Коментари - Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята | Днес.dir.bg

Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята

Вижте селото, което оцелява в смъртоносната прегръдка на студа.

Обратно в новината

Коментари - Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята | Днес.dir.bg

Коментари

Много ми чудно тея хора имат ли хладилници.........и ако имат такива сигурно ги ползват за отопление...

Най-странното е, че има извор, който НЕ ЗАМРЪЗВА. От там хората си вземат вода. Температурата достига до -75градуса. НЕВЕРОЯТНО!!!!

Идеалното място за българските родоотстъпници - русолюбци : студ , водка , много путиновски плакати и най вече извън омразната Европа , и в сържето на любимата евразия !

И сестра ти за гартитура!

Там водката не се пие, а се ближе на клечка и се доразхлажда с течен азот.

Виждал съм водка на клечка.

ей такив или още по-голем студ да фане европата и да я натръшка целата и без остатък! амин!

Има къде по-хубав и приятен начин да бъде ,,тръшната,,! ?

ей такива червени маймуни от мнооого години се молят и тръшката да стане това с европата, ама то пусто макар се не става и не става , даже обратното , маймуните си прехапват езиците , стягат куфарчето , размахват личната карта-"ааа , вижте ний сме от европа" и поемат я към лондон , виена,мюнхен и т.н. , само не и към великатия евразийски съюз - нещастници мноого

Къде отиде, бе?

Те руснаците по принцип пият много,а там сигурно не изтразняват.Там им е мястото,на нас в България ни е най-хубаво.

...и това ме радва. ...

Арктика-е северната полярна област на Земята.Има 4 полюса.1.Полюс на студа-най хладното на планетата ,намира се в Оймякон.2.Полюс на недостъпност-леден масив в милиони кв.км ,разположен на огромно разстояние от Сушата..3.Магнитен полюс -няма постоянни координати.Условна точка от земната повърхност,в която магнитното поле на Земята отправено към повърхността под ъгъл 90 градуса..4 Геогравски полюс.Положението на магнитният полюс ,неговите координати са временни,ежедневно той се движи по елипса и се измества на север и северозапад със скорост 10 км .за година.През 2009 год.се е изместил със 64 км.

Когато руските пилоти от ВКС слезе от самолета, след завръщането си от САР заяви пред камерите с широка усмивка и облекчение : "Най-после сняг!" Корав характер се иска да живееш при такива условия, руснаците са корав народ! Честита ви Коледа и помнете ще да става каквото сабя покаже и Путин каже!!!

...колко пипе трябва да имаш,та да сравняваш селата в различните географски ширини?Швейцарското село било по-убаво от якутското...А "дядо Либен" се прави на украинец като пише "москалЬ"...Дядо Вазов ги наричаше с българското " московци"

Аз пък съм бил в Оймякон през зимата на 78-79 г...Студ минус 63 градуса...Хапнах конско месо с картофи...Купих си ушанка от сребърна лисица...И други екзотики...Чудя ссе защо БНТ,която има няколко собствени репортажа в архива си от това място не ги показва,а пуска чужди филмчета?!?!

не знаят, че 80-те години вецетата на Байконур бяха открити сортири с дупки и греди , за които да се държиш да не паднеш в дупката ???

на АН към СССР, да внедрявам ембаргов софтуер !!! Яко пиене паднА !!!

Референдум за независимост от москальските господари и референдум за присъединяване към ЩАТИТЕ, та да видите какъв ще е резултата ???

В Барцелона съм, в Барцелона съм....

Наистина внушително. Иска се много кураж за да се живее при такива условия. Жителите на Якутия не можеш да ги впечатлиш с температури от -50 градуса по Целзий. За тях това е нормална зимна температура. На 2 декември нашата телевизия показа запалването на светлините на коледна елха в малко градче на Якутия. Температурата беше -56 градуса по Целзий. Доказано е, че когато се живее при такива условия, хората са по- толерантни, по-добри и по-внимателни един към друг.

москальските пушки са по-добри от германските и сабиите тоже ???

И снимката - точно от Оймякон - кокетно мостче с лети чугунени мостови перила в село с 400 жители !? По-скоро прилича на Петербург. А за Оймякон сме учили още в прогимназията ...

Бил сам в барроу аляска -60

ПИШЕ -79С!!!!!!

Поне направи ли един фрирайд или само беше?

карах такси 10 години

като почна да славославят каквото и да е в рашистката федерация, колко убаво било в това село, и колко приятен бил студа,... ??? Ако на тия селяни се предостави възможност да се преселят в кое и да е германско, австрийско, чехско, испанско, датско, финландско, белгийско, френско,... село, няма да се замислят иза секунда, ами презглава ще хукнат към омразната на путлерастите Европа !!!

Висока топка си им подал даже. Те и в румънско и българско село ще се преселят с бясна скорост ако могат:) Добре че не могат:)

Трябва да Ви спомена, че някои от Българските обезлюдени села са със съвсем прилична инфраструктура, а за природа и плодородие да не говорим !!! Ама на, рашофилистичният сайт дир.бг има за основна задача да славославявсичко съветско и да громи всичко Западно ??? Аби тъпанари, що не публикувате колко хиляди млади българчета всяка година печелят пълни, или частични стипендии и отиват да следват в Западни Университети, а пък децата, които не са успели да спечелят стипендии, имат възможност да вземат ниско лихвени кредити, които връщат след 5-тата година на започване на работа !!!

Къде къде е по добре тиквата и сенилното бабе да ви заселят селата с мангали от южна и средна азия! ХАХАХАХАХАХАХАХ

Някой хора имат патриотични чувства. Други просто си харесват родното място. Ама предатели като теб това няма как да го разберат.

Който не е съгласен разни туземни мутри кетчнали властта да го мачкат барабар с поколенията му е предател, а пък гламаваците на които им се нрави робуването на маджо, баджо, черепа, кокала и банкянската мутра били патритои ??? Да Ви таковам и критериите !!!

Каравелов и ощи хиляди имигранти в Русия и Румъния са били предатели, щото са напуснали поробеното Отечество ???

По-скоро дойчевелската пропаганда има проблем - от една страна, добре - ау, колко студено в Русия. От друга - ама как така руснаците ще са първи в нещо (което не е толкова лошо). И накрая пак се лее антируска пропаганда, нали затова изобщо се споменават разни "факти".

Я погледнете какво е небето в момента над София, и си спомнете за онзи филм Ghost Busters !

ТАЯ СНИМКА СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ОТ ТОВА СЕЛО. МОЖЕ БИ Е ОТ ЯКУТСК .

Точно от там е, ама тъпунгерчето не може да си представи , че в такова условия може да има такова мостове!!! bigpicture.ru

Оймякон на местния език означава "течна вода". Реката там не замръзва поради горещите минерални извори. За това са се заселили там и си живеят от столетия. През лятото е топло и зелено. Имат интересна макар и опасна природа. И мястото не е обезлюдено, за разлика от стотици български села!

АМИ ТИЧАЙ ДА СЕ ЗАСЕЛИШ И ТИ, ХАХА

Аз живея където ми харесва и където ми изнася. А ти продължавай да прайш сфирки. Къде за канадска виза, къде за американска. Скоро и за британска.

Да се чуди човек защо го наричат село на "вечната замръзналост", като от м.май до м.септември температурите са положителни?

Имат основание, почвата се размразява до дълбочина 40-50 см. Отдолу е замръзнало винаги.

По този начин руснаците усвоили тази огромна с екстремални условия огромна територия.Когато някой започна да сравнява Русия с Европа, той бърка кръгло с зелено. Нещата са несравними.

ВЕРНО НЯМАТ КЪСМЕТ ВАТНИЦИТЕ, И ПРИРОДАТА Е СРЕЩУ ТЯХ.

Съобщили по света, че температурите в Оймякон спаднали до -66 градуса по Целзий. Американец, който имал познат от местните там му звъннал по телефона и попитал: -Какво става , бе , приятелю казват, че при вас е - 66 градуса? -Е, няма такова нещо-отвърнал руснака, най-много да е -25, -26 градуса.... -Ама как така, медиите казват - 66, дърво и камък се пукало от студ...? Мълчание няколко секунди и после се чуло: -А, ааааа, ама ти за навън ли говориш...?!

Трябва да си, за да живееш на такова място? Освен ако Господ не ти говори!

ГОСПОД ГОВОРИ НАЙ-ЧЕСТО НА ЛУДИТЕ.

Това не е доказано, , и никой не може да твърди със сигурност. Така че, споко, и не бъде толкова уверен. Ами я кажи, ти какво можеш да кажеш за себе си, за да опоравдеш защо си тук.

Взимам синеоката мома и си я карам някъде на топло :)))

Тя сигурно вече е забегнала на Запад.

Добре де, кой ги кара да живеят в този студ.Не може ли да се преместят на по топличко, нали не са заточени.

аде, питай ги.

Путя не дава.

някой прост селянин софиянец-кореньяк да се изсере подобаващо по селски?

ама я какво улично осветление има?!Хиляди наши селца могат само да си мечтаят за такива лампи!

ТАЯ СНИМКА СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ОТ ТОВА СЕЛЦЕ.

Кравар в такъв климат няма да оцелее, а кравите още по-малко...

Русифилистико, ти пишеш, а не четеш, на снимките има крави. На руски кравари. И руски кенеф има. Посмотри, сволочь.

Има и руски кравар на снимка , ама кой да гледа.

Защо си посинял от злоба? Бях написал за кравар, а не за соросоид. Соросоидите са много издръжливи, защото са много прости.

кенеф може и да има, но няма как да замирише в тоя студ!

Познавам един руснак от Якутск, който беше в България. Якутск има 300 х. жители и климатът му е същия като на това село. Човекът разказваше, че населението има силно негативно отношение към централната власт в Москва. Смятат, че Москва ги експлоатира.

че Боцко е интЕлеген а Цуци е умен...

Това гадже къде е тръгнало, да търси някой да я стопли ли?

Като сер.ат им замръзва гов.ното. Много често на гъ.за. Радвайте се русифилистици.

Даа ,и после го бият с една пръчка да падне изтрий се с калпака и заминава

ТРЯБВА ДА СИ МНОГО МАЛОУМЕН, ЗА ДА ПРАВИШ НАСЕЛЕНО МЯСТО В ТАКИВА УСЛОВИЯ САМО ЗАРАДИ ВОЕННИ ПЛАНОВЕ . А НЕ БИЛИ АГРЕСИВНИ ВАТНИЦИТЕ.

Не е така, това село (а и много други селища из Сибир) си го има от стотици, може би хиляди години, откакто там живеят хора- предимно якути, и някои други етноси (евенки, юкагири и други), и едва от преди 200-300 години- руснаци.

на малоумника с ник 1 ли?

голям глупак си, за да разсъждаваш така.

че то единицата за малоумие това си ти!

Пак руски простотии. СИБИРСКИ КЕНЕФ.

Една вълшебна зимна приказка.

Особено кенефа е много приказен, хохохо

Много са се увлекли муджиците да "освобождават" такива северни студени райони... студено, ама иначе какви стройни фемини има, ако се съди по снимката, как ли ги задоволяват, дали им стават патките на този студ...?

Ходи там да пробваш!

Селото е с централно отопление.

То това ясно, ама ТЕЦ-а е в Масква!?

Чак пък вечна замръзналост!? На Гугъл земя спътниковата снимка показва в същото село зелени поляни и хубава река с ъс синя вода!? Нещо не се връзва със статията!?

Точно така . Вечна замръзналост. Лятото почнетиея слой се стопява до около метър. По надълбоко е вечна замръзналрост.

По твойта логика статията са я писали къртици!?

Да, в статията са забравили да уточнят, че този рекорден студ е САМО през зимата. А това, което се вижда на Google Earth е снимка от лятото. С температури около 25 градуса.

Вечната замръзналост (вечная мерзлота) е постоянно замръзнала почва и е така от хиляди години. Твърда като лед. През лятото, което там трае 20-на дни през юли, температурата стига 10-на градуса, понякога и до 20. В това време горните 20 см от почвата се размразяват и става тресавище с мъх и трева. Тогава и реки текат и локви навсякъде. Строителството става на подпори (сваи на руски), тъй като строежа върху лед го разтопява и сгради, пътища и пр. пропадат. Не става за живеене. Тези селища са възникнали по специални причини-военни, мини и пр.

С ДРУГИ ДУМИ - ВОЕННА РУСКА ПРОСТОТИЯ .

още мало ракия и ще ти се привижда и синя зона с мол ..

Трудно ми е да си представя да живея на такова място. Някак си всичко това което ми харесва в природата го няма с изключение на снега.

Има го. През лятото всъщност е доста топло-20-25 градуса, понякога почти като нашето лято. И е зелено, с борови гори (тайга), поляни. Наистина е красиво. Но за кратко- само от края на юли до средата на август. После започва постепенното падане на температурата с почти 90 градуса надолу.

Напишете в google "Ледена епоха Варна". После изберете картинки. Оймякон ряпа да яде.

в България при минус 5-6 градуса и 5-6 см сняг, всичко блокира, а тия ще ми се хвалят, че при 10 пъти по-ниска температура и 10 пъти повече сняг, могат да живеят с пъти по-добре от нас.

Малка корекция- не е "североизточно от Якутия", а е в североизточната част НА Якутия. Иначе наистина е село, достойно за зимно приключение :)

Малката корекция води до смяна на координатите със 180 ъглови градуса.

А тук парното спряло за една нощ на 0 градуса и довчерашните селяни днешни столичани ореваха орталъка.

Представяте ли си как се сере отвън на -50, М? Ъхъъъъм ти да видиш!

Не може се изсереш ако не си носиш чукче и трионче.

Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята - Хората в Оймякон живеят при изключително сурови условия. Вижте София, едно двумилионно село, което оцелява в смъртоносната прегръдка на Столичния общински съвет и Топлоклептомания - София.ЧЕЗ остави половин София без градски транспорт, а Топлоклептомания - София и без парно и топла вода, To Be Continued Следва Продължение

... и синя и зелена зона ни щавят кожите

Ми ко праите в тука ,бегите в Ой мя кон

Коментари - Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята | Днес.dir.bg

Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята

Вижте селото, което оцелява в смъртоносната прегръдка на студа.

Обратно в новината

Коментари - Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята | Днес.dir.bg

Коментари

Много ми чудно тея хора имат ли хладилници.........и ако имат такива сигурно ги ползват за отопление...

Най-странното е, че има извор, който НЕ ЗАМРЪЗВА. От там хората си вземат вода. Температурата достига до -75градуса. НЕВЕРОЯТНО!!!!

Идеалното място за българските родоотстъпници - русолюбци : студ , водка , много путиновски плакати и най вече извън омразната Европа , и в сържето на любимата евразия !

И сестра ти за гартитура!

Там водката не се пие, а се ближе на клечка и се доразхлажда с течен азот.

Виждал съм водка на клечка.

ей такив или още по-голем студ да фане европата и да я натръшка целата и без остатък! амин!

Има къде по-хубав и приятен начин да бъде ,,тръшната,,! ?

ей такива червени маймуни от мнооого години се молят и тръшката да стане това с европата, ама то пусто макар се не става и не става , даже обратното , маймуните си прехапват езиците , стягат куфарчето , размахват личната карта-"ааа , вижте ний сме от европа" и поемат я към лондон , виена,мюнхен и т.н. , само не и към великатия евразийски съюз - нещастници мноого

Къде отиде, бе?

Те руснаците по принцип пият много,а там сигурно не изтразняват.Там им е мястото,на нас в България ни е най-хубаво.

...и това ме радва. ...

Арктика-е северната полярна област на Земята.Има 4 полюса.1.Полюс на студа-най хладното на планетата ,намира се в Оймякон.2.Полюс на недостъпност-леден масив в милиони кв.км ,разположен на огромно разстояние от Сушата..3.Магнитен полюс -няма постоянни координати.Условна точка от земната повърхност,в която магнитното поле на Земята отправено към повърхността под ъгъл 90 градуса..4 Геогравски полюс.Положението на магнитният полюс ,неговите координати са временни,ежедневно той се движи по елипса и се измества на север и северозапад със скорост 10 км .за година.През 2009 год.се е изместил със 64 км.

Когато руските пилоти от ВКС слезе от самолета, след завръщането си от САР заяви пред камерите с широка усмивка и облекчение : "Най-после сняг!" Корав характер се иска да живееш при такива условия, руснаците са корав народ! Честита ви Коледа и помнете ще да става каквото сабя покаже и Путин каже!!!

...колко пипе трябва да имаш,та да сравняваш селата в различните географски ширини?Швейцарското село било по-убаво от якутското...А "дядо Либен" се прави на украинец като пише "москалЬ"...Дядо Вазов ги наричаше с българското " московци"

Аз пък съм бил в Оймякон през зимата на 78-79 г...Студ минус 63 градуса...Хапнах конско месо с картофи...Купих си ушанка от сребърна лисица...И други екзотики...Чудя ссе защо БНТ,която има няколко собствени репортажа в архива си от това място не ги показва,а пуска чужди филмчета?!?!

не знаят, че 80-те години вецетата на Байконур бяха открити сортири с дупки и греди , за които да се държиш да не паднеш в дупката ???

на АН към СССР, да внедрявам ембаргов софтуер !!! Яко пиене паднА !!!

Референдум за независимост от москальските господари и референдум за присъединяване към ЩАТИТЕ, та да видите какъв ще е резултата ???

В Барцелона съм, в Барцелона съм....

Наистина внушително. Иска се много кураж за да се живее при такива условия. Жителите на Якутия не можеш да ги впечатлиш с температури от -50 градуса по Целзий. За тях това е нормална зимна температура. На 2 декември нашата телевизия показа запалването на светлините на коледна елха в малко градче на Якутия. Температурата беше -56 градуса по Целзий. Доказано е, че когато се живее при такива условия, хората са по- толерантни, по-добри и по-внимателни един към друг.

москальските пушки са по-добри от германските и сабиите тоже ???

И снимката - точно от Оймякон - кокетно мостче с лети чугунени мостови перила в село с 400 жители !? По-скоро прилича на Петербург. А за Оймякон сме учили още в прогимназията ...

Бил сам в барроу аляска -60

ПИШЕ -79С!!!!!!

Поне направи ли един фрирайд или само беше?

карах такси 10 години

като почна да славославят каквото и да е в рашистката федерация, колко убаво било в това село, и колко приятен бил студа,... ??? Ако на тия селяни се предостави възможност да се преселят в кое и да е германско, австрийско, чехско, испанско, датско, финландско, белгийско, френско,... село, няма да се замислят иза секунда, ами презглава ще хукнат към омразната на путлерастите Европа !!!

Висока топка си им подал даже. Те и в румънско и българско село ще се преселят с бясна скорост ако могат:) Добре че не могат:)

Трябва да Ви спомена, че някои от Българските обезлюдени села са със съвсем прилична инфраструктура, а за природа и плодородие да не говорим !!! Ама на, рашофилистичният сайт дир.бг има за основна задача да славославявсичко съветско и да громи всичко Западно ??? Аби тъпанари, що не публикувате колко хиляди млади българчета всяка година печелят пълни, или частични стипендии и отиват да следват в Западни Университети, а пък децата, които не са успели да спечелят стипендии, имат възможност да вземат ниско лихвени кредити, които връщат след 5-тата година на започване на работа !!!

Къде къде е по добре тиквата и сенилното бабе да ви заселят селата с мангали от южна и средна азия! ХАХАХАХАХАХАХАХ

Някой хора имат патриотични чувства. Други просто си харесват родното място. Ама предатели като теб това няма как да го разберат.

Който не е съгласен разни туземни мутри кетчнали властта да го мачкат барабар с поколенията му е предател, а пък гламаваците на които им се нрави робуването на маджо, баджо, черепа, кокала и банкянската мутра били патритои ??? Да Ви таковам и критериите !!!

Каравелов и ощи хиляди имигранти в Русия и Румъния са били предатели, щото са напуснали поробеното Отечество ???

По-скоро дойчевелската пропаганда има проблем - от една страна, добре - ау, колко студено в Русия. От друга - ама как така руснаците ще са първи в нещо (което не е толкова лошо). И накрая пак се лее антируска пропаганда, нали затова изобщо се споменават разни "факти".

Я погледнете какво е небето в момента над София, и си спомнете за онзи филм Ghost Busters !

ТАЯ СНИМКА СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ОТ ТОВА СЕЛО. МОЖЕ БИ Е ОТ ЯКУТСК .

Точно от там е, ама тъпунгерчето не може да си представи , че в такова условия може да има такова мостове!!! bigpicture.ru

Оймякон на местния език означава "течна вода". Реката там не замръзва поради горещите минерални извори. За това са се заселили там и си живеят от столетия. През лятото е топло и зелено. Имат интересна макар и опасна природа. И мястото не е обезлюдено, за разлика от стотици български села!

АМИ ТИЧАЙ ДА СЕ ЗАСЕЛИШ И ТИ, ХАХА

Аз живея където ми харесва и където ми изнася. А ти продължавай да прайш сфирки. Къде за канадска виза, къде за американска. Скоро и за британска.

Да се чуди човек защо го наричат село на "вечната замръзналост", като от м.май до м.септември температурите са положителни?

Имат основание, почвата се размразява до дълбочина 40-50 см. Отдолу е замръзнало винаги.

По този начин руснаците усвоили тази огромна с екстремални условия огромна територия.Когато някой започна да сравнява Русия с Европа, той бърка кръгло с зелено. Нещата са несравними.

ВЕРНО НЯМАТ КЪСМЕТ ВАТНИЦИТЕ, И ПРИРОДАТА Е СРЕЩУ ТЯХ.

Съобщили по света, че температурите в Оймякон спаднали до -66 градуса по Целзий. Американец, който имал познат от местните там му звъннал по телефона и попитал: -Какво става , бе , приятелю казват, че при вас е - 66 градуса? -Е, няма такова нещо-отвърнал руснака, най-много да е -25, -26 градуса.... -Ама как така, медиите казват - 66, дърво и камък се пукало от студ...? Мълчание няколко секунди и после се чуло: -А, ааааа, ама ти за навън ли говориш...?!

Трябва да си, за да живееш на такова място? Освен ако Господ не ти говори!

ГОСПОД ГОВОРИ НАЙ-ЧЕСТО НА ЛУДИТЕ.

Това не е доказано, , и никой не може да твърди със сигурност. Така че, споко, и не бъде толкова уверен. Ами я кажи, ти какво можеш да кажеш за себе си, за да опоравдеш защо си тук.

Взимам синеоката мома и си я карам някъде на топло :)))

Тя сигурно вече е забегнала на Запад.

Добре де, кой ги кара да живеят в този студ.Не може ли да се преместят на по топличко, нали не са заточени.

аде, питай ги.

Путя не дава.

някой прост селянин софиянец-кореньяк да се изсере подобаващо по селски?

ама я какво улично осветление има?!Хиляди наши селца могат само да си мечтаят за такива лампи!

ТАЯ СНИМКА СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ОТ ТОВА СЕЛЦЕ.

Кравар в такъв климат няма да оцелее, а кравите още по-малко...

Русифилистико, ти пишеш, а не четеш, на снимките има крави. На руски кравари. И руски кенеф има. Посмотри, сволочь.

Има и руски кравар на снимка , ама кой да гледа.

Защо си посинял от злоба? Бях написал за кравар, а не за соросоид. Соросоидите са много издръжливи, защото са много прости.

кенеф може и да има, но няма как да замирише в тоя студ!

Познавам един руснак от Якутск, който беше в България. Якутск има 300 х. жители и климатът му е същия като на това село. Човекът разказваше, че населението има силно негативно отношение към централната власт в Москва. Смятат, че Москва ги експлоатира.

че Боцко е интЕлеген а Цуци е умен...

Това гадже къде е тръгнало, да търси някой да я стопли ли?

Като сер.ат им замръзва гов.ното. Много често на гъ.за. Радвайте се русифилистици.

Даа ,и после го бият с една пръчка да падне изтрий се с калпака и заминава

ТРЯБВА ДА СИ МНОГО МАЛОУМЕН, ЗА ДА ПРАВИШ НАСЕЛЕНО МЯСТО В ТАКИВА УСЛОВИЯ САМО ЗАРАДИ ВОЕННИ ПЛАНОВЕ . А НЕ БИЛИ АГРЕСИВНИ ВАТНИЦИТЕ.

Не е така, това село (а и много други селища из Сибир) си го има от стотици, може би хиляди години, откакто там живеят хора- предимно якути, и някои други етноси (евенки, юкагири и други), и едва от преди 200-300 години- руснаци.

на малоумника с ник 1 ли?

голям глупак си, за да разсъждаваш така.

че то единицата за малоумие това си ти!

Пак руски простотии. СИБИРСКИ КЕНЕФ.

Една вълшебна зимна приказка.

Особено кенефа е много приказен, хохохо

Много са се увлекли муджиците да "освобождават" такива северни студени райони... студено, ама иначе какви стройни фемини има, ако се съди по снимката, как ли ги задоволяват, дали им стават патките на този студ...?

Ходи там да пробваш!

Селото е с централно отопление.

То това ясно, ама ТЕЦ-а е в Масква!?

Чак пък вечна замръзналост!? На Гугъл земя спътниковата снимка показва в същото село зелени поляни и хубава река с ъс синя вода!? Нещо не се връзва със статията!?

Точно така . Вечна замръзналост. Лятото почнетиея слой се стопява до около метър. По надълбоко е вечна замръзналрост.

По твойта логика статията са я писали къртици!?

Да, в статията са забравили да уточнят, че този рекорден студ е САМО през зимата. А това, което се вижда на Google Earth е снимка от лятото. С температури около 25 градуса.

Вечната замръзналост (вечная мерзлота) е постоянно замръзнала почва и е така от хиляди години. Твърда като лед. През лятото, което там трае 20-на дни през юли, температурата стига 10-на градуса, понякога и до 20. В това време горните 20 см от почвата се размразяват и става тресавище с мъх и трева. Тогава и реки текат и локви навсякъде. Строителството става на подпори (сваи на руски), тъй като строежа върху лед го разтопява и сгради, пътища и пр. пропадат. Не става за живеене. Тези селища са възникнали по специални причини-военни, мини и пр.

С ДРУГИ ДУМИ - ВОЕННА РУСКА ПРОСТОТИЯ .

още мало ракия и ще ти се привижда и синя зона с мол ..

Трудно ми е да си представя да живея на такова място. Някак си всичко това което ми харесва в природата го няма с изключение на снега.

Има го. През лятото всъщност е доста топло-20-25 градуса, понякога почти като нашето лято. И е зелено, с борови гори (тайга), поляни. Наистина е красиво. Но за кратко- само от края на юли до средата на август. После започва постепенното падане на температурата с почти 90 градуса надолу.

Напишете в google "Ледена епоха Варна". После изберете картинки. Оймякон ряпа да яде.

в България при минус 5-6 градуса и 5-6 см сняг, всичко блокира, а тия ще ми се хвалят, че при 10 пъти по-ниска температура и 10 пъти повече сняг, могат да живеят с пъти по-добре от нас.

Малка корекция- не е "североизточно от Якутия", а е в североизточната част НА Якутия. Иначе наистина е село, достойно за зимно приключение :)

Малката корекция води до смяна на координатите със 180 ъглови градуса.

А тук парното спряло за една нощ на 0 градуса и довчерашните селяни днешни столичани ореваха орталъка.

Представяте ли си как се сере отвън на -50, М? Ъхъъъъм ти да видиш!

Не може се изсереш ако не си носиш чукче и трионче.

Това е Оймякон - най-студеното населено място на Земята - Хората в Оймякон живеят при изключително сурови условия. Вижте София, едно двумилионно село, което оцелява в смъртоносната прегръдка на Столичния общински съвет и Топлоклептомания - София.ЧЕЗ остави половин София без градски транспорт, а Топлоклептомания - София и без парно и топла вода, To Be Continued Следва Продължение

... и синя и зелена зона ни щавят кожите

Ми ко праите в тука ,бегите в Ой мя кон