Куп оставки в научния фонд, Борисов поиска анулиране на конкурса

Шестима членове на Изпълнителния съвет на фонд "Научни изследвания" (ФНИ) са си подали оставките, каза на пресконференция министърът на образованието акад. Стефан Воденичаров, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Куп оставки в научния фонд, Борисов поиска анулиране на конкурса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

казано е, че трябва да има универсален тест за контрол на креативността на българските "учени". един такъв масово достъпен и проверен тест е измерването на креатинина в урината. за тази цел всеки български учен трябва да даде поне веднъv на ден пикоч за анализ

като ти гледам манталитета, ще да си балканец от Пернишкия "университет"

Не му гледай манталитета, а ДЕЛАТА. А най-добре преди това погледни СВОИТЕ ДЕЛА...

По принцип си прав. Но ЕБАН е обречено (раково) образувание, което ще си отиде каквито и врътки да правят некадърниците там. Просто икономическите условия не позволяват българия да има такъв болшевстки тумор.

Е, сега мафийката на бетоноглавите учЕни от ЕБАН и СУ може да се радва. Само че няма да е за дълго. Просто обстоятелствата в България, Европа и света са такива - неефективни и овехтели структори нямат живот. И без значение дали комунките, гербаджийчетата или някой друг искат или не, ЕБАН след някоя и друга година ще потъне в Лета, а СУ ще си остане затънтен селски университет в селска балканска чалгаджийница. Да ви е честито!

Платил си вече комисионата? Ходил си в командировчица в чужбинка? Напиши каква ти е темичката и каво ще направиш за тези народни парици. И къде работиш бе, пиленце, това ни напиши, да те съжалим. Сигурно си корумпе...

Чета коментарите и умирам от смях (от повечето). Според умните и начетени българи -"европейци", всеки успял и получил (международно)признание, дори и с много труд е ... Крадец и Мошеник !!! хахахха... Ганьоооо, Ганьооооо ... удАри сега у косматите гърди и ревни: "Болгар, Болгааар.."

По делата им ще ги познаете...

Прогресивното обедняване на населението води до оскотяване. Това пролича с бунтовете на българските "учЕни". Предстои "Културна Революция". Условията за това са налице: Имаме си вожда Буда (всемогъщ), имаме хунвейбини (учЕни-бунтари) на улицата ... имаме и няколко конфуцианеца-интелектуалци, но техният брой днес е пренебрежимо малък...!!

Смиреност малко в повече никак няма да ти бъде излишна... Не се възгордявай, че никога не е късно да станеш за резил...

Важното е че бай Стефан и всички новите са "проверени "членове" на Партията " :)

Да беше жив Бай Борис Димовски, щях да го помоля да направи една реплика на "Сит търбух за наука глух" една тиква и от дръжката й да излиза подписа на Тиквата или Цункащият Джиджи, а най-добре и на двамата.

Кого ще съдиш, бе крадец нещастен. Как ще ти е валиден договорът като Гюров никога през живота си не е бил профеоср, нито анголски, нито български. Всичкото крадец - Гюров, Игнатов, Петров, цялата измет спечелила проекти по измислени правила, дядо Стоянчо Денчев, всички да връщат заграбените 14, 7 милиона лева и хич да не се ослушват.

Чалгарец, объркАл си се! Вероятно вярваш, че Чалгария се управлява от мутренска групировка?! Да ама .. на договора ми с МОМН стои държавен печат... хахаха

Тъй, тъй, деде. И аз доскоро си мислех, че практиката е крадеш, а после те уволняват или, о не дай боже, само те преместват на друго място и пак продължаваш. Ама се оказа, че то можело и сам да си напуснеш. Само се чудя защо не опитаха да върнат проф. Хорозов - той вече има опит с Фонда и се е доказал като човек с висок морал.

Буда: "Моето мнение е, че трябва да се анулира целият конкурс във фонда "Научни изследвания"??? Имам юридически валиден договор с МОМН (т.е. държавата). За това ще се оплача в Брюксел/Страсбург за моето ограбеното време в подготовка и спирането на започнатата работа по изпълнение на финансирания ми проект. Обезщетенията (материални и морални) ще са за сметка на държавата и некласираните "изтъкнати" учЕни и учЕнки от улицата.

Нека превърнем леярната на БАН (И-та по Мералознание) в Ковачница на Научни Кадри! Да живей научно-техническият прогрес!

KGB е Патриот, който винаги поставя ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС НАЙ-ОТГОРЕ... Е, залита малко по "Негово Величество", но който е идеален, да хвърли първия камък. И КОМУНОИДИТЕ, КОИТО ГО НАПАДАТ, да помислят, когато получават готови пари от БЮДЖЕТА, дали не дължат ОТЧЕТ? Ако мислят, че не, значи трябва да се гръмнат, защото това свърши преди 23 години. Това, че 23 години номера минаваше не означава, че може така да се продължава напред. Той Дянков им беше вдигнал мерника, но тъпанаря Боко, комплексирания неграмотен безпросветник на два пъти се намеси и ги спаси. Но не ви направи услуга, защото е видно, че НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ!!! Но и Боко се учи и когато се еманципира достатъчно, за да му стане ясно, че ЦАРЯТ Е ГОЛ, че цялата "научна общност" е всъщност една гротеска, това ще бъде краят ви в този вид. Не мислите ли, че трябва да изпреварите събитията? Все пак, с наука уж се занимавате...

Съобразно материала (И най-вече - Наистина-Конструктивната дискусия в коментарите !) ми се струва, че просто Е Време да Видим създаването на Работна Група Експерти по Въпросите на Науката/Образованието .

Стига бе, човек, смили се, моля те...

Стига бе, човек, смили се, моля те... И ние искаме това от теб, ама ти не отбираш от дума.

Най-смирено моля Всички-Нас за Незабавност по Въпроса. (Приготвям кафето. И чай. Друго ? ... И за пу, и за непу шач(к)и :-)

Ревът на "УчЕните" не е за наука, а за пари за доп. заплати! Запомнете! Това е криминалната практика. Според действуващите правила на Фонда до 45% от общата стойност могат да отидат за заплати (според броя на "млади учЕни" - до 37 г?? хаха). Това корупционна практика, несъществуваща в ЕС и Америка. В същото време, в Чалгария не съществува такава научна позиция като 'пост-док', които получават заплата директно по научен проект на заявен от водещият лаборатория principle scientist.

ГО РАЗБРАХМЕ! Но се задава и нов скандал - с ЕДНИ ПАРИ ОТ НЯКАКЪВ ФОНД за ИНОВАЦИИ!! Някакви си 9 милиона са дадени, но не се знае за какво! Много голяма активност е проявила ПРЕДИШНАТА РАБОТА НА МИНИСТЪРКАТА на ПРАВОСЪДИЕТО. Проучвали са риска да си производител на нещо в Плевен, но да го продаваш в Ловеч!!! И това е разбито на над 15 продукта. За всеки отделен продукт - отделна тема!!! И пари по нея!!!!

стига се правихте на чичтери -стига комунизам. един ясен правилник -закован норматив вав вус -до 5% наднормени, никакви нехабилитирани в магист. програми, никакви безмандатни чеф катедри-васали. стига чефове на пенсионна васраст *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дъщеря ми защити докторантура в западен университет нормална заплата,статии публикувани в списания с фактор,пари за изследвания ,командировки над 10,огромен труд но и уважение от нея знам ,че пенсионерите не ги обиждат както при нас,а ги остават на определен процент като консултанти,ако дотогава не са си създали собствена консултантска фирма а такива като дянков са за съжаление те даже не осъзнават ,че развитието се дължи на учените ,а не такива като него

Даже Боко се прави,че не е знаел за кражбите! Ей,нали най-накрая на теб се отчитат!Идват ти пари от рушвети,но ти не знаеш от къде са ,а?Умно!

Смешно е кяфяв бандит да дава акъл и оценки. Злобата на това нацистко говедо наистина е изумителна. Вижте му стила, културата и ниското селско образование на пъдар. 23 години се мъчим с примитиви, на които е дадена трибуна, за са сеят омраза и простащина. Речник - взет от Гестапо, сякаш никога не са яли пердах тези нацистки свини.

КГБ е достоен българин а ти си една червена отрепка !

а по времето ан станишката колко беше фонда - 80млн. - ехееее има да го гони бат Бойко.

искам дамо да попитам, новия министър трябва ли да връща пари във фонд "Научни изследвания"

Я вижте - 45 години шеф катедра една национална доносничка Димитрина Цонева от РУ, другата Виолета трети мандат "избрана" на пенсионна възраст с 1000 часа норматив без часовете при магистри, трета шампионка Тодорка Стефанова -декан и шеф. катедра - предава физика, човек и припода, ходи на практика в детски градини това е Русенски университет

Започва ИСТИНСКИЯ ЕКШЪН, ЗАПОЧВА ИСТИНСКОТО ШОУ! Сега ще видите какво драпане за кокала ще настане... И не, не съм фен и апологет на Игнатов, ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА за него! Виж, Дянков бих защитавал ДО СМЪРТ! И мисля, че в БАН Е ПЪЛНО С ФЕОДАЛНИ СТАРЧЕТА! САМО КРЕТЕНА БОКО НЕ ГО РАЗБРА!!!

В БАН се процента на младите и някои от тях можещи намаля значително именно вследствие на "мъдрата" политика на Боко и Флик...

krassikat@

И какво беше постигнала БАН и нейните "КАДЪРНИ МЛАДИ УЧЕНИ" ПРЕДИ САТРАПИТЕ Боко и Дянков да дойдат на власт? БИХТЕ ЛИ ОСВЕТЛИЛИ МЕН, чиляка с отрицателното IQ???

IQ-то ти трябва да е с отрицателен знак. Само малоумно същество или пълен гьонсурат не би се погнусило от политиката на Игнатов и ко по отношение на ФНИ. А твоят любим Дянков има представител в ръководството на фонда, така че и той е с оцапани ръчички, защото е знаел какви са ги вършили ГЕРБавите калинки!!! Схващаш ли?

krassikat@

Казах, каквото мисля... А ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕМ "учените" от БАН... Просто трябва търпение... Ще имаме удоволствието да се насладим на шоуто, подготовката му е в ход, репетициите са интензивни...:О)))!

Това число в ника ти, брой на правописните грешки във всеки твой пост ли означава? ;)

krassikat@

Да, стремя се да достигна този брой... Когато е по-къс поста ми, имам проблеми, но не се оплаквам, не е кой знае какъв проблем, ако са по-малко правописните грешки... А нещо по същество да кажеш? За резИлтатите на "учените" от БАН? Колко изобретения са внедрили? Колко патента са продали? Колко научни открития са им признати? Колко промишлени образци, колко полезни модели? А? За което получават И ОТ МОИТЕ ПАРИ(защото съм доста ЯК данъкоплатец) над 100 млн. лв. от бюджета? По този въпрос не е ли редно да вземеш отношение? Да отчетете с резИлтати получените от НАРОДА пари? А? А?

Акад. Воденичаров, я наредете в университетите да изритат всички пенсионери, всички, които са над 2 год. и нямат 1 публикация, над 5 и не са докторанти, над 7 и не са д-ри. Всички доц., които не са написали един учебник и вс. проф., които уж четат лекции, а всъщност отиват за ден, за шапка на дисциплината, а ас. водят часовете - ош-беш с шефовете на катедри

Миро, те са по 300 дни в командировка в чужбина, уж асистентите ходят на лекции, а няма пари за тебешир. Къде е Дянкофф?

krassikat@

ДянкОН ДВА ПЪТИ ОПИТА, ама комплексирания на тема висша наука Тиквун му пресече ентусиазма...

Това е добро начало, но в образованието и науката има много какво да се поправя! Например: ВСИЧКИ НАРОЕНИ ИГНАТОВЧЕТА (новоизлюпени доценти, професори и доктори) ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЛОЖАТ НА ПРОВЕРКА ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ С КРИТЕРИИ. Защото ситуацията произтичаща от автономията на ВУЗ придоби неконтролируем характер и размер и "куцо" и "сакато" щом отговаря на местните критерии ( пазарлъци) се сдобива със съответното звание. Затова и фонд работна заплата не достига, а нивото на преподаване е срамно! Задължително тябва да има и проверки във ВУЗ-овете и особено там където почити всички в дадена катедра са хабилитирани! Например в Технически университет - филиал Пловдив ( катедра Системи за управление) - 2 асистентски позиции и 8-9 доценти и професори. И повечето по новия закон! Срамно и Ужасно!

Г-н Министър,моля Ви да обърнете внимание на проект "Нов шанс за успех",по който работиха цяло лято хиляди учители от цялата страна и не са им изплатени възнагражденията,а оттогава са изминали по4ти 6 месеца,а на обучаваните роми са изплатени всички стипендии и накрая по 55 лв. за издържан финален тест... Това е порената обида към честно трудещите се български учители...

Хубаво, но от много работа не бива да бъркате 4-ката с Ч, която буква на Вашата клавиатура е непосредствено под Esc!

ТРЯБА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТНАЧАЛО! ДА ИМА НОВ МОРАЛ! ХОРАТА С ИНТЕЛЕКТ ДА ЗАПОЧНАТ ПЪРВИ!

Всичко от начало. Да се изтрепят всички,включително до динозаврите. Ако се наложи, трябва да отидем още по-назад.

глупости разберете нов морал с тизи заплати -никога няма да има

Най после на върха на българската наука са настинаха най- достойни учени-Лафчие,Атанасиов,Кортенска и още десетина други лайномети.

За кражбите си има Прокуратура! Друг е въпросът дали си върши работата! За това си има Държава! Друг е въпросът дали си върши работата!

започвамеее да изпълнявамеее поръчки секаквиии...