Коментари - От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg | Днес.dir.bg

От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg

Стараех се да представям България в най-добрата възможна светлина, казва 27-годишният Любослав

Обратно в новината

Коментари - От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg | Днес.dir.bg

Коментари

Този няма какво да го коментирам!

Българин Еничар .

Зафталините не намериха място за един възпитаник на Уест Поинт!? Е ако беше зажършил в Москва сичко щеше да мнооого по-просто. Баси държавата.

Завървшил военна академия в САЩ, но в БГ не му дават да стане дори офицер. Ами така е, виж ако беше някое руско воено училище, поне щяха да го вземат в някоя от структурите, наследднички на ДС.

Упорит и устремен. Деен и способен. Но грешна цел. В уест пойнт (уйова точка) няма какво да се научи. От там излизат коне с капаци за администрацията. Тъжно. Още един обезмозъчен млад български живот. Желая му успешна кариера в централата на Отан!

В България признават ли се чуждестранни учебни заведения във Военни Дела ? Опасявам се че този може да стане Генерал от Българската Армия , и да доведе още опитни Офицери от Сирия .

Това не е сериозно!! Не можеш да искаш да бъдеш военен и да не знаеш какво е Уест Пойнт!! Това е все едно да учиш музика и да не знаеш какво е пиано!! Поредният Селянин Ентелегент!!! Да е жив и здрав и да не се прибира в БГ!!!

Не знам, как да определя долното, но определено сега Уест Пойнт е американското Симеоново. ""...През есента на 2011 г., когато бях курсант първа година в НВУ "Васил Левски", за пръв път чух за "Уест Пойнт" на един обеден развод (строяване), когато обявиха, че курсанти, отговарящи на определени изисквания, имат право да кандидастват там. Да си призная, до тогава не знаех дори за съществуването на академията."" Не бил ЧУВАЛ?.Не знам, колко е станал интелигентен там … дано, ако чуе някога Академия "Фрунзе" да не си мисли, че това е Зоопарк. Иначе да ни е живо и здраво Уест Пойнтчето

Това ми мяза на една дълга, тъпа, зле скроена американска реклама! Трудно ми е да сетя , освен да избиват зле въоръжени индианци - на какво точно ги учат там!

Колко жалко за това момче!

Лесно е да плюете по Уест Пойнт и по момчето. Но защо никой от драскачите не се замисли за кашата в армията ни и държавата. Не е ли прав, че са го пратили и след това са забравили ЗАЩО са го пратили и какво ще го ползват като се върне оттам? - Типично по български.

Съжалявам за Любо, положил е адски много усилия, но не е бил оценен. През 1991 и аз кандидатствах в Уест Поинт, но останахме 2ма българи за 1 място. Взеха другото момче, защото имаше военни в рода а и явно се е справил по-добре от мен. Завършил е успешно доколкото четох някъде после. Добре че не ме приеха навремето, сега живота ми не е свързан с военните слава богу.

Да е живо и здраво момчето, но не виждам кой знае какво постижение. Американците не се избиват да влизат в армията и за попълване на бройките разчитат на имигранти, които така си извоюват правото да станат американски граждани.

и разни повярвали в безнаказаноста и безсмъртието си диктатори!Хитлер,Садам,Кадафи...има и още ,,желающие”

Възпитавицитя на Фрунзе в исторически и сегашен план редовно ядат...търпят поражение след поражение от възпитаниците на Уест Пойнт

не просто влизане в армията. Това е висшата военна академия на САЩ! Разликата между обикновен войник и завършил Уест пойнт е много голяма!

прочетеното, учудва ли ви това кой управлява армията и дори държавата сега ? Почти 30 г. след ПРОМЯНАТА :))) И едно дълбоко объркано и разочаровано младо поколение ! Ще завърша със стария виц за военните: Когато Бог раздавал акъла те били на занятия на полето. Той ги причакал на моста, ама те тогава решили и форсирали реката под моста :)

правите ли разлика между полиция (милиция) и армия?

браво! дано и моя син ме зарадва така!

Даааа,поучително четиво.....Един българин се трепал да се учи в чужбина,за да попадне в българското бюрократично блато!Като че ли тюлюмбеците в Българската Армия са нещо велико......Тъжно и срамно!

много смислено интервю; отлични качества на Любослав; и .... реалността в БеГе-то

Това момче направо са го разкарали от армията. То , за това и повечето , които са завършили в чужбина, там си и остават да работят, а и условията там са по-добри.

palna prostotia

Е, и? Пред ядрения взрив всички са равни.

Пълен "Миш-Маш" от Уест Пойнт и Бакълавър по Компютърни науки ... не се учудвам Пожарникар- Министър Председател ....

"Ave ...", от интервюто не разбрах дали е имал покана да остане в армията на САЩ. Би ми било интересно, бих се учудил, ако е нямал такава опция.

Tozi e nai golemiq idiot za kogoto0 sam chuval....

И накрая да си каже кой му е връзката от МО за да замине за там? Да може да е завършил без помощ академията, но някой му е дал едно много голямо рамо за да се класира за там. Аз съм редник от БА и кандидатствах за сержантския колеж към Уест Поинт бяхме 9 кандидата за две места за България. Интервюта в Американското посолство, SAT изпит и т.н. Накрая никой от нас не замина, а изпратиха две колежки, които нито бяха идвали на изпитите, нито на интервютата. Така, че не ми го хвалете.

Мога да кажа с голяма доза увереност, че иначе "захлупения" американец е много позитивно настроен човек. Когато почнеш да му обясняваш нещо разумно, той става направо Първокласник - прилежен до безкрайност. И пита постоянно, дали правилно е разбрал. И те си имат хубави черти-страни. Само да си намерят Правилния Учител. Щото техните Тийчари, май изобщо не са във час.

Една нелицеприятна за България и Министерството на Отбраната ни действителна случка. За какво партньорство в НАТО може да си говорим, след прочетеното. За съжаление той не е единствения, стъпкан от промитата бюрократична машина на некадърните ни политици. Западния свят се отнасяше с уважение към образованието във Българските Военни училища. За сведение, дипломата във Висшето Морско училище се признаваше в цял свят още по-времето на социализма. Сега на върха на МО стоят политически неграмотни, страхуващи се от знаещи и можещи млади офицери. Последните, завършили престижни западни военни академии не са обучени да мислят за комисионни, а да защитават армията и народа. Как да се впише в тази картинка Любомир ? Естествено е, бюрократите да го смачкат. Затова и десет години не можем да изберем самолет за ВВС, да се провалят редица изгодни за страната ни договори за строителство в България на фрегати предложени ни от Холандия, Италия, Франция. След 2000 г силата на политиците ни е само в лицемерието. Не го мислете този млад човек завършил в САЩ, защото той ще се оправи, защото е обучен да оцелява. Жалкото е за Родината ни, в която властта е предадена в ръцете на хора с еднодневно мислене, насочено само как те самите да оцелеят.

Дори само факта , колко е дълга статията , пълна с общи приказки и безсмислие е ясно , че е от Дойче веле или някоя соросоидна организация . Грешката на всеки токущозавършил студент , че дипломата му е гарант , че ще получи жалбата работа според собствената си самооценка . Също когато съм завършил Университета съм смятал , че трябва да стана директор и после разбираш , че живота е борба , себедоказванд и доказване . Вероятно е решил , че трябва веднага , да стане командир на рота , без военна специалност , а с гражданска специалност Компютърни науки . Между ИТ специалист и военен специалист са необходими различни умения и качества . Или му липсва необходимата решителност или просто ИТ специалист му е призванието .

Всъщност този младеж е завършил еквивалента на нашето ВВУ в щатите. Не разбирам какво очаква. Офицерите излезли от нашето училище също са лейтанати. Има и някой старши лейтанат. Той е очаквал че ще бъде генерал ли? Какво като е уест пойнт? Да го направят главнокомандващ ли? Отделно нашата армия и тяхната нямат общо като структура, командване, базиране и всичко останало! Той няма как да се впише в армията. Даже и устава не знае. Няма представа кога и как си отдава чест в БА. Какво очаква?

според мен е искал да се върне в Щатите и са му подрязали крилцата и затова е напуснал. А пък шуменските ИТ-а няма да говорим какво качество са

Тъжна тъжна българска картинка... Какво стана с призивите на Борисов за завръщане на младите хора в България. Някои институции там са все още от социализма...

Боже, как не може да използваме такива хора. Завършил Уест Пойнт - че това е, като да станеш Милиционер в Симеоново. Колко Информация от "първа ръка" има този Човек за голяма част от Офицерите, които ражда САЩ - професионални качества, психическа и физическа нагласа и възможност. Че този Човек ще "изпее" всичко, каквото знае, даже в деликатни подробности. Очевидно, там не се става истински Солджър, но със сигурност се знае Защо Не се става Такъв. Използвайте Момчето .. Дано Руснаците се сетят....

Браво, сега бегом марш да служиш към Сирия, Афганистан, Йемен

Не, не са го изпратили! Той е пожелал и е кандидатствал там! Продължил си е образованието там. Дипломата му ще бъде с техен печат по тяхна програма!

Чорбарите от МО са бавномислещи и затова по примера на цялото десетгодишно управление от 2009 г насам са прогонили още един млад човек. Образование, за което е гаранция само името на академията при нас е захвърлено на боклука. Жалко! Дали в това МО освен за комисиони, мислят и за нещо друго? Или пък трябва да е с фалшива диплома на КАЛИНКА за да му дадат път адекватен на това, което е постигнал до момента?

Ако това ти е мечтата, по-добре не се размножавай...

Искал , да си приложи наученото . Кое от наученото , да пере дрехи на старите войници , което го нямаше и при комунистите , философия , история на първата световна война или плуване с оцеляване . Да се махнеш от специалност Разузнаване , и да отидеш на ляляджийска специалност , само защото е в фащ е глупост . Изглежда на човек , отнесен от вихъра , за ИТ специалист става .

Ако беше завършил помощното и след това вифа, сега нямаше да има проблеми!

Поради вродена глупост и липса на практически тарикатлък през 2-та година -ВНВУ/ 18 годишен/ по желание се записах в отбора по Военен трибой. Включваше /1/ бягане за време 5-6 км с бойно снаряжение + АК, /2/ преодоляване на Полоса с препятствия- включително плуване в басейн с вода 2 м със снаряжението и учебен автомат, с реална опасност от удавяне или падане от някоя греда и състезание по стрелба с АК. Изкарах 5-6 тренировки във време когато колегите ми си бяха свободни и започнах да се замислям какъв е смисълът от жертвата която правя, защото нямаше никакви стимули, а минусите бяха много. Само изсушаването на дрехите и умората стигаха. След едно бягане в системата на Трибоя се погледнах в голямо огледало. От нечовешкото натоварване имах ужасно изпит и изтерзан вид, страшна мускулна треска по цялото тяло , а лицето ми беше с цвят на патладжан- мораво -синьо-лилаво. Вените на челото и слепоочията бяха се надули и тупкаха. Отказах се от отбора. Прехвърлих се в кръжока по Двигатели с вътрешно горене -следва:...

Завършил университета Доган Сарай лично препоръчан и ръкоположен от агент Сава. Като загуби изборите на есен, може спокойно да оглави Мюфтийството.

Този ме загуби още като прочетох , че почнал да учи в НВУ и не е знаел какво е West Point ! И особено след като прочетох , че другото момче се е отказало защото са му загубили резултати от изпита ! Този явно съвсем случайно е попаднал там !

Типичен случай за талантлив българин с престижно образование,който не може да се сработи с прогнилата от корумпирани Калинки държавна администрация. В България е важно да целуваш ръката на Вожда,след което ставаш Зам.Министър на Външните Работи. Спомняме си този момент ,когато ЦЦ и Георг Георгиев целуват ръка на Вожда. България губи стотици хиляди като талантливият Любослав,а н уптавляват Калинки,които целуват ръце като Георг.

голем праз, ... историята на поредния натегач, ако се беше родил години по рано щеше да е в Суворовското училище, Москва, ... а после командир по политическата част, плюя на такива цървули с болни амбиции за величие и липса на чуство за дълг и вярност

Завършил съм Елитното НШЗО Плевен. Вече Го НЯМА.Станах Старшина Школник. Оставиха ме втората година, като ПКВ също в НШЗО - беше 1975-та. Бях Елитен Войник, станах и Елитен Командир на 30-на разглезени софиянци, които бързо от разглезени, станаха мъже. Станахме приятели. Даже и като Фазан бях с тях, сутрин,обед и вечер. В службата и извън нея. Най се изкефика, когато им показах как се къпи човек със студена вода и как да си изперат дрехите с четка. Един ми подари новичък "Реймбоу Консърт" легендарния албум на Ерик Клептън, от другите около 20-сингъла от Тин Лизи до Суит и Ролинг Стоунс. Знаеха, че съм рокаджия. Но военната служба беше ПЕРФЕКТНА - там всички стана Отличници. В НШЗО Отличник не се ставаше лесно, даже да си Син на Генерал.

Какво се чудиш бе момче,като имаш такъв водач на държавата като Боко милиционера- мафиот....

Шкембе паша може и да не е завършил Уест Пойнт, но е министър на отбраната. И така от вожда до всички вифаджии.

"В Америка обаче абсолютно всяко училище, било то основно, средно или колеж, има басейн. От малки повечето деца се учат да плуват и докато пораснат, водата се превръща във втора среда за тях." И в България беше така през комунизма. Но през демокрацията ги закриха повечето, както басейните, така и самите училища.

Коментари - От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg | Днес.dir.bg

От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg

Стараех се да представям България в най-добрата възможна светлина, казва 27-годишният Любослав

Обратно в новината

Коментари - От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg | Днес.dir.bg

Коментари

Този няма какво да го коментирам!

Българин Еничар .

Зафталините не намериха място за един възпитаник на Уест Поинт!? Е ако беше зажършил в Москва сичко щеше да мнооого по-просто. Баси държавата.

Завървшил военна академия в САЩ, но в БГ не му дават да стане дори офицер. Ами така е, виж ако беше някое руско воено училище, поне щяха да го вземат в някоя от структурите, наследднички на ДС.

Упорит и устремен. Деен и способен. Но грешна цел. В уест пойнт (уйова точка) няма какво да се научи. От там излизат коне с капаци за администрацията. Тъжно. Още един обезмозъчен млад български живот. Желая му успешна кариера в централата на Отан!

В България признават ли се чуждестранни учебни заведения във Военни Дела ? Опасявам се че този може да стане Генерал от Българската Армия , и да доведе още опитни Офицери от Сирия .

Това не е сериозно!! Не можеш да искаш да бъдеш военен и да не знаеш какво е Уест Пойнт!! Това е все едно да учиш музика и да не знаеш какво е пиано!! Поредният Селянин Ентелегент!!! Да е жив и здрав и да не се прибира в БГ!!!

Не знам, как да определя долното, но определено сега Уест Пойнт е американското Симеоново. ""...През есента на 2011 г., когато бях курсант първа година в НВУ "Васил Левски", за пръв път чух за "Уест Пойнт" на един обеден развод (строяване), когато обявиха, че курсанти, отговарящи на определени изисквания, имат право да кандидастват там. Да си призная, до тогава не знаех дори за съществуването на академията."" Не бил ЧУВАЛ?.Не знам, колко е станал интелигентен там … дано, ако чуе някога Академия "Фрунзе" да не си мисли, че това е Зоопарк. Иначе да ни е живо и здраво Уест Пойнтчето

Това ми мяза на една дълга, тъпа, зле скроена американска реклама! Трудно ми е да сетя , освен да избиват зле въоръжени индианци - на какво точно ги учат там!

Колко жалко за това момче!

Лесно е да плюете по Уест Пойнт и по момчето. Но защо никой от драскачите не се замисли за кашата в армията ни и държавата. Не е ли прав, че са го пратили и след това са забравили ЗАЩО са го пратили и какво ще го ползват като се върне оттам? - Типично по български.

Съжалявам за Любо, положил е адски много усилия, но не е бил оценен. През 1991 и аз кандидатствах в Уест Поинт, но останахме 2ма българи за 1 място. Взеха другото момче, защото имаше военни в рода а и явно се е справил по-добре от мен. Завършил е успешно доколкото четох някъде после. Добре че не ме приеха навремето, сега живота ми не е свързан с военните слава богу.

Да е живо и здраво момчето, но не виждам кой знае какво постижение. Американците не се избиват да влизат в армията и за попълване на бройките разчитат на имигранти, които така си извоюват правото да станат американски граждани.

и разни повярвали в безнаказаноста и безсмъртието си диктатори!Хитлер,Садам,Кадафи...има и още ,,желающие”

Възпитавицитя на Фрунзе в исторически и сегашен план редовно ядат...търпят поражение след поражение от възпитаниците на Уест Пойнт

не просто влизане в армията. Това е висшата военна академия на САЩ! Разликата между обикновен войник и завършил Уест пойнт е много голяма!

прочетеното, учудва ли ви това кой управлява армията и дори държавата сега ? Почти 30 г. след ПРОМЯНАТА :))) И едно дълбоко объркано и разочаровано младо поколение ! Ще завърша със стария виц за военните: Когато Бог раздавал акъла те били на занятия на полето. Той ги причакал на моста, ама те тогава решили и форсирали реката под моста :)

правите ли разлика между полиция (милиция) и армия?

браво! дано и моя син ме зарадва така!

Даааа,поучително четиво.....Един българин се трепал да се учи в чужбина,за да попадне в българското бюрократично блато!Като че ли тюлюмбеците в Българската Армия са нещо велико......Тъжно и срамно!

много смислено интервю; отлични качества на Любослав; и .... реалността в БеГе-то

Това момче направо са го разкарали от армията. То , за това и повечето , които са завършили в чужбина, там си и остават да работят, а и условията там са по-добри.

palna prostotia

Е, и? Пред ядрения взрив всички са равни.

Пълен "Миш-Маш" от Уест Пойнт и Бакълавър по Компютърни науки ... не се учудвам Пожарникар- Министър Председател ....

"Ave ...", от интервюто не разбрах дали е имал покана да остане в армията на САЩ. Би ми било интересно, бих се учудил, ако е нямал такава опция.

Tozi e nai golemiq idiot za kogoto0 sam chuval....

И накрая да си каже кой му е връзката от МО за да замине за там? Да може да е завършил без помощ академията, но някой му е дал едно много голямо рамо за да се класира за там. Аз съм редник от БА и кандидатствах за сержантския колеж към Уест Поинт бяхме 9 кандидата за две места за България. Интервюта в Американското посолство, SAT изпит и т.н. Накрая никой от нас не замина, а изпратиха две колежки, които нито бяха идвали на изпитите, нито на интервютата. Така, че не ми го хвалете.

Мога да кажа с голяма доза увереност, че иначе "захлупения" американец е много позитивно настроен човек. Когато почнеш да му обясняваш нещо разумно, той става направо Първокласник - прилежен до безкрайност. И пита постоянно, дали правилно е разбрал. И те си имат хубави черти-страни. Само да си намерят Правилния Учител. Щото техните Тийчари, май изобщо не са във час.

Една нелицеприятна за България и Министерството на Отбраната ни действителна случка. За какво партньорство в НАТО може да си говорим, след прочетеното. За съжаление той не е единствения, стъпкан от промитата бюрократична машина на некадърните ни политици. Западния свят се отнасяше с уважение към образованието във Българските Военни училища. За сведение, дипломата във Висшето Морско училище се признаваше в цял свят още по-времето на социализма. Сега на върха на МО стоят политически неграмотни, страхуващи се от знаещи и можещи млади офицери. Последните, завършили престижни западни военни академии не са обучени да мислят за комисионни, а да защитават армията и народа. Как да се впише в тази картинка Любомир ? Естествено е, бюрократите да го смачкат. Затова и десет години не можем да изберем самолет за ВВС, да се провалят редица изгодни за страната ни договори за строителство в България на фрегати предложени ни от Холандия, Италия, Франция. След 2000 г силата на политиците ни е само в лицемерието. Не го мислете този млад човек завършил в САЩ, защото той ще се оправи, защото е обучен да оцелява. Жалкото е за Родината ни, в която властта е предадена в ръцете на хора с еднодневно мислене, насочено само как те самите да оцелеят.

Дори само факта , колко е дълга статията , пълна с общи приказки и безсмислие е ясно , че е от Дойче веле или някоя соросоидна организация . Грешката на всеки токущозавършил студент , че дипломата му е гарант , че ще получи жалбата работа според собствената си самооценка . Също когато съм завършил Университета съм смятал , че трябва да стана директор и после разбираш , че живота е борба , себедоказванд и доказване . Вероятно е решил , че трябва веднага , да стане командир на рота , без военна специалност , а с гражданска специалност Компютърни науки . Между ИТ специалист и военен специалист са необходими различни умения и качества . Или му липсва необходимата решителност или просто ИТ специалист му е призванието .

Всъщност този младеж е завършил еквивалента на нашето ВВУ в щатите. Не разбирам какво очаква. Офицерите излезли от нашето училище също са лейтанати. Има и някой старши лейтанат. Той е очаквал че ще бъде генерал ли? Какво като е уест пойнт? Да го направят главнокомандващ ли? Отделно нашата армия и тяхната нямат общо като структура, командване, базиране и всичко останало! Той няма как да се впише в армията. Даже и устава не знае. Няма представа кога и как си отдава чест в БА. Какво очаква?

според мен е искал да се върне в Щатите и са му подрязали крилцата и затова е напуснал. А пък шуменските ИТ-а няма да говорим какво качество са

Тъжна тъжна българска картинка... Какво стана с призивите на Борисов за завръщане на младите хора в България. Някои институции там са все още от социализма...

Боже, как не може да използваме такива хора. Завършил Уест Пойнт - че това е, като да станеш Милиционер в Симеоново. Колко Информация от "първа ръка" има този Човек за голяма част от Офицерите, които ражда САЩ - професионални качества, психическа и физическа нагласа и възможност. Че този Човек ще "изпее" всичко, каквото знае, даже в деликатни подробности. Очевидно, там не се става истински Солджър, но със сигурност се знае Защо Не се става Такъв. Използвайте Момчето .. Дано Руснаците се сетят....

Браво, сега бегом марш да служиш към Сирия, Афганистан, Йемен

Не, не са го изпратили! Той е пожелал и е кандидатствал там! Продължил си е образованието там. Дипломата му ще бъде с техен печат по тяхна програма!

Чорбарите от МО са бавномислещи и затова по примера на цялото десетгодишно управление от 2009 г насам са прогонили още един млад човек. Образование, за което е гаранция само името на академията при нас е захвърлено на боклука. Жалко! Дали в това МО освен за комисиони, мислят и за нещо друго? Или пък трябва да е с фалшива диплома на КАЛИНКА за да му дадат път адекватен на това, което е постигнал до момента?

Ако това ти е мечтата, по-добре не се размножавай...

Искал , да си приложи наученото . Кое от наученото , да пере дрехи на старите войници , което го нямаше и при комунистите , философия , история на първата световна война или плуване с оцеляване . Да се махнеш от специалност Разузнаване , и да отидеш на ляляджийска специалност , само защото е в фащ е глупост . Изглежда на човек , отнесен от вихъра , за ИТ специалист става .

Ако беше завършил помощното и след това вифа, сега нямаше да има проблеми!

Поради вродена глупост и липса на практически тарикатлък през 2-та година -ВНВУ/ 18 годишен/ по желание се записах в отбора по Военен трибой. Включваше /1/ бягане за време 5-6 км с бойно снаряжение + АК, /2/ преодоляване на Полоса с препятствия- включително плуване в басейн с вода 2 м със снаряжението и учебен автомат, с реална опасност от удавяне или падане от някоя греда и състезание по стрелба с АК. Изкарах 5-6 тренировки във време когато колегите ми си бяха свободни и започнах да се замислям какъв е смисълът от жертвата която правя, защото нямаше никакви стимули, а минусите бяха много. Само изсушаването на дрехите и умората стигаха. След едно бягане в системата на Трибоя се погледнах в голямо огледало. От нечовешкото натоварване имах ужасно изпит и изтерзан вид, страшна мускулна треска по цялото тяло , а лицето ми беше с цвят на патладжан- мораво -синьо-лилаво. Вените на челото и слепоочията бяха се надули и тупкаха. Отказах се от отбора. Прехвърлих се в кръжока по Двигатели с вътрешно горене -следва:...

Завършил университета Доган Сарай лично препоръчан и ръкоположен от агент Сава. Като загуби изборите на есен, може спокойно да оглави Мюфтийството.

Този ме загуби още като прочетох , че почнал да учи в НВУ и не е знаел какво е West Point ! И особено след като прочетох , че другото момче се е отказало защото са му загубили резултати от изпита ! Този явно съвсем случайно е попаднал там !

Типичен случай за талантлив българин с престижно образование,който не може да се сработи с прогнилата от корумпирани Калинки държавна администрация. В България е важно да целуваш ръката на Вожда,след което ставаш Зам.Министър на Външните Работи. Спомняме си този момент ,когато ЦЦ и Георг Георгиев целуват ръка на Вожда. България губи стотици хиляди като талантливият Любослав,а н уптавляват Калинки,които целуват ръце като Георг.

голем праз, ... историята на поредния натегач, ако се беше родил години по рано щеше да е в Суворовското училище, Москва, ... а после командир по политическата част, плюя на такива цървули с болни амбиции за величие и липса на чуство за дълг и вярност

Завършил съм Елитното НШЗО Плевен. Вече Го НЯМА.Станах Старшина Школник. Оставиха ме втората година, като ПКВ също в НШЗО - беше 1975-та. Бях Елитен Войник, станах и Елитен Командир на 30-на разглезени софиянци, които бързо от разглезени, станаха мъже. Станахме приятели. Даже и като Фазан бях с тях, сутрин,обед и вечер. В службата и извън нея. Най се изкефика, когато им показах как се къпи човек със студена вода и как да си изперат дрехите с четка. Един ми подари новичък "Реймбоу Консърт" легендарния албум на Ерик Клептън, от другите около 20-сингъла от Тин Лизи до Суит и Ролинг Стоунс. Знаеха, че съм рокаджия. Но военната служба беше ПЕРФЕКТНА - там всички стана Отличници. В НШЗО Отличник не се ставаше лесно, даже да си Син на Генерал.

Какво се чудиш бе момче,като имаш такъв водач на държавата като Боко милиционера- мафиот....

Шкембе паша може и да не е завършил Уест Пойнт, но е министър на отбраната. И така от вожда до всички вифаджии.

"В Америка обаче абсолютно всяко училище, било то основно, средно или колеж, има басейн. От малки повечето деца се учат да плуват и докато пораснат, водата се превръща във втора среда за тях." И в България беше така през комунизма. Но през демокрацията ги закриха повечето, както басейните, така и самите училища.