лъжат, лъжат, лъжат и я правят бедна.

ТЪПАНАР

Какви комунисти,бе,шматко ? Комунисти,истински вече няма под 60 години ... Ако вярваш на по-млади,сам си си виновен ! Обаче ви е удобно да си измивате мързела и неспособността с тях ... Прочети за идеите на комунизма и тогава плямпай ...

Няма стари, няма млади, всички комунисти са убийци, крадци и мошеници, това е заложено в идеологията им.

Миналата година бях 2 пъти в Барселона, в Ибиса и в Женева - общо 38 почивка навън. Отделно обиколих доволно нашите планини и направи 4-5 уикенда на нашето море. Това, че ти си неудачник не значи, че няма българи, които можем да си позволим да излезнем навън. Аз съм на 34, работя за себе си (сам), не крада от никой и нямам партизанско потекло. Приятелите ми също..доста често пътуват и те. На необразования неудачник все някой друг му е крив, аре със здраве!;)

в гърция се чуствам бял човек. никога повече у нас. няма база за сравнение.

Това е реплика на човек който си е показал носа навън само един път и после ръси бисери пред колегите в кръчмата дето никога не са излизали и се прави на велик.

bg е кочина в сравнение с Гърция! мдааа, истината болииии :(

Не може хем да намаляваш цените, хем и да вдигаш качеството на обслужване. Качествено обслужване се прави с по-скъпи служители, храни, напитки и т.н. и т.н. Поредната рекламна кампания от глупаци за глупаци.

Последните няколко години е ужас. Две-три седмици преди почивка не можеш да се доредиш до хотел, камо ли да импровираш. Не говоря за лятото и морето, където е задължително вече три-четири месеца по-рано да запазиш. Ако пък случайно се уредя в някое хотелче (без значение от категорията), то е пълно с маймуни, които слизат на вечеря по анцузи, врякащи деца и прочее дразнители. Българина надигна главичка и хотелите вече не стигат за тези 10-тина процента индивиди, които имат възможност да отидат на почивка. За това до голяма степен допринесе и "ваучерната" мода.

В България има красива природа, но соц архитектурата и скулптора са отвратителни. Лошото е обаче, че мизерията която налегна българина допринесе още повече за неугледния вид на градовете и селата ни. Като минеш покрай някое населено място, и ти става лошо. Затова е по-приятно за българина да се потопи в атмосферата в Гърция например, където няма такава оръфана обстановка.

На България най-големият проблем са българите. Никога вече на почивка тук.

Българина почива в България, защото няма пари да стигне по-далеч. Аз например много бих искала да почивам всяка година на различни места по света, но финансово съм ограничена до 4-6 дни на бунгало или къща за гости с приятели при самостоятелно приготвяне на храна. Освен това, ние искаме да ползваме не като лукс, а като необходимост басейн, джакузи, велосипеди, люлки за децата и т.н. Само че, ако ги има всички тия неща, ние няма да можем да отидем там. Всичко останало са измислици, на тия които са дали информация за статията....

И,...ОСНОВНАТА ДЕСТИНАЦИЯ ,ДОКАТО оПРАВЛЯВАТ ---ДПС и бсп ,е: ТЕРМИНАЛъ-2. ЗАЩОТО :Само 6.5 млн.българи имат ''щастието'' да живеят в България ,...останалите нямат това ''щастие'',...НО ИМАТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО.......

Предвид дълбоките ти слова, препоръчвам ти да работиш като мъдрец. Още повече, като отпрашиш от Терминал 2, непременно ще придобиеш щастието да живееш поне 200 години, и на тази възраст сигурно ще изглеждаш мъдър. Може и да ти поникне втори чифт мъде. Опа, ако си момиченце, кофти. Абе, чакай да те попитам нещо. През Терминал 1, далаверата с вечното щастие върви ли?

емиграцията на умните и младите е ФАКТ! ТЕРМИНАЛ 1 Е за ТЪПАЦИ КАТО ТЕБ

Пълни глупости. Българите пътуват най-вече из страната и до съседните държави по една-единствена причина - нямат пари да стигнат по-далече. Иначе предпочитаните дестинации са съвсем други. Но са недостъпни при тези заплати.

...АМА ..НАДАЛИ... ...ТЕЗИ ОТНОВО СА ГЛЕДАЛИ В ТАВАНА,КОГАТО СА ПРАВИЛИ "ИЗСЛЕДВАНЕТО"... ...ИНАЧЕ ДНЕС АЗ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪМ ПОЧТИ "МИЛИОНЕР" ОТ СПЕСТЕНИТЕ ПОЧИВКИ(НЕ БАНИЧКИ)...ЗАЩОТО ЗА ПОСЛЕДНО БЯХ НА ТАКАВА С ЖЕНАТА (ОТ 10Г....ПОКОЙНА) ПРЕЗ ...1988 ГОДИНА!!!!

Това изследване явно се отнася за 80-те години.

Партията разбира от всички форми на туризъм - изборен, данъчен, туризъм без екстрадация, екзотичен..! Гл. Експерт - Ива Якимова! Ярка и успяла личност, известна предимно с цвета на червилото си, което е безспорно силен довод да й поверят управлението на 3.5 милиона лева. Е, то няма какво толкова да се обърка, тъй като тези пари ще бъдат дадени на медиите на Пеевски.. Абе, тази година ще се почива в България - няма друг начин! То и пари за друго няма..

Като си толкова веща в материята, я докладвай, как ще сме с парите догодина. За по любопитните можеш да сведеш, каква е директивата за почивките /пак за догодина/, спусната от вашето Политбюро.

За догодина Плана е наречен "Още по-зле с тенденция към влошаване". Борисов е известен с това, че харчи не повече от колкото има приходи, а това значи, че ако вземе властта цяла държава ще живее с 5 лева. Не знам как..

8901

Оправете заглавието.

Вместо заглавието,предпочитат нас да ни оправят.

"намаляване на цените и повишаване на качеството на услугата"