Вандалщина върху паметника на Левски в София (обновена)

Паметникът на Васил Левски в столицата е бил поругаван в продължение на 2 седмици. Откраднати са части от него, част от които бяха открити от МВР. Институции се самосезираха и започнаха проверка. Има един заподозрян за извършеното.

Обратно в новината

Коментари - Вандалщина върху паметника на Левски в София (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братя, не ми е нужен паметника. И ми е болно, че се карате заради него. Искам да ви помоля да разглобите паметника и от камъните да направите къща за някое бедно семейство пострадало от земетресението в Перник, а скъпия бронз претопете и от него направете катерушки на мястото на паметника за да могат да играят там децата. Не се гневете на циганите и турците защото и между тях има добри хора, но не прощавайте на изедниците и душманите от която и партия или народност да произхождат. За изедника и душманина смът. смърт и още един път смърт!

Тъпанар ли си или просто провокатор?! Или просто без морал идиот. И заради това не смей да ме наричаш нито брат, нито братчет! Прищяло му се да разглоби паметника И имаш наглостта да се гавриш с името на Дякона под маската на лицемерно човеколюбие, изчадие лукаво! Знаеш ли, представите ти за това кой е изедник и душманин и кой заслужава смърт явно диаметрално се разминават с тези на Дякона, така както представата ти за паметника като за купчина камъни и малко скрап се разминава с моята!

Покажете този бастард, карантиите му с голи ръце да изтръгна, покажете кои са собствениците на тези пунктове за вторични суровини и кой ги покровителства, и в свинарник ги завържете докато почувстват глада на свинете. Покажете тези нещастни родители да видят запъртъка на тяхната пиянска любов, а може би и те са плод на такава. Покажете тези дебилни даскали взимащи пари за да участват в оргията на слабоумието наречена българско образование. Покажете лицемерите от правозащитните организации, печелещи от словоблудството с права на първосигнален двукрак добитък.

За съжаление редовно ги дават по телевизията от парламента.

нищо не е станало. сега ще плащаме и за камери.само това ни липсваше.погледнете на пред ,миналото си е в миналото.

Действително е отвратителна вандалщина ограбването на паметника на Левски! И трябват много по-строги наказания за крадците. Но не мислите ли, че поругателството на бившия министър на културата Рашидов е не по-малко престъпно - а именно построяването на винарна в мазетата на бившия конак сега Национална Галерия, в килиите на нашите поборници, предполага се ,че там е лежал и Левски! Този престъпен акт премина тихомълком в графа"Любопитно" и в момента се разтваря чадър над Вежди, който се оказа, че доста е откраднал от ремонтите по музеите! И като нищо този нагъл лицемер ще даде дори дарение да бъдат възстановени откраднатите елементи от паметника!

Циганска работа.

но за тези вандали ни трябва да има милост, а древното правосъдие - живи одрани и окачени или набити на кол пред паметника. Това е в абсолютен разрез с идейте на Апостола, но след като парите са по-важни за тези изроди за тях не трябва да се отнасят идейте и саможертвата на Апостола!

Моля, престанете да обиждате вандалите с мангалите!!!!!!!!

"преди кражбата е имало няколко позвънявания на телефон 112 от граждани, които са забелязали странна активност около паметника, но не е последвала реакция от страна на никоя от институциите." Родната Полиция, какво работите бе? Какво правят всички милиционерчета у Софето? Кой от протестиращите патрули пази паметника?

Полицията пази НАРОДНИТЕ избранници от любовта на избирателите и футболните фенове от злополуки. Общественото и частното имущество са оставени на волята на маргиналите...

Това печално събитие с паметника го възприемам като символ на разпада на националното ни достойнство. Грифоните може да бъдат подменени, но гадното чуство в душата остава ...

Ето още едно доказателство колко са прости циганите....

и поредното колко сме прости ние

Поредния факт, който показва циганизацията на тоя народ. Нещата са отишли вече толкова напред, че единствено стриктно прилагане на методите на евгениката може да подобри нещата.

Ей,нещастни гадини долни!!Много сте тъпи!!Как ще крадете от там бе!!Явно не знаете чий е този паметник!!Пред този паметник трябва да се прекланяме,а не да крадем!!!!!

Националното самосъзнание не трябва да се търси в определен политик, човек или индивид. То е нещо, което за съжаление като цяло липсва на българина. Ако беше обратното, никога нямаше да строим магистрали върху тракийско наследство, язовири върху старинни селища, да си продаваме историята на комшиите, да бягаме в чужбина и да рушим исторически паметници!

Да се отреже раката на посегналия. И никога да не посяга.

Предполагам , че крадците са от този етност , който е абониран во веки веков за социални помощи и който се възпроизвежда със скорост на ,която и хлебарките биха завидели.В събота /на задушница/ ще ги видите окупирали всички цветарски магазини и гробищни паркове.Поне да върнат строителни войски та да хванат някакъв занаят ,за да невисят на социалната система или поне броя на паразитите да намалее малко

Как да интегрираш дадено малцинство /циганите/, като то самото не иска това?! Даже дръзнаха да поругаят Светинята - Апостола, не говоря само за паметника, а за личността Му. И това цели 2 седмици, без "никой" да види. А къде спяха и сега са тези протестиращи полицаи от солицата?! Май тоягата трябва да започне да удря здраво, та мърльовците да си знаят мястото.

Не знам какво ти пречат зъбите на SS, като му го смучеш? Важното е, че твоите липсват.

Защо няма наказан за случката? Все някое длъжностно лице трябва да носи отговорност?

Няма длъжностно лице отговарящо за охрана на паметника от един вандализъм. Отговорни сме всички ние, че сме загърбили идеите на Левски и не можем да опазим нищо свято в собствената си Родина. Не можем да пазим достойнството си.

Ако трябва специален закон да приемат, но лицето трябва да бъде наказано зверски!

Неуважението към паметниците си има степени и тенденция за ескалиране. Вандализъм в гробищата, вандализъм спрямо паметника на Съветската армия, накрая вандализъм към паметниците на български бележити личности, накрая вандализъм спрямо национални светини. Когато не възпитаваш достойнството и не уважаваш другите, преставаш да знаеш какво е това уважение и чест и поругаваш и своите светини. Да оставим малко настрана циганската тема, за да погледнем и себе си. Все пак държавата не е циганска, а българска и отговорността не е на циганите, а на българите.

Циганите които живеят във България не се ли водят БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ/в лк им пише БЪЛГАРИН/?

Това не мога да коментирам. Каквото и да пише, това не значи, че който се чуства българин, не трябва да носи отговорност за това, което става в България. А да казваме - да, ама и на него в паспорта му пише българин, означава да се отказваме от отговорност. Който се чуства българин, трябва да се чуства отговорен. Мен ме е срам заради нас повече, отколкото ме е яд на конкретния извършител от, евентуално, конкретния етнос, още повече, че няма ясно вербализирана теза относно извършителя и етническата му принадлежност.

Е те това ни разказа всичката игра.Расизъм,етническа ала-бала и БХК,интеграция,ромско включване.И в цяла Европа,като кажеш българин-веднага разбират-циганин.Що бе,що бе майни гадни,не им пишете етноса-циганин-gipsy,да точно така ги наричат в Европа.Нас ни задължават да ги наричаме РОМИ.Закона трябва да в стриктен-нямаш средно образование,неможе да гласуваш.Щом те е мързяло или нямаш акъл да завършиш поне средно образование,как ще даваш глас за управлвние на държава.И после малко бой,бой бой и пак бой,докато кандисат.Бой и на магистралата-шофьор на количка с едно колело или киркоизтребител.

Възпитанието на животното е в придобиване на определени навици и правила на поведение, които не са свойнствени за природата му, но които са необходими при живота му с хората. Може да се определят задължителни навици, които трябва да притежава животното,и допълнителни умения. Към задължителните спадат: - Лоялно отношение към хората: животното не трябва да хапе и не е длъжен да се страхува от хората; - Умение да ползва тоалетната. В природата взаимодействията между животните носят доминиращо-подчинен характер: всяко животно по пътя на изясняване на взаимоотношенията си със сродниците си заема определено място в йерахичната система.Отношенията с хората се построяват на същия принцип,а това означава,че в определен период от живота си животното ще ви провери и ще се опита да доминира. Вашата задача е да докажете кой е "стопанина": животното трябва да ви възприема като по-силен сродник и да не се опитва да ви причини вреда. Най-голямата грешка е да приписвате човешко отношение на животното към околния свят. Животните не възприемат света както нас,техните реакции към околната обстановка са различни. Важно е да имате предвид, че комуникацията между вас и животното ще бъде успешна само когато се научите да го разбирате, да се ориентирате в поведението му, навиците и характера. Традиционното възпитание се състои в : за правилни действия-поощрение, а за неправилни- наказание. Наказанието и поощрението се прилагат, докато животното не усвои правилата. inferret точка ru превод:meri

Затворете пунктовете за изкупуване на метали!!!!!!

Не се пали заради бълхата юрган, размазва се цялата им колония!

Преди два дни по бул."Цар Борис III" се движеше каруца натоварена с железа ,която създате невъобарзим хаос. Най интересното обече е, че тя беше съпроводена от кола на полицията, която не направи опит да я отклони в локалното. Така се пази електорат. СРАМ МЕ Е ОТ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ.

Е, да, но за БСП са по -важни други паметници - на Цар Освободител и на Червената армия. Вчера в парламента един от тях пита за паметника на Цар Освободител, не за паметника на Левски. Чии интереси защитават тези продажни безродници?

Какво общо има Цар Освободител? Прочети историята!!! Паметници въобще не трябва да се пипат, иначе не се помни историята, не се възпитават деца.

Общото е, че не ги е грижа за паметника на Левски. Грижат се и чистят други паметници. Въпрос на отношение , на родолюбие или по -скоро на липса на такова.

хранете циганите да ви крадат. цигански вандали и мародери редовно обират паметници по гробищата, но полицята не само, че не ги арестува, но ги прикрива. за циганина няма нищо свято, защото е паразит

Българския Хелзински Комитет ги е откраднал и поругал паметника. Да се самосезира цацаратурата.

А къде беше полицията???? отговор. Пазеше народните избранници от голямата любов на суверена.

Бареков, събуди се и хвани лицата, обругали паметника на великия Васил Левски. Дай ги на прокурора, за да ги скалпират. И престани да се правиш на светец. Кажи колко ти плаща онова лице, което цица от държавната хазна и прилича на мастодонт.

100 камшика на голо и ще престанат да крадат. Не са виновни те, че го правят, а тези, които им го позволяват

Държавата се разпада, докато платените писачи в дир-а обясняват колко много обичат Станишев и Орешарски.

Оптимист. Според мен, се е разпаднала. Това, което се случва в центъра на столицата с най-важната светиня е сериозен симптом.

Браво Пламене ,съгласна съм!!

крайно време е да закрият всички пунктове за скрап легални и нелегални

от къв зор камерите да наблюдават паметника ? Нали пет месеца трябва да наблюдаваме само пикаещите на площада пред НС !

Един пикльо ти е сложил минусче!

СЕГА МАНГАЛИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА КРАДНАТ ДЕ ЩО ЖЕЛЯЗО ИМА ,А ЩЕ ОБВИНЯТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО НА КОГО СА МУ НУЖНИ БРОНЗОВИ И ЧУГУНЕНИ ПАРЧЕТА???

Софийските копеУета като им пускаха магистралата до морето, всичко друго загуби смисъл. Нали стигат за 2ч. до курортите не им остава време да хвърлят едно око на паметника на Левски. Дай му на шопа молове и магистрали и му събуй и гащите ако искаш.

Онези, които имат файда да ни насъскат един друг ни провокират, само че българите сме умни, колкото и да ни мачкат, затова ще поругаем виновника по нашенски.

Браво, добър поглед върху нещата.

Къде е докторската градинка , къде е ндк?! Ти май си дебил. Има достатъчно клипове в интернет от онази вечер и можеш да видиш плочите на барикадата на ул"Оборище".

Ако е за паметника на съветската армия, ще ни надуят главите от вой по всички медий още на другия ден, но нали е за Васил Левски, светинята на българите и знаме на българския дух, ще си мълчат със седмици.Защо да притесняват електората си? За "някакъв си паметник на някакъв си българин"... Този който го е направил на линч, този който го е накарал на линч,тези които са подпомогнали тази гавра , с дийствие или бездействие на линч. Да се надигнем и с колове и пръти, ако трябва, за да си отвоюваме родината от комунистическите безродници и чуждопоклонници, от безхаберната червена олигархия!!!

Неуважението към паметниците си има степени и тенденция за ескалиране. Вандализъм в гробищата, вандализъм спрямо паметника на Съветската армия, накрая вандализъм към паметниците на български бележити личности, накрая вандализъм спрямо национални светини. Когато не възпитаваш достойнството и не уважаваш другите, преставаш да знаеш какво е това уважение и чест и поругаваш и своите светини. Да оставим малко настрана циганската тема, за да погледнем и себе си. Все пак държавата не е циганска, а българска и отговорността не е на циганите, а на българите.

Всички които са сложили минуси на коментара на П.Петров са или цигани или комуноиди които не са българи-броя предателите и ще има съд един ден за вас селски измекяри .....помнете го!!!!

Тази закономерност я проследявам от години. Когато БСП дойде на власт, се усилва престъпността. Тази зависимост се наблюдава от четвърт век насам. Електоратът им се чувства на власт и започва да си позволява онова, което е иманентната му същност - кражби, вандалщини, простотии по телевизията и други срамни за човек неща. БСП в генезиса си е пошла, понеже изпълнява пошлите прищевки на пошлия си електорат. За да изпълни тази грозна мисия, лидерите си плащат сами по милиард-два на мандат. Нали знаем за чия сметка? Лумпените си плащат скъпо за шоуто, което им се позволява. Излиза скъпо всеки път. Но не само в пари, а и в опошляването на Родината. И така всеки мандат. Наред с икономическия спад, който е патент на БСП и не си го дава на никого. Цифрите не лъжат, братя българи. Патологичният лъжец Станишев може да излъже, но цифрите с математическа точност издават истината. За тези, които могат да смятат. Останалото е поразена от червена мана стока и възстановяване няма. Дефектно. Изродено.

Всъщност, престъпността е била по-висока при Борисов, отколкото при Станишев. Съвсем официални данни.

Знаете ли, колко сигнала получаваме, колко задължения имаме за опазването на Живи хора, депутати, охрана на Народното събрание, университета... Не може да огреем навсякъде. Все пак това е паметник, живите хора са по-важни. Просто не стигат хората. Какво толкова е станало, ще ги хванет и точка. А ако ние докато пазим паметника, студентите пребият депутат... Кое е по-важно ?

Отговор - паментика.

Пиши грамотно - БЪЛГАРИНО

Не стигат хората ли? Хайде не говорете смешки, а обиколете да видите къде стоят вашите колеги вечер и нощем, а пък и през деня... Изобщо не си гледат работата, а подпират я дърветата, а заведенията или някоя пейка.

60 000 състав на МВР - не стигат???

Е, как ще стига срещу милионна армия от протестиращи?!

Просто не стигат хората??? 70 000 полицаи не стигат в 7 милионна България???Колко трябва да храним за да стигнат според кухата ти тиква?Не е ли по лесно да си вършат работата пеш по улиците?И естествено, че този паметник е по важен от десет депутата.

Със сигурност паметника на Васил Левски е по-важен от мазните депутати, които само крадат от народа си.

Господин полицай, как така "не стигат хората", като сме на първите места по полиция от глава на населението. Щатът на МВР е 60 000 човека. Малко ли Ви се вижда?!

60 хил., които си отглеждат кореми и си ловят дребни рибки.

Аз обаче повече бих се притеснявал депутат да не набие студент, като ги гледам депутатите някак си ми изглежда по-естествено...

А дано...ама надали

Може да са "интелигентни протестиращи". Вечерта с белия автобус поругаха няколко плочи от докторската градинка като ги изкъртиха и ги намятаха на барикадите си. Бойковите безродни мутри са способни на всичко , както и комунистическите им учители.

Като са намерени фенери и там други неща с не български наименования / поне на мен на са ми известни / от полицията ,тя не може ли да открие и извършителите.Тово е много голям позор. Необходимо е много строго наказание. Преживяхме ограбването на заводи ,ткзс, и какво ли не, но това е вече супер ама супер нахалство. Искам много тежко наказание за това- едно ,че е паметника на Левски и друго ,че е творение на изкуството !!Ще чакам до си получат заслуженото.А дано ,ама на дали??

Просто не стигат хората??? 70 000 полицаи не стигат в 7 милионна България???Колко трябва да храним за да стигнат според кухата ти тиква?Не е ли по лесно да си вършат работата пеш по улиците?И естествено, че този паметник е по важен от десет депутата.

А де го фикуса, да си изкара глиганите и да извърши граждански арест на крадците?

В ерата на интернет няма тайни,така че гледай глиганите да не те намерят,защото ще заприличаш на аватара си !

Може да ме посмучеш малко.

искам мукадес налбант от дпс зам министърка на културата да коментира случилото се.

Може би щеше.. ако говореше БЪЛГАРСКИ.

Дело на комунистически отрепки е това. Предполагам ,че на контрапротестърите. Тези гнусни песионери

Двама възрастни пенсионери на по 75 години доброволно го пазят на смени - педал герберастки !

Как пък никой не ги е видял тези изроди...

нали тази зам министърка туркинята го изкара престъпник левски, никой не я свали от пост, сега друга песен за паметника...как така става?

"Полицията издирва най-вече млади хора, работещи за фамилии, крадящи цветни метали..." Ха, познайте от първи път какви са тези "фамилии". Долна паплач безсрамна...

Левски е бил чорбар,да го съблечем.

Добре си се определил като говедо.

Ще обидя животното ако кажа,че си говедо,от него поне има полза а от такива като теб и за скраб не стават но за храна на червеите.....