Община Стара Загора спаси ”Бедечка” от застрояване

Общинските съветници на Стара Загора спасиха парк "Бедечка” от застрояване. Те приеха предложението на кмета Живко Тодоров да се направи нов устройствен план.

Обратно в новината

Коментари - Община Стара Загора спаси ”Бедечка” от застрояване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

6 000 000лв или 60 000 000лв да няма някаква грешка

Мястото е подходящо за квартал

Защо моите данъци трябва да скочат заради нещо което не ме засяга.Веднъж нали вече тегли заем общината за автобусите.Още колко ние обикновенните граждани ще плащаме Не си заслужава този парк той е занемарен

Живко Тодоров се опитва да играе със софииски бизнесмени, на които е обещал апетитните парцели. Ще ни вдигнат данацитепо ЗМДТ. Общината ще изтегли заем за да плати около 60 000 000лв, които ще ги платим всички старозагорци. После няма да има пари за парк и ще се наложи да продаде и да се " оттърве" от имота на безценица на господарите си!!!

Кмета Живко Тодоров е замесен. Първо по негово време приема новия градустройстмен план. Сега е в завера с крупни бизнесмени и трябва Общината да плати огромни пари на собствениците на земя, а в последствие ще продаде целия имот на занижени цени. Много хитро господин Кмете.

Масово хората от града не знаят за бедечка. Чуват се някакви спасете спасете... от какво от кого кой кого..Не може да казвате на група от 20 човека че представляват града.Питайте народа иска ли парк но за сметка на данъци.От кв Зора не са и чували за това

Реката прилича на КАНАЛ и е голяма мръсотия.Не съм виждал "оазисчета"там.Дано да го пооправят,но наистина не става за разходки

Не смятам че мястото е привлекателно и най малкото там става за разходки.Вие разхождали ли сте се в Бедечка??? Из шубраците дебнат наркомани още повече че там живеят бездомници.Най добрият вариант е да го застроят.Това не е само мое мнение

В края на краищата мисля, че има съд, който е взел решение-законосъобразно в полза на собствениците на имотите. В момента се строи напълно законосъобразно, при спазване на всички нормативни документи. Цялата тази работа сега се провокира от бизнес интереси, които искат да пречат на собствениците да застрояват имотите си ,се разиграва този "екологичен" цирк

Надявам се да го застроят.Поне няма да е опасно да се минава от там.

Тоя огромен кенеф, наречен парк Бедечка, какво толкова има да се спасява!? С изключение на няколко оазисчета, всичко останало е леш - шубраци, храсти, мръсотия и навсякъде осрано и занемарено. До скоро имаше цигани, дето всяка година си разпъват там катуните, и всичко наоколо ставаше, все едно е минало торнадо! Какво още има там за спасяване?

тези земи са били национализирани , а не ЕКСПОПРЕИРАНИ !! КОЛКО ПЪТИ ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНАТА ЩЕ ПЛАЩАТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗЕМЯТА ИМ? КМЕТА НА ГРАДА УЧАСТВА В ТАЗИ ПРЕСТЪПНА СХЕМА!

Всеки имот отччужден или национализиран подлежи на реституция , за което си има съответните закони А отчуждаванията са правени по 30 до 60 ст на кв по онова време . Как ти се вижда , а ? Чист пладнешки грабеж . Друг път избягвай да се изкажваш неподготвен

ЗАЩО ДАСЕГА СОБСТВЕНИЦИТЕ НЕ СА ПРОДАЛИ ПРИТЕЖАВАНИТЕ ОТ ТЯХ ИМОТИ? ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИМ ГИ ИСКА? ЗАЩО ОБЩИНАТА СЕ НАТИСКА ДА ИМ ГИ ПЛАТИ СЛЕД КАТО НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ГО НАПРАВИ? С КОЙ ПАРИ ЩЕ ИМ ПЛАЩА КМЕТА НА ГРАДА - С НЕГОВИТЕ ИЛИ С ТЕЗИ НА СТАРОЗАГОРЦИ? КОЛКО МУ Е КОМИСИОННАТА НА КМЕТА В ТАЗИ ИЗМАМА?

Реститутките- в езерото "Загорка"! Не се наядоха!!

А безимотните помияри - на сапун

Мисля, че се казваше ЗАКОНА ЛУЧНИКОВ по който тези е трябвало да бъдат възмездени. Как са били взети по времето на соца тези частни имоти и как са били възтановени обратно на собствениците им? Не се ли получава така, че държавата и общините плащат два пъти за едно и същонещо - ВЕДНЪЖ по времето на соца, ВТОРИ ПЪТ сега с тяхното повторно обезвъзмездяване!!

Много добре се знае, че всички засегнати от държавата имоти са обезщетени! Едни искат да лапнат хубавото местенце за строежи, други - да им платят втори път. Български простотии! Стига!!!

Първо Общинският съвет в Стара Загора да извади старите документи, с които са обезщетени собствениците на зеленчуковите градини през началото на шейсетте години. Тогава ги обезщетиха, платиха им земята и започнаха да строят Механотехникума, Електротехникума, обособиха младежки дом и парк около него. По- късно се разработи проект за атрактивна железница, която трябваше да свърже този парк с парк Аязмото, но след промените отпадна. Ако се извадят тези документи, ще се докаже несъстоятелното искане на бившите собственици. Друг е въпросът, защо държавата е прескочила неприкосновеността на частната собственост и я е отнела. Но ако тръгнев по тази логика не биха се построили и магистрали, подпрени от частни ниви и големи обществени постройки засягащи някакви малки дворчета с къщи. Пример-Старозагорската Опера, Сградата на Община Стара Загора и др.

Нищо подобно! Разиграва се поредният цирк! Паркът има документи за държавна собственост, а собствениците им са обезщетени още през 60-те години! Това е поредният цирк, за който ще плащаме много! А и предстоят съдебни дела!!!

На снимката едно момиче държи бележка. Сладурана... Колко хора всъщност са "обсадили" общината...

С чии пари ще възмездите собствениците на имоти и от къде ще ги вземете? От местните данъци и такси ли, или с този казус ще прикривате едни други вземания които са противозаконни?

Частната собственост е неприкосновенна и единствен, който може да пипа там е Българския съд.

Глупости на търкалета!

Кореняците който си имат наследсвени земи изведнъж се оказват заложници на хора който са новодошли и им се иска да си гледат селската идилия през прозореца на блока. Като толкова искат зелено да си ходят по селата. В София е същата работа, идва някой от провинцията купува си едно апартаментче някъде и после не дава да Софиянци да си строят в техните си имоти. А на провициалистие имотите им си стоят по селата без никой да им казва какво да правят с тях.

1. А що пък точно в парк трябва да строите - от АЛЧНОСТ! А това не беше ли грях? 2. Правото да строиш, да съсипваш, да заливаш всичко с бетон, не е изконно човешко право - т.е. жизнено необходимо такова. 3. Хората от по-малките градчета и селца не са непременно тъпи 4. Ако пък си мислите че "Загората" е мн. озеленен град - в грешка сте! Ротердам е мнооого на север и е поне 3 пъти по-озеленен! Поне !

Сегашният парк ,,Бедечка'' в миналото е бил бахчи/зеленчукови градини/. Впоследствие е обявен за парк и едва в 2013 год . в нарушение на куп нормативни актове,тогавашният Общински съвет приема нов Устройствен план,който устройва най-вече шепа местни власт-силни на деня ,които получават правото да строят на бившите земеделски земи. Като искат нека си садят чушки'домати и зеле ,,а не да секат дървета и леят бетон. Неподготвени по темата ,,софиянци'',моля да не се изказват.

Ква си ти че да казваш кой какво да прави в соствения си имот . Мойто си е мое ,а чуждото общо, а ? Че то едно време всички земи са били земеделски . Дай да бутаме блоковете и всички на колиби и землянки . Я марш на село !!!

Кореняците, коИто...хората, коИто ...запетайките изпускат, обаче компетенти го раздават!

Ако имаш празен имот в града или гора в планините - не харесваш природата и си склонен да строиш и сечеш. Ако нямаш нищо - държиш силно на природата, но без да спираш да се грееш на дърва. Мила родна КЪРТИнка...