Наградиха чистачката, която намери и върна 1750 евро

Стефка Тодорова, която намери и върна 1750 евро в Поморие, бе наградена с грамота от главен инспектор Георги Куцаров, началник на местното РПУ.

Обратно в новината

Коментари - Наградиха чистачката, която намери и върна 1750 евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намерила - добре! Върнала - на кого? Ако са върнати на собственика , добре, макар че трудно ще се докаже кой е той. Само, че, не. Парите са с неизвестен произход и ще отидат по неизвестно направление. А за тази жена това щеше да е като печалба от тото-то.(При положение , че не се намери, и докаже, истинският собственик)

Не искам никаква коректност, с тази дарзава, те не са коректни апсурт,

ПЪРВО - никога няма да съжаля непознат паралия и да върна изгубени пари в евро или хиляди в портфейл. Муха го ухапала загубения, щом си ги носи като джобни. ВТОРО - каква е логиката "в случай, че никой не потърси парите, те се превеждат по сметката на МВР - Бургас" - какъв е тоя тъп закон - така написан, много ясно, че полицията всячески ще се стреми да НЕ намери притежателя. Добре, че го написахте, та сега повече никой нищо няма да върне. Луди!

Такива пари си ги прибираш и изчакваш да видиш някой и друг ден дали някой наоколо че изока. Ако не, използваш си ги, както намериш за добре, а една десета от тях даваш като благотворителност. Долнопробни институции и корумпираните им шефове нямат нужда от тях!

Господа, само преди ден този сайт обяви по-голяма намерена сума - 2000 евро, а не 1750 евро, а за предишната намерена сума в левове, че е намерена през 1996г. а не през 2016 г., както посочва сега. Май госпожа соцлъжа съчинява нелепо и тъпо новините в на сайта. А може би не само съчинява новините, а и организира лъжесъбитията.

За пишещите ми минуси - стойността на посочената сума за 1996 г. е 1 000 пъти по-малка от стойността й за 2016 г. "Намерените" през 1996 г. 16 000 лв. както твърдеше сайтът вчера, са 16 лв. през за 2016 г., както твърди сайта днес. Лъжата е хилядократна. Не само лъжи - това са соцлъжи. А и още... Не само много бързо е наградена госпожата, а я награждава полицията. Та сглоббката не е от сайта, а от господарите му, а полицията е само инструмент.

добре. Свърши ли?

Стефке, Стефке...Господ ти дава а ти се дърпаш! И то дваж!

Как така решиха, че ако не се яви изгубилия парите, то те остават за МВР? Това има ли законово основание? Не трябва ли в тоя случай да се присъдят на тоя който ги е намерил, пък тай да решава какво да прави с тях!? Това ми намирисва на присвояване на парите от МВР!

Да ти кажа, само човек недоре психически може да иде да връчи на полицията нещо и да се надява да му го върнат или па да намерят собственик на анонимни пари. Лудооост, в какъв свят живеем, сигурно има връзка със сапунените сериали. И е пълен аналог на тупането на черги с пари през балкона.

Тази жена трябва да бъде учител или материално отговорно лице, защото аман от крадци в тази държава, а честните хора работят като прислужници...

Чантаджиите в България никога не са работили,те чакат парите да им се носят.Жената им е предала парите,оттам нататък ще се търсят начините за усвояване.

И кво ще я прави тая грамота?! Бог й изпратил пари, а тя не ги иска...

murena

ами не ги иска, иска си чистото име и чистата съвест. Непонятно ти е, нали.

Тази жена е класа над Нинова.Дай парите на отговорно пазене при другарката,тя знае как да ги усвои.

lu4ka

А от Поптодорова? :)

А от Р.Овч.,Кирил Добрев,Масларова,Гергов.....Ха познай 4800 милионери от коя партия са!

Грамота и потупване по рамото!Едно време раздаваха грамота,значки/имаше ги на килограм/и потупване по рамото.Тези пари вече са си ги разпределили като премий за добре свършена работа.В България,честните,смятат за луди.Представяте ли си,другарите,които ни ограбиха да имат съзнанието и морала на тази жена и да върнат откраднатите пари?Ще им дадем по 10 грамоти,стига да върнат парите.Тази жена ги е намерила,а другарите са ги откраднали,значи моралът им е по-ниско от този на чистачката.Господ да бъде справедлив и на тази женица,ЗДРАВЕ да и дава,а на другите заслуженото.

langlima

Да ги преведат по сметка на жената! Когато е за тяхна сметка - спазват закона, а когато те трябва да спазят закона, ги няма! Или може би ще си купят цигари в МВР, те нали много обичат да пушат по градинките.

Редно е в такива случаи полицията да задържи парите за 6 месеца през което време да се опита да намери собственика им. Ако не успее парите трябва да бъдат върнати на човека който ги е намерил. Това ще стимулира много честни хора да предават намерено. В момента повечето хора не биха го направили защото не се доверяват на корумпираните ни институции и знаят че предавайки ги ще потънат в някой тъмен джоб. Този случай най-вероятно няма да е изключение.

ЗА ИЗНЕНАДА НА ВСИЧКИ, ИСТОРИЯТА Е ИЗМИСЛЕНА. НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ЧЕСТО НАМИРА ХИЛЯДАРКИ ТАЗИ ЖЕНА. ОТ МВР Я ПОЛЗВАТ ЗА РЕКЛАМА

ТТТ - трол на трета степен.

Искрено съм възмутен! На тази жена незабавно трябва да дадат 175 евро, а останалото да пазят за собственика, ако не се намери до 1 година ще ги получи общината, а не МВР. Отделно за намерените миналата година 16000 лв защо жената е получила само 200 лева?! КОЙ е откраднал останлите полагащи й се по закон 1400 лв?!

Дано не изчезнат в полицията

МВР да провери отпечатъците по кутията за обувки. Ще има отпечатъци на жената, намерила кутията, продавачът на обувките, и лицето, което ги е изхвърло. тоест по кутията ще има максимум десетина отпечатъка. тоест е реалистично да бъде намерен човекът, и да му върнат парите

Ега ви наглостта бе ченгета щом ще си ги гушнете ако не се намери собственик а на жената някаква си грамота....Те за това на ченгета да няма доверие човек

Кой нормален оставя 2000 евро в кутия от обувки до контейнер за боклук? Накоя бабка са изпържили, ама Стефка е объркала сценария. Това не са изгубни пари, кой ползва за портфейл картонена кутия?

Ако е така-значи бабата ще си получи парите, ако докаже,че са нейни

Не си много умен Саше. Измамите явно са ти слабост. Хубаво е че сте малко. Скоро хората ще захитреят. И като обесят няколко такива като теб по стълбовете, ще ви мине мерака за измами.

Ванка, не ти се получава моя образ, героят ми е доста по-умен от теб. Като си толкова голям отворко, вземи една кутия с пари и я занеси на моя сценичен партньор, Сашето, няма да ти откаже, по-глупав си и от него.

МВР СИ ПРАВИ СМЕТКИТЕ БЕЗ КРЪЧМАРЯ! Ако не се намери собственика-парите отиват за общината! 10 процента от сумата е възнаграждение за намерилия сумата Чл. 89. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) Ако собственикът или изгубилият вещта не се намери или не се яви в годишен срок, вещта минава в собственост на общината. В този случай разпоредбата на чл. 78, ал. 2 не се прилага. Вещи, които подлежат на бърза развала или за пазенето на които са нужни големи разноски, се продават и с получената сума се постъпва съгласно предходната алинея.

Все още не е установен собственикът на валутата. В случай, че никой не потърси парите, те се превеждат по сметката на МВР - Бургас," И от какъв зор - те какво направиха, че се явяват ползватели на парите?! За тази, дето ги намери и върна - грамота; за тюмбелите - парите! Найс, а?;)

- В случай, че никой не потърси парите, те се превеждат по сметката на МВР - Бургас - А за чистачката - грамота ;)) И това прибиране на парите, по кой закон или нормативен акт се извършва ?!

Ако не се намери собственика парите следва да се дадат на община Поморие! ЗС "Чл. 88. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1979 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) Когато собственикът и изгубилият вещта не са известни, онзи, който я е намерил, е длъжен да я предаде незабавно в съответната служба "Общинска собственост". Ако собственикът или изгубилият вещта я поиска в годишен срок от намирането, вещта му се предава срещу заплащане възнаграждение в размер 10% от стойността на вещта и разноските по пренасянето и пазенето. Възнаграждението може да бъде намалено от съда с оглед на имотното състояние на изгубилия вещта или когато пълният размер на възнаграждението е прекомерно висок." ОСВЕН ТОВА 10 ПРОЦЕНТА ОТ СУМАТА СА ЗА НАМЕРИЛИЯ ПАРИТЕ-ПО ЗАКОН, КАТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ!

Община Поморие, да поиска, на основание закона парите-за да ги пази, до намиране на собственика. И като мине 1 година-по закон-парите отиват в приход бюджета на Поморие. Ако се намери собственика, в едногодишен срок-парите му се връщат.

Ще си направят скоро един гуляй куките..

Ако не се намери собственика, и ако вярно, парите отидат в районното, да вземат да и дадат поне 20 лева на тая жена, да се почерпи, че е срамота!

''Все още не е установен собственикът на валутата. В случай, че никой не потърси парите, те се превеждат по сметката на МВР - Бургас, обясни Георги Куцаров, цитиран от БНТ. ''

Ако намери твои пари, друга песен ще запееш. Аман от хора без мозък. Жалко е, че ХОРАТА като тази честна жена намаляват. А се увеличават алчните.

Ако имам толкова пари, че да не знам къде ги слагам и ги хвърлям, нека ги вземе който ги намери!