От ГЕРБ: Дянков греши за парите на депутатите, да се поправи

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви днес пред журналисти, че е прочел в медиите изказването на финансовия министър Симеон Дянков за депутатските пари и се надява той да го коригира, защото е бил подведен.

Обратно в новината

Коментари - От ГЕРБ: Дянков греши за парите на депутатите, да се поправи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-крадлива и по-лъжлива партия от ГЕРБ в България след 1989 г. не е имало. Заблудени привърженици на тази крадлива пасмина осъзнайте се и дайте своя принос да се поправи грешката от юли 2009 г.

не било нормално депутатите да вземат повече от министрите: Този не казва, че депутатите неоправдано вземат много пари, които дори не се облагат с данъци, а прави сравнение с техните заплати. След като не говори да се спре този теч на пари към джобовете на депутатите, той май ще иска заплатите на министрите да се вдигнат.

Като получават доходи над 50 000 в рамките на 12 месеца следва да се регистрират по ДДС и ако не са го направили НАП да ги регистрира служебно като ДДС се събере в двоен размер с акт.

Сещам се за едно изобретение на М. Калашников? Справя се с всички наглеци. Нарича се АК-47 знаете ли го?

6 +

Това ,че Велчев е прост и самозабравил се се вижда от неговото изказване . По голяма тъпотия не може да се измисли като оправдание . И са го поставили - зам.председател на партия ГЕРБ . Боже пребери си вересиите . И тоя ще прави закони и тоя ще налага правила в държавата, и ще изисква да се спазват . А те крадът с гъза си и прибират пликчета .

Противяга

ВЕЛЧЕВ стига лапал и стига плямпал глупости.Майка ти теб малко те е била през устата . Прост и крадлив си . А защо те изгониха от авиацията ?

Стига сте се оправдавали едни други с предишни и нам кви си. Две години лапате народни пари, а се правите на ощипани моми. Нали сте избрани да оправите кривините на предишните, а не да ги прикривате. Ама нали ви изнася да си пълните джобовете, що трябва да се лишавате от придобивките.

ХАЙДЕ РАЗБЕРЕТЕ СЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ КОЙ КАКВО И СИ ГОВОРЕТЕ В ЕДНА ПАРТИЯ СТЕ, МАЛКО ВИ ОСТАНА ПРЕДИ ДА ВИ ИЗГОНИМ, ЗА ТОВА ИСКАМЕ ДА СИ ХОДИТЕ ВЕДНАГА ЗАЩОТО ДАЖЕ НЕ СИ ЗНАЕТЕ ПО КОЛКО КРАДЕТЕ, А НИЕ ЧАКАМЕ КОМПЕТЕНТНИ УПРАВНИЦИ. УЖАС

Тези които искаме да изгоним БСП и ДПС сме с милиони повече от Вас дърти комуняги.

Нещо си в грешка. Подръжниците на крадците от ГЕРБ скоро ще сте една каруца хора

Тоя тип много ме напрегна шъ знаете ! Ама много ме напрегна ! Хем крадлив , хем прост ,а бе казвам Ви мноо ме напрегна !

Този е голям мръсник. на времто краде заедно със Софиянси. Вижте каква физиономия. Ами той Бойко все с такива бивши комунити се обгражда.

Същата история като заплатите на министерски чиновници,доктори ,сестри и т.н...дето уж вземат по 200лв. заплати,а от незнайни /за нас /канали-още няколко хиляди.Заплатите им са само за цигари и кафе/без това в луксозните заведения/.Като опре до благинки-всички са единни.Бой по главите им г-н Дянков иначе тези гьонсурати от друго не разбират.

Верно ли ТОЯ има самолет? Е от къде се правят такива пари? Е Велчев е много нагъл прос..к.

НАП кога почвате проверка на Велчевите мангизи ! Проверихте Цветанов , Лъчо ха сега да го Видим и Велчев авиаторчето !

Когато получават безотчетни пари ,дали на ръка персонално или за партията в плик е много гот и едва ли щеше да се разбере нещо ако не беше Яне . Велчевци и прочее паплач парламентарна сега да ги върнат или дарят за девинската болница или за детското здравеопазване.Какъв двоен стандарт на днешните управляващи - а законите които правят са пълен брак и лобизъм .За тяхното мъдро сътворяване вероятно облагодетелствуваните компании си шарят отделно на ГЕРБ -БОЙКОВ ООД

Сега НАП да не се спотайва , а да влезе в Парламента и да глобява наред , за 2 години назад..

Значи за тези, които си бяха сменяли работодателя или имат двама работодатели има глоба, ако не подадат годишна декларация, макар че става дума за 1-2 ст. изравняване на данък за физ. лица, тук не знаели и нетрябвало да се обясняват. Пък и СД не знаел... Без коментар.

"Ние не сме измисляли тези правила", ама сте съгласни с тях, нали?Защото Ви отърва!Безотчетни пари!Плащали били за съветници - ами осигурявайте ги тогава!Това са на 10 души пенсиите - от които хората живеят.А за вас това са над и без това големите заплати.Да не говорим за други приходи.

Супер смешен тип

Велчев ПРЕКАЛИХТЕ баце ! И ти си едно недоразумение , ама ГОЛЯМО шъ знаиш!

А ти си пикльо или пикла!!!!!!!!!

Велчев , Велчев и ти си далавераджия ,ами кога ще те почнат и теб !!!! Къща , кола , самолет , продадена фирма - ама май и твоя косъм не е чист ! Как за 55 години се правят всичките тези неща с нормална заплата,ЧЕ И ФИРМА КОЯТО СИ ПРОДАЛ??? КАК ТАКА СЕ КУПУВА САМОЛЕТ ??? Я ни кажи тази формула на успеха , че не се сещаме !!!

Попитай го също и защо е изгонен от авияцията ,и как върти пари на роднини и приятели .

Абе тия малоумници къде се намират. Ебахти и г*зарите. Що може всички работодатели ( повечето ) да плащат през банки и т.н. а те да не могат ? Аре да пуснат всичките кинти да минават по карти и да видим кво къде се взима. Кви са тия пликчета ? Тва си е подкуп или за извършена услуга ( нелегална разбира се ). После искали да оправят държавата. Тоя парламент трябва се съкрати до 50-60 човека максимум и без това повече от това не седят там.

Едиствената цел на тая герберска измет е лапачката, да се махат.

Този дрисльо на снимката е доста нахален,май е забравил,че има господ.

Защо ли когато на дира не му харесва нещо веднага излиза "технически причини"...

Това, за което се говори е само върха на айсберга, а колко получават така или иначе няма да раберем. От снимката обаче разбрах какво работят родните депутати и за какво им плащаме - да си бъркат със среден пръст по дупките. В частност този си бърка в носа и по изражението му разбирам, че е поредния недосегаем на който това му харесва. Ето това е образа на нашия депутат - дераст облечен във власт.

Абе, щом стане въпрос за докосване на депутатската кесия, няма свои, няма чужди. Който се опита да надникне там се оказва, че нещо не е разбрал и всичко си е в реда на нещата. А и оправданието е супер интилигентно- тези пари не сме ги гласували ние, а предишните!!!! Ами две години само предишните ли получаваха пари, които меко казано са необлагаеми и защо не променихте веднага тази несправедливост? Нали сегашните са на власт с основното обещание- нов морал в политиката!!!!

Дянков казал, че не може депутатите да взимат повече от министрите. Сега вкара закон на министрите да се дава повече.

Да се освободи от ДДС сапунът от български депутати и дано разцъфне бизнесът с този продукт!

НАЙ ПОСЛЕ ГЕРБ НИ ПОКАЗА КАКВО Е НОВ МОРАЛ!!ЕХ,БОКО СЕПТЕМВРИЕЦ МЛАД................

Нима само от ГЕРБвземат безотчетни парички?Някой да си и отказал? На ползу джоба?Те поне ги вкарват проформа в общата каса на групата. Останалите си ги вземат на джоб. И си мълчат стратегически. То и Янето щеше да си кюти, ама му взеха най милото, субсидията зя измисления му файтон хора. И реши: аз няма да вземам парички ама и Вие...

Досегашната идея беше: Дайте им пари, за да не правят нищо (всеизвестно е, че почнат ли да работят, нещо се обърква), но им стана скучно и започнаха да вършат и говорят глупости.Съсипаха толкова неща, че сега и двойно да получават, нищо не могат да оправят.А данъка (бълха ги ухапала), той тежи на работещите, дето сбират трохите.

Отново Дянков е в десятката, а Велчев... май в момента се извинява... Риве като вдовица .... Велчев, не ти е Дянков виновен, този ВЕЛИК БЪЛГАРИН. Ами си сложете ред в партизанските редици без да пискате като турци и комуняги! Че повече от половината ви депутати са в парламента за ДАЛАВЕРА, по стар български обичай...

Какво нахалство само!Гьонсуратлъкът е на мода!Простотията и арогантността са издигнати в култ.На прост народ интелигенцията му пречи.

Какъв е проблема депутатите да имата служебен аванс с ясни рамки за харчене и този аванс да се отчита на месец или на 3 месеца в всчетоводството с разходо-оправдателни докменти. И каквото счетоводителите не приемат, депутатите да си го плащат от джоба. Това е толкова проста система, но не искат да я има, защото ще лусне на светлоч че или депутатите прибират тези пари в джоба си, или ги дават на синове, дъщери, любовници... или просто ги изпиват с приятели. Взякакви приказки, че отивали в партийните каси, за блни деца и др. са алабализми. Това е незаконно и недопустимо от мрална гледна точка. Тази безотчетност мотивира хората да си крият данъците и да се махат от тая територия.

депутатите разполагат с "безотчетни" средства до някакъв размер. Не е задължително похарчването на тези средства, защото те не са "полагащи се", това са средства с които един депутат разполага при "необходимост". Лошото е, че вече явно е "правило" да се "похарчват" средствата до горната граница, всеки месец и от всички депутати. И с времето всички, от всички ПГ са се правили на "умрели лисици". Я.Я. също - той като фокусник вади "нужните" и ефектни "димки" за да напомни за себе си..

Абе кавал задръстен! Като си разбрал, че получаваш грешни пари що не реагира, ами чакаш да ти притопли отзад и тогава бягаш?

Хайде сега пак виновни предишните..Ами нали те са мнозинство и те предложиха новия правилник???Как така "орловото око" на Фидосиева не забеляза как се нагушват ами сега след 2 години щели да видят..И още нещо..Тези същите "законотворци" приемат закони според които не може да работиш без документи защото укриваш доходи, а те самите плащат на "консултантите" и помощниците си без документ, без задължение за удържане на данъци и в разре с всички закони икоито те са приели и НАП прилага към обикновенните данъкоплатци..Наглостта расте с времето на престоя им в НС..А уж всички са богаташи а се оказа че са и "кокошкари"

Абе какво се обяснявате като насрани! Как може да с евземат безотчетни пари. Ами тия 1500 лева дадени на консултанти (или на роднини) как се декларират пред данъчните като доход? При минимален осигрителен праг за самоосигуряване 420 лева на месец това са доста пари за деклариране. как депутатите информират данъчните на кого са плащали? Това е просто една далавера за криене на реални пари, които се плащат на депутатите без те да се декларират и облагат.

след като депутатите са избрани от народа, май ще трябва на всеки да се обяснява, не мислите ли, че точно така е редно

Та казва г-н К.Велчев , че не са 5000 лв.. Ама не казва колко са? Та колко са, бе г-н Велчев? Като се ободихте на Дянков, той не Ви ли попита. И поне да вършеха нещо свястоно в Парламента, а те произвеждат брак. Закона още не излязъл и започват промени.

Аз мога да тикажа колко са!Не са 5000,а много повече.Нахални и безочлеви мошеници!Ь после се чудим,защо Воленчо им искал да подписват договори за поръчителство.

Е гати нахалника! Не трябвало да се обясняват на всеки! Че нали ние сме им работодателя!!!!!!!!

Ама че логика - "то така си беше", значи не е незаконно.

защото не е променян текста, гласуван от предишните НС. Друг е въпросът, че можеше да се промени от това НС, в смисъл да се направи "по-прозрачно". А бе що не четете малко повече, не е трудно. Може и да схванете нещо...

Като не е незаконно , то поне е неморално, по време на криза да се смъкват по десет кожи от гърба на редовия данъкоплатец ,а те да се гушат с безотчетни пари. Като са завари този закон и е неморален защо първо не смениха него , а се набъркаха във всички останали закони от предишните пхравителства с цел да създават хаос на всички нива. Като са партия с нов морал, не комунистически, от там трябваше да започнат!

Ама искате да кажете, че министъра на финансите не знае колко се взема в парламента и министерствата ли бре? Смях. Точно той е наясно кой колко взема. Всичко е един театър.

Абе, Велчев! Управляващите са виновни за нещо: че не се обясняват пред обществото по този въпрос! На теория, те са управляващи по волята на избирателите и дължат обяснение за всичко, което правят и не правят! На практика обаче, те си купуват постовете и затова нямат желание за обяснения.