”Булгаргаз” купува повече газ от ”Газпром”

"Булгаргаз" купува от "Газпром" милион и половина кубически метра газ повече средно на ден, за да може да компенсира спрените доставки за "Овергаз".

Обратно в новината

Коментари - ”Булгаргаз” купува повече газ от ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

компания. А една от функциите на държавата е да ЗАЩИТАВА своите граждани. Така че намесата на Булгаргаз в случая е ПРАВИЛНА. Сега оства да видим ДАЛИ Овергаз ще си плати (клиентите са си негови все пак!) със съответните неустойки или ще тръгне по пътя на КТБ. И дано да не съм прав за второто.

Булгаргаз прави това, което и наредят и определено българските граждани не са в приоритети й. Май не виждаш простата схема за вечния спасител, който можеше и да не е спасител, за да пострадат малко хората и да намразят Овъргаз. А после да се появи или купувач на Овъргаз или трети играч, който да държи индустриалния и масовия пазар с оглед бъдещото подновяване на Южен поток. Приказките ти са направо като от детската градина.

Фигурата на обществения доставчик съществува в Закона за енергетиката точно поради хипотезата за възникване на подобни ситуации. Това лицензионно задължение на Булгаргаз" не предполага предварително известяване, тъй като газът в тръбите на Булгартрансгаз" е повече от достатъчно. Известяването има за цел да предупреди всички участници по веригата, че заявителят от определен момент ще започне да консумира газ, който се явява собственост на обществения доставчик.

Видях писмото на руснаците до Огнян Захариев-директора на Овергаз инк отговорен за доставките. От него не става ясно дали Овергаз са заявили нулеви количества за първите три дни на януари, или въпреки заявката на Овергаз руснаците ги уведомяват, че няма да изпълнят заявката

Факт е, че поне от 5 години Газпром се опитва да елиминира Сашо Дончев като шеф на Овергаз. Малката подробност е, че единия от акционерите с 50%- "Овергаз Холдинг"всъщност е собственост на сина на Рем Вяхирев-Юри. Та Юрката е състудент на Дончев, а последният е негов наместник в съвместното предприятие. Хипотезите са две: Или Газпром са решили да се отърват от Дончев с този ход, като предизвикат срив в държавата, или Овергаз са се решили наизпреварващ удар, като скъсат с Газпром и купуват газ от Булгаргаз. Та изказването на Дончев, че някой му краде бизнеса визираше руснаците, а не ББ или Булгаргаз.

Овергаз има сключен договор с Газпром до 2017. Газпром са в неизпълнение на този договор. Причини за това ред. Руснаците искат да продават газ. Украйна им тегли една Турция се провали сега остава само България да приеме отново южен поток. Как може да стана това ако държавата и нейните лакей получат нещо в замяна. Какво ли може да е това. Посления останал голям български бизнес който не е в ръцете на мафията.

В БЪЛГАРИЯ,БОРИСОВ ДЕЙСТВА ПОСТФАКТУМ,ТОЕСТ,АКО СЕ РАЗЧУЕ!!!НЯМА ПЛАНОВА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!

пак ли коментари на Илиян Василев баровеца -смяяяях

Относно газа Булгаргаз трябва да е монополист за ....доставките от Русия ,за да не могат НИКАКВИ ИДИОТИ да клатят държавата !!!!!!!!!

Браво на България. Никаква аванта за руските енергийни вампири!

американските човешки вампири.

"Според Петкова една от основните задачи на правителството е да създава конкуренция и да развива пазара, както електроенергийния, така и пазара на природния газ. " Като говори такива неща министърката, защо не си върши работата?

ПОВТАРЯТЕ КАТО ПАПАГАЛИ ПОВЕДЕНИЕТО НА УКРАИНЦИТЕ, които на 25 ноември отказаха да купят руски газ. СЕГА И ВИЕ ОТКАЗАХТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗАЯВКА И НАПРАКТИКА В МОМЕНТА Я КАРАТЕ НА ЧИРЕНСКА ГАЗ. СКОРО ТАЗИ ТРЪБА ЩЕ ПАЯЖИНЯСА, А НИЕ ЩЕ СМЕ В ЗИМЕН АПОКАЛИПСИС!

СЕ ЧУВА. РАДОСТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УШИ.

D y p a!!!

Абе Щерев на всяка манджа-мерудия си--не е ли малко прекалено?Заради такива като теб в трудни и решителни моменти--винаги сме били от е...ната страна нарая

Тази жена не е министър,който има ресор, а статик. Следователно, ако искате държава всички българи е време, тези хора не само да си тръгнат от постовете, но и това време да не им се зачита за стаж и пенсия. Мислете. Не съм партийно оцветена, но 2016 г това е панацеята за да има законност и държава. Ако един министър не защитава ресор и избиратели - вън

просто трябва революция в енергийния сектор!!! Каквато и да е цената, ще я платим както много други глупости, но мафията трябва да се изгони (да останат малко и да им се диша във врата) :)

Революция трябва в държавата не само в енергийния сектор. Мафията е навсякъде. Политиците са само кукли. Кукловодите са скрити.

Ами за чии хуй си ни като не можеш да се месиш когато трябва.Можем си и без теб.Да Ви е......ба в боклуците.

Къде е "патриота" Волен? Той беше говорител на Мултигруп и Овергаз да разкаже какви са тия руско-селски номера.

Теменужка: Нямам представа какво става в енергетиката, но няма никаква причина за паника!

Айдеее бе, от всичките приказки на госпожата ми се изясни само че в правителството ей тъй на око са определили колко потребители ще гипсират предновогодишно, па после скромно се оправдава че не и е работа да проверява дали приетия през 2010 година план за справяне с такива слухове се изпълнява от държавните органи чиито принципал се явава нейната персона. То верно министрите са политически фигури ама поне от време на време да поглеждат с какво се занимават в сградата на поверените им министерства;)

СЛЕД СКАТО УБИВАТ МУТРАТА ИЛИЯ ПАВЛОВ , ВИС 1 И 2 , ФАТИКА И ИЗЧИСТВАНЕТО НА СМЕТКИТЕ ВЪТРЕ В СИК , ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ СЪДРУЖНИЦИ В ГРУПИРОВКАТА СЪЗДАДЕНА ОТ УБО И ЖИВКОВИСТИТЕ СЕ ВЗИМА РЕШЕНИЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ. 1 ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ Е САШО ДОНЧЕВ - БУШОН НА ДС РАБОТЕЩ ЗА СИК КОЙТО , НАСЛЕДЯВА ОВЪРГАЗ СЛЕД РАЗПАДА НА МУЛТИГРУП :))) ... ВСЪЩНОСТ ОВЪРГАЗ ВИНАГИ Е БИЛ НА СИК СЛЕД КАТО УБИХА ИЛИЯ ПАВЛОВ ..... СЕГА ОБАЧЕ РАШКИТЕ СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ДА ИЗЧИСТЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ МУТРЕНСКАТА ЗАРАЗА - ПОНЕЖЕ СА ВЪВ ВОЙНА С ТУРЦИЯ И СТАНА ПРЕВРАТА В УКРАЙНА ..... .... ЗАТОВА НЕМА ГАЗ ЗА ОВЪРГАЗ :)))

ЗНАЧИ МОСКВА НАСТОЯТЕЛНО ЩЕ ПОМОЛИ РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ИМОТИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ. ТАКА КАКТО НАПРАВИ В ТУРЦИЯ.

небивалици не бях чел скоро. Не може да ти се отрече развинтената фантазия. Само не знам на колко години си?!

Стига с този черен ПР ма тикво проста.