Разкриха българска схема за източване на банкомати в Прага

ГДБОП и службата за борба с организираната престъпност в Прага разбиха по време на операция "Европейци" група, източвала банкови карти от български граждани в Чехия и други страни от Европейския съюз, съобщи МВР.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха българска схема за източване на банкомати в Прага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А докога ли българите ще се споменават само при извършване на някакво престъпление по света?! За нещо хубаво изобщо не ни споменават!... Само ние ли сме черните овци в стадото?! Мен ме викаха в полицията по тоя или подобен случай. Показаха ми 11 снимки, като само едната беше на бял човек. А имената бяха от рода на Детелин, Ивелин и Юсуф. В никакъв случай не съм расист, но щом не си ги коткаме дома тъмните съграждани, ще ни разнасят славата из Европа! Когато вземат на бай еди кой си от селцето Х, 30 метра кабел, бормашината и оберат доматите от градината му, а това е 23-тата кражба и 5-тата условна присъда на 20-годишният ром Н, ето това е важното. Защото за потърпевшия това значи наистина много, а за рома Н това си е чисто потупване по рамото Абе кради си, мойто момче, пък ние ще се съберем да ти напишем следващата условна присъда!..." Ето против това трябва да се борят съдът и полицията, а не ужилените от банкови карти. Най-лесно е, влогът да се раздели и от банковата карта да не може да се изтегли примерно повече от 500 лв!... Тук обаче за един ден се теглят до 2600 лв., а не до 400 лв.! А в Чехия тази сума може да е и по-голяма! Българските обирачи на банкомати действуват по почти всички европейски страни! Това престъпно племе трябва да бъде под особен контрол от европейците! Нека МВР и съда да публикуват статистически данни колко души за такива кражби са били задържани през годините и колко са осъдени?! Вероятно ще излезе, че държавата ги прикрива с неосъждането им! Също и за печатането на пари!

Дори в България има доста хора ,които са с нищожни доходи, а имат банкови карти. Това, че се пише кредитни, не значи, че се краде само от хората с кредитни, ужилени са и тези с дебитните карти! Освен всичко, в Европа (където са извършени кражбите), а и повечето цивилизовани държави по-голямата част от населението има някакъв вид банкова карта, а кредитните се дават доста по-свободно, отколкото в България. Това не значи, че тези хора са с високи доходи", а дори и да бяха, значи ли, че тези престъпления трябва да се подминават с лека ръка?! Всяка банка трябва да вземе мерки за защита на своите банкомати и систематично да ги проверява за монтирани допълнения и украшения!!! А иначе - нали Ние сме на всеки километър!... Това си е кражба и то от доста неприятен тип. Мога да дам само два примера с мен - отивам на ресторант. Разчитам да платя с картата си, защото знам, че в нея има пари и когато идва време да се плати - ЯДЕЦ. Пари в картата няма! Добре, че сметката не беше голяма и в компанията имахме достатъчно, но резила за мен си беше голям! На другата сутрин разбирам, че някой ми е дръпнал всичко от картата! Започнаха се възражения, жалби, протоколи в полицията!... Крадат редовно по 500, то нищо не остава за добросъвестен, който си плаща сметките за ток, вода, данъци и скъпия наем - от 300 евро за стая до 600 евро за 3 стаи, а храна -500 евро - как ти се привижда да стане - последиците за жертвите са крайна мизерия, а крадците - в лукс и харчене за бензин на джип и ха-хо с барове и жестокост!... А сега си представете, че сте турист в Прага и в един момент се окаже, че нямате нищо в кредитната си карта?! Нито за хотела, нито за бензин за връщане!... Така че краденето от карти си е крадене като всяко друго и от него страда всеки, и трябва да се наказва като всяка друга кражба!...

това е силата на новите в полицията .браво момчета!

Моля МВР и Съда да публикуват статистически данни колко души за такива кражби са били задържани през годините и колко са осъдени. Вероятно ще излезе, че държавата ги прикрива с неосъждането им. Също и за печатането на пари.

Господин селянин , дори в България има доста хора ,които са с нищожни доходи, а имат банкови карти . Това , че се пише кредитни , не значи че се краде само от хората с кредитни , ужилени са и тези с дебитните карти .Освен всичко , в Европа (където са извършени кражбите) , а и повечето цивилизовани държави по-голямата част от населението има някакъв вид банкова карта , а кредитните се дават доста по-свободно отколкото в България. Това не значи , че тези хора са с "високи доходи" , а дори и да бяха, значи ли че тези престъпления трябва да се подминават с лека ръка ? Що за малоумно изказване ?

Това си е кражба и то от доста кофти тип. Мога да дам само два примера с мен - отивам на ресторант. Разчитам да платя с картата си, защото знам, че в нея има пари и когато идва време да се плати - ЯДЕЦ. Пари в картата няма. Добре, че сметката не беше голяма и компанията имахме достатъчно, но резила си беше за мен голям На другата сутрин разбирам, че някой ми е дръпнал всичко от картата. Започва се възражения, жалби, протоколи в полицията. А сега си представете, че сте турист в Прага и в един момент се окаже, че нямате нищо в кредитната си карта. Нито за хотела, нито за бензин за на връщане. Така,ч е краденето от карти си е крадене като всяко друго и от него страда всеки.

Българите-мръсно,гадно племе.Вън от ЕС!

Ти пък какъв си бе? Като си "чех" да не би да си много велик?

А бре чехунь, много бързо ти стана луничкав прдела. Мен ме викаха в полицията по тоя или подобен случай. Показаха ми 11 снимки, само едната беше на бял човек. А имената бяха от рода на Детелин, Ивелин и Юсуф. В никакъв случай не съм расист, но щом не си ги коткаме дома тъмните съграждани, ще ни разнасят имиджа из Европата.

крадат редовно по 500, то нищо не остава за добросъвестен,които си плаща сметките за ток,вода,данъци и скъпия наем -от 300 евро за стая до 600 евро за 3 стаи,а храна -500 евро -как ти се привижда да стане -последиците за жертвите са крайна мизерия ,а крадците -в лукс и харчене за бензин на джип и ха-хо с ,бар ове и жестокост

ти не си наред бе "лоялен", теглят наред и ограбват сЪвсем обикновенни хора, пожелавам ти да те хапе по често тая "бълха"

в ЕС средната заплата е 2000 евро и с такава не можеш да живееш охолно както тук масово мошениците -там не могат да си купят дори малко собствено жилище с толкова, нито екскурзия,там няма толкова ДЖИПОВЕ ИЛИ ГОЛЕМИ КУЩИ КАКТО ТУК МОШЕНИЦИТЕ,ЕС е пренаселен и жилишата под наем са тесни и с висок наем,като само паразитиращите с много деца на помощи получват галеми къщи и помощи /предимно азиатци и затова от няколко държави казаха.че мулти-културалистичният модел е провален и има социална несправедливост,при коети работещте данъкопплатци консумират по-малко от дълго паразитиращите и бързо размножаващи се на помощи,към които ще се вземат мерки за ограничаване,още повече ,че и децата им са подобни на родителите азиатци прекалено често и не се интегрират със задължения/

Тука,за един ден се теглят до 2600 лв.,а не до 400лв.А в Чехия тази сума може да е и по-голяма!Българските обирачи на банкомати действат по почти всички европейски страни!Това престъпно племе трябва да бъде под особен контрол от европейците!Т.е.излизаш само ако си с чисто досие,а ако извършиш престъпление-смъртна присъда!

Докога ли българите ще се споменават за извършване на някакво престъпление по света? За нещо хубаво ни няма никакви...

Ами то повече от 400 лв. на ден не може да се тегли от банкомат

може.

така се действа -с европейска заповед ха ха и наште съдии с пръст в г.... ха ха