От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg

Стараех се да представям България в най-добрата възможна светлина, казва 27-годишният Любослав

Обратно в новината

Коментари - От Хасково до "Уест Пойнт" - Любослав Кармиджанов разказва пред Dir.bg | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изчетох статията внимателно, първоначално си помислих че приемането там не ми изглеждаше толкова трудно, по време на образоването момчето се е сблъскало с доста предизвикателства и се е справило и накрая се връща по договор в БГ. За съжаление страната не е пригодена да се възползва от опит придобит в чужбина и той не е единствения пострадал от това. Това е затворен театрален кръг в който ролите се разпределят еднолично и за знания и иновации място няма. Управляващите имат важна работа да следят приходите по банковите си сметки, но не и да мислят за бъдещето в което страната е инвестирала.

Bravo tocho i viarno e !

Типични български изкази... “Байганьовци”, много е лесно да говорите и да съдите хората, но отстрани , без да сте в тази сфера и да не знаете за какво става дума, много е жалко, че вместо да си замълчите като сте некомпетентни, започвате да търсите “под вола, теле” и да съдите хората. Браво за твоя избор! Такива като теб трябва да са повече, всеки млад и образован човек, трябва да цени себе си и своя труд! Браво!

Та появява се некъв тип с визията на плъх но с епизодична роля в некъв политически сериал и всички в бг във възторг щото имаме наш че век пипнал Оскар . Обаче някой успял да завърши уест поинт е връзкар , неудачник и т.н . Самият САТ 1 тест , книгата с въпросите е около 500 стр може и повече и самите въпроси да зададени така че и честен да се обърка . Пича е един безценен кадър за ба. Просто нямам думи колко ограничен и изпростел е българо-циганина

Може и някой вече да е писал за това, обаче като прочета подобни изявления много се дразня, щото не са истина, Абсолютно НЕ е вярно, че всяко училище в щатите има басейн, дори да е казал повечето училища имат басейни, пак нямаше да е вярно. Те детски градини нямат нормални, малки деца спят почти на пода, по цял ден са само в една стая, няма отделни спални помещения, та всичката мара втасала, басейни имали всички. Тоя младеж явно не е излизал извън границите на училището и са му промили мозъка. Това не значи, че няма училища с басейни, но са рядкост. Иначе в много населени места има градски басейн, който е достъпен и обикновено има и класове по плуване. Има и детски градини в нормални сгради, но и те са рядкост и само за семейства с по-големи доходи.

Не зная, пич, твоите деца в кое гето учат, но и моята информация е, че децата учат плуване - и в Канада, Германия, Обединеното Кралство също.

Някои, като кажат "Уест Поинт" и получават полюции и макар че там се учи "дълбока наука" е като в еничарски корпус. Оттам излизаш ни повече, ни по-малко американски солджър, но забравяш кой си. Момчето го е казало от ясно, по-ясно: "... Стараех се да представям България в най-добрата възможна светлина. Но може би към края на първата ми година в академията, това чувство взе да намалява по естествен начин. С подобряването на говоримия ми английски, оценките и разбирането на американската култура, аз постепенно се почувствах като един от тях и спрях да мисля постоянно, че представлявам България..."

Този войник откъде го изкопаха ?

......

простако поне не питай!!!!!!!!!!!!!1

Ludiamaus

Много умни коментари и дебати кое е по напред, дали яйцето или кокошката. Една баба ни учи, че американците нямали какво да ни покажат, какво да научим от тях. Умни съвети! Няма какво да оспориш.Теолозите почнаха да губят територии когато почнаха и те да спорят коя религия е по -по -най.Днес търсят запетаята в ранните издания на библията. А в същност спора се решава от слабите места в тезата на опонента ви. Американците във Виетнам маса жертви в името не на самата политика, а в изпитанието на нови оръжия, техники и тактики. Подобно и в Авганистан, подобно в Кувейт, в Пустинна буря. Когато адмирал Врунглер посетил Англия му направило впечатление че едни и същи пушки в руската армия стрелят по лошо и неточно от тези на англичаните и намерил причината. Руските офицери карали войника да търка с керамичен прах цевите на оръжието - ама да е с огледален блясък Няма да коментирам повече. Надали българската войска е щяла да победи в Одрин, в Добруджа, в Пиринска Македония, или в Кресненското дефиле, ако вече не са имали яснота по начина на водене на бой от противниците си. Днес ние не искаме да знаем кой е Генерал Делов, или генерал Колев, или генерал Луков, какво точно са постигнали на фронта. Ние гледаме политическият аспект и конюнктура. И да ви питам мамини многознайковци, как за едно и също АНТИСЕМЕТИЗЪМ ние почитама Граф Николай Игнатиев и ругаем по Генерал Луков! Кой според вас ще е по -полезен за България лЮБОСЛАВ кАРМИДЖАНОВ ДЕТО Е ЗАВЪРШИЛ ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ В ЩАТИТЕ ИЛИ кРУМ зАРКОВ ВНУК НА ОФИЦЕР НА РЪКОВОДНА ДЛЪЖНОСТ В РЕДОВЕТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ! А вие си чепкайте вълната с пичи масали във форума

От 19 години живея в САЩ. Абсолютно невярно е,че всяко училище тук има басейн. Особено тук,покрай океана в Южна Каролина. Дори обратното - почти не се намират училища с басейни. Само за информация.

схванал си същността на интервюто, (х)американецо :) Еееех, съдба да си българин :)))

Ludiamaus

Що не кажеш как младежите се чипкат в Мисисипи и корекцията (плавателен канал), и езерата останали след приливите пак Ю. Каролина и Луизиана.

Но децата учат плуване, нали?

Смятам, че една държава трябва сама да възпитава и обучава армията си по очевидни причини. Твърдо съм убедена, че американците няма какво повече да ни дадат в областта на военното дело. Желая житейски успех на момчето - нищо от наученото не е загубено. Между другото, г-н Сакскобурготски не е ли възпитаник на Уестпойнт?

Г-н Сакскобурггота я завършва по задължение - дават му почетна диплома като за синя кръв. Толкова е слаботелесен, че няма как да е иначе. Само да питам, след като не уважаваме вероятно най престижната военна академя в света, защо са ни американски Ф16 ? Въпрос за средна хубост с финансов привкус :)

За да се отбранявале от завършилите военна академия Фрунзе

Каракачанов да му мисли, ако има за кога и с какво!

Камъни в градината на военния министър.Дали изобщо е чувал за историята на това момче? Не вярвам, момента е крайно неподходящ да се мисли за градивност, единствено за оцеляване.

И ако е чувал какво, да го направи началник на генералния щаб ли, само защото е учил в Уест пойнт.

Пак ме триете ДИР! Затваряте си очите за очевадното.! Губи държавата,не Любослав.Всъщност,имаме ли държава?

Всичо,което може да бъде заплаха за онези гъзопитьовци в армията,ще бъде унищожено.

Говеда, още едно пушечно месо

Момчето е сбъркало! Просото е трябвало да остане в Търново, да повтори образованието си, задочно, спец.разуснаване, или нац.сигурност и след 10-а год.щеше да е генерал. Но, пък и завистници тук, в ръбъ колкото щеш. Затова пожелавам попътен вятър. Все пак: 1СВ е война на капитаните а не висш шуробадженачески клир. Те, капитаните в едно с ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ БЕЗИМЕНЕН ВОИНИК - те са геройте а не вестпойнт, или се-се-се-ре шапкарите Има нещо сбъркано, поне пропагандата си я оправете, защото отвсякъде мирише на долна нескопосана Оруел манипулация ...

Ами не, нямаше да стане генерал след години - рано или късно щеше да излезе от армията заради липса на вуйчо владика. Правилно е постъпил, пожелавам му късмет.

кой да го учи, Националната сигурност бе, Н. Слатински ли?

Вероятно така стоят нещата и с цивилната държавната администрация, ако човек е завършил в чужбина. Позитивното е, че Любослав е останал в България със своите знания и амбиция. Пожелавам му късмет занапред!

Ами нормално е да стоят така нещата. Ако си завършил наш военен университет, дали ще те назначат директно в американската армия. Момчето ако наистина е искало да представя България, си е загубило времето в тоя смешен Уест пойнт.

И в България да е завършил, пак е същото.

Странно нещо е българската народопсихология. Не дай си Боже някой да бъде малко по-различен и веднага бива оплют, наруган и едва ли не отхвърлен от обществото. Момчето кандидатствало, било прието и завършило. Не могъл да се реализира в България-най-вероятно "спънат " , заради някое генералско чадо. Решил да си бие камшика в чужбина и поради тази причина бива, едва ли не, разпънат на кръст. Както спомена един колега - други ще го оценят!

Поредният който знае буквите , знае да чете , но нищо не е разбрал от прочетеното !

Поредният, който е искал да завърши Уест Пойнт, но не му достига сиво вещество:) И поради тази причина единственото, което му остава е да плюе по форумите:)

Дълъг, труден и трънлив път... Момчето искало да представлява България, но България го изхвърлила от системата :( ... Успех на момчето! Знанията и уменията НИКОЙ не може да му вземе. Други ще го оценят....

Все се надявах поне армията да е както трябва откъм морал, институционалност и всичко друго Българско, но уви. Ясно, жалко!

АРМИЯТА МЕ НАУЧИ НА СЛЕДНОТО: 1. СКАТАВАНЕ 2.МЪРЗЕЛ 3.ДОНОСНИЧЕСТВО 4. СКЛОННОСТ КЪМ КРАЖБА 5.ЛЪЖЕНЕ 6.ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ 7 И ДРУГИ........ ИНАЧЕ .......С АМЕРИКАНСКА ДИПЛОМА В РЪЦЕ ....И ДА СЕДИШ В БА.....В БА САМО ТЪПИ ПАРЧЕТА С ДИПЛОМИ ЗА СРЕДНО ОКОЛО СРЕДЕН 3.....ДАЖЕ И СЕДЯЛ МНОГО.....

сгрешил си посоките, ако беше завършил в Москва, досега да си полковник в МО

Разбира се, да не мислиш, че Уест пойнт е не що велико.

Уест Пойнт или коя и да е друга военна академия не се различават особено помежду си ,принципите и предметите на обучение са едни и същи защото армиите по света работят по едентичен начин ,разликите са предимно в националните особености ,добрият офицер може да е завършил в щатите ,Русия ,Израел ,Китай ,Франция или където и да е било ,но реално добрият офицер и командир се изгражда в строя ,в частите ,военната академия дава само началните познания и умения ,това момче е завършило в Уест Пойнт ,но това не означава ,че ще му дадат да командва полк като се върне ,по правило всички млади офицери след завършване на военните училища и академии започват от командир на взвод и така е навсякъде по света ,ако беше останал да служи в американската армия щеше да е същото ,пак от командир на взвод ,не обсъждам простотиите и бюрокрацията с която се е сблъскал в МО ,но и не разбирам какво е очаквал младежа ,в крайна сметка с нищо не превъзхожда колегите си които са завършили НВУ или някъде другаде в Европа по тази програма .

Никога не съм твърдял и няма да твърдя, че съм нещо повече от моите колеги и заслужавам по-добро място (дори мога да кажа, че КВ в НВУ е едно от по-доброте такива). Съжалявам ако е прозвучало така от написаното. Написах го така, защото обикновено място и длъжност вървят заедно. Но виждам, че хората го интерпретират, че съм искал да стана генерал, затова реших да поясня. Пет години се подготвях да съм командир на взвод, това исках и това очаквах да правя. Никога не съм искал да прескачам някого. Интересното е, че дори в щатите съм имал много подхвъляния, дали ще ме назначат като генерал като се върна, а аз винаги им отговарях с насмешка, че ще имам късмет ако съм дори офицер. Тогава не осъзнавах колко съм прав. Много добре разбирам, че за да е уважаван и компетентен един командир, той трябва да е минал през всички нива на командването. Проблемът беше, че не ми дадоха абсолютно никакъв избор. Най-малкото исках да имам равен старт с моите връстници, които класират своите желания. Както казах и по-горе, погледнах позитивно на нещата. Но уви, опасенията ми се сбъднаха и прекарах години борейки се срещу системата преди търпението ми да се изчерпа окончателно.

Поздравления, Любослав. Както писах, намирам разказът Ви смислен, правдив, човечен и колоритен, а Вас за искрен и интелектуално звършен човек. Успех в живота!

Със сигурност има някаква обида в теб към БА, но я си представи обратното положение. Завършил с НВУ В. Левски и отиваш в САЩ , дали ще те приемат в американската армия с нашата диплома.

Za sajalenie sistemata se promeni , no vav visheto obrazovanie nishto. V ministerstvata ( ne samo v MO) e palno c debelogazi nekompetentni chinovnici, koito sa sasredotocheni v pazeneto na mestoto si. Taka beshe prez 1981 godina kogato se varnahme ot Polsha , taka e i sega. Gledat te kato iztarvani i se chudiat kakvo da te praviat. Edno e sigurno - s tozi potencial shte se realizirash i izvan armiata. S poveche polza za sebe si i po-malko za Balgaria. Opredeleno.

Не може да си с равен старта бе убавец. Ти нямаш нищо общо с БА! Какъв старт искаш?

Това че нашето образование не е приравнено към американското е нормално ! Защо си очаквал да бъде приравнено ! Много хора които тук са завършили и отидат там им се случва същото ! Нищо , че всеки си мисли че е едно и също ! И в двете посоки е еднакво ! Ако беше отишъл в американската армия с дипломата от НВУ щеше да ти се случи същото ! Тогава и американската армия ли щеше да е калпава !

Не сте първият, който напуска БА с подобно разочарование и няма да сте последният, уви. Но когато човек е доказал, че може да се справи с едно, той може да се справи с всичко, с което реши, или както се пее в песента, "If I can make it there, I'll make it anywhere". Късмет!

"едентичен"?! Какво повече да ти чета?!

Искам да кажа: Дизелов двигател чертеж /1/ фронтален и/2/ страничен. Двигателят е 12 цилиндров 33,4 литра, тежи 1 тон. Аз се снабдих с истинския му циклостилен чертеж на син фон . От 12 цилиндра бях го модифицирал на 8. Заданието ми позволяваше това. Начертах / прекопирах го / на бял кадастрон по тогавашните изисквания за начинаещи. Комисията по причинни трудно разбираеми тук беше получила приказ от най-високо място да ме скъса, но попада на пачи яйца без да знае. Сега много съжалявам, че тогава не са ме изгонили от Училището. Такива мои тактически победи с реалността имам над 30, но войната изгубих - провалих си живота с военната кариера.Случката с В2 ДВГ аз наричам ГАФ-Катастрофа на системата. Имам на гърба си много такива класики тактически малки победи, но в живота агуби. Например поради недоглеждане на агента, който е /мой колега/ дал изнформацията внезапно на публично място съм блокиран от Патрул на Военна полиция с устно обвинение, че нося незаконно -крадено оръжие. Няма заповед, не ми се дава възможност за обяснение. С оглед да не се излагаме с циркове пред гражанството и да не паднат абсолютно безмислени жертви, приемам унижението, предавам оръжието и се отправям сам в Комендантството на непознат град . като дефакто съм арестуван. След 8 часа пристига цивилен представител на незнам кой си, да ми съобщи че законният ми служебен пистолет, който ми е отнет се намира еди къде си, да отида да си го взема. Няма извинение, И ...до следващия Гаф- Например войник с Документирана епилепсия умишлено след освидетелстване от Доктори и Командири е пратен в бойна рота и хвърля бойна АКТИВИРАНА граната /гърмяща след 1.9 сек/между мен и него-разстояние 20 сантиметра. Виновни --Няма!!Затова не се чудете със случката Бай Петко Лясковски-Един Господ знае какво точно е станало??

Ludiamaus

Както виждате, в предният коментар само Дядо Йоцо е неразбрал, тук вече трима -надали знаят какво точно им е противно.И нямя да искат да разберат поста ви, защото е трудно да отворят интернета и да видят какъв аджеба е този двигател. Но иначе са много компетентни за това кой автомобил е най на върха. Днес едни специалисти коментират как Калашников бил изкопирал АКто, но надали са прочели, че Михаил Калашников е "видял" принципа на връщане на затвора в системата на дизелов двигател от Хабаровският завод , където впръскването на горивото по реда на палене е ставало с отвеждане на изгорели газове в момента на запалване от предишният по реда си в т.н. дюзопомпа. Цитираните 4копирани"немски автомати са с подобен принцип на картечен пистолет ШПАГИН и нищо общо с АК осен по силуат. На такава е съдбата българска, овчарите казват кое и как. Важното и днес е не какво можеш и си направил, а какво е предписано да направиш

Те искали генерали да стават...ти да видиш...де им се чудиш на акъла?! Вместо да свършат някаква работа полезна за всички.

Абе пълни смешници и наведеняци. Едно време в имени Суворова днес в уестпоинт...наведени дебили.

Колега, това е най правилното решение.Когато завърших втора Академия , тук ми беше казано, че поради твърде високата ми квалификация няма как да ми се намери щат за работа в София.Дебелогъзите /тогава/ генерали в София ми дадоха заповед за Н-ския гарнизон и под заплаха трябваше да започна там.След седмица разбрах, че в тази ситуация знаещи ,можещи и амбициозни офицери не са нужни никому и... напуснах.Разбира се имах сериозни проблеми и с това , но един разумен министър с директна заповед реши всичките ми проблеми с генералите.Не съжалявай за усилията ти в Уест Поинт- те ще са ти полезни и в цивилния живот, както и на мен. Успех и само напред !

С една дума - пълен провал. И личен и за страната. Че и за американската академия. Уж отлично обучение, но човекът не си намерил мястото. Какъв е бил смисълът ? Има и лична вина - "длъжност "Командир на взвод" в НВУ "Васил Левски". Аз лично имах съвсем друга представа на каква длъжност и в кое място бих искал да служа". Може би направо бригаден генерал ? С голяма кошница и с голямо самочувствие е тръгнал. А дори не е имал специалност.

А сега си представете как някой български политик излиза пред стотиците хиляди млади емигранти от България и започва да ги убеждава, че...след като завършат образованието си, са "добре дошли в Родината"!!!

Обичайната практика; закостенелите мозъци и бариерите пред младите и обучените. Създаване на пълна невъзможност за реализация, затъпяване или път зад граница. Така е във флота, и във ВВС и във кашимерията. Когато бог слязъл на земята да раздава акъл, застанал до един мост да чака военните -те и така не минали по моста -форсрали блатата ..... И пак ще цитирам Бай Пенчо Байдерката за новият бардак и старите кур.и. Както казват турците -ОЛМАЗ!

Даа, сблъсъкът с чугуна на МО е труден за преживяване. Бетонирани са 5 реда комуняги, сега демократи, но от това възможностите им не са се повишили и наливат от пусто в празно. Всички напуснали армията знаят, че колкото външни фактори имат вина за смъртта ѝ, толкова и вътрешни. В която и голяма академия да е завършил един български офицер, ако е останал патриот, е изключително важен за войската. Точно колкото взвод полковници, бивши кашици или политици. За съжаление селското е надделяло и е смазало и този младеж.

Уважаема медиа, направете този материал достояние на г-дата Каракачанов,Борисов,Радев!Това е позор и безумие българско!!!!!!

Ти как мислиш, дали те не знаят?!

Въпросът не е друг, а или свикваш с лай.ата или багажа на суджук Но за МО не е важно какво знае и може а ПАРАТА ЗА НЕУСТОЙКАТА! Но по принцип с пари може да осъди козирките

Уважаема какво?

След това от МО реват, че нямало хора!! Ми да реват!! Те не искат готови, обучени кадри!! Факт! Добре, че се е отървал от тази разпраднала се институция!

Готови, обучени кадри, но за американската армия. За нашата армия е трябвало да поучи още малко.

По причина, че преди завършване на Училището ни предстоеше Защита на Дипломна работа по ДВГ-двоен чертеж на двигател в реални размери с нужните изчисления започнах да посещавам нещо като кръжок по ДВГ в системата на Училището. Програмата беше същата като в МЕИ : изпити- Висша матем 2 бр, Съпротивлен материалите, Термодинамика, Машинни елементи, Допуски и сглобки , Маш чертане и Теория, разчет и конструкция на ДВГ. Бях завършил матем гимназия и с точните науки бях добре, но чертането ме плашеше. Затова още при получване на заданието за Дипл раб- 1година преди защитата, без да знае никой, си бях намерил готов начертан проект на работещ двигател/ отговарящ на моето задание / с цялата документация и изчисленията към него- всичко абсолютно проверено и доказано -от теорията и практиката. Покрай готовия проект аз се подготвих така все едно аз съм го направил и бях в състояние да защитя и най-малката подробност и бях на ниво много по-високо от това , което се изскваше. Мислено се радвах, без да предполагам в какъв капан ще попадна и какво ще ми се стовари на главата. Дойде време на защитата. Слагам на таблата чертежите, давам изчисленията на Комисията и очаквам отлична оценка./ Тя не може и да бъде друга!/ Комисията се състои от 3 члена- математик, съпромат и термодинамик. Нещо много се забавя Комисията да се произнесе и след резонните въпроси започва да ме пита заядливо за неща, които са извън рамките на изискавнията и за моя беда аз знам , а изпитващите НЕ. След много години разбрах, че сме се срещнали като на Прохоровка- и 2-те страни герм и русн не знаят с кого ще се срещнат. В случая аз няма как да знам, че Комисията има нареждане от Най -високо държ ниво да ме скъса меко, а пък самата Комисия не знае какво точно оценява и попада в капан." Момче, казва математикът, хахаха, за първи път чувам, че може да работи V обр.двигател чийто бутала в двата блока имат различен ход /съответно 180 и 187,6 мм.. Освен това при диаметър 150 мм буталото ще се пръсне от компресията /15/ " Отговарям не само ще издържи, но и със свиване на цилиндровата глава и постигане компресия /16/. от 500 к.с моторът скача на 600 конски сили. Въпреки , че се бях изплашил от неочакваното развитие упорствах. Извикаха ротния командир, който ме гледаше на лошо. Когато заявих, че горивото се впръсква с 210 атмосфери ми казаха -СЛАБ 2! Нов проект! Не само "слаб2" но може и в ареста да направиш нов проект. Макар и много уплашен се заинатих и казах; Абе , викам мене в ареста ще ме вкарате , ама Проекта, няма как. То, Германците изгубиха 5-6 милиона човека и не успяха, ама кой знае Вие можеда успеете. ШАШ! Тогава извикаха Началник политотдела, идва с Началника на учебната част. Училището беше 4 500 курсанти и 1500 персонал. Пристига и Н-к катедра ДВГ полк Бачо Кольо. " А, к'во става тука ве ? " Разглежда подробно чертежите, гледа изчисленията , започва да се вторачва , прави справки и казва Ах, че добре бе?! Седна при Комисията , взе един молив и започна да чука леко с него по масата, Гледа към мен, поглежда подчинените си от Комисията и започна да се хили. "Абе младеж, ти сам ли го прави този проект? Някой да не ти е помагал ?" Съвсем не- отговарям, при което Бачо Кольо избухва в бурен смях. Ей, браво бе хихихи, Обръща се към комисията и каза; пишете му Отличен и да прилючваме. - Ама др полк., и започнаха да шушукат нещо. Бачо Кольо почти извика ядосано: " Вие знаете ли какво правите в момента? Не ме интересува кой се е обадил...Искате Катедрата да стане за смях на целия свят ли ! Не виждате ли, че тоя хубостник е сложил пред вас чертежа 1:1 на истинския танков двигател В2 изкарал войната с -Т34 и ИС- 1,2 , сега работи на Т-55 , Т 72 и Катедра ДВГ воглаве с полк Николов му пише" СЛАБ 2"!!! Пишете Отличен и да се махаме, че станахме за смях. Ей, пак софианци ей! Ще ме уморите , ей!" Каприз на Враждебен човек от ЦК

Браво приятел ! Затова по света уважават българите и ги признават ! Не ставаш за политик, но не всеки е роден да има собствено мнение.

Брато,какъв е този двоен чертеж на ДВГ и как го направи или направиха 1:1 на хартия?

Ludiamaus

И това ли дядка, трябва да ти се обясни. Двоен чертеж може да е направен и за мотиката №5./ казва се надлъжен и напречен разрез ; в случая става въпрос за V образен двигател, а както става ясно по-олу е и танков двигател с габарити метър на метър на метър "рисуваш" 15 санти като 15 санти. То за това преди се ходеше на училище, не е като в дискотеката и в кръчмата

Дядо Йоцо, ти още ли си мислиш, че тенекето е златно?

Не мога по никакъв начин да не го определя като един истински наивник и глупак! И като е завършил там какво, да го направят направо генерал ли? Ще си остане с плувното оцеляване и английския език!

Генерал. Проблемът е бил че не е попаднал където е искал ( проблем на всеки випусник). Но както се казва "всяко зло за добро". По новият професионален път, може да успее.

А ни ще си останеш с чувство на неудовлетвореност и проблем и с жлъчката

Ludiamaus

И що така си гневен! Щото цялата галимация е един етаж над умствената ти летва. Те такива сте дето определяте развитието и на икономика, и на здравеопазване и на образование. Австралопитеци с един пръст чело. Мразите всеки който е по -умен, по -знаещ, по -кадърен. Спомням си един голям шеф на проект на пъпа на Софето. В един момент отвън почват да търсят най -малкият по длъжност, защото италианеца иска да говори на матерният си език по проекта, немецът пак така по мошините, англичанина по неговите отговорности. накрая шефа, носител на пояс от източните изкуства го кани да отидат в залата да му покаже че не става само с знание на езици .... Дано си проумял; ако неси питай момчето от горният етаж

Аз не съм го карал да ходи в САЩ. И като е завършил нещо толкова страхотно вече е станал много умен, така ли, лудчо? Ами щом има такова извънземно образование предлагам да махнем бей хой и да го назначим на неговото място. Така вместо "премиер" ритнитопковец ще имаме "премиер" с плувно оценяване! Предложи, какъв да го направим? Или пък патриарх или главен мюфтия? Предложи какъв да го издигнем?

Ludiamaus

Ти го караш да пита, да научи, той пак неговото си знае! Що отишъл, що завършил и водно оцеляване. Същите гениални въпроси ще зададе и за Петър Стойчев за пруването в Антарктида и в Мурманск. едно си баба знае едно си и лае

Явно е че си тиква, но се разбра че си луда тиква!

Толкова злост и завист може да изсипе само в бг блогове. Навремето се пръждосах от тази държава поради тази причина. Напълно го разбирам този пич и браво че се е чупил от тази прогнила система. Аман от завистници и неоценени гении. Пича разказва ясно и точно какво е преживял а тия тука философстват за Русия и Америка . И двете държави нямат нищо общо с това че бг е един кенеф.Ако САЩ имаха влияние в бг политика щяха да го сложат в МОН . Бг=кенеф

И огромният брой чужденци от други държави и главно от Русия го потвърждава! На кенеф е= партийвата централа в Позитано и прилежащият и антибългарски трол център

От коментарите се разбира, че в България е пълно с много глупаци.

" Двама от тях се отказаха още първата седмица, когато разбраха за разходите. Другото момче отпадна, тъй като му изгубиха резултатите на SAT изпита (приемен изпит за колежи и университети в САЩ - бел.ред) " Дали щеше да се пребори с тези тримата ако не се бяха отказали ?! Съмнявам се !!!

Щом е завършил значи е щял да успее!А ти се не би успял и завиждаш

Знаеш колко завършили WestPoint са се провалили ?! Ти не можеш да броиш до толкова !!!

учебно заведение. Няма вълшебни университети за магъосници, като в "Хари Потър и ........" филми/книги.

ДИР, направете допитване колко хора се интересуват от биографията на такива "специалисти".

Ами ние които обичаме България и се гордеем,че има способни българи като това момче

Волгин ти ли си ва?Или Деби Христов?

В това е въпроса: МО ОБЯВЯВА ПРОГРАМА! ИЗПРАЩА ХОРА ПО ТАЗИ ПРОГРАМА. МАЛКО ИЛИ МНОГО ХОРАТА ЗАВЪРШВАТ ПО ТАЗИ ПРОГРАМА! И ТУКА Е ВРЪТКАТА У НАС НЕ ЗНАЯТ ЗА ЧИЙ Х.Й СА ИМ ТЕЗИ ХОРА, ЗНАЯТ ДА ТЪРСЯТ ПАРИ ПО ДОГОора на БКПВОРА! Това с договорите, драги любопитко, знаеш ли колко много хора които не бяха "верни хора на БКП/ДКМС" на е.а! Като не те хареса партийният секретар те уволняват дисциплинарно или самоволно и дължиш едни пари, които никой не е харчил за тебе докато си учил. Нима мислиш че ако наистина Генерала летец не беше член на БКП/БСП щеше да "вдигне самолета" до трона! Надали щеше да има да плаща договор с МО. А това с това момче е защото -Къде е тръгнал цървула, ще учи в америчко и после да ми става началник! Не стига че го приехме в кашишкото училище в Търново

цветанов. гепя ли те пак да ми триеш коментарите ще ви пратя всдички джендъри на сатурн!

Пълна смехория е статията . Дир. бг прави интервюто в Лондон , станалите сте интернационална медия . Той имал съвсем друга представа на каква длъжност и в кое място бил искал да служи , сигурно ако не е командир на Армия , поне зам.министър на отбраната . Заплатата , според него , каква трябва да му е , определил ли си е .

Ако беше завършил милиционерска школа в Симеоново и беше в партията на Бойко можеше и министър на отбраната да станеш някой ден...

Партията на Бойко се бори със завършилите в Симеоново и Ленинград за да остане нещо от България

Тоест се борят със себе си, защото повечето там са завършили Симеоново или ВИФ.

Така се бори , че разпродаде и закри всичко и сега само краде от еврофондовете . Мини през съседна Румъния , която за 10 години дръпна неимоверно много , а в България Борисов и такива като него и тебе , бивши комунисти , се борят с комунизма т.е с сянката си , с вятърни мелници и въображаеми врагове от изток , до като си увеличават личните пари като Борисов и апартаментите като Цветанов . Всички от Герб за Белене .

Ludiamaus

Българино, каква ти е базата за сравнение с Румъния. За мене е светлинни години разлика. Там в едно с Чаушеско си отидоха и съподвижниците. Ние какво направихме Младенов, Луканов, Луджев и още хиляди знайни и незнайни герои на БКП, ДС, КГБ та до днес. Кой е СърГей Станашеф, коя е Ленце Йончева. Защо забравяш и една "партийна мъдрост" че който краде но не лъже е честен човек. А как да вярвам тогава на БКП/БСП които хем крадат хем лъжат! На вас Боко и Цоко са ви виновни, щото са ги учиили партийните другари, но не и наследствените партийни другари -социалкомунисти

Финала развали хубавата история. За съжаление, това е реалността в момента. А можеше да остане преподавател в академията, като периодично го изпращат в САЩ за преподготовка. Тогава, може би, от 90 наши курсанти, на изискванията на Уест Поинт щяха да отговарят повече от 4-има. Ех...

Дори и WestPoint не им помогна за провала наречен Ирак ! Същото може да се каже за войните в Виетнам и Северна Корея !

Провал, Ирак!? Нещо много пропаганда четеш. Разликата между Северна и Южна Корея говори сама за себе си. Що се отнася до Виетнам сега са в тихоокеанския съюз на САЩ.

Нападнаха Ирак защото са имали химическо оръжие което продължават да търсят и до днес ;) Това според теб какво е ?! Дори Тони Блеър призна , че са допуснали огромна грешка с подкрепата на САЩ в тази операция !

@Илиян: С това съм съгласен. Обаче то няма нищо общо с ефективността на американската армия, която прегази иракчаните почти без жертви. Англичаните даже се бъзикаха, че американците са убили повече английски войници, при приятелски огън, отколкото иракчаните.

Да не се заблуждаваме , че Ирак са кой знае каква армия ! И не забравяй , че вероятно тези които са им събирали сведенията за химическото оръжие вероятно са завършили WestPoint или някоя друга военна академия в САЩ :) Това говори достатъчно колко са ефективни !

Това е положението- така е в БГ и никога нищо няма да се промени! Защото тези, които управляват едва ли могат дори да прочетат нещо подобно- просто такова им е нивото- на образование и възпитание, а и какво ги интересува.....

Това е втора безмислена история която чета за "преуспели" българи ! Този да се радва , че държавата не му е искала да си плати обучение в WestPoint ! Тогава нямаше да говори за няколко хиляди лв , стотици хиляди долари ! Направи са му направили подарък , че са му искали само няколко хиядарки !

Слагайте "-" ! Те са показват колко сте тъпи ! И вие като него не бяхте чували за WestPoint до днес !

Но се радваме на тъпанари като тебе и Цвецко и другите мишоци дето нищо не сте учили, освен да целувате ръка на бокича !

Сельо, аз когато съм чул за WestPoint този от статията е бил в детска количка ! А ти сигурно си бил влажен поглед в очите на баща ти !

мрънкало !Момчето е завършило престижна военна академия и го очаква кариера и достоен живот на образован и родолюбив Българин

И аз като завършиш очаквах същото ама се оказа , че не било верно ;)

Българската армия, ако това не звучи подигравателно, защото такава практически няма, е още в ръцете на верни на Партията и Русия генерали и висши офицери, за които Америка е единствения враг и противник, затова са неглежирали това българско момче, което е станало американски оцицер.

.ако е в такива ръце -значи все още ще има Армия!

Тъп и ограничен ! Затова ли Радев беше натовски генерал !

Той все още е. Генерал не е служебно правоотношение, което приключва след напускане. Както и Бойко Борисов - той също беше произведен по време на правителството на НДСВ.

Не бъркай начина на произвеждане на Радев с това на тумбака Борисов !

Уви, в ръцете е на дървени философи, като тебе, дето разсипаха всичко, оставено от социализма, и гепиха всеки цент и лев, с които трябваше да правят обновления.

По чисто технически причини не може да прилага наученото там. Двете армии нямат нищо общо. В всеки аспект. От друга страна той е излязъл ат там точно като лейтанант. Какво очаква да бъде? Генерал ли да го направят?

"В Америка обаче абсолютно всяко училище, било то основно, средно или колеж, има басейн. От малки повечето деца се учат да плуват и докато пораснат, водата се превръща във втора среда за тях." И в България беше така през комунизма. Но през демокрацията ги закриха повечето, както басейните, така и самите училища.

Що.? Кво ти пречи да се научиш да цапаш у селския гьол?

Вярно е само за новопостроените училища в новите панелни комплекси. Старите школа, дори тези, построени малко след 9.9.1944, дори физкултурен салон не винаги имаше подходящ.

Построените училища през комунизма са много повече от старите. Образованието е било много зле и недостъпно преди комунистите. А за колко новопостроени модерни училища си чувал през демокрацията?

Само два университета в България са създадени преди комунистите. Всички останали са създадени по време на комунизма. ТУ-София - 1953 г. МУ-София - 1969 г. Повечето големи болници и медицински комплекси са създадени през комунизма. През демокрацията много ги закриха или ги докараха да окаяно състояние.

Шкембе паша може и да не е завършил Уест Пойнт, но е министър на отбраната. И така от вожда до всички вифаджии.

Какво се чудиш бе момче,като имаш такъв водач на държавата като Боко милиционера- мафиот....