Главният преговарящ на сирийската опозиция се оттегля

Главният преговарящ на сирийската опозиция Мохамед Алуш подава оставка, защото Женевските мирни преговори не са довели до политическо решение, съобщи Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Главният преговарящ на сирийската опозиция се оттегля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изтърка ви се пропагандата. Всички "бежанци" в Турция са Сирийци, пък в Европа все Афганистанци, Иракчани и т.н. . "За пореден път ( нерегистриран ) 30.05.2016 12:49 . В Турция има над един милион и шестотин хиляди сирийски бежанци. Всичките ли са терористи? Всичките ли са въоръжени? Кой храни бежанците в Турция и кой им оказва медицинска помощ? Може би Путин лично или Ассад?

тоя трее да е от умерените ислямисти ама кат го гледам си е чист ислямист- радикал

личи му че е учил, това е талибан

Тя трябваше да избере страна и да я въоръжава. Преговорите няма да донесат мир в Сирия, защото да се преговаря с воненнопрестъпници и държави терористи не е плодоносно. На такова развитие Москва няма отговор. Москва няма ресурс да отговори.

Ко речИ, "умнико"?!...

Както казва Наполеон -"Това е повече от престъпление ,това е грешка".Щом и Алуш прави грешка,Америка прави грешка,на теб ти е простено за грешката.Но за Америка и за поддържаната от тях опозиция грешките ще имат съдбоносен характер

Интересно как постоянно се пръкват некви главни или там гладни. И тоя дето ги пръква не е ли най Главния ? Ай сиктир бе значи за главен боклук главен патрон в главата !

Хаха, аз чувам че ИДИЛията доста бързо ги оттегля тия от сирия...

Алооо ООН Вие защо преговаряте с терорист бре??? Я веднага в съда и оттам в затвора!

То бива да си платена проститутка, но твоето е извън всякакви морални скали. Турция изпращала хуманитарна помощ. Как? С обучение на терористи, изпращане на коли и оръжия и усвояване на петрол от ИД? нали знаеш какво заслужаваш? . "За пореден път ( нерегистриран ) 30.05.2016 10:07 . За пореден път Русия показва, че се страхува от Турция и само Турция възпира руснаците да извършат едно голямо клане в Сирия. Като иска да затваря границата с Турция, защо не разговаря с Турция, а търси помощ? Защо Русия забравя, че единствената хуманитарна помощ за сирийския народ идва от Турция? Май всичко човешко отдавна се е изпарило от Кремъл.

В Турция има над един милион и шестотин хиляди сирийски бежанци. Всичките ли са терористи? Всичките ли са въоръжени? Кой храни бежанците в Турция и кой им оказва медицинска помощ? Може би Путин лично или Ассад? Колкото до петрола на ИД има документи ,че с него е търгувал приятеля на Путин Кирсан Илюмжинов и приятеля на Путин -Ассад. Аз не знам да и документирана търговия на Турция с петрол на ИД. Ако успеете да надскочите себе си и да ни обясните с членоразделна реч кога и как е документирана търговия на Турция с петрол на ИД, ще ни бъде любопитно да ви изслушаме.

За пореден път ти казвам, че си завършен дебил!

Да споменете,че Мохамед Алуш е лидер на терористичната организация "Джаиш Ал Ислам" и е известен с израза си : "Убивайте ги.Убивайте ги навсякъде!"

Той, ДИР-ът пропуска много работи, но в случая е достатъчно да видиш мутрата на този главорез от снимката и нещата веднга ти се изясняват... Е, това обаче важи за хората, които живеят с отворени очи, разбира се!

В тази статия езикът на вестник 24 часа се е източил като Боянския водопад. За много хора вече е ясно, че сирийската опозиция ще бъде предадена, защото демокрацията в Сирия не може да се осъществи. Самото общество е негодно да ползва демократичните ценности, а демократичната опозиция се оказа малцинство, което отстъпи на нападението на подкрепяната от кръгове, близки до турските власти, ислямска държава и руските войски, които защитиха военните си бази на Средиземно море. Те трябваше да приемат разумни условия, но под натиска на Запада не можаха да постигнат нито оттеглянето на Асад, нитодемокрация, а едвам не загубиха и облика на светската си държава заради настъпващия радикален ислям. Всъщност Турция е в процес на възстановяване на империята си и руши държавите на бившите си области. Не е случайно, че у нас ДПС е символ на корупция и е завзело доставките в министерство на отбраната. Не е случайно, че се появи знамето на ид в Пазарджик, а в Родопите никой не смее да влезе. Зад демократичният Местан стоят милиардите "инвестиции" на саудитци и катарци, които нямат нищо общо с никаква демокрация. Те рушат всички държави около турската империя и заедно с руснаците възстановяват едно порочно минало.

Всичко добре, но защо добави Руснаците в картината?

100-процентов аллахакбарец! Вчера, заметнат с чаршаф, режеше глави и ядеше сърца, днес - маскиран с костюм, утре - пак с чаршафа и с любимите си занимания.

Що да не се оттегля, Европа плаща за всичко и за всички, превърнахме се в роби и целия свят ни изнудва и ни гледа сеира. Докога ще издържим на принципите си.

Кои принципи имаш предвид ??

Я ся да преведем - Джаиш ал-Ислам - Армия на Исляма. Влиятелна групировка, при това - както се вижда дори от името й е и съвсем "умерена". Върховният преговорен комитет се намира ... ми, в Рияд. За любителите на търсенето на дългата ръка на Путин ще напомня, че първообразът на Ислямска държава - Единобожие и джихад (обезглавила нашите шофьори Кепов и Лазов) е създадена от Абу Мусаб ал-Заркауи (при това с помощта на Ал Кайда на бин Ладен) още през 1990 г. - доста преди Путин изобщо и да е помислял да става биг бос...

На кого му пука за "умерената" опозиция? И техните съюзници от САЩ ги изоставиха. ИД за съжаление ги отнесоха. Вярно, че фанатиците са подкрепяни от СА и Турция, ама беше хубаво, САЩ не само да приказват, а и да пуснат някоя и друга бомба при последното настъпление на ИД.

Основната задача на НАТО т. е. САЩ, как да се предизвика военен конфликт с Русия.Дали през Кавказ и Чечня или през Украйна.Целта е да настъпи хаос в РФ, падане режима на Путин и идването на власт на угоден режим солидарен с американските решения.

Преговори няма да има защото те са неизгодни за всички. За американците са неизгодни, защото искат да натикат по-дълбоко руснаците в сирийската криза. Това ще довърши руснаците. За руснаците също са неизгодни, защото се надяват да постигнат военна победа чрез Ассад и ИД. За Турция и Саудитците, защото въпросът за тях не е само политически и икономически., но и религиозен. Те искат Сирия без Ассад. За Иранците, защото те искат пълна победа в Сирия по религиозни причини. За Израел. Защото докато се бият в Сирия никой не се занимава с Израел.

Лавров се оплакал от Турция. Как няма да се оплаче, като Турция е заплаха за настъплението на руските сили в Сирия - наемниците на Ассад и рожбата на ФСБ -ИД.

ИД е рожба на ЦРУ, глупако!... Но ти пък, от къде да знаеш!... След лоботомията, изглежда нямаш спомени...

За пореден път Русия показва, че се страхува от Турция и само Турция възпира руснаците да извършат едно голямо клане в Сирия. Като иска да затваря границата с Турция, защо не разговаря с Турция, а търси помощ? Защо Русия забравя, че единствената хуманитарна помощ за сирийския народ идва от Турция? Май всичко човешко отдавна се е изпарило от Кремъл.

"3а пореден път", показваш малоумието си, с ръсенето на глупости!!;))

...за пореден път доказваш, какъв безподобен олигофрен си...

защо американци и руснаци залагаха на мирни преговори ???....още п овреме на първата световна война става ясно, че арабите не могат да преговарят ....може да търгуват, но не и да преговарят по политически теми .....сега след като ид подпря опоицията от една страна, ассад ще ги подпре от другата и накрая няма да има на къде да бягат ....

...а междувременно американския конгрес се обърнал с отворено писмо към посолството на Украйна с искане да бъдат гарантирани правата и безопасността на третополовите, при публичните им прояви в Киев. Писмото е подписано от 38 конгресмени. Конгресмените защитават основните евроатлантически ценности в колонизираната Украйна. Както се казва, коментарите са излишни.

В момента Русия моделира такава родова памет у сирийците, че и след векове дори думата - руснак ще бъде мразена по тези земи.

Реалноста обаче е обратната , Русия спаси Сирия от пълно Разрушение от ИД и други Турско-Саудитски главорези !

Гърчим се. Ние сме си гърчави. Пак ще направим някоя глупост, защото не става на нашата и никой не ни брои за хора. Не се издържа повече. Гърч след гърч.

Простестна мрежа, предчувствайки оттеглянето на АзБ и сродни на нея подривни антибългарски организации, се прекръстила на "Лубянка". :))))

Вън! Вън протестна мрежа от съзнанието на българския колониален роб! Пречи му на летаргията.

Нищо не са обсъждали за общи действия. Руснаците си искат, американците им казаха не. Оставиха ги сами да се оправят в блатото което затънаха.

СУЛТАН ЕРДОГАН И ИМАМА АЛ САУД НЕМА ДА РАХАТЯСАТ ДОКАТО НЕ ВИДЯТ РУСКА ЯДРЕНА РЕАКЦИЯ ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ НА ДВОРЦИТЕ СИ :))