Метохът в Истанбул брои дните до официалното откриване

В скоро време в Истанбул ще отвори врати реставрираната сграда на Метоха, ценен български културно-исторически паметник в мегаполиса.

Обратно в новината

Коментари - Метохът в Истанбул брои дните до официалното откриване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ни трябва този Метох. Това е било част от ТУРСКОТО Робвство. Ако Турция бъде ОСВОБОДЕНА от Мюсюлманите, може да отидат българи и да правят православни храмове. Турция, Сега, все още са под Мюсюлманско робство.

Тия готвят нова монархия и вече съдбата на републиката видимо е предрешена. Според мен и дано да греша, Турция е пред тежки времена. От там със сигурност ще дойдат бежанци, на които не можем да откажем подкрепа.

в москва откриват джамия , а в истанбул метох ! циркът за да е пълен , остава в техеран да открият синагога

Въпрос с повишена трудност към аудиторията-не искам да обидя никой, предварително се извинявам, кой ли ще го открие, най-вероятно ще има и още 1-2 прилежащи обекти за рязане на ленти-някоя крафепма или нова септична яма....

Желязната църква и Метохът се намират на брега на Златния рог, а не на Босфора.

Св. Кирил и Методий по стар стил е на 24 май, по нов - на 11 май, откъде го измислихте това 15-ти.. Некой да каже на Рашидов как е православния календар

Е,убаво,ама като го открият този метох,в него ще се продава ли шкембе чорба?

Б България няма Екзархия има Патриаршия. Турците пак ни изиграха. Реставрацията извършени със средства на Българската държава- метоха собственост на несъществуваща институция.

Мнооого платени коментари като чета. Нищо случайно няма. Но безплатен обяд няма. Много хитро от политиците. /За съжаление и българските са в кюпа/.

Опитите за възраждане на империята ще убият републиката,някой да има съмнения

Някой да има съмнения?!

Рашидов е в списъка на олигарсите в България.Това води до въпроси.

Така и трябва. България също се грижи за турските джамии. Поне по комунизма се грижеше и не ги беше съборила. Но нови джамии не трябва да се строят,както не се строят и нови православни български храмове в Турция.

Аз в Константинопол и Йерусалим отивам само като придружител на Ричард Лъвското сърце и Фридрих Барбароса!

Доналд Тръмп може и да сбъдне твоето желание в наши дни: той е потомък на тамплиерите и франкмасон.

Ето това е да си цивилизован, реставрираш и съхраняваш паметници на християни в мюсюлманска страна, в Истанбул има над 110 църкви съхранени и реставрирани в отлично състояние. руски, гръцки, български, италиански катедрали и еврейски синагоги. Докато в някои нецивилизовани страни, свещенните мюсюлмански храмове масово се разрушават, а съществуващите не се възстановяват на истинските им собственици.

А най-добре ще е да си разкарате неверническите мюсюлмански мутри от християнския Цариград Константинопол и се върнете откъдето сте дошли - степите на Монголия.

Мечти неосъществими, сънища бленувани, Истанбул е олицетворение на превъзходството на една цивилизация над друга, тъкмо затова процъфтява и отправя хиляди правоверни днес на запад за да спомогне възраждането на Стария континент.

След като си изклал християните може да възстановиш храмовете им,но не и вярващите.За ремонтите трябват само строителни материали.

1.Ти, Чукча, прочете ли с чий пари е РЕСТАВРИРАНО? 2.Къде в чужбина видя и чу Българи да водят кампаний за разполагане на свои Език и Култура за асимилация на местни или бъркане във вътрешни работи?

Ам Волен ще го канят ли на откриването?

Боко ще ходи, той е по рязането на лентички , а и е приятел на Ердоган!

Денят на Св.св. Кирил и Методий по стар стил е 11 май.

Хитър начин да им благоустрояваме туристическата крава Стамбул

6to si prost tc tc / ti da ne mislish 4e turkoazenoto more ima neshto obshto s qzovir cherno more pulen s ruski bokluci /

E те пък руснаците не ходят ли в Турция също?

Верно си пром - възстановява се със средства Истанбулската община - пише го. Хем са го възстановили като собственосх, хем дават пари за реставрация. За сравнени с тук - виж какво става с Тютюневия склад, къщата с ягодите и т.н. ама то прост народ ...

Ей милицЬонер, пише: "... СЪС СРЕДСТВА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА..."!

Мелиха,джанъм,пак се разхождаш из интернет без фередже,пак ще има наказание по шериата само по фередже

Ще открием български метох в Истанбул. А режимът на диктатора Ердоган ще открие конаци в България. След като България стане отново част от османския ислямски халифат, или ако повече ви харесва, турската империя. Като въведат безвизовия режим за турците.

Това твое "ще, ще" е в бъдеще време! Нека да говорим за реални неща а не за халюцинации! Колкото до безвизовия режим - толкова голям страх те гони, че си съгласен да приютиш арабите, само и само да не видиш турчин около себе си! Сякаш от тях някой се е засилил да те посещава !

До ДИР - ЗАЩО ПУБЛИКУВАТЕ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ???

Делата се виждат! Ердоган - спасителят на Съвременна Европа!! Няма да допусне и грам влияние на мужиците на Запад!

Агалар, направо изби рибата у гьола ! И азе не бих го измислил тва. Добро е!!

Като гледам голяма ерекция получи от коментара на Агата! Много светски човек си бил!

Сега очаквам в отговор на това България да ни построи молитвени хранове в всяко кварталче на територията си, където ще бъдат посещавани

Веднага ти го устройвам "молитвеното ъгълче" в банята , чадо! И стая под наем давам изгодно. Мир да има !?

Кой да ти построи?? Ако чете внимателно МЕТОХА Е ПОСТРОЕН СЪС СРЕДСТВА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! Така, че строй колкото си искаш с твои пари ама като се молиш вътре да е по тихо, а не да викате като разгонени кучета. 21 век сме - продават слушалки, щото не сме длъжни да слушаме вашето виене по високоговорителите /поне да беше нещо мелодично, а то пет пъти на ден едно и също/.Господ е в сърцете на всеки и няма смисъл дасе демонстрира от едни или от други религии.

Въпроса не е само кой дава парите! Важното е дали съответната държава толерира това!

Какво става Мелиха, кюрдите не ви ли превзеха. ако не, то е за малко, края на Турция се вижда. Пък ако не са кюрди ще са руснаци.

Ти Турция не е мисли! 700.000 армия + 300.000 полицая + 350.000 жандармеристи. Като пристигнат арабите да видим теб кой ще те пази!

ХраНове казваш- е ненахранихте се спрете се!!!

Toва хубаво лошото че пак се получава че хрантутим турчалята...

Цветанов в пространно интервю,Фрог и Афера...огън и жупел в обратна посока... А тука...бабини деветини от вчера.

Ври и кипи само в изкълчения ти и болен мозък.

Сега крещи Атанасов!

Ако това беше преди 7-8 години, щеше да се напълни с българи. Сега с тези атентати и гражданска война никой няма да отиде.