Първата жена министър в Иран предпочете екзекуцията пред това да сложи чадор

Фарухру Парса е застреляна в затвора "Евин" в Техеран призори на 8 май 1980 година

Обратно в новината

Коментари - Първата жена министър в Иран предпочете екзекуцията пред това да сложи чадор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нашите жени тук в европа се оплакват от нас.

Да припомним на Русоробит кой ги ислямизира: " Основна роля в нея изиграва аятолах Рухолах Хомейни, който с помощта на различни леви и ислямски организации и студенти по ислямско богословие, установява управление, организирано според традиционното ислямско право и нарича това правителство „представител на Али“. Религията става основа на целия политически и икономически живот. Революцията е подкрепена и извършена и с пряката помощ на СССР, който започва да играе роля на главен партньор на Иран"

"През 1953 Сауд бин Абдул Азис се възкачва на престола, но управлението му е белязано от вражда с неговия полубрат Файсал бин Абдул Азис. В резултат на това Сауд е свален от власт в полза на Файсал през 1964 година. Най-значимото събитие от управлението на Файсал е петролната криза от 1973, когато Саудитска Арабия и другите арабски производителки на суровината налагат ембарго на износа си към САЩ, искайки Вашингтон да оттегли подкрепата си за Израел"

Така ѝ се пада, като не си спазва традициите. Комунистите сме на страната на излямските фундаменталисти.

А коя е първата жена министър в СА, че не моа се сети. Пък те виждам, че ти си отворен по въпросите на еманципацията, демокрацията, толерантността...

Където цари исляма обществото живее с 2000 години назад от еволюцията.

Независимо дали в друга държава да така, ти кажи това нормално ли е?

Само в Иран екзекутират жени, защото не са подлоги на САЩ.

Това.са любимците на родните русофилистици

Първата жена министър на САщ да не са я застреляли, заради неймо основно право... това русоробите сте уникално прости.

ми та ислямската революция точно заради такива прогресивни либерасчета като нея се е случила, като се развихри либераското разложение, хората се вкопчват в онова което либерастите най-много мразят - религията.

Че потърси и разбери бе. Кво ми пука на мене за това? И що аз трябва да зная. Присто съм гледал как Иран от светска република стана съветски обор. Много мързеливи келеши са се навъдили. Всичко на готово.

Тъпак

В Иран и голяма част от Близкия Изток масово хората напускат исляма. Има видеа как канализациите и реките са задръстени с копия на Корана, изхвърлят ги през нощта там за да не ги види някой. Влезте в тубата и вижте с очите си.

Да ти го напиша като за уникално "умен" - Саудитска Арабия.

Соросоидиотите, често се прикривате като "комунисти", за да пишете простотии.

Владетелят на света се казва Интернет.

Тьжно е да се види как една развита и модерна за времето си дьржава се превръща в дупка, кьдето човешките права нямат значение и мизерията е ежедневие. До такъв резултат водят комунизма, русофилията и религиозния фанатизъм. Не знам кое от трите е по-страшно и по-вредно, но Бьлгария е срината заради пьрвите две!

Абе, откъде ги намирате тези думи, чадор например. Абе, превеждайте, ама не буквално! Оно си требе акъл за тази работа!

Само,че бай Тошо с Шаха Реза Пахлави беше приятел....

А при 500 години ислямизъм и геноцид е било цветя и рози?

Чадор си е чадор и на български.

Разстрелен отряд е несъществуваща дума. Наказателен отряд, или отряд за разстрел. Че сте неграмотни едно, но да измисляте българския език наново е прекалено.

Пък във флагмана на демоНОкрацията в Близкия изток - СА, режат повече глави, ръце, крака.. на мегдана, отколкото ИД, режеха. Разпространението на християнството се наказва със смърт. Жените ходят в чувал и доскоро нямаха лични документи, като добитък. Щото дори някои домашни любимци имат, лични документи.

Свободата, Санчо, свободата... не е салам...

Ще се оплакват я, такива мухльовци сте

Защо слагате исляма навсякъде под общ знаменател? Съпругата ми от Татарстан. Всички от нейното обкръжение са разкошни хора. Ядат свинско, пииват вино и тн. Идва с мен на черква и пали свещичка. Всичко екстремно е глупаво и опасно. Работих с араби, с перси, с индуси, с виетнамци, с китайци. Хора като хора. А злобата и ненавистта са присъщи на слаби и комплексирани хора.

По същия начин както в Северна Корея промиват мозъци за запада...така и в запада промиват мозъци за Севрна Корея, Иран и други..."враждебни" държави. Понеже почти никой не е ходил в Иран от обикновенните хора ...както междудругото и в Китай...никой няма идея кое е истина и приема всяка статия за истина. По този начин формира мнения които тотално се различават от действителността. Иран е повече европа от колкото самата Европа. Ходил съм много пъти. Да не говорим за Китай които са далеч пред Европа. Вярно е че исляма в Иран е навсякъде но това е държавата им. Но това са обичаите им и това е начина им на живот. Хората не са еднакви. Това което ние не можем да разберем е че в различните държави има различен начин на живот което по никакъв не начин не означава че другия живот е по лош. Напротив. В Иран има адски много бизнес, В Иран трябва да спазваш ислямските закони но в същото време никой няма да ти забрани да водиш светски живот. АКо сравним Иран със Саудитска Арабия...разликата е убийственна в полза на Иран. В Саудитска арабия ако си извън прилближените на кралското семейство си потънал в мизерия и няма никакъв живот. В Иран има живот нормален навсякъде. Има дискотеки, плажове...гаджета....всичко има. Народа живее добре и най вече спокойно. Има и протести както има и в европа. Да...наистина законите са различни и са подчинени на исляма но това е културата им. Шиитите каквото са Иранците са ислям който няма нищо общо с фанатичния сунитски ислям. Иран прилича на Турция. С тази разлика че 40 години Иран е под санкции и не може да се развива. Всичките проблеми на Иран идват от тея санкции. А санкциите са едностранен акт на силните държави да спрат развитието на държави като Иран. Няма нищо нито демократично нито справедливо в тази игра. АКо Иран не е под санкции ще бъде едно от най добрите места за живеене в света. Хората имат толкова изкривена медийна представа за държави като Иран и Китай че просто е толкова тъжно колко сме принудени да сме прости.

Двете крайности по същност са еднакви - режим на аятоласите и западния режим на педерасите - гей пропаганда, хормонални и хирургически осакатявания. И това там и това тука се представя като висша форма на благо. Ние българите отхвърляме и едното и другото.

Я сега 80 те % тук да ни кажат как Иранците са араби. Между другото не знам в тези времена кое е по опасно - дисциплината или другата крайност - криворазбрана свобода и демокрация с либеращината и гейщината.

Точно СА започва да се реформира! Жените започват да придобиват някакви права. Вьпрос на време е да станат нормална държава!

Трудно е да обясниш на някой от Перник примерно, какво се случва в другия край на света. Човекът цял живот са го учили на едно, ти сега му разбиваш света.

Браво! За народи без съзнание режима е необходим, защото инак става каша, корупция, неграмотност и тн

Ама твоите примери какво общо имат с исляма? Те са дефиницията на неверници по ислямските закони. Свинско и свещички в църква, хаха.

Владетелят на света е този който разпределя порциите !

Е, добре. САЩ колко жени президенти е имала? Русия? Китай?

При шахиншахът Мохамед Реза Пахлави Иран беше светска!!! държава макар и с мюсюлмански обичаи (нещо като Турция в добрите и времена). Понеже Шахът не се реши да изколи върлите ислямисти го "заклаха" те. И от тогава нещата там не са добре.

Пи, никъде в статията не пише за всички мюсулмани! Та то такива има и в България ,и те също си похапват свинско и т.н. дето си го изброил! Става въпрос за фанатизма при мюсулмаството.Я погледни как е в Саудитска Арабия..между другото дали си наясно,че там не разрешават никакви други символи освен мюсулмански? Знам го от личен опит! А няма Хритиянска държава ,която пък да има такава забрана! В самата Япония пък е забранено всичко 'о е мюсулманско- дали има защо? Що се онася до ФАНАТИЗМА , аз бих добавил - фанатизма във всичко Е вреден - спомнете си Хитлер, Мусолини, Сталин... Природата не търпи крайности , а човека е част от Природата!

За сметка на това милиони хора безропотно приеха медицинския шариат на коронадиктатурата и ходят забрадени с маски. Но навремето явно някои хора са имали достойнство, за разлика от сега.

Така ще е, като не иска да носи маска

Дисциплината е по-важна. Стягай чемудана и марш в Иран да се дупиш по 8 пъти на ден

Ти верно си про3т човек

Това е бъдещето и на Западна Европа. Въпрос на време. Разкапването върви бавно, но необратимо. ЛГТБ изстерият ще поднесе властта на ислямистите на тепсия. И тогава крещящите веселяци ще седнат да си блъскат главите в камъка - "какви сме тъпанари, че унищожихме нормалното общество", ама ще бъде късно. Ония с браздите ще дойдат.

Недей да обиждаш, защото сигурно не можеш да ми стъпиш на малкия пръст. Лесноманипулируема биотор като теб, колкото си искаш, има по света.

Да, само че Пахлави продаваше щедро богатствата на Иран на САЩ, избиваше всички които се противопоставяха на това и в което действие САЩ му помагаше, а накрая духна от Иран за САЩ с един 747 пълен със златния резерв на Иран.

Абе цветя и рози, само да не си жена. Малоумна религия е това

Дала си живота за нищо. Грешен избор.

Те вече са дошли. Ислямизацията на еврогейската кочина върви по план. Скоро в Европа няма да има място за истинските европейци, заради продажни отрепки като Меркел, Макрон и компания.

И после някой да ми каже, че религиите били хубаво нещо. Религията е оправданието на тъпите и неграмотните, не желаещи и не можещи да постигнат нещо в живота.

То вече и аз като бял хетеросексуален човек се чувствам дискриминиран.