Спорните правила за паркиране в Синята зона на София остават

Общинските съветници отказаха да променят наредбата за паркиране в центъра на София. Само едно решение бе взето на днешното открито извънредно заседание на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет (СОС). Присъстваха й протестиращите, които излязоха със свои предложения.

Обратно в новината

Коментари - Спорните правила за паркиране в Синята зона на София остават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Протести срещу НЕЗАКОННАТА И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА НАРЕДБА! Всеки ден, 18ч.пл.Славейков,Столична библиотека.

В други градове нямаш право изобщо да влизаш с чурука си в центъра, а пък нашите "умници" щели да ми протестират срещу винетката. Просяци Чшш ало, като искаш гараж купи си! Искате ем евтино, ем гъзета в центъра... С плиткоумните ви искания накрая ще излезе, че хората които са си купили гаражи са най-големите будали и дискриминирани.

Да, в повечето европейски градове историческите центрове са забранени за автомобили. С изключение на тези на живеещите там. Получават специални пропуски хората. Но никъде в Европа историческия център не е и делови център. Не ми ли вярваш? Разходи се и виж. :)

Браво Кмете, правси, с теб сме, Пред победа сме ако сме единни с/у ГЕРБ, гробокопачите на България.

Само мога да кажа, БРАВО - ВСЕ ОЩЕ ИМА ОСТАНАЛИ ТАЗУМНИ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!! На тях им е ясно, че този път няма да мине и тази статия го доказва - това е като тест за да се види реакцията на народа, а той този път ОПРЕДЕЛЕНО НЯМА ДА СИ ЗАМЪЛЧИ!!! Май е време да изхвърлим боклука от общината! Протести до скъсване и само до победа, а на ГЕРБ ако са толкова глупави нека продължават да нервират вълците, пък да видим кой ще излезе победител накрая. Горе главите БЪЛГАРИ - ПРЕД ПОБЕДА СМЕ!!!!

Омбудсмана г-н Пенчев ясно каза, че това не е такса а данък, защото не се предоставя никаква услуга. "Конституционният съд е приел, че съгласно разпоредбата на чл. 84, т. 3 от Конституцията установяването на данъците и определянето на техния размер е изключително право на НС." И ние когато паркираме в центъра на място различно от дома ни, плащаме по 1 лв. на час.

А нии чиновницити от цинтралнити ведомства къде ша паркираме като няма сина зона, ко като сме от провинсията.

Много необмислено решение в предизборна година. Освен това и противоречиво. Защото се рекетират не приходящите в центъра а ЖИВЕЕЩИТЕ там. Аналогии с деловите центрове на европейските градове са неуместни, защото там живеещи няма. Ясно е като бял ден, че се цели налагане на данък паркиране в цяла София. Аз не живея в центъра, но подкрепям протеста. Живеещите трябва да паркират БЕЗПЛАТНО пред домовете си. Хората от други райони да плащат, когато имат работа в центъра. Така ще се намали трафика. Ние и сега плащаме. Надминахте дори комунистите. И никакви цени на билетчета за градски транспорт или буферни паркинги няма да свършат работа. Това са мерки за хората от другите райони на града идващи в центъра. А живеещите там?

Не е рекет! Колко е наемът на един гараж в центъра? А колко ще стане ако няма привилегии за живеещите в рамките на "синята зона"? - Ето толкова трябва да е цената на винетката. Общината е собственик на улиците и Тя трябва да определи цената на ползването им за паркиране, защото тяхното предназначение не е за паркиране, а за движение!!! А това за предизборната година си е чист популизъм.

Къде си видял гаражи в центъра?Там когато е строено само царят е имал кола.

Общината е на гражданите. Затова се нарича община. А гражданите са избиратели. И не бързай да ме нападаш. Аз не съм врага. Но и вие не сте безгрешни.

НЯМАТ 150 ЛВ ЗА КОЛИТЕ СИ !!АМА ЧЕ НАГЛЕЦИ!!

Като не им изнася да си продадат имотите и да идат в Люлин да си паркират на улицата!:))))) Бах ти синята зона, че в нея всички паркоместа ще са заети от живеещи в центъра и пак няма да има места за паркиране...

Синята зона вече стигна до факултето.Скоро ще стигне до Младост и Люлин.

А защо трябва да ги дават на хора като теб Мира, тези 150 лв.?

150 лв за паркиране за цяла година си е направо подарък. Не ви ли е срам да хленчите?Масово си дали апартаментите за офиси,не плащат данъци,гаражите и те под наем,а нямат 150лв. Наглеци!

Така е! Колко е наема на един гараж в централната част даден за магазин? Толкова трябва да е цената на винетката за паркиране в синята зона, за втори автомобил да няма винетки! Това ще създаде икономически стимули да се строят достатъчно гаражи и паркинги (подземни).

И какво!? Ще се паркира за 150 лв. на година!? - че то си е направа безплатно! Като не плаща за паркиране, кой ще харчи пари за строителство на гаражи и подземни паркинги!? Популизмът е голяма сила и върви с простотията!

Гадовете пак се наложиха... е..си и жалката държава!!! Народа прост, живота тежък - мутри ни управляват, а овцете блеят доволно,че ги дерат...