17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братя,не е малка и вината на БКП и мумиятА Георги Димитров за това,той дори без война искаше да даде територията до Дупница на Тито,а след края на Първата война друго земеделско предателче с лека ръкА се отказа от Вардарска МакедониЯ

просто България трябва да спре да ги подкрепя за НАТО и Европейския съюз и да излезе от договора с тях защото мярка нямат

Вескоооо, затвори прозореца, че е много студено.

Да говорим за "македонски" етнос, е все едно да говорим за "добруджански" етнос, "родопски" етнос... За "шопски", някой се опитаха да говорят вече, както и за "помашки"...

ПРИЗНАЛИ друг път!!! Вземете си официален тъй наречен "македонски" екскурзовот в Охрид и ще ви разкажат всичко за "макеонскиОт" цар Самуил! Като питаш защо роднине му са се писали българи се прави, че не чува! МАКЕДОНИЯ Е МЪРТВА!!! Косово прави армия! Границата между Косово и Албания ставала от "шенгенски" тип - т.е. няма граница! Тетово, Гостивар, Дебър всичко в тази линия е шиптарско! Скопие е като ракетна площадка, има повече минарета от Дубай! КАКВА Македония ви гони? Тези са пътници!!!!! Струмица и нагоре по българската граница може и да има някой българеещ се, но слез ЩИП забравете... там са албански владения! И КАКТО КАЗА КОЛЕГАТА... ВИЖТЕ БЕСЕРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ те искат да са българи и се чувстват българи!!! НИЕ ТЕРИОТОРИЯ ИМАМЕ, трябва ни население! Така, че Албано-Македония я оставете ще си умре в собствен сос!!!

Браво, много точно казано!

Как да забравим за Македония. Нима там не живеят наши братя. Нима би ни било безразлично какво се случва с тях. Някои и това само чакат. Не на мен не ми е безразлично.

Оставете кирливите макета и спрете да се занимавате с тия безродници. Обърнете се към бесарабските българи. Те за разлика от макетата заявяват на висок глас, че са българи!

Аз не мога да разбера Тези македонци-родоотстъпници, дето ни признават Българските царе за български, за какви се имат ? А и тези медии, дето си правят Новините от тях. Следващото признание сигурно ще е да признаят и Симео и Крум за български царе . . . . , ама по-интересно ще ми е ако не ги признаят. . . . ?! В такъв случай българските царе спират ли да са български и стават ли Маке_Донски ? На Макетата от поречието на р. Дон !

НЕКА БЕЗ ЗЛОБА А ТРЕЗВО ДА ГОВОРИМ ЗА ЖИВОТА БЕЗ ПРИСТРАСТИЕ ДА ИМА МИР МЕЖДУ ХОРАТА ПО СВЕТА ЗА ЕДИН НОВ СВЯТ БЕЗ РАСОВИ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ ДА СИ ПОДАДЕМ РЪКА ДА БУДЕМ БРАТЯ И СЕСТРИ ДА ИМА МИР В 21 ВЕК ЖИВЕЕМ ЗА БОГА И НАКРАЯ ДА ГЛЕДАМЕ ТСТИНАТА ЗА ВСЯКО НЕЩО

ква македония бе, тва скоро ще изчезне само!!!

СЛЕД ПОБЕДАТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ ЕЛИНСКИ ГРАДОВЕ-ДЪРЖАВИ СРЕЩУ ПЕРСИЯ ПРЕЗ 480 ГОДИНА ПРЕДИ ХРИСТОС НА БАЛКАНИТЕ ИМА МАКЕДОНСКА ЦАРСКА ДИНАСТИЯ,ЕЛИНСКИ ГРАДОВЕ --ДЪРЖАВИ ИЛИ Т'Н ПОЛИСИ И ТРАКИ ПОСЛЕДНИТЕ СА С ГЛАВНА УРБАНИЗИРАНА СТРУКТУРА ТРАКИЙСКАТА ОДРИСКА ДЪРЖАВА ,КОЯТО ВЕК ПО-КЪСНО СЕ РАЗПАДА НА ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ ТРАКИЙСКИ ДЪРЖАВИ , С ЦЕНТРОВЕ НАЙ-ГОЛЯМИТЕ ТРКИЙСКИ ГРАДОВЕ ТОГАВА-КАБИЛЕ-СЕГА ЯМБОЛ ТОЙ Е БИЛ НАЙ-ВАЖЕН ГОЛЯМ И КУЛТУРЕН ГРАД НА ТРАКИТЕ -- ДРУГИТЕ 2 ГРАДА СА СЕВТОПОЛИС-СЕГА КАЗАНЛЪК И УСКУДАМА-СЕГА ОДРИН ТОВА Е НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГА ИСТИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ БЪЛГАРИТЕ ПРЕПУСКАТ С КОНЕТЕ СИ В МОНГОЛСКИТЕ СТЕПИ

Хвала тебе и пичку ти лелину!

Връщали са се от монголските степи! И много скоро ще се разбере защо са ходили до там и до Тибет....

Веско мамин, какви коне из какви степи и какви пет лева, бе пич! Не пиши глупости като си на шльокавица, моля ти се, че и с едър шрифт си го пляснал да ти се смеят хората. Такива като теб още не могат или по-скоро не искат да разберат, че нашият генетичен код е смесица "главно от траки и славяни", които са населявали различни части на днешна България в древността. Ти знеш ли какви артифакти се намират като се копне в землището на родното село на родителите ми - тракийски! Един от първите източници, в който се дават сведения за траките из нашите земи е Омировата "Илиада". Там те са споменати като племена които са се сражавали на страната на Троя. По-късно древният историк и философ Херодот ги описва като на-моногоброиният етнос след индийците и възхвалява бойните им умения. Да не говорим, че е правено и задълбочено ДНК изследване в което участват Италиянски фондаций, Българска академия на науките и тн. което което стига до същите резултати. Какви монголи и татари сънуваш не ми е ясно!

италиЯнски фондациЙ е римски император или нав хим.елемент?

Съгласен за славяните Славянските племена се спускат към Елада по направлението Днешна западна Сърбия. Македония. Има ги доста и в Родопите. След 681 Мизия е заселена основно с българи има си и исторически документи и археологически разкопки Населението на Тракия чак до Калоян е основно гръцко или еленизирани преселници. От мала азия. Стига сте повтаряли учебника руски недомислици. Освен това в днешна Македония има също голяма маса български преселници Така наречените Куберови българи. От територията на днешна Унгария. Тогава Авария

По това време, българи като понятие няма От друга страна скито сарматски племена със сигурност са препускали и в Монголия и в Централен Китай. Има си археологически разкопки. Руси мумии и т.н. който не го мързи ще го намери в интернет. Скитите и сарматите обаче са индоевропейци. А не монголоиди Само недоклатени сърбомани си мислят че всичко дето е яхало кон. На изток от Волга задължително е с дръпнати очи Последните индоевропейски номади са печенегите. А това е чак 11 век Ясно ли ти стана или да ти го нарисувам?

в споразумението изрично да се запише - посочват се големите територии на БГ царството и с големи букви - МАКЕДОНСКИ ЕТНОС НЕ Е ИМАЛО, всякакви други, но маке етнос няма, по нито едни документи, никъде, няма и буква за тях. Отделно специално да се учи в историята създаването на такъв етнос - коя година, по решение на кого и т.н.най обикновени бг сепаратист, откъснали бг територии това е тяхната история, и да има наказания за всякакви измислици.

Александър Македонски от кой етнос е ??

ми елин ли е или македонец от македония създадена 1944г.

Все едно е да питаш Борис Сакскобурготски от кой етнос е и отговора да е - от Сакскобурготския етнос !

ти добре ли си бе? ЕЛИН, от древна елада, чувал ли си за тях??? аи и неграмотници, четете бре, четете.

Самуил прави династически брак с едно от децата си със сръбския царски двор и така подчинява Сърбия. За Гърция нещата са ясни, по ония времена населението до Атина е било българско или тракийско. Самуил се приема за измислен "македонски цар" само от "македонската", сръбската и руската историография. В цял свят самуиловото царство е определяно на основата на исторически документи за българско ! Последните данни от изследвания на популационната генетика неизвестни на Бойко "европейският интернационалист" са доста интересни и насочват нещата в правилната посока, въпрос на време и на признаване на обективната фактология. Там където е текло вода пак вода ще тече, там където е текло кръв, кръв ще тече. Старо правило от миналото.

Браво!!! Сега остава да признаят, че земното притегляне съществува, както и че слънцето изгрява от изток. Комисията работи.

Прекалено много гледате в миналото, твърде малко в настоящето и въобще не гледате в бъдещето ...

Глупости! Какъв "Легитимен представител на Българското царство"! Цар Самуил е ЦАР НА БЪЛГАРИЯ и в земите му са живели освен българите и други народи, но не и македонци. Такъв "народ" тогава не е съществувал, измислен е много по-късно. Какво има тук да се умува и да се търсят витиевати фрази?!?

Тъпи балкански субекти - първо си оправете настоящата кочина дето са ви държавите - създайте култура, изкуство, образование, наука, икономика, индустрия, общество, просперитет ... И когато всичко друго е наред и нямате с какво друго да се занимавате, започнете да оправяте какво било в миналото и кой бил по-най.

Милите коминтерновски макета... за тях е въпрос на оцеляване, а за нас е нормална история...

света знае за СамУил а те техния фентъзи герой СамОил нека си го държат много ми дреме

„Деца на слънцето и цветето, да знаете че населих вашата майка Земя с три раси: бялата раса македоноиди, жълтата монголоиди и черна раса, която нарекох негриди. Всички останали хора са мулати. От вас македонците заченах бялата раса и я разширих чак до Японско море. Всички бели хора са ваши братя, защото носят ген македонски и всички преселения от вас почнаха, та тръгнаха на север.” Това е част от обръщението на Бог към македонците в краткия филм „Македонска молитва“, който Македонската национална телевизия излъчи непосредствено преди новогодишната нощ. Според обясненията на Бог във филма, това „откритие“ не е познато на света, защото „зли дяволски души лъжеха и изкушаваха македонците повече от 1000 години“. Автори на филма, който се излъчваше и по сателитния канал на Македонската телевизия, са Ниче Димовски и Владо Денчов.

600 години почти турците са владели тези територии. Всеки един документ съдържа на арабски заключението на османските власти че всички там са миллет булгар/народност българи/. Турция е велика сила и е държала стотици години териториите почти до Виена

Само че по това време Турция и турци не е имало. Попрочети малко история.

МАКЕДОНИЯ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ Е НЕЗАВИСИМА ДЬРЖАВА

...в главите на коминтерновските труженици

Но Комунистическа България никога не е признавала държава Македония и държавен език Македонски. Това направиха СДС и ГЕРБ върху български територии и върху българско Вардарско наречие. Тези предатели признаха и Косово с което се отвори купията на Пандзора. Сега гък не могат да кажат за Крим, а утре Кърджали, а после Делиормана и т.н.

не лъжи боклуко. Държавата македония съюествува независимо от СДС и ГЕРБ. Това е факт и просто е признат. Но нито СДС, нито ГЕРБ са признали македонска нация. Това го направихте само вие червените идиоти.

А сега сме 2019 г. и "хилядолетната" македония още си НЯМА ДЪРЖАВА, нали така ВЕСКО-54?!

МАКЕДОНСКОТО ЦАРСТВО Е МНОГО ПО СТАРО ОТ БЬЛГАРИЯ В НАШИЯ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ

оно е било цело едно село(град)....

Представлявал Българското царство...обаче не признават, че е българин. И съм абсолютно убеден, че в учебниците им по история ще пише, че той е македонец, представлявал и българското царство.

По принцип в средновековието не е било важно какъв си по народност, а дали си от аристокрацията или не.

Браво! Братя сме и сестри, това е!

Българите в Македония са невинни - тях ги пояничарчват от малки. Онези, които ги пояничарчват, те са за... хурка.

През 1911 г., една година преди Балканската война, Фепдинанд подписва тайно споразумение за подялбата на Македония. Така стигаме до Междусъюзническата война иПСВ. Губим всички войни и погребваме Македонияи Одринско. След това влизаме като окупатори и вдигаме 2 път данъците. Служебни лица наричат македонците въшки и боклуци. Български войници изнасилват гъркини и сръбкини срещу 1 таблета хинин. Избиваме 6 200 сърби, обявени за светци. 28 000 евреи закарваме в Треблинка от Новите земи. Мечтата на Ботев и Левски за Балканска федерация я подписват Тито и Димитров : столица София, 7 югодържави с 1 глас в парламента и България с 1 глас. Но Чърчил написва писмо до Сталин, който вика Димитров и го трови, а Тито е предупреден. В този момент Тито вкарва УДБА в Пиринска Македония. Но Комунистическа България никога не е признавала държава Македония и държавен език Македонски. Това направиха СДС и ГЕРБ върху български територии и върху българско Вардарско наречие. Тези предатели признаха и Косово с което се отвори купията на Пандзора. Сега гък не могат да кажат за Крим, а утре Кърджали, а после Делиормана и т.н.

Боклуко, държавата Мкедония е факт. Но никой не е признавал македонаска народност, освен твойте червени боклуци. Да не говорим, че Русия е арбитъра за спора за завладените земи преди междусъюзническаъта война и тя е причината да бъде започната, а в последствие подстрекава Румъния да ни нападне в гръб. Чърчил не е писал писмо на Сталин, а Тито е отказал да признае Сталин за върховен господар.

Тази статия някойДЖЕНДЪР ли я писал?

Тази статия някойДЖЕНДЪР ли я писал?

повече от ясно е, че не са били българи всички от Самуиловите земи. Все едно сега да твърдим, че в България живеят само българи. Та самата българска държава е била съставена от много и различни племена...Това обаче с какво променя факта, че Самуил е български цар на български земи? А кой живее по тези земи е друг въпрос...

Тази комисия е вече безсмислена, защото БЮРМ подписа договор с Гърция, по силата на който БЮРМ не е и не може да бъде автентичен наследник и представител на антична Македония. Сега е безсмислено да се спори между българи и българи за историческото наследство на България, но може да се опита докато има кинти за усвояване. Трябва обаче да се внимава, защото албанците в Косово успяват на този етап да си присвоят косовска идентичност и територия. Същото се стремят да направят албанците в БЮРМ без значение дали ще присвоят македонска или българска идентичност, по важна е територията. По подобен сценарий се развиват нещата с ДПС в България, които се стремят към територията, но не чрез турска, а чрез българска (естествено фалшива) идентичност. ДПС са видите ли най-големите патриоти и най-много милеят за България и я обичат (защо ли?).

Да добавя. Основните аргументи на двата основни етноса в БЮРМ (славяните и албанците), че са автентични македонци са, че са с произход и наследници съответно на траките и илирите. Както е известно древна Македония е създадена навремето от местно тракийско и илирийско население с елински (гръцки) елит.

Обаче нито днешните "гърци" имат нещо общо с елините, нито сегашните албанци - с илирите.

Горещи благодарност към учѐните от Скопие, че ни признаха за държава, принтоеа с история!

Нация, пиеща вода с уран, няма как да не вдигне статуя на свой владетел, със светещи очи.

Голяма кампания срещу тази статуя. А тя е харизматична, поздравления за автора! Може би една от най-хубавите ни статуи...и може би и най-евтината! Явно това не се харесва...защото лъсва краденето покрай другите статуи и монументи! Идеята за светещите очи е гениална, особено в контекста на историята!

абе хора, не се подвеждайте по заглавия и манипулации, нарочно прокарват предателствата си под форма на хвалби, а само простия българин продължава да ръкопляска на лъжите.Така написано всичко е в интерес на макетата, това са безумни вратички в техен интерес. Не разбирам от целия регион как се извъдихме толко тъпи и толко продажни, какви бяхме какви станахме, не е за вярване и жалко. Вижда се ясно че управниците ни, шайка мутри, съвсем съзнателно мачкат българщината и интересите ни за да угодят на други интереси и че работят за чужди интереси и бързат да пробутат тия "споразумения" и изобщo не ги интересуват нашите интереси..

Днес македонците признават че цар Самуил ПРЕДСТАВЛЯВА Българското царство... това е все едно да обяват че владетелят на Македония Самуил е бил цар и на българите. Абе кви са тия историци дето се радват на поредния номер който македонците искат да ни извъртят?!

Хайде се да се съгласите, че говорите на българиски диалект, а малко по-късно и да се присъедините към България.

БРАВО,ТОЧНО И ЯСНО. всички други безмислици и губене на време и място е хубаво да бъдат махнати да не затормозяват историческата истина и съзнанието на коментиращите.

Битолския надпис, намерен при разрушаването на Чауш джамия. Написано и идиоти да разберат, ама те упорито не щат: "През лето 6523 [1015] от сътворението на света обнови се тази крепост, зидана и правена от Йоан, самодържец български, с помощта и с молитвите на пресветата Владичица, наша Богородица, и чрез застъпничеството на дванадесетте върховни апостоли. Тази крепост бе направена за убежище и за спасение, и за живота на българите. Започната бе крепостта Битоля през месец октомври, в 20-ти ден, и се завърши в месец (…) в края. Този самодържец беше българин по род, внук на Никола и на Рипсимия благоверните, син на Арон, който е брат на Самуил, царя самодържавен, и които двамата разбиха в Щипон гръцката войска на цар Василий, където бе взето злато (…), а този (…) цар разбит биде от цар Василий в годината 6522 [1014] от сътворението на света в Ключ и почина в края на лятото."

Надписа се намира в Битолския музей, в момента е силно увреден от сърбин директор на музея -Матич, който го е счупил с чук, когато България разбира за него. Автентичността на надписа е безспорна, въпреки нескопосаните опити да се оспори. Например оспорена е титлата цар, "била приета по-късно". Да ама не, от надгробната плоча на чъргубоила Мостич се чете черно на бяло, че бил такъв при цар Симеон и цар Петър.

всички в самуилова България са били българи. да вземат преброяването от турско робство в македония и там да преброят и видят колко са били българи турци евреи сърби. боклуци сръбски никакво нато и европа за вас.

Дори в днешни дни при преоброяванията в Македония не се позволява да се определяш като българин по етнос, има всякакви други малцинства и етноси, но офицялно там няма(по техни интерепретации) никакви българи.

Благодаря ти ГОСПОДИ !!!! Признание след около 100 год. Дори във турските документи от преди над 100г. пише че населението е предимно българско .

Благодаря ти ГОСПОДИ !!!! Признание след около 100 год. Дори във турските документи от преди над 100г. пише че населението е предимно българско .

Стига предателски преговори! Т.н. "македонци" са българи и точка!

Македонците 3-то поколение са като "бесни кучета", направо налитат на бой ако им оспорваш "иденцитета"... Нека не си правим илюзии, без твърди крути мерки от страна на България, там нещата няма да се оправят!... За голямо съжаление!

Кой е бил цар Самуил, цял свят знаеше(доказателства безброй) . Само сърбите и македонеещите се безродници отричаха и плюеха на истината. Това, че най-после го признаха за българин е добре за самите тях- няма да се налага повече лъжат.

Що за новина. Македонски представител, ме и професор, чието име не се сочи. С кого от българската комисия са се споразумели. Когато в нея няма , защото отказаха участие всички средновековни у нас. Кога са се споразумяли- на Коледа или нова година????

ела зло че без тебе по зло

Значи,можем да си отдъхнем,така ли ! Щото македонците ни признали царя ! Смешници !

Мойсей, Аарон, Давид и Самуил са 4 братя, синове на комит Никола и АРМЕНСКАТА му жена. Затова децата им са с еврейски имена. Арменците са кръстени те евреи на цар Абагар. Тази арменка е от рода на царица Мария , жената на цар Петър. Мария се прекръства на Ирина, когато се омъжва за цар Петър. Дъщеря на император Христофор Лакапин и императрица Августа София. От 8 век Изт. Рим се управлява само от арменски родове. А тази Македония в Охрид е създадената римска тема (провинция ) Македония на мястото на тема Тракия през 383г. От Константинопол до Ниш. Затова Василий 2 Македон - Булгарофигон е арменец роден в Одрин в тази Македония. Нямащ нищо общо с Ал. Македонски. За тази Македония ....днешна "Македония" не смее да говори. Македония означава Малка Едония. А Едония е поречието на река Струма (Стримон). Нейния цар е цар Рез от "Илиада" със снежно белите коне. На Едония е цар първия Василевс през 5 в.пр.н.е. цар ГЕТА. На монетите му пише ГЕТА ВАСИЛЕВС НА ЕДОНИТЕ.

Ало платените ,,историци,, нищо ново не сте открили, стига сте спорили като в селската кръчма на по 3 ракии !!! Вече сме 2019 год. развитите народи вече се готвят на Марс да стъпят, а ние още делим бащино/майчино огнище !!! Ако ви напсувам на Български нали няма да ми се обидите,защото не го разбирате този език :)))

Разбира се, че става въпрос за цар Самуил, но тези идиоти ме изнервиха.

Македонците нищо не са признали. Казват, че цар Симеон бил легитимен представител на българското царство, но не, че е български цар. Такъв представител той може да бъде и като "македонски цар". Излиза, че като е бил цар на Македония е управлявал и България. Това е някакво безумие съгласувано с нашите управляващи за да се замажат очите на хората. Нали повелята е да се съгласим Македония да влезе в НАТО и ЕС. Продажници и родотстъпници!

В Македония докато приемат истината и албанците ще станат мнозинство!