Папа Франциск очаква да живее още 2-3 години

Папа Франциск може да се откаже от престола заради здравословни проблеми. Това заяви той пред журналисти, като сподели, че очаква да живее още 2-3 години.

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск очаква да живее още 2-3 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мдааа не си поплюват консерваторите във ватикана :) първо смърт сред родата после и на папата...ето защо ще се откаже от папсването...както и предишният папа се отказа :) светът не се променя :)

след 2-3 години - демек в 2017 година.... Четох една книга, че тогава ще бъде убит папата. Авторът даже го даваха по телевизията и той каза точно това. Предаването беше за последния папа. Този пич май ще познае. Ватиканът ще бъде преместен другаде според пророчествата от фатима и малахий.

Книгата е Империята на времето. Предаването беше "Въпрос на гледна точка" - Последният папа - има го в Ютуб на запис. Обикновено говорят за извънземни и други странни неща.

Ако го нямаше католическият Мавро Орбини, твоят паисий нямаше да има от кого да изплагиатства и ти щеше да си само един Х.й!

Паисий

АКО ГО НЯМАШЕ ДЯДО ТИ, ТИ КАКВО ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ, А? (понякога се чудя откъде се пръкват такива идиоти тук, да пишат глупости, несвързани с нищо в темите!)

За какво е този папа? Голяма измислица, няма нужда от такъв изобщо. Най-добре след този да няма никакъв. Човек като си има вяра и без него може. Изобщо от попове и черкви няма нужда. Какво е казал Господ, да не му се кланят, да няма образ или подобие и т.н.....

Христос е създал Църквата, като е избрал и обучил апостолите, които да проповядват Учението Му. Най-уважаваният апостол - свети Петър, е първият римски папа. Той е разпънат на кръст заради вярата си, но вярата не е загинала, защото делото му е било продължено от следващите духовници и миряни-християни. Самият ти си разбрал за Христовото учение от Евангелията, които са писани от духовници - апостоли и евангелисти (ако изобщо си ги чел, разбира се).

Може и да е създал Църквата, но не е имал предвид сградите, картинките и т.н. предмети, а учението и знанието, което носи вярата, бъди сигурен...

Философията ти е протестантска. Няма лошо - по-добре е от гнилоча на православието...

Нека все пак остави Бог да реши колко ще живее защото това изобщо не е във властта на папа. Но добре е да знае че и той е земен и че той също ще отговаря пред Бог за действията си на тази земя и както е казано в Божието слово " на когото повече е дадено от него повече ще се изисква".

Прочети нещо за този папа. Ще видиш, че "по-земен" от него едва ли ще намериш! Може да е папа, но все пак е човек, т.е. ходи на лекар, защо да не знае прогнозата за бъдещето си? Чест му прави, че го казва на цял свят, но доколкото съм чел за него, този човек винаги е бил прям, без задкулисие! Много висши духовници, би трябвало да се поучат от него!

Информацията в тази статия е подвеждаща. Папата се е шегувал относно преходността на славата, когато е произнесъл тези думи.

Е, нека българският Неофит=новопокръстен се пошегува така многозначително изпод неандерталската си брада!

Още две-три години живот и щял да се пренесе в "госпдния" дом... Май той папа ли или Господ, или поне свети Петър... Страшно самочувствие за божий служител... може бог, чрез своя слуга свети Петър да е решил да го прати в ада?

Глупав "коментар"! От невежество не знаеш че папите се канонизират!

май отива на ссср - често - често сменя папи, като след кончината на брежнев.

Крайно време е БПЦ да приеме върховенството на римския папа, за да се цивилизова. Вж. Източнокатолически църкви, Уикипедиа...

Аман от тоталитарни многознайковци! Кой ти пречи да станеш католик? И да се "цивилизоваш"? Кажи с какво е по-цивилизована католическата църква? С кръстоносните походи ли? С инквизицията ли? И да не изброявам. Остави БЦП, която явно не познаваш изобщо. Не че няма трески за дялкане, но кое й е лошото в сравнение с католицизма? Духовенството и тук, и там има много грехове. Може би те блазни външната сила и престиж на папството? Но църквата трябва да е обърната навътре, не навън. И всеки вярващ също.

moon@dir.bg

На православната вяра нищо и няма, но БПЦ отдавна е забравила какво е това! Къде беше църквата за бедстващите, къде е за болните без лекарства, къде е за гладуващите и бездомните??? Къде е?!?!?! Фокусирани са в луксозните си имоти, автомобили и суета, водят битки помежду си сякаш става дума за световно добруване - до последна капка кръв! Българските "попищаши" (думичката е на мой приятел и много им пасва, според мен) са се отклонили отдавна от вярата и доброто.

А ти кога ц...нин стана, кога д...то ти почерня? Аман от "вярващи", които свеждат вярата до църква и църковни уредби.

moon@dir.bg

А ти, Униат...кога :-)

деер

Защо не е опечален от ставащото в Украйна?

деер

Ако преводът е верен - той е атеист.

"Блажени са вярващите." Така и живота и смъртта придобиват смисъл. Всъщност, няма човек който да няма вяра, всеки има. Ако някой каже че няма, то със сигурност Ви лъже. Просто е невъзможно. Това е малко с въпроса "Има ли Бог или не?" Такъв въпрос е безсмислен, той просто не съществува и само най-обикновен словоред. Също така вярата, без значение каква не се осланя на някакви правила, догми, организации, култове и т.н. Тя всъщност е различна за всеки от нас защото самите ние сме различни и няма да намерите двама едни и същи които да отговарят на определението за еднаквост. В едно обаче съм абсолютно сигурен, съвестта е една за всички което от своя страна би могло да е доказателството за единството на всичко.

моите най-искрени съболезнования за загиналите в нелепа катастрофа роднини на папата. все пак много неща са неподвластни на хората и така е добре.... с това си изказване папата доказва, че не е диктатор. инак щеше да иска да живее поне още 100 години след вечността. :-). Господ да го дари със здраве и сили, понеже има доста работа пред него, понеже хората му имат вяра няма право да се отказва така лесно.

Католическият свят никога не е бил така Добре обърнат С Лице към Мирянския Свят, извън собствения си схоластичен,както при Последните трима Папи. Папа Франциск е част от това Невероятно Трио. Да има сила и кураж, да продължи Земния си път по-дълго, отколкото сега подсказват неговите чувства.

Папа Франциск е един невероятен папа! Бог да му даде сили и живот!

Да, и доста бързо разбра за какво става дума там...

Добре , че Бойко Борисов не е католик ... едва ли ще чака Франциск цели 2-3 години да се възкачи престола ;)

Как живееш с мазол вместо мозък?

Щеше да възмути католическия свят - тиква с тиара....

нещо не му върви на католическия свят-последните папи, хич не се задържат..следващият път да изберат някой по-млад.