Почина последната жена, оцеляла в лагерите в Белене и Босна (видео)

Анархистката Цветана Джерманова приживе написа книга за преживяното

Обратно в новината

Коментари - Почина последната жена, оцеляла в лагерите в Белене и Босна (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук пишат абсолютни неграмотници! Гледах филми за преследването на анархистите в САЩ и Канада в края на 19-ти и началото на 20ти век. Вие изобщо знаете ли какво проповядват или щом комунизма го преследва, значи е добро?

Още един учещ история по холивудски филми. Хайде, гледай междузвездни войни и ръкопляскай на Историческата Истина. Само комунистите ли забраняват анархистите? През 1925 година в България, през 1928 в Германия, в 1923 в Русия. Методите им са забранени дори и от сегашните закони.

Анархизма е забранен по закон от 1925. Атентата в Св. Неделя не е просто от комунисти, а от комунисти анархисти. Затова и след 9.9 1944 не е разрешен. Интересно какво ще направят сега ако полицията засече събрание на джахидисти в България? Ще ги настани в луксозен хотел може би? Между другото диетата, на която е била подложена днес минава като ниско калорична детокс диета.

Лъжа. Всички участници в атентата са известни поименно и до един са болшевишки терористи. Няма нито един анархист сред тях. Заповедта за атентата идва от болшевишка Москва. Анархисти извършват други атентати, като например този срещу цар Борис в Арабаконак, в софийското казино и убийството на професор Никола Милев.

И така не е. По това време БКП е троцкика партия, а троцкистите произлизат от кръговете, които в момента управляват щатите.

элоба сред комунистите, подкрепени от въэрожденците, това им е грешката че нищо което не е тяхно не го приэнават , готови са да вкарат чупливите лади эа "народа" , но те ще каарат эападните" морално упаднали" луксоэни коли.Въэмущават се от мутрите но не им е удобно да си приэнаят че мутрите са тяхно проиэводство.а като гледам манталитета на аудиторията им иэглеждат като 1:1 със мутрите.

Как си личи просташкият манталитет на коментиращите комунисти.

Болшевиките не сте ли се замисляли защо американци и англичани не са помогнали на Хитлер да ви унищожи?

Анархизъм е БЕЗЗАКОНИЕ... Може да прочетете какво стана с оня Къро в Южна Африка, преди няколко месеца... Трябва да ходиш на УЧИЛИЩЕ , иначе, ще прави само глупости !! Мутрите са идиоти, анархисти, които стават помагачи на ВРАГОВЕТЕ на БЪлгария... Обаче имаше един Митьо, който стоя в ТУРСКИ затвор и каза че предпочитал да стои в затвор в България... Всеки си прави ДЪРЖАВА с някакви ЗАКОНИ... А такива идиоти като оня Къро и разни мутри, ще ги убиват във всяка държава !!

НРБ не е България

Анархизма е забранен през 1925 година след атентата е Света Неделя. Атентата е извършен от група анархисти-комунисти. Тогава за по-сигурно забраняват и анархистите и комунистите. При анархистите всеки действа самостоятелно и може да подготви и извърши атентат. Комунизма само дава някаква идеология за това. Анархисти, които си мислели че се борят за работниците. Има и други видове анархисти, почти всяка идеология върши работа. По настоящем най-близкото до тогавашните анархисти са джихадистите. Някой става джихадист, подготвя сам атентат и го извършва. Единствената разлика е че като идеология си мисли че е добро за мюсюлманите, а не за пролетариата или интелектуалците или който там намерят. Но ако гледаме само извършеното, а не празните им приказки, действията, методите и резултатите са едни и същи. Интересно че тогава само с три годишна присъда са се справяли с проблема, а сега минимума е 10 години.

Синапена помия, пък 95 лазарника? Нашите да патентоват билката!!!.....и технологията на лечението!!!

Простак. Затова селянин е станала обидна дума след 1944 г. Тя е за такива като вас, “прогресивни”, които с външна помощ сте заменили българската култура с болшевишка. А истинските селяни - земеделците, сте ги смачкали.

Диета или рецепта не може да се патентоват. Диетата вече е известна и научно обоснована - детокс веганска ниско калорична диета. Ако е със синап или ленено семе и сусам се види като суперхрана. . Между другото шотландския лекарски съюз приложи подобна диета за постигане на ременсия при диабет, 2014, голям бум, публикация в Лансет, цитирана над 1000 пъти Аналогична диета я прилагат при лабораторни мишки за да ги правят дълголетници.

ИСКАМЕ СВОБОДНО ДА КОМЕНТИРАМЕ!!! ЗАЩОТО НАД 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ И НАД 57% ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ПРОТИВ ФАШИЗМА!!!! ЦЕЛИ 3 МИНУТИ ДИРАДЖИИТЕ НЕ СА ТРИЛИ КОМЕНТАРИ И НЕ СА ПУСКАЛИ НОВИНИ ЗА НАВАЛНИ!!!! ПОЗОР ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА!:))))))))))))))))))))))) ДИРАДЖИЙСКИ НЕ КА ДЪРНИ МО ДЕ РАТОРИ!!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС И ДРУГИТЕ ЧЕСТНИ КОМЕНТИРАЩИ!!! ВИЕ ИЛИ НЕ КОНТРОЛИРАТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО И НЯКОЙ СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА, ИЛИ СТЕ В ИГРАТА И МАНИПУЛИРАТЕ ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ, ТРИЕТЕ И БЛОКИРАТЕ ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ЗАКОНИ, ПРАВИЛА И ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА!!!! ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА МЕДИЙНАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!! ИЗПАДАТЕ В СМЕШНА СИТУАЦИЯ КОГАТО РАЗБЛОКИРАТЕ ЧОВЕК, А СЛЕД НЕГОВ КОМЕНТАР ОТ ЕДНА ДУМА: "БРАВО", ВИЕ ОТНОВО ГО БЛОКИРАТЕ!!!??? ТОВА Е УНИКАЛЕН ПОЗОР!!! НА ТОЗИ САЙТ ПРЕЗ ЧАС ДВА, МОДЕРАТОРА МИНАВА С ОГРОМНА ФАШИСТКА МЕТЛА И ПРОЧИСТВА ГЛАСА НА НАРОДА!!! НЕ БИВА ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ НАД 90% ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ!!! ОТНОШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 70/30!!! ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПОСОЛСТВОТО!!! ПОЗОР!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин ...........НО ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ КАЗВАТ!! ТВЪРДО ЩЕ СПАЗВАМЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО! ЩЕ ТРИЕМ И БЛОКИРАМЕ КОМЕНТАРИ ПРЕЗ 10 СЕКУНДИ, НО ЩЕ ЗАТВЪРДИМ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ!!! НЯМА ДА ДОПУСНЕМ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ОТ ТОВА НА ПОСОЛСТВОТО!!!:)))))))

Комунисите наричате "фашист" всеки, който е против вас.

Сега фашистите наричат, фашист всеки които е против Украйна!

Откакто видях как се пренаписва историята, дори и тази от преди двадесет години. Откакто видях тоталната цензура, забрани, изкривяване на настоящето. Как да вярвам, че тази баба на младини не е стреляла срещу човек или е готвела някой атентат примерно. Анархистите в определени години са посягали към бомби и атентати. Нищо не знаем освен което ни се казва. Но щом борците от прехода се представят като забавни, готини момчета... Как да вярваш Лека и пръст на жената, тя си знае греховете и онзи който ще я съди Там някъде

Se taia

Я кажи байно, чие дело е бил атентата с най-много жертви 20ти век в БГ? Ще ти помогна - НА КОМУНИСТИТЕ Така че спести си моралните проповеди, олекваш така.

Я прочети какво пише на плочата на църквата. И прочети вестниците оттогава в архива на библиотеката. Дрънкаш като учил история от телевизора и НВО.

Мир на душата и! Но пак се връща същото, за жалост.

Поклон пред тази жена.

и за какво... Какво знаеш за анархизма в България. Бил е забранен и преди 9.09. в Царска България. И като враг на народа е учила цвободно след лагерите. Ама се сетила да пише книга. Анархист и анархист правят комуна. Аман от десиденти...

Фактът , че има дори един който се гаври със съдбата на тази достойна жена, е потресаващ! Няма нищо по гадно, нищо по изродоско от комунягите и техните наследници. Такъв невероятен "човешки" отпадък, боклук ! Проклети да сте! Вечна памет на тази достойна българка!

Да бяхте казали и за престъпленията, които е извършила ! Ама как ще ги кажете, като сте слуги на престъпници ?!?

Питката Боклук, ОРК

3dfx

Какви престъпления, отпадък комунистически? Разказала е виц, слушала е чуждо радио, искала е да премине границата?

Яко промити мозъци сте ...

Без съд и присъда, а ти очакваш да ти кажат какво е престъплението?!? Всички знаем за какво пращаха в тези лагери. За същото за което сега противниците на Путин отиват в колонии и умират от тромби ( или се самоубиват).

А кой ти е казал, че няма съд и присъда, малоумник ? Само защото тая престъпница го твърди, не означава, че е така ! Всички са съдени и имат присъда !!! Не им изнася да го кажат, а вие изобщо си нямате идея за какво иде реч!

Българите са тъпи кавали

Мир на Душата и

лоша работа милицинерките и милицинерите, не са кат днешните полицаи дето всеки ден убиват хора, а те следят трафика с камери с джипиес насочване.

Хванах част от филм за нея. Страхотна жена. Истински човек. С главно "Ч".

Цветана ти си пъти по голяма от тези изверги тези нищожества. Почивай в мир.

Силата на духа и житейската мъдрост на тази жена заслужават уважение. За какъв морал говорим при комунизма? Лицемерието на властта и търпението срещу облаги от масата? Просто жената е била смела и е критикувала открито лицемерието, а такива неща комунизмът не е прощавал. Сега сме същата маса търпящи и мълчащи. Поклон пред нейната памет!

Джендър, намали наркотиците !?

си ти. И наистина требва да смениш дилъра, че съвсем си изтрещел с тия еднакви и тъпи коментари под всеки пост.

Щом е била по лагери, явно е нарушила законите на НРБ, какво толкова.

НРБ е незаконна болшевишка кочина.

Друго си е Шиши да те управлява ида муседиш на скута

Защо ли е била там бабулята, а? Сигурно е била прекалено морална като млада))))))

Защото е била българка, а не комунистка.

Джендър, пак си прекалил с тревата ?!