Кипър гласува първите мерки за икономическо и финансово оздравяване

Парламентът на Кипър прие закони за преструктуриране на банковия сектор, контрол върху капиталите и създаване на национален фонд в подкрепа на икономиката, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Кипър гласува първите мерки за икономическо и финансово оздравяване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо малкият цех да няма достъп до пазара? И това за гмо-то не го разбрах.Имаме огромен избор между всякакви продукти от целия свят,когато пазаруваме.Всеки съвсем спокойно може да си избира дали да купува гмо продукти или не.Съставките ги има на етикета. Има продукти ,които не са толкова полезни,но са по-евтини.Има и по-качествени продукти ,които да био или органични и няма гмо в тях ,но са по-скъпи.Различни варианти с различни баланси м/у цена и качество и различни вкусове-бол...

Ти как познаваш в един продукт дали има ГМО? Само по етикета ли, хахаха?

Ако смяташ,че определени филми лъжат,че няма гмо в продуктите им ,а всъщност има трябва да затегнем инспекциите и контрола,а не да затворим пазара.Това няма да помотне,защото тогава вместо френско,мароканско,руско или немско гмо ще ядеш българско гмо.Къде е разликата?

Едва ли, само това е причината. Ако нямаха интерес от ЕС нямаше да го подържат по този начин.

Четири години ежедневно слушахме нападки срещу Станишев. Малко в повече ни дойдоха. Оставете мъдрия ни народ сам да реши. Стига с гербаджийския диктат и полетическото интриганстване.

Банката на Кипър, Кипърската народна банка и "Хеленик банк", понесоха огромни загуби в резултат от решението на Евросъюза да отпише значителна част от дълговите задължения на Гърция. Ето това "справедливостта" на ЕС.

Мдааа, всичко е ясно, няма как да се осигури висок стандарт без съответното финансово подсигуряване. Гърмят балон след балон.

Извинявай но първо Германия не изнася само за ЕС и ЕЗ,а за целия свят.Нито Китай ,нито САЩ са в ЕС или ЕЗ ,а германският износ за там е в огромни мащаби. Освен това в България преди 2007г. можеби нямаше немски стоки...? И кой те задължава да купуваш точно немски стоки като си пазаруваш? На българския пазар има стоки от цяла Европа и цял свят включително и български. Нормално е да се купуват най-евтините и най-качественните.Ако толкова искаш да помогнеш на българската икономика купувай си само български стоки от български магазини...Кой те спира? С протекционизъм ако ставаше силна икономика Северна Корея и Куба щяха да са най-богатите държави в света и да имат най-качествените и евтини продукти,както и да да се разработват там най-новите технологии

За нищо не е късно чадо, ако си мислиш, че сега ще ги правя тези гимнастики, а не като си влагам парите, никога няма да имам 20 000 000 евра. И сигурно тях щях да ги въртя яко и да спекулирам, което не е лощо (спекулата), а не да чакам на някой да ми ги облага както си иска и когато му хрумне. Те и затова швейцарците са извън ЕС и са много по- добре от Прехвалените германци. Светът не е само ЕС и не живее с техните меко казано двойни стандарти.

Ами що не спре тогава. За всички ще е много по-добре.

Разликата наистина е огромна, нали се сещаш, че няма да държа 20 000 000 евра в една сметка, а в 1001. В зависимост от гаранирания влог. Докато държавните пари не може да се държат в хиляди сметки. Сети се кого цакат.

Относно това, че Германия наливала пари в ЕС - пълна глупост. Как за 20 години оправи и ГДР и половината Европа? Каква е тази икономика, тя от китайската излезе по яка при нейният ръст. Истината е, че подлъга цяла Европа с икономическите си игри за да покрие загубите си по присъединяване на Източна Германия. Прав е EUSSR. И сега Кипър ще плаща за решението да се опростят немските дълговете на Гърция, вместо да им се помогне. И как става това - от парите на вложителите в кипърски банки,а не от прословуто немско ноу-хау (да речем производство) с което едва ли не са най-добрата нация въпреки световната икономическа криза.

Винаги гледам какво купувам. В БГ не е като в Германия. Там не продават боклуци. Боклуците са за нас българите, това е разликата.

Германия не може да е по-добре без останалите. Или поне не за дълго. ПО принцип от свободния пазар печели повече по-силния. Протекционизмът се използва за да се защитава по-слабия. И тъй като Германия печели най-много от общия пазар трябва да си поеме лептата или съюзът ще се разруши. А не да ми обясняват, че те харчели колкото изкарвали - ами да харчат по-малко щото изкарват повече отколкото трябва:)

Държавите от южна Европа, които сега изглежда че са зле, могат без Германия. Трябва само да се отделят от ЕС във свой собствен съюз - обединение около средиземноморския съюз. Да въведат своя валута и Шенгенски визи за държавите от севера. Ако поставят акцент на производството на храни, ще просперират и без Германия. Държавите от южна Европа имат потенциала да изхранят себе си и цялото население на Китай и Индия взети заедно. Този потенциал само се ограничава от ЕК чрез квоти с цел населението на тези държави да се държи бедно и цените на храните високи. За туристическия бизнес няма да говорим!

Посочи ми една държава в света която се занимава основно със земеделие и която е страшно богата...

Не става въпрос че искаме да сме страшно богати. Аз не съм мегаломан или някакъв лакомник, но ще ти разкажа за това как ЕК чрез супсидийте съсипва българското земеделие. Обработвам 10 дка. земеделска площ. До мен една от фирмите на "ОКТОПОДА" обработва масив от 1000 дка. Миналата година съм получил 5 500 кг. пшеница (550 кг./дка.). Октоподчето 150 000 кг. пшеница (150 кг./дка.). Знам това, защото аз им ожънах площа на 15 август. Моята нива я ожънах на 20 юли, като им предложих веднага да ожъна и тяхната нива. Те отказаха, защото имат техника и я използват на друго място (само в тази област обработват 100 000 дка.). Ето аз това наричам лакомия. До 15 август житото почерня и покълна в класа. Качеството силно се влоши. Накрая опряха до мен, като видяха, че не могат да се справят навреме с всичките ниви. Относно добива: то тяхния е толкова малък, защото 5 години подред една и съща територия използват само за пщеница, докато аз въртя културите и спазвам всички агротехнически срокове. По такъв начин ЕК чрез стимули докара в този бранш МУТРИ които нищо не разбират от земеделие и само съсипват българското национално богатство - ЗЕМЯТА. За фотоволтаиците и съсипаната под тях земя няма да споменавам.

Аз пък мисля, че Германия е добре само заради ЕЗ. Ако не бяха държави като Кипър, Гърция, България, Унгария и др., къде германските производители щяха да си продават боклуците? Погледнете в немските хипермаркети колко немски боклуци се продават. Това са дотирани от ЕЦБ продукти. Народа купува защото му изглежда евтино, но заплаща впоследствие чрез висока безработица и ниски доходи.

Сега до 25% от сметките на по-богатите ще бъдат прибрани от най-богатите.

ФЕД печата пари и раздава на ВСИЧКИ щати от Флорида до Аляска, докато ЕЦБ печата, но раздава парите само на държавите които са около кацата (печатницата). Вдигнаха страхотен шум за някакви 10 милиарда евра, които трябваше да дадът на Кипър, докато всяка седмица раздават по 10 милиарда на Меркел, чрез изкупуване на немски ДЦК. Цената на тези ДЦК е също интересна. Това е все едно да ми предоставят 5 годишен кредит от 1000 лв. и да се съгласят след 5 години да им върна 900 лв заедно с лихвите. Кипър за пръв път се нуждае от тези пари, докато държавите около кацата цоцат яко от момента когато е създадено еврото. На хората трябва да им е ясно, че ПАРИТЕ са СТОКА. Като всяка стока те имат цена. Тази цена за различните държави от ЕС е различна. За нас българите тя е около 10 пъти по-висока от цената на парите в Германия. Задачата на ЕЦБ е да изравни цената на парите във всички страни от ЕС, както го правят в САЩ.

Не се бях замислил, но звучи правдоподобно и обяснява много неща. Едно време в СИВ USSR раздаваше пари и суровини, най-вече, срещу политическа зависимост. В момента сме политически зависими от ЕС, а не само че не ни дават, а по тази схема ни "взимат" - по-специално Германия. Браво Меркел! Браво, браво! А липсва още едно Браво!

Великобритания се отказа да влезе в ЕЗ, когато разбра, че печатницата ще бъде във Франкфурт, а не в Лондон!!!

Една гениална глупост си написал...

Отговори на въпроса: Защо Великобритания не въведе еврото? Моя отговор съм го дал по горе.

Подхода на ЕК за решаване на кризата е чиста конфискация в КОМУНИСТИЧЕСКО-БОЛШЕВИШКИ стил. Започва се с депозитите. След като свършат парите в банките, се започва със собствеността и накрая ще трябва да продават хората. Кой са следващите? Хърватия и Словения или Сърбия и Македония. Кризата в Кипър е подобна на исландската и ирландската. Как там решиха проблема?

НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ Е ОТНОВО ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА.САМО ПОМИСЛЕТЕ КОИ ДЪРЖАВИ АТАКУВА БАНКЕРСКАТА ХУНТА.

Испания,Португалия и Ирландия са православни?