Референдум и с 400 000 подписа - в един ден с местния вот

Референдум и местни избори ще могат да се провеждат на една и съща дата. Броят на подписите, нужни за иницииране на референдум, е намален със 100 000.

Обратно в новината

Коментари - Референдум и с 400 000 подписа - в един ден с местния вот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Местане, като твърдиш, че не бива гражданите да задължават народнот осъбрание (чуваш ли се какво говориш?!), защо едн опо-голямо число граждани пък искаш да могат да задължат народното събрание?! Виждаш ли се изобщо какъв урод си? Ти си противоречиш, бе долно същество такова!! Да, ще те управляваме и ти е бедна фантазията как ще те управляваме занапред!

ДПС, уродливата производна на БСП, показва истинската си същност. Не можело гражданите да искаме от народните префдставители да се допитват до народа!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ууууууууродииииии!

Не може, не можело, ама може само 15-20% от имащите право на глас да избират легитмини правителства.

Aз не гласувам за еничари. Aз не искакам да OграбваM старците. Hе гласувам за еничари

Нищо смислено и умно, но какво да се очаква от 240 изрода!

Т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Остави приноса ти, ами компетентността?! Защо лекари да не станат циганите, червените пенсионери и глупаците на социална издръжка?! И от народнот събрание да отидат да се лекуват при тези лекари!!!! От къде на къде простаци невежи ще избират как да се управлява държава, като нямат и бегло понятие за какво гласуват?! Ако имаха, щаха ли да гласуват 4 пъти за БСП, след като 4 тези 4 управления всички доведоха кризи, а 3 от тях доведоха единствените икономически спадове в България от четвърт век насам?! Ако се гласува по компетентност, сега нямаше да има и един комунист в управлениято на Бългаиря, а странта ни щеше да е поне 5 пъти по-добре! Ако някой се съмнява, само да погледне кой избира уродите като Местан и Станишев, като последният е психопатично болен.

. "Броят на подписите, нужни за иницииране на референдум, е намален със 100 000"- А БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ,КОГА?

Защо задължителното гласуване е против народа: 1. всеки глас носи на партиите 11лв,т.е. народна пара преминава в партиите. 2.Задължително си избираш кой да те краде, а в същото време наблюдавам НС е празно (задължително в петък) 3. по този начин се намалява властта на избирателя и се увеличава спокойствието на политиците... Вместо това можеше да се направи следното:Колкото % избиратели гласували,толкова места в народното събрания заети(например гласували 30% от избирателите-80 депутата и другите 160 места празни до следващите избори)

Затова и постоянно внушават на хората,че трябва да гласуват за да не спечелят пак турците или комунистите,а то май няма голямо значение кой ще спечели.

"то май няма голямо значение кой ще спечели. "-за съжаление си прав...просто политическата класа иска да се бетонира като главен паразит на държавата и само да папат от народната пара...Ами няма да правят нищо за избирателите защото ще са сигурни че ще ги изберат и отново..и отново..и отново..Това се превръща в "монархия "на партиите в момента които са....За тях властта ще е сигурна и не е нужно да доказват на избирателя че заслужават това...

"Запазва се прагът за признаване на валидност на референдума. Предметът на референдума се счита за приет, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели." А референдумът за Белене защо не беше точно така? А и ако повечето са отговорили с "не", тогава е невалиден, така ли? Най-добре си запишете квото искате вместо да се харчат излишни пари.

ИСКАМЕ МАХ. 120 ДЕПУТАТА!!!!

на някой да ни напада

Те и в Украйна така си мислеха.

о ако някои ни нападне означава, че ще са вув воина с цялото нато. помисли си само, ако русия ни нападне утре и нато не ни защити кякво ще си помислят другите дуряви за тяхната сигурност и какув ше буде смисула да си в нато, след като те няма да те заищитят..? ще настане хаос навсякуде *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а защо не да правим всичко това в България

да ходят на работа,а искат ние да ходим задържително да ги избираме???!!! Не е ли малко нахално???

защото чрез изборите могат спокойно да узаконят статуквото

Най-добре е партийните централи да приемат решението за референдуми, без да се допитват до Народното събрание. Какво му трябва на човек, хляб, зрелища и референдуми!

Ха сега иди го кажи това на баба си на дядо си , които всеки ден са крадени , бити и иизнасилвани, които са със 150 лева пенсия - а тя не стига само за лекарства ... Впрочем само гражданите на държавите членове на евросъюза ле могат да учат и работят в този съюз? Освен това мисля си че на световния глобус има и други държави, не - по - малко привлекателни.Но проблема е в това че младите и перспективни българи бяха принудени да напуснат родината си и малко от тях ще се върнат някога.Не ви ли се струва че плащаме неоправдано висока цена за това което посочвате като полза?

"ЛИБЕРАЛИ" "Отхвърлени бяха предложеният праг да стане 800 000, за колкото настояваха от ДПС" "От ДПС се изказаха против облекченията за провеждане на националните допитвания"

"Не можело 100 - 200 хиляди души да задължават Народното събрание да приема каквото и да било решение, то трябвало да има последната дума и да може само да решава дали да има допитване или не, смята Четин Казак." -ВСЪЩНОСТ ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШАВА НАРОДА ДА РЕШАВА!!!!! То на фесовете в това им е силата!!!!!

ама вие сериозно ли си мислите,че народа изобщо решава нещо,та те не се интересуват от него.

На троловете от Позитано и Врабча видно им доста гадно. Щото, ако се въведе електронно гласуване, ще им се разгони фамилията. Затова реват жално срещу референдума. Ревете си, другари, не ни пречите.

Ако се въведе електронното гласуване, този който купува гласове ще може лично да наблюдава процеса на гласуването - непосредствено на компютъра.

да наблюдава,но и своевременно да регулира резултатите

абе кви фенове бе брато днес му разказаха играта на референдума май ще се наложи спешно обединяване на усилията:)

въпроса за първия референдум: "Имаме ли нужда от Народно събрание?" При сегашното ниво на компютърните технологии всичко може да се гласува всенародно, а не от определен брой "народни избраници".

Запазва се прагът за признаване на валидност на референдума. Предметът на референдума се счита за приет, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели. -------------------------------------------- смешници- как го виждате тоя фокус кат всяка година намаляваме за вас явно бг не означава нищо определено-нищо

хей безобразници не щете мажоритарен избор времето на масовото напускане на страната още не е настъпило но май скоро ще дойде майната Ви

Ха дано, ама надали. Сега да се спретене един референдум. 1.Искаме ли мигранти? 2.Или искаме ли ЕС? Отговорите са лесни. Достатъчен е референдума по втория въпрос. Няма ЕС, няма да има и мигранти.

И защо реши, че повечето българи искат да не са в ЕС?? Аз освен чугунените глави тука и откровено съветските тролове не знам някой, който да иска да е извън ЕС. 2.5 милиона са казали какво мислят за отворените граници, не мислиш ли?

Би ли посочил една реална полза за обикновения българин от членството ни в нато и европейския СССР?

Какъв референдум, какви избори? За Бога, не гласувайте!

26 години като гласуваме и докъде я докарахме,какво ви кара да си мислите,че като изберете поредния"спасител" и ще цъфнем и завържем

Ми да... В Северна Корея и Куба не гласуват и се чудят как да си опазят границите от напиращите към тях икономически емигранти.

Гърците наскоро правиха референДУММММ...

111 депутата на работа и вземат решения, 129 депутата .... къде са? По курви, купони?

Въпросите за референдумите са няколко: 1. Кой определя въпросите в тях? 2. Кога ще се водят валидни? Ако вярно няколко стотин хиляди могат да наложат решение на над 7 милионна България и аз съм против. Може да се появят за въпроси които не интересуват толкова хората. 3. Въпросте дали стават за референдум? Защото ако се пита, дали до 1 година да излезнем от НАТО, то това е конкретен въпрос с ДА/НЕ. Но например за задължителното гласуване не е. Трябва изключения за инвалидност и други, а това са много алинеи. 4. Дали въпросите са противоконституционни? Например за задължителното гласуване, може да се реши, че е противоконституционно. При всички положения е антидемократично. Би трябвало да има предварително допитване до КС. 5. Дали въпросите са осъществими? Примерно минималната заплата да е 100 000 евро. Или подобен е за електроното гласуване, колкото и да не им се вярва на някой тук. 6. Дали въпросите не изискват специализирани знания? Такива се изискваха и за АЕЦ Белене и за този с електроното гласуване от гледна точка сигурност, двойно гласуване, тайност на вота и така на татък. Не може някой некомпетентен в област, да определя какво да стане.

Е, дойдохме си на думата. Не може някой некомпетентен да решава. А като погледнеш какви са ни депутатите и се чудиш кой ги избира...

А що не намалят бройката на депутатите? И без това законите се правят с около 120 прасета в НС.

Кой да го направи това? Депутатите ли? :)))

8 гласа "за" + 12 "против" + 11 "въздържали се" = 111 Къде са останалите 129 депутата? Може би са гласували "изпуснал се" или за по-лесно са се скрили някъде от жегите...Аха! Сигурно са при избирателите си! Е, щом може да се вземат законни решения със 111 депутата, тогава защо са ни 240?

Ако въведат, че нещо е валидно минимум при гласували половината депутати плюс 1, ще се променят нещата. И да ги наказват дисциплинарно. При 10 неоснователни отсъствия (без болест) за година, дисциплинарно уволнение и идва следващия от листата на пратията. Ако и листите свършат, при под 121 депутата следват нови избори.

Каквото и да решат ,аз по-богат няма да стана .

''РЕФЕРЕНДУМъ'' така ще бъде формулиран ,че в НАР.СЪБРАНИЕ ЩЕ СИ ГО ИЗВЪРТАТ КАКТО СИ ИСКАТ ,СЪЩОТО КАКТО И ПРЕДИШНИЯТ за АЕЦ-Белене. Но то пък и какво ще зависи от референдумите ,...особено ,в България ,КЪДЕТО НЯМА И НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ... Всяко правителство тегли кредити ,без да пита народа,...гласува закони ,без се допитват до народа,прави съюзи,алианси ,с Русия,САЩ,и кой ли не ,без да се допитват до народа ,...Е ? С ЕДНА ДУМА ,---ПОРЕДНАТА ПУШИЛКА .....

Все ми е през оная работа...пак няма да гласувам за тропосерковци!

Измислихте си референдума, като предизборен трик. Остана и да не е на датата на изборите.

Викаш отделни да ги направят? А за всеки въпрос от референдума отделен референдум искаш ли? :)) Те нали са безплатни, та дай да си направим повече. :)

Докато ББ си играе на референдуми и съдебни реформи, до средата на август управляващите се канят да изплатят един милиард лева на американските тецове. Хем скъпо изкупуване на ел. енергията, хем пари на куп!!! БРАВО БОРИСОВ - ОСТАВКА ЗА ТЕБ!!!

Какво ти е виновен Борисов. Сърди се на Костов, който задължи държавата да им плаща за нищо

Много, ама страшно много е виновен ББ. След него България ще ВЪЗКРЪСНЕ!!!

Докато герб и дпс и бсп са на власт референдум няма да има

Интересно: В Бг имат ли някакво значение,...РЕФЕРЕНДУМИТЕ????

референдумите в Гърция

дсп: референдум ЗА ...ама само на байрям

Защото на Байряма резаците са много.