Патриарх Максим не е в кома

Здравословното състояние на Българския патриарх Максим е добро, не е в кома, не е с кислородна маска, контактен е, разговаря и няма сериозно заболяване.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Максим не е в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Желая дълъг живот на патриарха

В транс ли? Защо пак криете, ще постигнете обратното. Ми това е все пак близо 100-годишен човек, ние знаем, че системите отказват една по една, за жалост. От друга страна, не сме олигофрени, макар и с по 138 лв. "пенсия" и 459 лв. "заплата". Ако някой наистина милее за църквата, не за хората в нея, да дари храна и дърва на Отец Иван за сираците му - другото е поредна свинярия.

Извинявай Ddroneg, но поста ти ми звучи като критика към църквата и лидерите в нея. Не мога да разбера, като вярващ ли критикуваш и ако да, то дали имаш именно това право, ако пък си невярващ, то дали имаш въобще това право..? А можеби не си прочел в Св. Евангелие от Матея гл.7: "1.Не съдете, за да не бъдете съдени. 2.Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери. 3.И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? 4.Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из... още окото ти; а ето гредата в твоето око? 5.Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око..." или Посланието към Римляните гл.14 "4.Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои..."

Драги Минувач! Коментарът ми е описание на действителността. Който иска, нека го приеме като критика. Защото това е истината. Ако не се появяваше на празнични литургии отвреме навреме, нямаше да го знаем тоя Максим. А в това бездуховно време той той трябваше да е сред народа, ако беше Божи служител! Запознат съм с текстовете, които си цитирал. Но те нямат връзка с коментара ми, който е плод на елементарното човешко чувство за справедливост. За това дали съм вярващ -трудно е да определя точно. Аз се определям като знаещ. Вярата не се основава на факти и на знания, тя е , как да го кажа, чувство, или кажи ти по-точно какво е! А аз знам, че има ЕДИН БОГ!

Ето го определението на според посланието към Евреи 11:1-16 - "1. Вярата е сигурност в това, на което се надяваме, убеденост в неща, които не можем да видим. 2. Заради тази вяра Бог похвали хората, живели в древността. 3. Защото вярваме, ние разбираме, че вселената е сътворена по заповедта на Бога и видимото се е родило от невидимото. 4. Защото вярваше, Авел принесе на Бога по-добра жертва от тази на Каин. Бог одобри даровете му и го нарече праведен; и сега, макар и мъртъв, той все още ни говори чрез вярата си. 5. Защото вярваше, Енох бе пренесен в друг живот, без някога да умре. Тялото му не беше открито Бог бе пренесъл Енох, и съществува свидетелството, че преди да бъде пренесен, той е радвал Бога. 6. Ако човек няма вяра, е невъзможно да радва Бога. Който отива при Бога, трябва да вярва, че той съществува и възнаграждава всеки, който наистина го търси. 7. Защото вярваше, когато Ной бе предупреден за неща, които никой още не виждаше, той прие всичко за истина и построи своя кораб, за да спаси семейството си. Чрез вярата си Ной осъди света и наследи праведността, която идва чрез вяра. 8. Защото вярваше, Авраам послуша Бога, когато той го призова да тръгне към обещаната му в наследство земя, и замина, макар че не знаеше къде всъщност отива..."

1. За критиката... Кво излиза? Ако си вярващ, значи нямаш право да критикуваш църквата, щото си вярващ. Ако пък не си, значи пак нямаш право, ИМЕННО щото не си. Демек - никой няма право да критикува църквата. Бреей... То било готино да си църквар, бе... Никой няма право да те критикува за нищо. Комай като католическия папа, дето е по канон безгрешен. И ква стана тя - католиците били еретици щото н'амсищоси, пък ний - бетер тях. 2. Що да не съдим, ако не ни е страх, че ще ни съдят със съдбата, с която ние съдим? Аз с деца cekc не правя. Аз на подарени ми кой знае за какво лексуси не се возя. Нямайки съответните доходи, не нося ролекси за милиони. Нямам притеснения, че няма да се промуша през игленото ухо, щото ми е през оная работа за рая. Чуждите очи не страдат от гредите, заврени в моите. Филми не забранявам. Книги не забранявам. Музика не забранявам. Детски мозъци не промивам. Не съм убивал човек с кол. Не съм скачал после по гърдите на мъртвеца. Не лекувам болни с олтарна кал. Не се стремя да отнема от хората правата върху собствените им тела. Е? И що тогава да не критикувам, съдя и меря?! А има и мъдри хора, натрупали тъжен опит и оставили цитати: "Църквата се оплаква от преследване винаги, когато и бъде попречено да преследва." "Имахме земя, а църквата - библия. Църквата ни научи да се молим със затворени очи. Когато ги отворихме, ние имахме библия, а църквата - земя."

Dobromir Dimitrow

Какво означава всъщност да критикуваш? Може би да се караш? А в случая просто можеш да си изкажеш мнението за действителното състояние на БПЦ и оттам всеки ще си направи правилните изводи. А те са, че ние нямаме действаща БПЦ. Имаме църкви, където свещеници с дипломи отслужват ритуалите и тайнствата. А БПЦ, която да има място живота на народа нямаме!

Напълно подкрепям казаното от тебе и не мога да разбера,защо трябва да се кланям на лицемерите в нашата църква!Днес да си БГ поп,ако искаш да си живееш живота,да си със сигурни доходи и ако си по нагъл,като мнозина от тях,може и доста охолно да си живееш в имане и палати и да караш скъпи коли,докато някой ,макар и да няма какво да ядат,си дават последните стотинки за една тъничка и евтина вощеничка,от стойноста на която по големия процент отива в джоба на местния поп!

не се казва максим, а марксим. :)

Да, не е в реална кома. Но е в метафорична такава, както и цялата православна църква.

Да е жив и здрав стареца, че опази църквата и имуществото и от разграбване. Как се бяха наточили ониа от алтернативния сироп. Ама не можа бащицата костов да им напълни гушите.

Този комунистически дъртак ши ми ръководи църквата...простотии до шии

Поговорихме с екипа. Нищо му няма на момчето. ------------ Всъщност - Весе (Да!, Веселина от о.Малта), -бихте ли Ни казали нещо-и-друго и за БПЦ и за Патриарх Максим ?

Да е жив и здрав полковник Максим! Или може би генерал... Неговото управление беше, е и ще бъде в най-лошите времена за БПЦ. И до голяма степен лошите времена са благодарение на полковника. А всъщност има ли все още БПЦ? Или има БПЦ ООД? Или БПЦ АД? Защото всички, или почти всички от управата на БПЦ са мошеници!!! Вярно остават редовите свещеници, които са си на мястото в църквата. Когато може би мястото им е сред хората, но не получават подкрепа от владиците си. Такава бездуховност и по соц. време нямаше и голяма вина носи именно БПЦ или по точно липсата на БПЦ. ЗАЩОТО НИЕ НЯМАМЕ БПЦ!!!

Боби

Толкова си жалък и злобно ограничен, че ме е яд да си търкам клавишите, за да те репликирам. Дано успееш някога да осъзнаеш. колко си жалък.

Dobromir Dimitrow

Благодаря Ви за коментара, Боби! Без Вас никога нямаше да осъзная собствената си нищожност и величието на полк..., пардон патриарх Максим, който направи толкова велики дела за духовността на Бълагрия, като.....!!!

Боби ,ти наистина си неосведомен човек ,просто недей да пишеш за неща ,които дразнят хората вече десетилетия!!!!!!И ми се струва ,,че ти си жалък ,но за сметка на това не предизвикваеш никакъв интелектуален размисъл......Нещастник!

Извинявай Ddroneg, но поста ти ми звучи като критика към църквата и лидерите в нея. Не мога да разбера, като вярващ ли критикуваш и ако да, то дали имаш именно това право, ако пък си невярващ, то дали имаш въобще това право..? А можеби не си прочел в Св. Евангелие от Матея гл.7: "1.Не съдете, за да не бъдете съдени. 2.Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери. 3.И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? 4.Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око? 5.Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око..." или Посланието към Римляните гл.14 "4.Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои..."

Да е жив и здрав! Ако си спомням правилно - той НЯМАШЕ досие! Как ли е оцелял досега? Айде, със здраве!

Според някои няма досие към ДС(може би), но има в КГБ! Хайде, хайде, какво направи той за българския народ? НИЩО!

Да е жив и здрав!

Много често взеха да го повтарят това, май... То е ясно, че не му се мре на дядката, зер не му е ясно кво го чака отвъд. Пък тук кво муй - за отпадналост го държат три месеца в Правителствена болница (Еми да... може да се каже и \"няколко седмици\". Дванаесе си е \"няколко\"...), нищо че по Конституция не е правител на Държавата. Кой обикновен Български пенсионер може да се надява на таквози нящо, въпреки че е бачкал и е допринесъл полза за обществото.

Не, не... Не ми беше това коментара. Доста по... как беше? дребнав и злобен беше. Махнете сега последната точка и добавете следното: ", за разлика от тоз смукалник. 98 години цицaл и продължава да цицa, ей... Не ще да пусне, бе! Стиснал зъби и ако трябва зърното ще отхапе и кръв ще засмуче, ама нито цицaта пуска, нито душата иззад зъбите. Което иде да рече, че съм сбъркал - отлично си знае, че оттатък нищо няма, та затова гледа да оплющи квото добара, че с това ще си остане." Моля цензорите като дерат, поне да дерат изцяло, а не да променят смисъла. Че то тъй... къде ше ми отиде просташката репутация?!

Dobromir Dimitrow

Малей,че остър език! Като Стършела си Мизантропе! Подкрепям те!