Коментари - Папата: Библията да е до мобилния ви телефон! | Днес.dir.bg

Папата: Библията да е до мобилния ви телефон!

Папа Франциск призова хората да носят в себе си и да четат Библията със същата отдаденост, която проявяват към мобилните си телефони.

Обратно в новината

Коментари - Папата: Библията да е до мобилния ви телефон! | Днес.dir.bg

Коментари

Папата: Библията да влезе в мобилния ви телефон!

Къде ви е приложението? Божието слово за ябълка и андроид.

ИЗОБЩО КОЙ НА КОГО И НА КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРИ??

е ти си дърт, вече устояваш на изкушениата..... ако това стане и цел на младите: светъ си заминава. Дъртите с библиата, младите със бутилката. така требва да е.

Ааа, и корана, Ваше Светейшество, и корана! "...В четвъртък на 28 април, Папа Франсоа призова младежите да приемат мигрантите и бежанците, противопоставяйки се още веднъж на полското правителство по време на втория ден от обиколката си на страната. На връщане в Краков, папата говори пред повече от 600хил. младежи, събрани за откриването на Световните дни на младежта: "...Състрадателното сърце е способно да изгради къща и семейство за онези, които са принудени да имигрират..." Въпреки че подчертава християнските си корени, ултракосервативното полско правителство, на власт от октомври 2015, е в несъгласие с папата по някои въпроси, като "бежанците" и Околната среда. Варшава се противопоставя също и на желанието на ЕС да въведе задължителни квоти за приемане на мигранти. ...", писа френският Льо Монд на 29 юли 2016г. под заглавието "Папата призовава да се приемат бежанци" ("Le pape exhorte à accueillir des réfugiés", Le Monde, 29.07.2016). А ето и един коментар по публикацията: "Да си ги вземе във Ватикана" (Glab 29/07/2016 - 08h01, Qu'il en prenne au vatican...).

А какво мислите за Аменхотеп IV Ехнатон и Тутмос III ?

ВСИЧКИ СА СЕ КЛАНИЛИ НА СВЕЩЕНИЯ БИК НА ТРАКИТЕ ОТ ВАРНЕНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ - ДАЖЕ ЕВРЕИТЕ :))) Златният телец (на иврит: עגל הזהב) е предмет, описан в Библията. Представлява идол, направен от евреите по време на отделянето на Моисей на планината Синай. След завръщането си Моисей осъжда почитането на Златния телец като идолопоклонство и го унищожава. А ЕГИПЕТСКОТО КОПИЕ БИКА АПИС ДАЖЕ Е ЕМБЛЕМА ДНЕС НА НОВО НОРДИКС ФАРМА ;))

и ако един варненски тракторист/ не тракиец/, не беше изринал боклука до езерото 1972 година , и досега нямаше да го знаем. Кадрите решават всичко, дет е казъл другаря Улянов!

ПРОБЛЕМА МИ СЪС СТАРИЯ ЗАВЕТ В БИБЛИЯТА Е ЧЕ ОТЦА Е ОПИСАН ОТ ЕВРЕИТЕ КАТО ДОСТА ЛОШ ХАРАКТЕР : - ИЗБИЛ ВСИЧКИ - НОЙ - ИЗГОНИЛ ЧОВЕКА ОТ РАЯ - ИСКАЛ ЗАПОВЕДИТЕ МУ ДА СЕ НОСЯТ В ЗЛАТЕН КОВЧЕГ - УЗАКОНИЛ ФАКТА ЧЕ ЦАР СОЛОМОН (СЮЛЕЙМАН) ИМАЛ РОБИ И ХАРЕМ - РАЗДЕЛИЛ ХОРАТА НА ИЗБРАНИ И РОБИ ... ЧАК ИСУС, НОВИЯ ЗАВЕТ И НЕГОВИЯ КОМУНИЗЪМ ВНАСЯТ МАЛКО СВЕТЛИНА В ЦЯЛАТА ТАЯ ИСТОРИЯ :))

Стария завет - Тора е история на еврейския народ, Новия - биография на Исус. И двата са писани от евреи, с изключение на някои от евангелията.

За тората малко си в грешка. Виж за талмуда - да.

ЕДНО НЕЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИЛО В ТОРАТА, КОРАНА И БИБЛИЯТА .... АКО ДАРИШ ДОСТАТЪЧНО КИНТИ НА ХРАМА , НЕГОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ГОТОВИ ДА ТИ ОПРОСТЯТ ВСИЧКО:))))

Малко да не съм закъснял, ама не чаткам, религията в 21 век същото значение ли има като в 12 век!?! За мюслитата знам че е така, ама и за нас ли?

ДА СЕ КАЖЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА, ЧЕ НИЕ ХОРАТА НЕ СТОИМ НА ВЪРХА НА СЪЩЕСТВУВАЩАТА НА ЗЕМЯТА ХРАНОСМИЛАТЕЛНА ВЕРИГА. ИМА ПАРАЛЕЛНА НА НАС И МНОГО ПО РАЗВИТА ОТ НАС ЧОВЕШКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ КОЯТО ОБИТАВА ДОЛНАТА ЗЕМЯ. СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ЗЕМЯТА Е КУХА И В НЕЯ СЕ НАМИРА ЦАРСТВОТО НА АГАРТА! ПАРАЛЕЛЕН НА НАС СВЯТ ИЛИ КАКТО КАЗВА ЕЗЕКИЯ "колело в колелото" Време е ВАТИКАНА да каже истината за този паралелен свят и неговите обитатели!

питай някой миньор

:) cool

Ние сме създател на кирилицата, на богослужението на черковнославянски , ние спасяваме арменци, руски белогвардейци и евреи! Даже и тези дето ни мразят, ние не мразим! И това е величието на моя народ, народа на Кирил , Методий, Ботев и Левски!!!!!

ПРОЧЕТИ ДОКЛАДА НА ЕВРОКОМИСАРЯ ЙОХАНЕС ХАН "България след българите" И ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО СМЕ НИЕ И КАК НИ ВЪЗПРИЕМАТ В ЕВРОПА. Ние вече нямаме държава! Тъжно но факт.

по принцип не обичам да чета доклади, цял живот доклади четахме, и от доклади станахме такива!

Кирил и Методии са били Византийска аристокрация. Нямат нищо общо с България. Кирилицата става официална в България чак след смъртта им и то не благодарение на тях. Всъщност няма данни някой от тях да е ползвал кирилица. Имаме достатъчно наша история с която да се гордеем. Не трябва да се изхвърляме като македонците.

кирилицата е на Климент, те са византийски аристократи с уж славянски произход и т.н. Но кои са тия славни моменти в историята ни, че освен Симеон и Асеневци, не се сещам?

Парадоксът е, че за отричащите Бога вече е писано в Библията: Псалом 13 Рече безумец в сърце си: "няма Бог". Развратиха се човеците, извършиха гнусни дела; няма кой да прави добро. 2. Господ от небесата с внимание погледна към синовете човешки, за да види, има ли кой да разбира, да търси Бога. 3. Всички се отклониха, станаха еднакво покварени; няма кой да прави добро, няма нито един. 4. Нима не ще се вразумят всички, които вършат беззаконие, които тъй изпояждат народа ми, както ядат хляб, и които не призовават Господа? 5. Там ще се уплашат те от страх, (дето няма страх,) защото Бог е в рода на праведните. 6. Вие се подиграхте с мисълта на сиромаха, че Господ е негова надежда. 7. "Кой ще даде от Сион спасение Израилю!" Кога Господ върне пленените от Своя народ, тогава ще се зарадва Иаков, и ще се развесели Израил.

КАЖИ МИ ПЪРВОИЗТОЧНИКА НА ТОВА КОЕТО ЦИТИРАШ И КОЕТО Е ЧАСТ ОТ БИБЛИЯТА? ЩЕ МИ ОТГОВОРИШ ЛИ НА ВЪПРОСА КОЙ И КОГА НАПИСА ПЪРВАТА БИБЛИЯ И НА КАКЪВ ЕЗИК ГО НАПРАВИ? КЪДЕ Е ОРИГИНАЛА Й?

ЧОВЕКА Е СЪЗДАДЕН ОТ ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. ПРОЧЕТЕТЕ НЕЩО ЗА СЪЗДАЛИЯ ЧОВЕКА КАТО ГЕНЕТИЧЕН ЕКСПЕРИМЕНТ БОГ ЕНКИ , ЗА БРАТ МУ ЕНЛИЛ И ЗА БАЩА ИМ АНУ НЕ Е СЛУЧАЕН ФАКТА, ЧЕ ВОЙНИТЕ В ИРАК И СИРИЯ СЕ ВОДЯТ НА МЕСТА КЪДЕТО ИМА ЗАПАЗЕНА ИСТОРИЯ СВЪРЗАНА С ТАЗИ ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ПОПРОЧЕТЕ НЕЩО И ЗА ЦАРСТВОТО АГАРТА или т.н. долно царство на сенките където отиват мъртвите след смъртта. КРЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪЗПРИЕМАНЕТО ЗА АБСОЛЮТНА ИСТИНА САМО ОТ НАПИСАНОТО ОТ ЕДНА КНИГА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВАТИКАНА ДА ОТВОРИ ТАЙНИТЕ СИ АРХИВИ ЗА ДА НИ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА ДВЕТЕ ЗМИИ И ЖЕЗЪЛА НА КОЙТО СТОИ ШИШАРКАТА. СПИРАЛИТЕ И ДНК -то А ЧОВЕКА СА В ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКА С ОНОВА КОЕТО СЕ СЛУЧНА В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА И МАКТОКОСМОСА. ВЪПРОСА КОИ СА ЗВЕЗДНИТЕ ОБЕКТИ УЧАСТВАЩИ В ТОЗИ СЛОЖЕН ЗВЕЗЕДЕН МЕХАНИЗЪМ Е ПО ИНТЕРЕСЕН ОТ ТОВА КАКВО Е НАПИСАНО ОТ НЯКАКЪВ СЪБОР, КОЙТО С КОМПИЛАЦИИ ОТ ПРАЗНОСЛОВИЯ СЕ ОПИТВА ДА НАЛАГА ЕДНА ДОГМА ОТДАЛЕЧАВАЩА НИ ОТ ИСТИНАТА ЗА ТОВА КОЙ И ЗАЩО СЪЗДАДЕ ХОМОСАПИЕНС.

Аз имам Библия като приложение НА мобилния телефон, не е нужно да я нося отделно. Папата трябва да се модернизира малко. Иначе за това, че трябва да се чете, определено е така.

Тези гаджети са от лукавия. Библията ще ви предпази от влиянието на лукавия, но ако я дадете в негова власт няма да може, защото вече няма да е книгата

Не ми пука, какво казва този хрислямист, допуснал в църквата ислямски молитви и предал християните от Близкия Изток, повечето от които са православни. А какво и как да четем - добре би било цитиращите този предател на християнството, да си спомнят, че четири династии крале на Франция са се клели на Евангелие написано на български език...

Защо до мобилния телефон, когато може да е В мобилния телефон- удобно и практично? В Плей Стор-а има библия на български- безплатна, за оффлайн четене.

Ами за Твореца няма невъзможни неща - толкова е просто: "Тогава говори Исус Господу, в деня когато Господ предаде аморейците на израилтяните, като рече пред очите на Израиля: Застани, слънце, над Гаваон, И ти, луно, над долината Еалон. И слънцето застана и луната се спря, Догдето мъздовъздадоха людете на неприятелите си. Това не е ли записано в Книгата на Праведния? Слънцето застана всред небето, и не побърза да дойде почти цял ден. Такъв ден не е имало ни по-напред ни после, щото така да послуша Господ човешки глас; защото Господ воюваше за Израиля". Книга Исус Навиев 10гл. 12-14стихове.

Цитираната от теб компилация от изрази е претворена в една книга наречена БИБЛИЯ стотици години след случката. Как могат тези изрази да бъдат , автентични и на какъв информационен носител са били съхранени и пресъздадени стотици години по късно на НИКЕЙСКИЯ СЪБОР през 345 след Христа ? Кажи ми коя е първата БИБЛИЯ , на какъв език е написана и кой я е написал? ПРАЗНОДУМИЯ И ПРАЗНОСЛОВИЯ ИМА КОЛКОТО ЩЕШ!

Явно не сте запознати с Библейската археология. Така и мнозина други противници на Бога от Библията останаха смаяни при откритията в Кумран.

Библията до мобилния телефон, а вазелинът до зарядното, за да сме готови за Филарет!

ПаднА ми батерията, къде да си го сложа мобилния, в левия или десния крачол?

първо трябва да си я изкараш от там дето слънце не те огрява!

После да ти я сложа там, където свети постоянно Слънцето ли?

Защо кубетата на Русските църкви приличат на кубета на джамийски минарета?

Руското православие е по-близо до ислямския фундаментализъм, отколкото до Западното Християнство ?

Отколкото до християнството въобще. Ти знаеш ли, че на короната на Иван Грозни пишело "Аллах Мохамед" на арабски - демек "Велик е Аллах и Мохамед е Неговият пророк", ама същото пишело и на одеждата на Руския патриарх до скоро, докато езиковед не го забелязал този факт. Ама то било декоративно - викат! Да бе - декоративно случайно :))))))

Интересно защо фанатизирани мюсюлмани са убивали и продължават да убиват православни християни и свещеници и обикновени миряни и т.н., не само руски. Объркали са се да знайш майка му стара, убиват хора на Аллаха, единоверци техни. Що не отидеш да им обърнеш внимание на грешката, а трол? Хахахахаха ... Сигурен съм, че няма да ми отговориш.

Ей, всеки акъл дава!!! Добре,че балъци(акционери) ... бол на този свят. Човек сам трябва да си намери мястото. Смиернието е вредно и е в интерес на ....

Смирението е велико, това е фило*софия

Отдавна е в облака. Заедно с евангилието, тората и талмуда.

Този шибан антихрист да говори за библията си е чисто кущунство!

ГОЛЯМА КАША. Трите Евангелията сочат, че при ХРИСТОВАТА СМЪРТ на кръста е настъпило СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ!! КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКОВА ЗАТЪМНЕНИЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЪБИТИЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО НА ПАСХА КОГАТО ЛУНАТА Е В ПЪЛНОЛУНИЕ, А НЕ ПРИ НОВОЛУНИЕ КАКТО Е ПРИ ОПИСАНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ?!! Не е възможно на този ден ЛУНАТА едновременно да е и в ПЪЛНОЛУНИЕ и в НОВОЛУНИЕ!! ЧУДЕСА , ЧЕДЕСА ама пък чак такива!

главните свидетели написали трите Евангелия колективно са ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАЛИ разчитайки на липсата на здрав разум в читателите на ХРИСТИЯНСКАТА ДОГМА.

Възприемаш нещата погрешно! Тук става въпрос имено за чудо! И духовно послание не е нужно да четеш и мислиш като астроном... погледни на нещата филосовски и всичко се нарежда!

КАТО АСТРОНОМ, ЩЕ ОТКРИЕШ, ЧЕ НА 66,6 ГРАДУСА СЕВЕРНА ЗВЕЗДНА ШИРИНА В СЪЗВЕЗДИЕТО ДРАКОН СЕ НАМИРА ЦЕНТЪРА НЕ САМО НА ЕКЛИПТИКАТА, НО И ПРЕЦИСИОННИЯ ЦЕНТЪР НА ОСТА НА ЗЕМЯТА. В ТОЗИ ЦЕНТЪР НА ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ СЕ НАМИРА ЕДНА НЕВЕРОЯТНО КРАСИВА приличаща на роза МЪГЛЯВИНА "Котешко око" /NGC 6543/ НЕ СЛУЧАЙНО РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ НОСЯТ ЕМБЕЛЕМАТА НА РОЗАТА И КРЪСТА. За съзвездието СЕВЕРЕН ЗВЕЗДЕН КРЪСТ /Лебед/ няма да ти говоря, защото ще се наложи да стигнем не само до розата /NGC 6543/, но и до намиращата се в южното небе звезден обект познат ни като ФЕНИКС, за фалическата връзка на АЛФАТА от която идват импулсите на системата , за ОМЕГАТА и СТЪЛБОВЕТЕ НА СЪТВОРЕНИЕТО с техните три СЕДМИЦИ. Колцина знаят, че ДВЕТЕ РИБИ с които Христос е нахранил хилядите събрали се бележат началото на ерата на РИБИТЕ /съзвеието Риби/! Сега влизаме в ерата на ВОДОЛЕЯ! ЦИКЪЛА Е 2160 ГОДИНИ!! ТАЗИ ЦИКЛИЧНОСТ ЗПОЧВА ОТ СЪЗВЗДИЕТО БЛИЗНАЦИ КЪДЕТО КАСТОР Е ЕДИН ЗВЕЗЕН ОБЕКТ СЪС 3-ри ДВОЙКИ ЗВЕЗДИ В ЦЕНТЪРА НА КОИТО СЕ НАМИРА МАЛКА ЗВЕЗДА ДЖУДЖЕ. ТАКА , ЧЕ КОГАТО ЕВРЕИТЕ РИСУВАТ ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА КАСТОР БИ БИЛО РЕДНО ДА СЛАГАТ И ТОЧКА В СРЕДАТА. Те говорят за Кайн и Авел, траките за Полукс и Кастор , а египтяните за Озирис и брат му Сет. ЗА ЕРАТА НА БИКА И ЗВЕЗДАТА НА БУДА АЛДЕБАРАН НЯМА ДА ТИ ГОВОРЯ. СЛЕД БИКА ИВА ЕРАТА НА жертвения ОВЕН при който се е състоял Апокалипсиса. Това разбира се е материя за която църквата не желае да говоре на простосмъртните.

ТАМ ЩЕ ОТКРИЕШ МНОГО ПОВЕЧЕ ИСТИНИ ОТКОЛКОТО В БИБЛИЯТА.

католическата църква да си оправи територията-че от там извира -дане изброявам пошлостите Тия пошлости могат дасе изкоренят самос войнствена религия -жива това за сега е ислямът --източноправославната църква има шанс дастане войнствена иповлече народа-- но посредниците с бога--поповете -са архиерични При ислямавсеки сам контактува с всевишния исе отчита там-има разлика

Православие и ислям през вековете са се научили да намират общ език. Проблемът за нас българите е че се откъсваме от нашите корени православието и се събираме с еретиците от запада, които са първопричината за враждата между християнство и ислям

"Два до три пъти се опитай да вразумиш еретика", са казали изстрадалите го.

такава глупост е неокачествима! ти вероятно си разбрал че си православен едва когато путин каза че вече не сте атеисти, а сте православни! а неграмотността ти може да се оправдае само с невъзможността руские да научат човешки език!

Интересно, началникът на най-голямата пералня на пари в света иска от плебса да вярва в това, в което той и обкръжаващите го крадци и перачи на пари не вярват. Да си гледат офшорките и подкупите и да не се правят на това, което не са. Блажени са вярващите!

Не необходимо да познаваш закона за да не го нарушаваш. Достатъчно е просто да си добър християнин. От друга страна ако не искаш да спазваш закона наистина трябва много добре да го познаваш.

Малко софистика, а, деде? Опитай се да минеш с този номер, като те спре орган на КАТ ...

А бе папа Франциск, чети си библията и не ни занимавай с глупости ! Първо си оправи педофилите в католическите църкви и след това давай съвети !..

Всеки с мобилен телефон трябва да си свали Библията .Човек понякога има нужда да почете от нея.Не струва нищо.

Чисто технически, за българските православни християни, папата е точно никой ;)

Не съм съгласен съвсем със вас. Макар и първослужител на една ерес, все пак той е духовен водач на много хора, чиЙто вярвания на практика са същите като нашите. Фактически единствената философска разлика е че за нас православните началото е светата троица, т.е. духовното, докато при католиците и техните производни първичното е божията майка, т.е. човешкото. Всичко друго е едно и също.

Защо католиците са позволили поклонение на статуи, а православните позволяват поклонение на икони. Христос казва на самарянката по темата следното: "Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят."

Глупаво е да спорите. Дали вярвате или не - е въпрос на личен избор или мироглед. Да налагате мнението си на другите е въпрос на фанатизъм - не-/религиозен. Телефонът е полезен за този живот, библията - за вечния. Ако трябва да направя избор - избирам второто.

Книгата на книгите разкриваща тайната на Отца станала явна чрез Сина и потвърдена от възкресенската сила на Духа. Четящите я ще разберат посланието и водещо душата към Вечния живот. "Днес ако чуете гласът му не закоравявайте сърцата си както в преогорчението."

Защо "до", като може да е "в" него?

Защото може да те заболи главата

Първо си оправете Библията, че е пълна с глупости, неверни преводи от еврейски и противоречия. Както и Корана - с призиви за смърт на кефирите.

Библията е словото на Бога. Бог не прави грешки. Не може да я сравняваш с корана. Ако не искаш - не я чети.

Папата е изкуфял старец! Да си гледа старческия дом!

папата е държавен глава! най трудно достъпният! там се ходи само по покана , и това е изключителна привилегия! папата е и духовен водач на 1 200 000 000 католици, което го прави един от най значимите лидери в съвременният свят!

Май се отскубвал и не спазвал традицията, но къде ще го отведе това. Бог да го пази.

Я провери в кой век живееш.

КАК МОЖЕ ДА ПРИЕМЕМ ЗА ИСТИНА ЦИТИРАНИ НА НИКЕЙСКИЯ СБОР СЪБИТИЯ СЛУЧИЛИ СЕ 300 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ГАРАНТИРА АБСОЛЮТНАТА ТОЧНОСТ НА КАЗАНОТО И ПОКАЗАНОТО В ТЕЗИ ТЕКСТОВЕ? Библия, написана преди повече от 1500 години, била открита в Турция. Книгата предизвиква безпокойството във Ватикана, защото съдържа Евангелие от Варнава един от учениците на Христос, който пътешествал с апостол Павел. Книгата се пази в тайна в Етнографския музей в Анкара. Страниците й са от кожа, написана е на арамейски диалект езика на Иисус Христос, и листата й са почернели от времето. Според експерти тя е оригинал. Религиозните власти в Техеран настояват, че от текста следва, че Иисус не е бил разпънат, не е бил Син Божий, но е бил пророк, а Павел е самозванец. В книгата се говори също, че Иисус се възнесъл на небето жив, без да е разпъван, а на негово място е разпънат Юда Искариот.

голяма каша е в главата ти! това е едно от евангелията, на гностиците! и е толкова тайно, че ти, аз и целият християнски и не само христиански свят знаем за него! Христос не е бил бог, но се е възнесъл жив?? а павел чийто ученик варнава е написал евангелието, е самозванец?? наистина голяма каша!

Като не е тайна, я ми дай линк да го прочета?

Защо трябва да е до телефона, когато може да е в него.

Може би светият отец се бои,че тези джаджи са от лукавия

Добър човек, защото е з а Библията а тя дава утеха, Библията, не времето *

а тоя лицемерен тип сигурно си ляга с педофилски филмчета преди лягане

Каква фантазия имаш?!

Глупак

Не богохулствам и не го желая. Библията наистина е книга на живота. Достатъчно е само да можеш да четеш и да следваш съветите заложени в Библията и животът на човека може да е "много лесен". Само едно нещо не мога да разбера, всички яко са "стъпили" на Библията, но май едни четат само четните, други само нечетните или пък всяка 3-та и тн. страница. Хеле пък Папата - щом се изказа ласкаво за сексуално различните бракове . . . . . .не знам туй къде го пише в Библията . . . . . .но . . . . .

Ласкаво? Кога?

Порови се в сайта на Ватикана и ще го намериш.

Казва, не е той, който ще ги съди, а Бог.

*

Бибълят е мощен източник на атеизъм. Толкова много алогизми,противоречия,несъответствия,инцест,геноцид,насилие в друга кхига няма.

Сами си пишем присъдата.

Да, прав си. Който повярва в нея е осъденна --- Ето какво пише там: 15 и Моисей им рече: Оставихте ли живи всичките жени? 16 Ето, те, по съвета на Валаама, накараха израилтяните да беззаконствуват против Господа в делото на Фегора, тъй че язвата се яви всред Господното общество. 17 За това, убийте сега всичките мъжки от децата, и убийте всяка жена, която е познала мъж, като е лежала с него. 18 А всичките момичета, които не са познали мъж, които не са лежали с такъв, оставете живи за себе си. Това на какво ви прилича????

Коранът не отстъпва!

За по-умните, свалете си я в Kindle : )

...папата е католик !...ние сме източно православни !...повече би ме интересувало какво е казал вселенскiят патрiaрх отколкото папата !....нпо-тата не дават ли за него да напишете нещо ..а балгаромразци ?!

С тая украiнска клавiатура може да сте каквито си искате, ама що и нас ни намесвате?

а бе лудо, а бе ленче! вселенският патриарх е глава на гръцката православна църква, турски гражданин по канон, и седалището му е в турция! православните църкви са автокефални! слушай нашият български патриарх негово светейшество неофит първи!

Не вселенския,а бг патриарх Неофит

веруюто на църквата е : Не гледай какво върша, ами какво ти говоря....

Патриарх Търновски

Вяра и религия са две различни неща. Човек може да вярва, но как да се довери на църквата, проповядваща религията, след като ти искат 5 лева да се помолят за теб или лепят големи плакати, че ако не си купиш тяхната свещ, няма да ти бъдат чути молитвите??? Добрият човек не е този, който чете библията ежедневно, добрият човек е този, който един път е прочел един стих и след това го прилага в живота си. Иначе познавам такива, деот четат библията нонстоп - за чеп не стават, на това отгоре алчни, ужастни по характер, мързеливи.... четенето на библията или ходенето на църква не те прави човек. Т.е. религията не те прави човек, а вярата.

Прекаленият светец и Богу не е драг.

Само Християнството ще ни спаси от сатанинската религия наречен ислям. Носете кръстчета, и си купете библията.

Ееех,ех ... и черна котка да не ни минава път

и избивайте украинци??

Какви украинци те гонят? Украинците са наши братя...

такива в природата нема! има заблудени умопобъркани руси от покрайнините. трябва да им се наместят мозъците и пак ще са си както трябва. сега бълнуват за някакви измислени гръкокатолически църкви, внасят разкол в източното правослвие, от такива ненормалници нужда нямаме, въпреки, че православните са многоооооо, ама многооооо прощаващи и разбиращи.

Знам, че част от хората тук няма да ме разберат, но дълбочината и чистотата, присъстващи в абсолютно всеки, ще откликнат. Дълбоката мъдрост в посланието на папата е в това, да се докосваме до Бог постоянно. Телефонът и библията са лесно разбираем пример. Не е нужно непременно да носите със себе си тежка, обемиста и трудно разбираема книга. Искал е да каже-живейте в Бог, дори когато се занимавате с дреболии. Ако някой каже, че това е невъзможно или не знае как, съветвам следното. Просто насочете вниманието си в Бог, независимо дали и в кой Бог вярвате. Постойте една минута в насочено внимание. И ще разберете какво е имал предвид папата.

Бог е един единствен!

Библията ми е винаги с мен.

Папата май не може без мобилен телефон.

Никога не е късно един папа да се изложи като кифладжия.

А Корана да е инсталиран на телефона!

Коментари - Папата: Библията да е до мобилния ви телефон! | Днес.dir.bg

Папата: Библията да е до мобилния ви телефон!

Папа Франциск призова хората да носят в себе си и да четат Библията със същата отдаденост, която проявяват към мобилните си телефони.

Обратно в новината

Коментари - Папата: Библията да е до мобилния ви телефон! | Днес.dir.bg

Коментари

Папата: Библията да влезе в мобилния ви телефон!

Къде ви е приложението? Божието слово за ябълка и андроид.

ИЗОБЩО КОЙ НА КОГО И НА КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРИ??

е ти си дърт, вече устояваш на изкушениата..... ако това стане и цел на младите: светъ си заминава. Дъртите с библиата, младите със бутилката. така требва да е.

Ааа, и корана, Ваше Светейшество, и корана! "...В четвъртък на 28 април, Папа Франсоа призова младежите да приемат мигрантите и бежанците, противопоставяйки се още веднъж на полското правителство по време на втория ден от обиколката си на страната. На връщане в Краков, папата говори пред повече от 600хил. младежи, събрани за откриването на Световните дни на младежта: "...Състрадателното сърце е способно да изгради къща и семейство за онези, които са принудени да имигрират..." Въпреки че подчертава християнските си корени, ултракосервативното полско правителство, на власт от октомври 2015, е в несъгласие с папата по някои въпроси, като "бежанците" и Околната среда. Варшава се противопоставя също и на желанието на ЕС да въведе задължителни квоти за приемане на мигранти. ...", писа френският Льо Монд на 29 юли 2016г. под заглавието "Папата призовава да се приемат бежанци" ("Le pape exhorte à accueillir des réfugiés", Le Monde, 29.07.2016). А ето и един коментар по публикацията: "Да си ги вземе във Ватикана" (Glab 29/07/2016 - 08h01, Qu'il en prenne au vatican...).

А какво мислите за Аменхотеп IV Ехнатон и Тутмос III ?

ВСИЧКИ СА СЕ КЛАНИЛИ НА СВЕЩЕНИЯ БИК НА ТРАКИТЕ ОТ ВАРНЕНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ - ДАЖЕ ЕВРЕИТЕ :))) Златният телец (на иврит: עגל הזהב) е предмет, описан в Библията. Представлява идол, направен от евреите по време на отделянето на Моисей на планината Синай. След завръщането си Моисей осъжда почитането на Златния телец като идолопоклонство и го унищожава. А ЕГИПЕТСКОТО КОПИЕ БИКА АПИС ДАЖЕ Е ЕМБЛЕМА ДНЕС НА НОВО НОРДИКС ФАРМА ;))

и ако един варненски тракторист/ не тракиец/, не беше изринал боклука до езерото 1972 година , и досега нямаше да го знаем. Кадрите решават всичко, дет е казъл другаря Улянов!

ПРОБЛЕМА МИ СЪС СТАРИЯ ЗАВЕТ В БИБЛИЯТА Е ЧЕ ОТЦА Е ОПИСАН ОТ ЕВРЕИТЕ КАТО ДОСТА ЛОШ ХАРАКТЕР : - ИЗБИЛ ВСИЧКИ - НОЙ - ИЗГОНИЛ ЧОВЕКА ОТ РАЯ - ИСКАЛ ЗАПОВЕДИТЕ МУ ДА СЕ НОСЯТ В ЗЛАТЕН КОВЧЕГ - УЗАКОНИЛ ФАКТА ЧЕ ЦАР СОЛОМОН (СЮЛЕЙМАН) ИМАЛ РОБИ И ХАРЕМ - РАЗДЕЛИЛ ХОРАТА НА ИЗБРАНИ И РОБИ ... ЧАК ИСУС, НОВИЯ ЗАВЕТ И НЕГОВИЯ КОМУНИЗЪМ ВНАСЯТ МАЛКО СВЕТЛИНА В ЦЯЛАТА ТАЯ ИСТОРИЯ :))

Стария завет - Тора е история на еврейския народ, Новия - биография на Исус. И двата са писани от евреи, с изключение на някои от евангелията.

За тората малко си в грешка. Виж за талмуда - да.

ЕДНО НЕЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИЛО В ТОРАТА, КОРАНА И БИБЛИЯТА .... АКО ДАРИШ ДОСТАТЪЧНО КИНТИ НА ХРАМА , НЕГОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ГОТОВИ ДА ТИ ОПРОСТЯТ ВСИЧКО:))))

Малко да не съм закъснял, ама не чаткам, религията в 21 век същото значение ли има като в 12 век!?! За мюслитата знам че е така, ама и за нас ли?

ДА СЕ КАЖЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА, ЧЕ НИЕ ХОРАТА НЕ СТОИМ НА ВЪРХА НА СЪЩЕСТВУВАЩАТА НА ЗЕМЯТА ХРАНОСМИЛАТЕЛНА ВЕРИГА. ИМА ПАРАЛЕЛНА НА НАС И МНОГО ПО РАЗВИТА ОТ НАС ЧОВЕШКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ КОЯТО ОБИТАВА ДОЛНАТА ЗЕМЯ. СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ЗЕМЯТА Е КУХА И В НЕЯ СЕ НАМИРА ЦАРСТВОТО НА АГАРТА! ПАРАЛЕЛЕН НА НАС СВЯТ ИЛИ КАКТО КАЗВА ЕЗЕКИЯ "колело в колелото" Време е ВАТИКАНА да каже истината за този паралелен свят и неговите обитатели!

питай някой миньор

:) cool

Ние сме създател на кирилицата, на богослужението на черковнославянски , ние спасяваме арменци, руски белогвардейци и евреи! Даже и тези дето ни мразят, ние не мразим! И това е величието на моя народ, народа на Кирил , Методий, Ботев и Левски!!!!!

ПРОЧЕТИ ДОКЛАДА НА ЕВРОКОМИСАРЯ ЙОХАНЕС ХАН "България след българите" И ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО СМЕ НИЕ И КАК НИ ВЪЗПРИЕМАТ В ЕВРОПА. Ние вече нямаме държава! Тъжно но факт.

по принцип не обичам да чета доклади, цял живот доклади четахме, и от доклади станахме такива!

Кирил и Методии са били Византийска аристокрация. Нямат нищо общо с България. Кирилицата става официална в България чак след смъртта им и то не благодарение на тях. Всъщност няма данни някой от тях да е ползвал кирилица. Имаме достатъчно наша история с която да се гордеем. Не трябва да се изхвърляме като македонците.

кирилицата е на Климент, те са византийски аристократи с уж славянски произход и т.н. Но кои са тия славни моменти в историята ни, че освен Симеон и Асеневци, не се сещам?

Парадоксът е, че за отричащите Бога вече е писано в Библията: Псалом 13 Рече безумец в сърце си: "няма Бог". Развратиха се човеците, извършиха гнусни дела; няма кой да прави добро. 2. Господ от небесата с внимание погледна към синовете човешки, за да види, има ли кой да разбира, да търси Бога. 3. Всички се отклониха, станаха еднакво покварени; няма кой да прави добро, няма нито един. 4. Нима не ще се вразумят всички, които вършат беззаконие, които тъй изпояждат народа ми, както ядат хляб, и които не призовават Господа? 5. Там ще се уплашат те от страх, (дето няма страх,) защото Бог е в рода на праведните. 6. Вие се подиграхте с мисълта на сиромаха, че Господ е негова надежда. 7. "Кой ще даде от Сион спасение Израилю!" Кога Господ върне пленените от Своя народ, тогава ще се зарадва Иаков, и ще се развесели Израил.

КАЖИ МИ ПЪРВОИЗТОЧНИКА НА ТОВА КОЕТО ЦИТИРАШ И КОЕТО Е ЧАСТ ОТ БИБЛИЯТА? ЩЕ МИ ОТГОВОРИШ ЛИ НА ВЪПРОСА КОЙ И КОГА НАПИСА ПЪРВАТА БИБЛИЯ И НА КАКЪВ ЕЗИК ГО НАПРАВИ? КЪДЕ Е ОРИГИНАЛА Й?

ЧОВЕКА Е СЪЗДАДЕН ОТ ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. ПРОЧЕТЕТЕ НЕЩО ЗА СЪЗДАЛИЯ ЧОВЕКА КАТО ГЕНЕТИЧЕН ЕКСПЕРИМЕНТ БОГ ЕНКИ , ЗА БРАТ МУ ЕНЛИЛ И ЗА БАЩА ИМ АНУ НЕ Е СЛУЧАЕН ФАКТА, ЧЕ ВОЙНИТЕ В ИРАК И СИРИЯ СЕ ВОДЯТ НА МЕСТА КЪДЕТО ИМА ЗАПАЗЕНА ИСТОРИЯ СВЪРЗАНА С ТАЗИ ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ПОПРОЧЕТЕ НЕЩО И ЗА ЦАРСТВОТО АГАРТА или т.н. долно царство на сенките където отиват мъртвите след смъртта. КРЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪЗПРИЕМАНЕТО ЗА АБСОЛЮТНА ИСТИНА САМО ОТ НАПИСАНОТО ОТ ЕДНА КНИГА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВАТИКАНА ДА ОТВОРИ ТАЙНИТЕ СИ АРХИВИ ЗА ДА НИ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА ДВЕТЕ ЗМИИ И ЖЕЗЪЛА НА КОЙТО СТОИ ШИШАРКАТА. СПИРАЛИТЕ И ДНК -то А ЧОВЕКА СА В ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКА С ОНОВА КОЕТО СЕ СЛУЧНА В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА И МАКТОКОСМОСА. ВЪПРОСА КОИ СА ЗВЕЗДНИТЕ ОБЕКТИ УЧАСТВАЩИ В ТОЗИ СЛОЖЕН ЗВЕЗЕДЕН МЕХАНИЗЪМ Е ПО ИНТЕРЕСЕН ОТ ТОВА КАКВО Е НАПИСАНО ОТ НЯКАКЪВ СЪБОР, КОЙТО С КОМПИЛАЦИИ ОТ ПРАЗНОСЛОВИЯ СЕ ОПИТВА ДА НАЛАГА ЕДНА ДОГМА ОТДАЛЕЧАВАЩА НИ ОТ ИСТИНАТА ЗА ТОВА КОЙ И ЗАЩО СЪЗДАДЕ ХОМОСАПИЕНС.

Аз имам Библия като приложение НА мобилния телефон, не е нужно да я нося отделно. Папата трябва да се модернизира малко. Иначе за това, че трябва да се чете, определено е така.

Тези гаджети са от лукавия. Библията ще ви предпази от влиянието на лукавия, но ако я дадете в негова власт няма да може, защото вече няма да е книгата

Не ми пука, какво казва този хрислямист, допуснал в църквата ислямски молитви и предал християните от Близкия Изток, повечето от които са православни. А какво и как да четем - добре би било цитиращите този предател на християнството, да си спомнят, че четири династии крале на Франция са се клели на Евангелие написано на български език...

Защо до мобилния телефон, когато може да е В мобилния телефон- удобно и практично? В Плей Стор-а има библия на български- безплатна, за оффлайн четене.

Ами за Твореца няма невъзможни неща - толкова е просто: "Тогава говори Исус Господу, в деня когато Господ предаде аморейците на израилтяните, като рече пред очите на Израиля: Застани, слънце, над Гаваон, И ти, луно, над долината Еалон. И слънцето застана и луната се спря, Догдето мъздовъздадоха людете на неприятелите си. Това не е ли записано в Книгата на Праведния? Слънцето застана всред небето, и не побърза да дойде почти цял ден. Такъв ден не е имало ни по-напред ни после, щото така да послуша Господ човешки глас; защото Господ воюваше за Израиля". Книга Исус Навиев 10гл. 12-14стихове.

Цитираната от теб компилация от изрази е претворена в една книга наречена БИБЛИЯ стотици години след случката. Как могат тези изрази да бъдат , автентични и на какъв информационен носител са били съхранени и пресъздадени стотици години по късно на НИКЕЙСКИЯ СЪБОР през 345 след Христа ? Кажи ми коя е първата БИБЛИЯ , на какъв език е написана и кой я е написал? ПРАЗНОДУМИЯ И ПРАЗНОСЛОВИЯ ИМА КОЛКОТО ЩЕШ!

Явно не сте запознати с Библейската археология. Така и мнозина други противници на Бога от Библията останаха смаяни при откритията в Кумран.

Библията до мобилния телефон, а вазелинът до зарядното, за да сме готови за Филарет!

ПаднА ми батерията, къде да си го сложа мобилния, в левия или десния крачол?

първо трябва да си я изкараш от там дето слънце не те огрява!

После да ти я сложа там, където свети постоянно Слънцето ли?

Защо кубетата на Русските църкви приличат на кубета на джамийски минарета?

Руското православие е по-близо до ислямския фундаментализъм, отколкото до Западното Християнство ?

Отколкото до християнството въобще. Ти знаеш ли, че на короната на Иван Грозни пишело "Аллах Мохамед" на арабски - демек "Велик е Аллах и Мохамед е Неговият пророк", ама същото пишело и на одеждата на Руския патриарх до скоро, докато езиковед не го забелязал този факт. Ама то било декоративно - викат! Да бе - декоративно случайно :))))))

Интересно защо фанатизирани мюсюлмани са убивали и продължават да убиват православни християни и свещеници и обикновени миряни и т.н., не само руски. Объркали са се да знайш майка му стара, убиват хора на Аллаха, единоверци техни. Що не отидеш да им обърнеш внимание на грешката, а трол? Хахахахаха ... Сигурен съм, че няма да ми отговориш.

Ей, всеки акъл дава!!! Добре,че балъци(акционери) ... бол на този свят. Човек сам трябва да си намери мястото. Смиернието е вредно и е в интерес на ....

Смирението е велико, това е фило*софия

Отдавна е в облака. Заедно с евангилието, тората и талмуда.

Този шибан антихрист да говори за библията си е чисто кущунство!

ГОЛЯМА КАША. Трите Евангелията сочат, че при ХРИСТОВАТА СМЪРТ на кръста е настъпило СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ!! КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКОВА ЗАТЪМНЕНИЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЪБИТИЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО НА ПАСХА КОГАТО ЛУНАТА Е В ПЪЛНОЛУНИЕ, А НЕ ПРИ НОВОЛУНИЕ КАКТО Е ПРИ ОПИСАНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ?!! Не е възможно на този ден ЛУНАТА едновременно да е и в ПЪЛНОЛУНИЕ и в НОВОЛУНИЕ!! ЧУДЕСА , ЧЕДЕСА ама пък чак такива!

главните свидетели написали трите Евангелия колективно са ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАЛИ разчитайки на липсата на здрав разум в читателите на ХРИСТИЯНСКАТА ДОГМА.

Възприемаш нещата погрешно! Тук става въпрос имено за чудо! И духовно послание не е нужно да четеш и мислиш като астроном... погледни на нещата филосовски и всичко се нарежда!

КАТО АСТРОНОМ, ЩЕ ОТКРИЕШ, ЧЕ НА 66,6 ГРАДУСА СЕВЕРНА ЗВЕЗДНА ШИРИНА В СЪЗВЕЗДИЕТО ДРАКОН СЕ НАМИРА ЦЕНТЪРА НЕ САМО НА ЕКЛИПТИКАТА, НО И ПРЕЦИСИОННИЯ ЦЕНТЪР НА ОСТА НА ЗЕМЯТА. В ТОЗИ ЦЕНТЪР НА ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ СЕ НАМИРА ЕДНА НЕВЕРОЯТНО КРАСИВА приличаща на роза МЪГЛЯВИНА "Котешко око" /NGC 6543/ НЕ СЛУЧАЙНО РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ НОСЯТ ЕМБЕЛЕМАТА НА РОЗАТА И КРЪСТА. За съзвездието СЕВЕРЕН ЗВЕЗДЕН КРЪСТ /Лебед/ няма да ти говоря, защото ще се наложи да стигнем не само до розата /NGC 6543/, но и до намиращата се в южното небе звезден обект познат ни като ФЕНИКС, за фалическата връзка на АЛФАТА от която идват импулсите на системата , за ОМЕГАТА и СТЪЛБОВЕТЕ НА СЪТВОРЕНИЕТО с техните три СЕДМИЦИ. Колцина знаят, че ДВЕТЕ РИБИ с които Христос е нахранил хилядите събрали се бележат началото на ерата на РИБИТЕ /съзвеието Риби/! Сега влизаме в ерата на ВОДОЛЕЯ! ЦИКЪЛА Е 2160 ГОДИНИ!! ТАЗИ ЦИКЛИЧНОСТ ЗПОЧВА ОТ СЪЗВЗДИЕТО БЛИЗНАЦИ КЪДЕТО КАСТОР Е ЕДИН ЗВЕЗЕН ОБЕКТ СЪС 3-ри ДВОЙКИ ЗВЕЗДИ В ЦЕНТЪРА НА КОИТО СЕ НАМИРА МАЛКА ЗВЕЗДА ДЖУДЖЕ. ТАКА , ЧЕ КОГАТО ЕВРЕИТЕ РИСУВАТ ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА КАСТОР БИ БИЛО РЕДНО ДА СЛАГАТ И ТОЧКА В СРЕДАТА. Те говорят за Кайн и Авел, траките за Полукс и Кастор , а египтяните за Озирис и брат му Сет. ЗА ЕРАТА НА БИКА И ЗВЕЗДАТА НА БУДА АЛДЕБАРАН НЯМА ДА ТИ ГОВОРЯ. СЛЕД БИКА ИВА ЕРАТА НА жертвения ОВЕН при който се е състоял Апокалипсиса. Това разбира се е материя за която църквата не желае да говоре на простосмъртните.

ТАМ ЩЕ ОТКРИЕШ МНОГО ПОВЕЧЕ ИСТИНИ ОТКОЛКОТО В БИБЛИЯТА.

католическата църква да си оправи територията-че от там извира -дане изброявам пошлостите Тия пошлости могат дасе изкоренят самос войнствена религия -жива това за сега е ислямът --източноправославната църква има шанс дастане войнствена иповлече народа-- но посредниците с бога--поповете -са архиерични При ислямавсеки сам контактува с всевишния исе отчита там-има разлика

Православие и ислям през вековете са се научили да намират общ език. Проблемът за нас българите е че се откъсваме от нашите корени православието и се събираме с еретиците от запада, които са първопричината за враждата между християнство и ислям

"Два до три пъти се опитай да вразумиш еретика", са казали изстрадалите го.

такава глупост е неокачествима! ти вероятно си разбрал че си православен едва когато путин каза че вече не сте атеисти, а сте православни! а неграмотността ти може да се оправдае само с невъзможността руские да научат човешки език!

Интересно, началникът на най-голямата пералня на пари в света иска от плебса да вярва в това, в което той и обкръжаващите го крадци и перачи на пари не вярват. Да си гледат офшорките и подкупите и да не се правят на това, което не са. Блажени са вярващите!

Не необходимо да познаваш закона за да не го нарушаваш. Достатъчно е просто да си добър християнин. От друга страна ако не искаш да спазваш закона наистина трябва много добре да го познаваш.

Малко софистика, а, деде? Опитай се да минеш с този номер, като те спре орган на КАТ ...

А бе папа Франциск, чети си библията и не ни занимавай с глупости ! Първо си оправи педофилите в католическите църкви и след това давай съвети !..

Всеки с мобилен телефон трябва да си свали Библията .Човек понякога има нужда да почете от нея.Не струва нищо.

Чисто технически, за българските православни християни, папата е точно никой ;)

Не съм съгласен съвсем със вас. Макар и първослужител на една ерес, все пак той е духовен водач на много хора, чиЙто вярвания на практика са същите като нашите. Фактически единствената философска разлика е че за нас православните началото е светата троица, т.е. духовното, докато при католиците и техните производни първичното е божията майка, т.е. човешкото. Всичко друго е едно и също.

Защо католиците са позволили поклонение на статуи, а православните позволяват поклонение на икони. Христос казва на самарянката по темата следното: "Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят."

Глупаво е да спорите. Дали вярвате или не - е въпрос на личен избор или мироглед. Да налагате мнението си на другите е въпрос на фанатизъм - не-/религиозен. Телефонът е полезен за този живот, библията - за вечния. Ако трябва да направя избор - избирам второто.

Книгата на книгите разкриваща тайната на Отца станала явна чрез Сина и потвърдена от възкресенската сила на Духа. Четящите я ще разберат посланието и водещо душата към Вечния живот. "Днес ако чуете гласът му не закоравявайте сърцата си както в преогорчението."

Защо "до", като може да е "в" него?

Защото може да те заболи главата

Първо си оправете Библията, че е пълна с глупости, неверни преводи от еврейски и противоречия. Както и Корана - с призиви за смърт на кефирите.

Библията е словото на Бога. Бог не прави грешки. Не може да я сравняваш с корана. Ако не искаш - не я чети.

Папата е изкуфял старец! Да си гледа старческия дом!

папата е държавен глава! най трудно достъпният! там се ходи само по покана , и това е изключителна привилегия! папата е и духовен водач на 1 200 000 000 католици, което го прави един от най значимите лидери в съвременният свят!

Май се отскубвал и не спазвал традицията, но къде ще го отведе това. Бог да го пази.

Я провери в кой век живееш.

КАК МОЖЕ ДА ПРИЕМЕМ ЗА ИСТИНА ЦИТИРАНИ НА НИКЕЙСКИЯ СБОР СЪБИТИЯ СЛУЧИЛИ СЕ 300 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ГАРАНТИРА АБСОЛЮТНАТА ТОЧНОСТ НА КАЗАНОТО И ПОКАЗАНОТО В ТЕЗИ ТЕКСТОВЕ? Библия, написана преди повече от 1500 години, била открита в Турция. Книгата предизвиква безпокойството във Ватикана, защото съдържа Евангелие от Варнава един от учениците на Христос, който пътешествал с апостол Павел. Книгата се пази в тайна в Етнографския музей в Анкара. Страниците й са от кожа, написана е на арамейски диалект езика на Иисус Христос, и листата й са почернели от времето. Според експерти тя е оригинал. Религиозните власти в Техеран настояват, че от текста следва, че Иисус не е бил разпънат, не е бил Син Божий, но е бил пророк, а Павел е самозванец. В книгата се говори също, че Иисус се възнесъл на небето жив, без да е разпъван, а на негово място е разпънат Юда Искариот.

голяма каша е в главата ти! това е едно от евангелията, на гностиците! и е толкова тайно, че ти, аз и целият християнски и не само христиански свят знаем за него! Христос не е бил бог, но се е възнесъл жив?? а павел чийто ученик варнава е написал евангелието, е самозванец?? наистина голяма каша!

Като не е тайна, я ми дай линк да го прочета?

Защо трябва да е до телефона, когато може да е в него.

Може би светият отец се бои,че тези джаджи са от лукавия

Добър човек, защото е з а Библията а тя дава утеха, Библията, не времето *

а тоя лицемерен тип сигурно си ляга с педофилски филмчета преди лягане

Каква фантазия имаш?!

Глупак

Не богохулствам и не го желая. Библията наистина е книга на живота. Достатъчно е само да можеш да четеш и да следваш съветите заложени в Библията и животът на човека може да е "много лесен". Само едно нещо не мога да разбера, всички яко са "стъпили" на Библията, но май едни четат само четните, други само нечетните или пък всяка 3-та и тн. страница. Хеле пък Папата - щом се изказа ласкаво за сексуално различните бракове . . . . . .не знам туй къде го пише в Библията . . . . . .но . . . . .

Ласкаво? Кога?

Порови се в сайта на Ватикана и ще го намериш.

Казва, не е той, който ще ги съди, а Бог.

*

Бибълят е мощен източник на атеизъм. Толкова много алогизми,противоречия,несъответствия,инцест,геноцид,насилие в друга кхига няма.

Сами си пишем присъдата.

Да, прав си. Който повярва в нея е осъденна --- Ето какво пише там: 15 и Моисей им рече: Оставихте ли живи всичките жени? 16 Ето, те, по съвета на Валаама, накараха израилтяните да беззаконствуват против Господа в делото на Фегора, тъй че язвата се яви всред Господното общество. 17 За това, убийте сега всичките мъжки от децата, и убийте всяка жена, която е познала мъж, като е лежала с него. 18 А всичките момичета, които не са познали мъж, които не са лежали с такъв, оставете живи за себе си. Това на какво ви прилича????

Коранът не отстъпва!

За по-умните, свалете си я в Kindle : )

...папата е католик !...ние сме източно православни !...повече би ме интересувало какво е казал вселенскiят патрiaрх отколкото папата !....нпо-тата не дават ли за него да напишете нещо ..а балгаромразци ?!

С тая украiнска клавiатура може да сте каквито си искате, ама що и нас ни намесвате?

а бе лудо, а бе ленче! вселенският патриарх е глава на гръцката православна църква, турски гражданин по канон, и седалището му е в турция! православните църкви са автокефални! слушай нашият български патриарх негово светейшество неофит първи!

Не вселенския,а бг патриарх Неофит

веруюто на църквата е : Не гледай какво върша, ами какво ти говоря....

Патриарх Търновски

Вяра и религия са две различни неща. Човек може да вярва, но как да се довери на църквата, проповядваща религията, след като ти искат 5 лева да се помолят за теб или лепят големи плакати, че ако не си купиш тяхната свещ, няма да ти бъдат чути молитвите??? Добрият човек не е този, който чете библията ежедневно, добрият човек е този, който един път е прочел един стих и след това го прилага в живота си. Иначе познавам такива, деот четат библията нонстоп - за чеп не стават, на това отгоре алчни, ужастни по характер, мързеливи.... четенето на библията или ходенето на църква не те прави човек. Т.е. религията не те прави човек, а вярата.

Прекаленият светец и Богу не е драг.

Само Християнството ще ни спаси от сатанинската религия наречен ислям. Носете кръстчета, и си купете библията.

Ееех,ех ... и черна котка да не ни минава път

и избивайте украинци??

Какви украинци те гонят? Украинците са наши братя...

такива в природата нема! има заблудени умопобъркани руси от покрайнините. трябва да им се наместят мозъците и пак ще са си както трябва. сега бълнуват за някакви измислени гръкокатолически църкви, внасят разкол в източното правослвие, от такива ненормалници нужда нямаме, въпреки, че православните са многоооооо, ама многооооо прощаващи и разбиращи.

Знам, че част от хората тук няма да ме разберат, но дълбочината и чистотата, присъстващи в абсолютно всеки, ще откликнат. Дълбоката мъдрост в посланието на папата е в това, да се докосваме до Бог постоянно. Телефонът и библията са лесно разбираем пример. Не е нужно непременно да носите със себе си тежка, обемиста и трудно разбираема книга. Искал е да каже-живейте в Бог, дори когато се занимавате с дреболии. Ако някой каже, че това е невъзможно или не знае как, съветвам следното. Просто насочете вниманието си в Бог, независимо дали и в кой Бог вярвате. Постойте една минута в насочено внимание. И ще разберете какво е имал предвид папата.

Бог е един единствен!

Библията ми е винаги с мен.

Папата май не може без мобилен телефон.

Никога не е късно един папа да се изложи като кифладжия.

А Корана да е инсталиран на телефона!