17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там всяко лято дрискат няколко стотин дъновисти в клека. Топят крака, къпят се в Бъбрека. Рибното езеро е като в Дружба. Ако боклук. Фауната отдавна е пукнала. Като има правила за са за всички. От както направиха и лифт всеки втори турбо селянин с кифлата си се е изявявал като планинар.

Мале вече не мога да дрискам сред природата...жалко, толкова естествено ми изглеждаше...

А, съставиха ли акт на Ивайло Московски? На нерегламентирано трасе в национален парк Рила караше пиян с приятели моторни шейни. Даже уби сина си?

при стриктно спазване на нормите, определени в закона и Плана за управление на НП "Рила". Парковата охрана провела инструктаж на снимачния екип и съставила предупредителни протоколи и предписания за спазване на определените в заповедта условия. Служителите на парковата охрана, придружавали екипа през двата дни, обаче... -------------------------------------------- докименти, докименти… цял тон- и нула ефект. може някой да е дал нещо на байчетата да си затворят очите и така за света сме си все същите туземци. жалко.

Правилата е редно да се спазват от всички, но в случая действията на Грилс се преекспонират. Нека бъде наложена някаква глоба и толкоз. Извън конкретиката, Грилс е страхотен, винаги съм харесвал филмите му и го поздравявам за това което прави.

ако беше ицо мамата да застреля жираф и да напсува няколко човека щяхме да сме горди с него защото той "прославя" България.

Не може да се снимат филми на Рила, щото може някой да наруши спокойствието на зелените джендари от Да България , Ристю Иванофф, Тома Белефф и тяхната коалиционна геи компания , докато си бъркат по дупките из рилските храсталаци

уууу ква трагедия, обърнал два камъка и настъпил две мравки, край - апокалипсис. Човека ни е направил безплатна реклама на кочинката, а зеленитебджендъри веднага ревнаха като заклани. Сакън да не се срути умрялата Рила, за кой ли я пазите толкова. И без това западняците България , Сирия и Зимбабве е все едно и също, така, че никой нема да го премести в крачола, щото Беъргрилз пръднал на рилските езера

Ако беше някой наш баровец щеше да мине метър, но нали е Беър Грилс ?! Убивали животни ?! Една шепа жаби !! Палели огън ?! Какъв огън - не видях - навярно термуса в който си свариха жабите ?!! Къпели се в езерото ?! София пие вода от "Искър", а там какво плува - каква ли не мърша ?! ТЪПО Е ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ НАШИТЕ "ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ", ПРЕКАЛЯВАТ ОТДАВНА !! СТРАНАТА НИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НЕ САМО В СВЕТОВНАТА КРИМИНАЛНА ХРОНИКА, А С ПРЕКРАСНАТА НИ ГЕОГРАФИЯ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ...!!

Когато някой бетонира черноморието или изсича половината гора няма проблем, но ако някой се изкъпе в езерце или си запали огън големи проблеми стават. Не стига, че този човек е избрал България и прави безплатна реклама за която иначе би трябвало наще тикви да се бръкнат милиони за някой изкензан клип ами и имат наглостта да го глобяват и чак всички институции се задействали. Егати и смешниците и жалката държава мутренска сме.

stankow

Беър е много готин и е трябвало специално да му разрешат над обичайното. Може да се направи такова изключение. Но щом не са, ще бъде унизително да третират българският правов ред по различен начин от този, в западните страни. Представям си в Йелоустоун да почне да трепе животинки ... :)

Ако има наистина убити животни да си понесат глобите, но затова че е плувал в езеро с научна цел / за филм/ смятам, ЧЕ СЕ УВЛИЧАТЕ ДРАГИ МИ! ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ В ПЛОВДИВ НА 500 М ОТ ТАБЕЛАТА, ЧЕ сАХАТ ТЕПЕ Е ПРИРОДНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ НЯКОЙ ВЕРОЯТНО "ПРАВОИМАЩ" ЯДЕ ТЕПЕТО С МОЩНИ БАГЕРИ! ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ОКАЖЕ , ЧЕ ИМА СЪОТВЕТНИТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА НЕЩО, КОЕТО ДОРИ НЕ Е СЪТВОРЕНО ОТ ЧОВЕК!

Е сега, това което е за научна цел, не се подчинява на закона ли. Ами онзи дето изора дюната, може да се окаже, че го е направил с научна цел. Все пак, законите са за да се спазват от всички, а ако е предвидено изключение, то се указва.

браво! браво! говори, натъртвай, викай, крещи, мръсни богаташи ниедни - станали богати от изедничество, от хитрост и престъпване на ЗАКОНА. в дън земя да се забият , дано!!

Интересно как са си затворили очите представителите на горското, които са били 2 дни с екипа и "нищо" не са видели? Мисля си че и за тях трябва наказание.

да се разнищи кой е виновен: 1. Българската фирма, която е знаела правилата, но не ги е пояснила на БГ 2. БГ, който е знаел правилата, но умишлено не ги е спазил 3. БГ, който не е палил огън и не се е къпал в забранена територия. Спазил е правилата, но тогава лъже зрителите 4. Държавата- обещала е да си мълчи, но се е вдигнала пушилка и сега отчита дейност И още много възможни сценарии... Губещи сме ние, заради някакъв си “оцеляващ” си съсипваме природата.

Добре е да се знае, че има и такъв дивеч вече в България... Да се пази само да не ми влезе в мушката, че отива зян :)))

номера е дали триете?! И ако е рекламна публикация, защо не е обозначена като такава!

Беър Грилс има около 20 милиона долара. Нищо общо със сървайвъл няма , всичко е шоу и продажби. Отиват в някое "диво" място и са цял екип с камери, помошници, превозни средства...Няма опасност да не оцелее. Не казвам , че не му е интересно шоуто.

С бюджета на продукцията и нашите смешни глоби можеха да си заколят и един горски стражар ако искат :)

А, ако пътешественикът Спиридон Ламбов отиде при ингилизите в родината на Грилс, за да снима филм и направи такива нарушения, примерно в националния им парк "Лейк дистрикт", са му скъсали шортичките на момента. Първо панделата няма да я отървя, второ освен цялото си имущество ще трябва да продаде и по.раните си гащи, за да покрие поне част от наложената му глоба. Ама, ние тук, нали сме толерантни, а? Смешници!!!

Един приятел ми разказва как Беър е "оцелявал" в пистуща. Работил като сервитьор в крайпътен мотел в Невада а на отсрещната страна на пътя една водоноска разляла вода а Беър се отъркалял в калта ... След снимките си поръчал портокалов сок. Гледал съм и предаването. Така въртят камерата, че заблуждават зрителя, че е екстремно. Золуми не видях! Гледах и едни други, пак в Рила. Какво оцеляване, излязоха на кабинката в Боровец. Там и аз съм ходил, като си изпусна щеката от лифта, че даже ми е по-трудно от тях, щото съм със ски обувки. Иначе нашите институции, определено не си вършат работата, но тук си правят ПР!

Доста си тъп. Естествено е, че са постановка. В самото начало на всяко предаване си казват това. Сигурно вярваш и че кеча е истински бой.

Какъв ПР - някой пуснал нещо във фейсбук, вдига се гюрултия, а се установява, че глоба отдавна е наложена - още миналата година

Браво на всички в казана! Всички сме много доволни, че след толкова пищене, накрая глобиха българската фирма организатор! Б-Р-А-В-О! Хайде сега обратно в казана с ла*ната.

А това, че ЮЛЕН са си присвоили 60% отгоре върху концесията - проблем няма. Главния прокурор препоръча на министъра да предоговорят концесията.

tonk11

Главата ти е присвоена! На боснатско плашило.

А ти как го наричаш ако не е присвоено? Заграбено? Облагородено?

Гледах цялата серия и не видях такива "вероломни" нарушения, за които се твърди. Изядоха няколко крастави жаби, с каквито е пълно там, запалиха малък огън в кутия, и влязоха за малко в езерото. Нито са пикали, нито са срали в него. А пък огънят е задължителен за такъв тип сървайвър предавания. В случая псевдодържавата преиграва и се взима на сериозно, поради комплекси. Най-жалката и корумпирана страна в Европа! П.С. Грилс отдавна се комерсиализира, факт.

Споко ве сцените са правени пред зелен екран. Има многобройни снимки в нета където са показани две снимки как изглежда на екран и как всъщност изглежда снимачната площадка. Самия Беар Грил казва, да не го копираме щото всъщност той не яде гадинките, а някакви желирани бонбони. Филма е за забавление и ако някой някога излезе извън планинските маркировки

Паленето на огън е абсолютно забранено в цялата зона Натура 2000, в която попада и въпросното място. Не случайно. На тази висоцина и с тези ветрове и сухи треви една искра е достатъчна да разрази такъв силен високопланински пожар, какъвто едва ли си виждал. А гасенето на такава височина и в такава местност е почти невъзможно - там пожарна кола не може да стигне, а за хеликоптер между тези чукаци забрави. И не е нужно да пикаят в езерото - забранено е влизането под каквато и да е форма, защото: а) има много крехки екосистеми, които живеят там и оцеляват едвам само в абсолютно чисти води без каквито и да е мътилки или вълнения; б) всяко влизане неиминуемо води до образуване и завихряне на наноси от пръст и тиня, в която впоследствие заживяват едни упорити водорасли измукващи кислорода; в) стресирт живеещите там обитатели - раци, риби, насекоми, с които се хранят първите... изобщо високопланинската екология е нещо непознато на Ганя, за което и той има вина, че не се интересува, но най-вече именно заради такива изказвания тип "кво толкова направих/а". Има забрана - спазва се. Тази забрана е наложена поради ред причини! Като е жалка държавата ни я се разходи в Швейцария, Австрия или Германия и се изкъпи във високопланинско езеро от система Натура, да те видим дали си смел - такава глоба ще отнесеш, че ще ти се реве!

Селянията в действие. Ние си осрахме сами държавата и природата, но когато чужденец (който всъщност рекламира БЪлгария) се изкъпе в рилско езеро сме супервъзмутени.

Ех, а ако беше ботоксовият Вожд на Матушката яхнал кон гол до кръста тук кво лъскане на рубладжии щеше да настане!

Да не си безнадежно влюбен в майка си?

Пълни глупости! Това е старо, кой и защо се сети сега? Отделно, в това предаване всичко е режисирано, няма как да хване нещо диво и да го изяде! Къпал се, огън палил, убивал защитени видове?!? Дървената мафия изсече горите, небрежните туристи заблатиха езерата, бракониерите избиха сумати животни а вие сте се хванали за режисирано предаване, което едва ли е оставило каквито и да е трайни следи в природата!

Мурзилките се разпениха яко, защото не местна мутра е унищожила девствена природа с багери и бетон, а някой смее да опъне палатка и да изяде 2 жаби. Лицемери.

Скоро видях двама мъже да пикаят в парк "РИЛА". Подадох сигнал на зелените и Тома Белев, но все още не са предприели нищо. Трябва туристите да посещават Рила с катетри с торбички! Нахалните туристи ядат, пият и ходят и по малка и по голямя нужда! Това не трябва да се позволява. Как така някакви англичани ще ни ядат златните жабки и ще се къпят езерото без разрешение от г-н Белев и да му се заплати! Спасете РИЛА!

За какво плащаме заплати на държавните хрантутници, кафеви тролчо?

Модератора те пази яко, Възмутен. А може би ти си модератора?

На тоя ако му слушате съветите за оцеляване ще сте мъртви на петата минута.

Яко , на сто метра от тебе е петзвезден хотел ,ама ти ловиш жаби и ги печеш на огън за да впечатлиш наите жендърки,лезбийки и феминистки от зелените нпо ,колко са мъжкари западняците в сравнение с балканските ганювци!

във слънчака и врабчета няма вече, дори хлебарките едвам оцеляват в тая токсична клоака - гордостта на мутро-туризЪма.

Много добре звучи, "хем ги придружавали, хем не били станали свидетели". Просто са били купени. Трябва не само те да бъдат наказави, а също и англо-сакса. Но нали сме колиниална територия за колонизаторите няма наказание. Това показва, че няма воля да се српавим с такива случаи. Поради това горите се изсичат безмилостно, а реките замърсяват безхаберно. Спомням си по Тошово как един от служителите на Пирин парк, мой познат, прелиташе с хеликоптер над планината и вдигаше с кука от машината палатките на тия, които си позволяваха да опънат палатки. Тогава в Пирин беше забранено опъването на палатки. СЕга всичко и навсякъде е усрано.

англо-саксите, по Бай Тошово време.... пълен с правописни грешки... ясен си.

Глобата умножена по 1000 ! Който е пуснал жалкобритския гей на това свещенно място - дисциплинарно уволнение . Няма по-големи отрепки от островните бангии и по морето и в планините . Да се въведат и визи с почасово заплащане , примерно по 500 паунда . Нямат място в красива България !

точно така колега, тук има място само за корумпираните и продажни управници които организират циганите на помощи на групички да изсичат горите, как смее да се мота беър грилс да им бърка работата

Хайде, хайде, канала стана комерсиален. Какво толкова. Жертва аудитория за пари. Монетаризиране му викат. След 5 години никой няма да го помни.

Реклама на българската природа или реклама на място за незаконен лов и риболов? На същият в Гърция щяха да му спукат шошоните и нямаше да получи никакво разрешение да пали огън на нито едно място освен на определените за туризъм. В Англия или Германия, да не говорим в Швейцария щяха да го подпукат като бракониер. Иначе Беър Грилс си продава много хубаво епизодите и му дреме на шапката, още повече като е получил формално разрешение да снима в парка, което сам е нарушил с всички останали дейности. Но това е България и чужденците нямат уважение поради просташката толерантност, която проявяваме. вместо мясово да получават откази и да бъдат рязани, за да се научат да плащат, те получават всичко наготово. Я идете на Запад или в Северна Америка или Азия да видите какво ще ви направят! Питам се защо Грилс не знаснеме един епизод без разрешение в Япония? Сигурно защото там няма как да загине ли?

Ами гледай, има филми от цяла Европа. В Румъния мисля че яде заек.

реплика +5 -4 2019-02-21 16:07:24 ръпавия (нерегистриран) съмнява ме че тоя са го опънали наште планинари и сега се замазва положението реплика +5 -4 2019-02-21 16:09:04 1000 (нерегистриран) От собствен опит ли говориш, че така правят "нашите планинари" ? :) +4 -1 2019-02-21 16:15:07 бит и ебан не признават (нерегистриран) ама па ти си призна +1 -1 2019-02-21 16:19:11 към:бит и ебан не признават (нерегистриран) ""бит и ебан не признават "" - споко, разбрахме те. Няма нужда да криеш че си гео локиран. Често ходиш сигурно при тия ''планинари''. +1 -0 2019-02-21 16:24:21 към към (нерегистриран) не се крий бе педераса,явно ти харесва да си бит и ебан,така че бъди щастлив щом можеш след бой и ебанье да фъфлеш и да завиждаш на големите ебани дето ги дават по тв а тебе те ебът за клечки

Нахалник..и това е

ХАХАХА ... Министърът на околната среда и водите Нено Димов явно не е гледал "Кралете на дивото" по Дискавъри, в който Джош Джеймс и Мат Тебът, съответно ловец и готвач, обикалят Родопите и ядат киселец, гъби, яйца на горски птици и ... сърна, отстрелват я с лък и след това я готвят на чеверме ... айде гусин министер, ако не си го гледал ... самосезирай се сега от поста ми и бегай да глобяваш, когото си щеш ...

управниците нямат време да гледат телевизия, твърде са заети с незаконната сеч, да не мислиш че е лесно да се организират цигани да работят, и всичко да мине тихомълком под полезрението на медиите

Явно световноизвестния пътешественик,не е платил на правилните хора,щом го съдят за преплуването на езерце и за това ,че е изял няколко жаби!А за масовата сеч на вековни гори и избиването на диви животни в небивало количество-за това цари закона на омертата!Боже ,колко мъка има по тоя свят!

Цеко Минев Изсече седетки декари гори в НАЦИОНАЛЕН парк Пирин!

смешна работа дори и да го глобят с макс.глоба която е 10000лв.е абсолютно нищо за медия като Дискаваръ ченъл,още повече съм сигорен че им е било по удобно да платят глобата,от колкото да се занимават да вадят разрешения за тези неща.За това много от чужденците харесват БГ щото тук законите са смешни ,а глобите още по смешни.Иначе бурсицице в парламента се бият в гърдите че всеки ден ковът закони,ама какви.....

Помня като до гледах това ... все ми идваше да му кажа ... недей от този чукар - малко по в дясно си има хубава пътека...

И аз забелязах, че за снимането беше най-нахално нарушена серия от правила и забрани. Жалко, че са си позволили такава диващина. А уж, цивилизовани хора. Глобата трябва да бъде голяма!

как може такава диващина, да стъпи извън пътеката, не го е срам, трябва да бъде глобен веднага, така ще има пари да платят на циганите които изсичат гори незаконно

Къде в поста ми видя, че подкрепям циганите, сечащи горите, или ДПС, или Миню или бетонирането на морето?! Напротив, нашата родна диващина си е още по-гадна.

Гледах преди месец филма в Youtube и ми направи впчатление колко много нашенци пишат, че това било страшна реклама за страната ни. Беър Грилс е шарлатанин, две мнения няма. Да преплуваш Каракашевото езеро, при положение, че има царски път покрай него, да палиш огън и да ядеш сварени жаби, при положение, че х. Мусала с няколко вида чорби е на 20 мин.- само Беър Грилс го умее. Никаква реклама за страната не е, защото такава простотия в Национален парк Татри не може да се случи. Нито в Алпите и Карпатите. Да представяш България като дивия Бантустан не е голямо постижение за туризма. Въпросът е, че програмата е била съгласувана до най-дребния детайл предварително, а някой си е затворил очите. Днес и за разрешение за 2 часа снимки в пещерата Проходна пишат до МОСВ, а министерството до БАН. Не е възможно от дирекцията на НП Рила и МОСВ да не са знаели за какво става дума. Но са се направили на дръж ми шапката. Иначе глобиха 5000 лева хората влезли с национални носии да играят хоро в Бъбрека.

Най-омразно е когато в разградената държава, някой се прави на по-светец и от Папата. Беър Грилс ли ще ви унищожи парк Рила бе тиквеници ? А, че ДПС изсякоха горите, не е проблем нали ?

Щом за тоя смешник дето прави кинти от това може заначи за нас също може . Аре у лево англиийски боку-и

ВсВ

Едва ли глобата е надхвърлила лимита му за закуската в хотела!

Защо му правите реклама на тоя смешник

Дай теб да те видим , Рамбо. Меташ ли салфетки в чалготеката с бела разкопчана ризка?

Не не мятм сълфетки ,а ходя по планините . Този е просто измислен герой и всеки който е гледал филмите му го знае. Холивуд.

Едно е да си топиш краката като турист, друго е да го правиш с комерсиални цели. Максимална глоба, и без това са изкарали доста кинти от епизода, така че - бълха ги ухапала...

Много са се престарали някои служители. Този филм ще се гледа в цял свят. Едни местни изсякоха горите и ги изнесоха, ама тях не пипаме, нали? Те или бият или се обаждат от високо да не ги пипате. За две изядени жаби сте мноооого стриктни. Щях да бъда горд ако винаги сте така стриктни!

Виж АТВ-та, джипове и мутри с кросови мотори - няма проблем!

Сигурно е минал и през Смокиня, Арапя, Слънчев бряг, Несебър и цялото Южно Черноморие и тях ги е съсипал! разследващите органи да проверят! Сезирал съм ДАНС! И Странджа ми изглежда поизсечена! Извършителят трябва да си понесе отговорността!

Занете ли точно това отношение е причинат .... Не ви пука че тоя е дошъл и е нарушавал закона . Или за всички е забранено или за всички е разрешено. Закона е закон за всички

Нали знаеш какво е казъл Иван Вазов в Под игото -някои са по равни