Парламентът пресече предизборното преселение

Парламентът прие на първо четене четири проекта за промени в Закона за гражданската регистрация. Депутатите одобриха промени за ограничаване на изборния туризъм

Обратно в новината

Коментари - Парламентът пресече предизборното преселение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да жвивеее другарката Манолова и БКП ,вечна дружба.Браво-о-о-о Ура-а-а-а

След дужд качулка. Какъв ти изборен туризъм ма кукло? Тази или миналата седмица приехте закон според който живеещите в чужбина ще могат там да си гласуват без да се качват на "рейса".

Проблема е, че те гласуват там и после се качват на автобуса, за да гласуват и тук...

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

Простичко е регистрирам си временен служебен , където пожелая и гласувам и си гласувам там. За какво бяха всички тези дандании и измами по общините. Служебен адрес е масова практика в белия свят.Временен служебен освен, че е разумен по отношение на 3милиона имигранти, които не живеят в съраната прави изборния туризъм от незаконна свързана с невярна регистрация напълно легитимна процедура. Честито на дпс. Между другото решението е напълно цивилизовано, защото не може правата , които имаш в страната , на която си гражданин, да са зависими от неизпълнимо условие - постоянно или временно живеене и регистрация, при положение, че това е неизпълнимо, понеже живееш в чужбина

Боже, каква красота, ерудиция ... и този съсредоточен поглед.

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

Да разбирам ли , че приетото предложение за временен служебен адрес. вместо постоянен бетонира изборния туризъм и дпс гласуването?

аз не знам какво значи "временен служебен адрес" - ще се иска ли заповед, че лицето е командировано, или всеки може да каже, че е по служба. Как ще се докаже, че няма опит за измама! Циганин от едно село, ще се регистрира в друго село, "служебно", уж да пасе добитъка на някой. Това ли е?

Временен служебен не значи , че си командирован , а че не живееш на него и получваш там кореспонденцията си. Офис на физическо лице за административни цели. Ползваше се и досега - виж си данъчната декларация, но не подлежеше на регистрация. Примерно живееш в чужбина или си бездомник или не искаш да получваш на временен или постоянен, сега се въвежда , ако нямаш потоянен.

Лошо Местане, лошо .... Сега какво ще кажем на Ердоган?!

Майчеее каква си моруна..

пак цирк, пак театър, пак харчене на пари и пак кредит 16 млрд. и пак народа беден а политиците се задавят от алчност за пари!!

собственик на имот да иска удостоверение за регистрираните на адреса на имота му граждани. Така например при прокупка на жилище и подаване на молба за регистриране по постоянен адрес на това жилище установих, че на него се водят 20 човека преди мен. Т.е. Всяка промяна на собствеността , когато новият собственик не е имал за постоянен адрес този на имота /в случаите на дарение, завещание и пр/ всички регистрации на предишни обитатели да бъдат заличавани служебно или по искане на новите собственици. Това е и във връзка със сигурността на новите собственици, тъй като има случаи на големи задължения от живелите и регистрирани на този адрес преди промяната на собствеността и доста често по вратите чукат с настояване да се издължите, а вие дори не знаете за какво става въпрос!

Напълно подкрепям, но да не забравяме, че в парламента си оправят техните проблеми, не на обществото :)

не знаят какво трябва да правят в такива случаи. Защото актовете за нарушения се издават от органите на МВР, а гражданската регистрация е в Общините. Пълна кашора. Сега ще си правя експеримент и ще подам до МВР сигнал за лица, които живеят на моя постоянен адрес и не са си променили регистрацията след закупуването на имота от мен и просто унаследяват адреса при промяна на личната си карта, без да го променят, с което въвеждат в заблуждение държавните органи. Не се чудете че разни престъпници не са намирани по постоянен адрес, просто защото той не е верен. В общините се водят напълно неверни данни по отношение на действително живеещите по постоянен адрес , да не говорим за имоти, които са сменяли собствениците си 10-15 пъти. Е как ще се заличи служебно, нали трябва да се установи последния собственик и оттам да се започне - от неговата воля, на кого да предостави правото да ползва имота му за постоянен адрес!!! Как е възможно да няма връзка между имотен регистър и ГРАО при положение, че когато купиш или продадеш имот веднага ти се променят данните в постоянния адрес. Трябва да има някакъв срок за регистрация , след което общината да налага крути глоби на нарушителите, защото в момента с тази невярна база данни подвежда и органите на реда в изпълнение на техните правомощия!!!

Надежда всякаква оставете.........!

Преди около седмица другарката Цачева по ТВ "Европа" някак си между другото спомена, че изборите вече са спечелени. Е...не каза от кой, а щеше да е интересно... Тогава не зацепих какво точно е искала да каже, ама днес се питам - дали пък наистина не е така - и тогава защо да трошим бадева народна пара?

Предлатам НС да гласуват за формата на бюлетина: Без ночера на партии и коалиции, без номера на листите за общ. съвети! Отпечатването ма бюлетини с абсолютно също съдържание но с пермутация- радместени произволно по редове и срещу тях квадратчета за да и не.

БГ- Парламентът винаги "пресича" народа от себе си.

Защо изобщо има избори? След, като нищо не зависи от Парламинт и Правителство, защо тунинговат предизборния закон? Ако нещо можеха да направят за народ и държава, нямаше винаги да сме най-бедни. Това е безсилието на всички правителства на "прехода", това. доказва постоянно, че нищо не зависи от тях и които и да дойдат на власт, за когото и да гласуваме, пак ще ни управляват чуждите банкери.

От избраните политици независи нищо , но на тези позиции зависи големината на техните банкови сметки ,затова правят промяна след промяна за да са само едни и същи.

Цвета Караянчева кво се прави на Лили Иванова за Кърджали, там дпс прави същото, което Тотев в Пловдив ... а Тотев е от Герб ... един дол дренки са тия, не е истина просто.

Аз съм сигурен че Борисов ще се подсигури със едно 500.000 хиляди фалшиви бюлетини,като Костинброд,добре че бяха Мая и Бареков,иначе щяха да излезат от печатницата във Костинброд и щяха да влезнат във употреба за Герб.

Да, г-н Стайл, но за съжаление народът ни е тъп и лесно се манипулира от малоумници като г-н Тиква.

Заедно с местните избори да има частични избори за подмяна 50% от депутатите.

не за подмяна а за намаляването на бройката им

Ако намалим заплатите им до три минимални заплати и 2/3 от тях се удържат като "задължение към обществото", те сами ще избягат.

депутатите също трябва да са местни жители на районите от които ги избират защото инъче се губи смисъла на защитаваните права на избирателите

Браво на Мая Манолова,да ни е Жива и Здрава,и все така Хубава да радва народа,и да мисли за тях,не като онази Парцалетина дърта Цецка Цачева,която харчи луди пари само за една вечеря във Столичен ресторант на цена от 1700лв,а пенсионерите бъркат по кофите да търсят хляб,нормално ли е това според вас???и сме членка на Е.С Егати наглостта.Герб съсипаха хората със увеличения на тока,и др сметки,и за замразяване на доходите на хората,това е Герб

Тоз обаче е много забавен..Тежко луд и същевременно трогателно-забавно тъп..Щото някои луди са умни,но случаят не е такъв

За другаря Борисов ли говориш? Ако да - е, в такъв случай си прав!

Опппааа, пчеличката Мая си има обожател. Пееш ли и серенади под прозорчето? Я, кажи, като си така запознат, колко струва костюмчето на Майчето, колко му струва причесчицата .... Не мога да повярвам, че съществуват лумпени, които харесват когогто и да е в това измислено народно събрание, според мен там няма нито един достоен човек, нито един, всички, до последния там са за затвора, всички, и Мая, и Тиквоча, и лудия Волен, и турчолята, и пр. национални предатели, крадци и лъжци.

Караянчева и Миков-двама откровени звеноводи се загрижили за Столичния съвет на СТОЛИЧАНИ.Пълен цирк.Вместо да поздравят М.Манолова за поредния и "хитов"законопроект и пролетната блузка,те отново си мерят партиите.Подкрепят си се взаимно иначе без работа и по закона на Калфин няма пенсия завинаги и ще трябва да се завърнат при гъмзата ,черешите и тютюна.Билети от европрограмата-"Премиера -Цар на българите" За групови отпътувания -бонус: Реч на Премиера Цар.Прожекцията почва и не затваряме.

Предлагам да се въведе съвсем нов избирателен принцип : Мандат на Парламента 5 години, ооообаче: За всяко парламентарно място се избират 5-ма народни избраника: 1-вия работи 1-вата година; 2-рия работи 2-рата година, и т.н. до 5-тия. По този начин ще се завърти цялата структура и 99% от политически лица ще изчезнат в небитието, а ще останат само стойностните.

Те няма да имат изхранване бре... Понеже ще знаят че са за малко и ще грабят с пълни шепи...

Малко са 240, да ги направим 1200, а?

Браво!Сега очакваме групово сепуко на целия парламент,ръководствата на Полиция, Съд и Прокуратура и посмъртно извинение към народа които лъгахте мамихте и крадохте!Амин!

Пчеличката Мая вече никой не я бръсне нито свой нито чужди!

Ааа има там двама трима покрай нея който и си радват...

А мутръо-тиквов би ли ми казал кой в чужбина изобщо го "Бръсне" за нещо , защото нашите продажни медии ни облъчват с неща , които са далеч от истината но виж , който следи западната преса и медии бързо ще разбере за , какво иде реч т.е Бойко е за кашмер на всичките си западни колеги

В чужбина като видят ножицата и се спукват да гледат хумор. Срещата с Бг ножицата е като почивен ден за запдните политици. Просто разпускат:)

Въпрос към българския народ. Как може, да съберете толкова мърши в една сграда?

Не отговаряме на негласували!

Шегобиец, ти за тая кранта ли гласува?

Ех шегобиец, шегонбиец. Винаги съм ти казвал че си шегобиец.

Някой ще ми каже ли що за наглост от Страна на Светльо Витков,зет на Бриго Аспарухов,да направи малка партия,която на всички избори се появява този скакалуууец,и да източва народна пара а???

Освен това, "мажоритарният" елемент ог последните избори беше нарочно поставен по този начин, за да може да се компрометира и да се изхвърли, защото е вреден за системата на БГ изборите. Ако бяха подредили мажоритарните кандидати не със цифра (номера на бюлетината на пртията), а със букви от А до Я, ако са повече от 30 - със АА и т. н., гафът нямаше да се случи, а и избирателят ще прочете името, ако може, и тогава ще гласува....

Въртят сукат накрая пак става каквото каже Бате Бойко , е те това стана! А ММ само се хаби напразно след костинбродската афера от която нищо не излезе вече никой не и се връзва!!!

Нищо не излезе, щото мутрите така наредиха.....Първо похарчиха един чиновник, а след това, и него оправдаха!

айде давайте ги тия избори вече...че комунистите да мирнат окончателно.. с нулевия резултат..хахахах

Къде да "мирнат", бе братче? Та те , вече, два пъти подред печелят парламентарните избори! Или мутрата, която още си пази червената книжка, или онази кукундела, Цачева, бивша партийна секретарка на окръжна организация на БКП, са марсианци???

Цвето, Цвето много си прецъфтяла....

Само за сведения, замесените депутати в ВЕИ са повече от половината, благодарение и на тях плащаме скъп ток!А колко са замесени с други далавери?

Браво!!! Имам поглед на с.Малоградец Община Антоново. Заселват се масово в изоставени къщи. Заселниците са от ромски етнос. Проверете.

Преди да викаш браво, прочети, бабе, че ако не си собственик на пренаселения имот - не можеш да подадеш сигнал. Освен, ако не си кмета на селото - тогава трябва да подадеш служебен сигнал!

Яжде му главата!

ще гласува да се намали броя на 120 например а иначе по добре звучи примерно 75. А ипо подхожда на броя население по нашите територии.

На мен ми е кеф,че се обединяват от ляво и дясно ,за да премахнат един вид изборен туризъм! Браво! Дано имате желание и кураж да махнете и другия,"чуждестранния" туризъм! А също,както е отбелязал по-долу един колега ,да се въведе образователен ценз! Да видим тогава дали ще има етнически вот!

Аз Предлагам да изберем БСП И АТАКА ДА УПРАВЛЯВАТ,И ПОВЕЧЕ НИКОГА ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ДА СЕ СПЕСТЯТ ПАРИ НА НАРОДА,КАК ВИ СЕ СТРУВА???

Нъл забраниха троловете ба.

"ПАРЛАМЕНТА" нищо не е пресякъл,просто са измислили друга СХЕМА за ДАЛАВЕРАТА! А,тя е,РАЗПРЕДЕЛЯТ си квотите в бъдещият "парламент"и г-н Константинов при "преброяването ги "УЗАКОНЯВА"! Така и "ВЪЛКЪТ сит ,и АГНЕТО цяло"! И,КОКЪЛА е запазен!

веднага ще си купят дипломи за средно образование.

Тая Цвета Караянчева дали е омъжена? Ако е омъжена,трябва мъжът и да се пенсионира на 40 години,заради изключително тежки условия на семеен живот! Тая е ега ти злинята!На мъжа и трябва да му дават всеки ден по 3 кила мляко като противоотрова! Иначе като гледам тия тръпчинки ,ме обхващат едни чуства.........

В закона трябва да се въведе още едно изискване- Да гласуват само тези,които имат минимум средно образование завършено в България. Тогава ще видим какво ще прави ДПС с техните секции в Турция и ромите ,които най грижливо отглеждаме . Така ще ги накарме да учат и по-лесно да се интегрират. Гласумането в чужбина също трябва да се забрани.Нека бъде както в Гърция -Гласува се поместорождение и тези от чужбина, ако искат да гласуват да дойдат в България.

Те и от БСП ще глътнат въздух, ако това изискване се въведе.

Преди години родителите ми работеха в чужбина (отвъд океана) и там завърших средното си образование. След като се върнахме в БГ, завърших, тук, 2 висши образувания. Та, коя си ти , че ще ми казваш дали имам право да гласувам или не?

м? Нещо кьораво сте ударили явно!

...все пак висшето образУвание е важно!

Идеята ти е добра,но е неосъществима... никой не режи клона на който стои.Отнася се за всички партии без разлика.

Онзи де , на "Женски пазар", един добре облечен господин раздаваше лични карти на пет цигани. Ито без всякакви притеснениея.

"Проверката ще се извършва по сигнал на собственика на имот на гражданин или сигнал, подаден служебно от кмета. " Най-големите нарушители са кметовете,как си мислите че ще подават сигнал ,нали всичко е организирано от самите тях.Проверете малките населени места ,например с.Беленци,община Луковит,кмета (ДПС)какви ги върши и какви заплахи и закани се отправят.Това е за съжаление България.

А една собственичка на имот без притеснение пред камера си призна, че регистрира на адреса си хора за пари. Как се очаква тези хора да сигнализират! Май пак прах в очите!

Ами измислят законови промени...такива,каквито не са приложими на практика... ето това правят всекидневно..губят си времето. Докато има корупция и не спазване на закони...техните "уж" измислени промени за добро няма да са ефективни. Просто симулират дейност и си говорят празни приказки. Всичко в БГ се върти около парите. като имаш пари се купува всичко.... аз това разбрах до сега...за това е цялата битка да си уредиш място в местната власт и да си оправиш живота. Всички партии купуват гласове и никога няма да измислят нещо,което да ги възпрепятства. Дори и да ги хванат по време на изборите,че купуват.. Какво от това? Всичките им закони още в зародиш са порочни..Аз съм възмутена. Всички разумни хора виждаме как нищо не правят и не знам какво вече може да се направи,за да накараш тези да работят за държавата и за хората в нея.

"Аз съм възмутена. Всички разумни хора виждаме как нищо не правят и не знам какво вече може да се направи,за да накараш тези да работят за държавата и за хората в нея." Може да ползваме примера на Румъния от не много отдавна, или на французите от тяхната известна революция, или от англичаните от времето на Ричард лъвското сърце. Официалната власт в Европа през вековете (църква, инквизиция) също са демонстрирали работещи модели на възпитание чрез наказание.

Всичките 240 сте продажни-българи. Освен да пълните собствените си сметки../Да ме извините ,че снощи по медиите показаха "реално" какви доходи декларирате много по-вече са.../ Всички сте милионери -крадци,които смучите народа всекидневно. Въобще не Ви пука за българските граждани. Чудите се как да си оплетете кошниците с парламентирни ,местни избори и да има как да сте все във властта до гроб. Направихте от България -циганска държава."Всички са маскари" Това го е проумял Алеко Консатнтинов преди повече от 100 години.. Жалкото е ,че мтого българи-подкрепящи БСП или ГЕРБ мислят,че това са различни партии .Не, бе хора проумейте най-после. Вълкът козината си мени,но не и нрава/Отнася се за Б. Борисов/ Извод всички са комунисти,агенти педофили проститутки ,турци,цигани/Сали/ необразовани и какво ли не..... но не и политици ,които ще променят нашия живот.. къде е Кунева ,за да я попитам какво значи нормален живот,нормлност ...приказки без съдържание. Едно говориш,кога си вън от Парламента,друго,когато си вече там....Кой ще ви вярва вече..? "Незнам" БСП и ГЕРБ не са вече алтернатива за България до сега не са направили нищо и нямат намерение да правят освен да ни държат прости,болни, бедни и в същото време всеки да се оправя сам...имам в предвид "Закона на джунглата" -Те не искат правова държава и спазване на закони. Просто не ги устройва... това е!

Ми, нищо не са пресекли, щото точно кметовете правят регистрациите, как кмет ще подаде сигнал - за леви пчели ли ни взимат?