Управляващите от ГЕРБ и РБ поискаха оставката на ВСС

На извънреден брифинг в Народното събрание ръководството на парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че искат оставката на членовете на ВСС. От РБ ги подкрепиха.

Обратно в новината

Коментари - Управляващите от ГЕРБ и РБ поискаха оставката на ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ни наредиха и за това така ще направим! А пък вие и да виете и да се криете и да се дърпате е все тая! Ще стане това коети ние кадваме!!! Я погледнете тия "независимите" президент и парламент колко са независими, та и вас да ви оставим! Президента е наш, парламента и той е наш, уж и вие да сте наши, но не сте! Тогава няма да ви има това е! И какво е това независим съд! Хай де холан! А кой ще ни оправдава золумите и ще ни узаконява парите като ни оправдава по всички линии за всичко което някой си рече да ни съди?! Няма таки ва филми! Запомнете! Има една държава, едно правителство, нашето /демек моето/ и всички трябва да ни/по-точно да ми/ се подчиняват и да слушат само това правителство! Друга воля в тази държава не може да има!!! А пък ние, сиреч аз, кого изащо ще слушам/е не е ваша работа!!!

...Чл.1 (1) Преди всички е посолството на САЩ у нас!

По Конституция не могат да се месят в работата на Независимия Съд; не могат да нареждат на ВСС да се саморазпусне, но, "Призовават", поради"кумова срама"пред народа и заради лично и партийно "достойнство"! Щом е така, нека ЗАКОНОТВОРЦИТЕ В НС ЯСНО И КОНКРЕТНО ДА ЗАПИШАТ В КОНСТИТУЦИЯТА: КАК, БЕЗ ПРОЛИВАНЕ НА КРЪВ, НАРОДЪТ ДА МОЖЕ ДА ИСКА РАЗПУСКАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО, ПАРЛАМЕНТ, НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА и пр., преди да им е изтекъл мандата, ПОРАДИ НЕСПОСОБНОСТ ЗА СПРАВЯНЕ, РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА! При протести срещу престъпно статукво, никой не иска побойща, сцепени глави и кървища... А, за да няма протести - в управлението трябва да влизат само: Начетени,Уважавани, Високо Интелигентни Личности, Знаещи и Можещи, с висок Морал, Почтеност, с Отговорност за Обществото, с грижа за добър стандарт на живот на всички съграждани и с конкретни действия за Просперитет, който да се усеща от Народа в Държавата!

Народното събрание НЕ може да променя Конституцията! Може само да предлага изменения в нея, при това с квалифицирано мнозинство 2/3. Предложенията за промяна в Конституцията се разглеждат от Велико народно събрание, където могат да бъдат приети или отхвърлени! А в момента безотговорната ни "политическа класа" погазва Конституцията на Република България, при това в интерес на трета задокеанска страна!

познахте се и се разтичахте, хлебарки мръсни. Ни чул, ни видял - ти си виновен. А, кого и КОЙ оправда ЦвЦв по ВСИЧКИ обвинения ? КОЙ назначи г-жа Янева някога и чия семейна приятелка е, от която ЦвЦв предвидливо се "освободи"? Кое е най коментираното име във "флашките" ? Някой да се самосезира, по каквато и да е ин формация в тях ? Има ли и една "флашка" досега, която да не е обяявена за манипулирана ? Чие е името ВИНАГИ замесено там ? Кой е "винаги в бяло" според услужливите медии, а другите затънали в лай..та ? Мръсотия до шия и напълно бутафорна държава !! И въобще не искам да кажа, че правораздаването у нас не е корумпирано и не иска промяна - основна !!! Напротив, но почнете най-отгоре !!

Въх,какъв" позитивен"доклад и "положителен напредък",благодарение на ББ,ЦЦ и мнозинството на ГЕРБ,което сутрин гласува едно ,а по обяд се отказва от гласа си!Те това се казва "подай гъз Маро,та да те побарам и Опраскам"!Видя се и в ЕС,че управляващите се страхуват от истинско правосъдие!Защо ли?В кочината на Пеевски се оказаха доста свине:ББ,ЦЦ,Цацаров1/2от ВСС,Гоце,Яне..т.е.цяла ТКЗС свинеферма по колхозен образец!

Тролове, сега да не се окаже, че ВСС бил ного убав??? :-)

Във ВСС поне има трима-четирима свестни и достойни хора, докато в шайката на Боко, наречена "кабинет", няма ни един такъв. Щото там всички са боклуци.

На "различен" 9:30: Не, уважаеми. Всичко идва от едно друго племе, на което като му напиша името и ДИР ме трие. Заради това племе и неговата глобална мафиотска доктрина и структура, българите и България са наврени в кучи гъз да мизерстват, гладуват и поради това се самоизяждат. Насаждат ни чужди ценности и нрави, спускат ни чужди елементи да ни управляват и властват, крадат ни нагло и безспирно от 26 години. Заради тях и от наложената ни бедност, заради заразяването на земята ни с циганорията, се проявява еснафлъка на народа и всеки той се превръща в Андрешко. Ако главата не е вмирисана и тялото ще е здраво! Така, че в десятката е друго мнение!

Хахо, оди си легни... Милиони българи са извън България и ни един в Матушката ти...

Много ще ти прилича един фес.

Доказателство че нарушението на Конституцията им е ежедневие защото така и си остават НЕнаказани за всичките си ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,,

"Цветанов: ВСС повече не може да се ползва с доверието ни" - нагъл, безочлив, жалък!!! Точно той ли го казва това, след като за всичките му престъпления беше оправдан?! Безсрамник!!!

Няма по-нагли "политици" от мутрите! НЯМА! Типично за рекетьорското им битие - първо създават проблеми, после идват да ти ги решават, срещу парите И живота естествено.

Този каунь Кънев, пак се записал като мъдрец най-голям...'Аз казах ли ви''.А какъв механизъм има за разпускане на ВСС?

В България думата политик е мръсна дума,значи мръсните атакуват ВСС.

Цецо ама тия дали са твои хора или делата минаха, простиха ти и сега са лоши. Направи добро да ядеш гумно. И от кога партиите са по големи от съдебната власт Ама ти забрави че имате приказка ние ги ловим те ги пущат - щото нема доказателства. Що не пледирате да сме монархия май тогава ще сте по добре вместо президент кукла си избираме ЦАР ЗА ДО ЖИВОТ.

Аз призовавам народното събрание да се саморазпусне - отдавна не се ползва с доверието ни. За справка всички социологични проучвания потвърждават това. Преди това да гласуват че нямат право на повече от 2 мандата, да намалят броя на спящите в парламента наполовина, да декларират приходите им от къде идват.

Цецовата партия Криминално проявен, Цецо сбира фен по фен! Туристически воаяж хоп на жълтия паваж. Мравките го хапят здраво, а съратници лукаво, чакат само знак от Вожда, мигом да забият ножа. О разделно време спри! Цецо от затвор спаси Врътка ката ден толуп, политическият труп!

Един от най-долните престъпници, Цецо Наглецо, Спестовникът на мама, Цецо Шестака и какъв ли не още, иска оставки!Добре, но подайте и вие вашите, нагли, оядени мръсници, МС,Президент, Гл. Прокурол, да се разпусне НС!Няма такава държава, хак ви е, тъпи български аборигени, че пак си го избрахте Селянина с бухалката, пардон, с колелото от Банкя, той ще ви закрие мижавата държава, с помоща на приятеля му Ердоган, дъртата тьотка Меркел и разбира се, краварите и подлогите им в бантустана Булгаристан!!

Емигрирал си в юар, мутро проста, щото оттам не екстрадират, нали?

Щото тук има ред, цървул прост, един негър има по-големи права от теб в Булгаристан, простако, защото Закона е един за всички, също както в БГ!!

Е как да се ползва с доверието ви, като има един-двама, които не са от "нашите". А всичко, което говориш, съгласувано ли е с Цацаров и Пеевски?

Събуждай се и ставай страна измъчена и унизена!!!!

ПРЕСТЪПНИЦИ НЯМАТ ПРАВО ДА ИСКАТ ОСТАВКИ!!! ЦЕЦО КРАДЕЦО С ЦЕЦОМОБИЛА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ НА Е НА ТОПЛО И ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ!!!

Тъпия "всичколог" е един дибил. С тия малки очички и с тоя "мозък"........

ГЕРБ е незаконна партия,нормално е да мрази всеки съд.

Цецо скочи на ВСС едва след като го оправдаха и по последното обвинение!! Какво Ви говори това

БРЦК

Обвиненията бяха една смешка, противоречащи си и малоумни. Няма как да съдиш някой едновременно че е направил нещо и ,след това че не е разрешил да се направи същото нещо. Малоумна история.

когато фактите говорят и герб,дпс,и бсп мълчат.

Оставка не само на ВСС,но и на Главния прокурор,оставка по всички градски съдилища,оставка на всички корумпирани съдии,защото със старите вълци реформа не може да се прави!!!! изберете прокурор,който да вкарва политици и олигарси в затвора! Но това няма да го направите,защото самите вие се престъпниците!!!!

Когато искаш нещо от някой би следвало да дадеш ПРИМЕР , Мутрогейското управление и тези 240 дебила би следвало да си подадът ОСТАВКАТА и да отговарят за престъпленията си по служба срещу България и народа и,

Вън на националните предатели. Наказателен вот за всички престъпници.

Ясен Тодоров писал СМС-и в !!!работно време!!! с еторично съдържание - и за това не е дал своята СМС разпечатка.... каква етика е това..?!

Каквото и да ни казва ЕС, колкото и да се пеним и кълнем тук в България, тази мизерия и мафиотщина ще си продължава. Има една основна и непреодолима предпоставка за това: БЪЛГАРИТЕ !!!!!!. Те гласуват десетки пъти подред за мафията - ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, АБВ, ББЦ и подобни, защото самите българи са мафиоти-къде по- дребни, къде по едри. Над 90% от българите, лъжат или крадат, или не плащат данъци, или подкупват за инвалидни пенсии, или дават или получават подкупи, или мамят с ДДС или всякакъв вид малки или големи далавери. Всичко идва от българите !!!!!

Всъщност точно на това се натъкнах през 1989 когато станах студент в Софийски университет. Това в Бургас го нямаше, от което намразих София и затвърдих омразата си към софиянци. Ограда бодлива трябва да ви опънем по околовръстното.

Пи ли си хапчетата? Добре ли си? какво общо имат софиянците тук??? Да не би там на морето мафията да не контролира всичко???? Не си добре наистина!!!!

в десятката. Браво!

Не, уважаеми. Всичко идва от едно друго племе, на което като му напиша името и ДИР ме трие. Заради това племе и неговата глобална мафиотска доктрина и структура, българите и България са навряни в кучи гъз да мизерстват, гладуват и се самоизяждат. Насаждат ни чужди ценности и нрави, спускат ни чужди елементи да ни управляват и властват, крадат ни нагло и безспирно от 26 години. Заради тях и от наложената ни бедност, заради заразяването на земята ни с циганорията, се проявява еснафлъка на народа и всеки той се превръща в Андрешко. Ако главата не е вмирисана и тялото ще е здраво! Така, че в десятката е друго мнение!

И какво става с тоя БОРКОР, за чий .уй тежи на бюджета?! Какво полезно са направили? - Нищо! Веднага да се закрие! Какво прави Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество?! Нали може да действа сама и по свое усмотрение, ако засече имущество над еди колко си стотин хиляди лева, да започне проверки, и да запорира, отнема чрез съд! Това са много важни инструменти, които са хвърлени в килера на държавата, а те трябва да се развеят като остра сабя! Да започнат с милионерите, хиляди са! Къде са ДАНС и НРС?! Да им се прекроят законине и задачите, да започнат да разследват незаконнопридобитите богатства, финанси, банкови сметки у нас и в чужбина, да взаимодействат с цял свят и банките в чужбина. Като не могат официално, да работят с оперативни методи, затова са специални служби! Всички изнесени и заграбени милиарди от 1990 г. до днес да бъдат върнати в бюджета! Това са поне 100 милиарда долара! Ето това са цели смисъл да съществуват едни институции!

КЪМ ЦВЕТАНОВ !!!! ЦВЕТАНОВ ВИЦА Е СЛЕДНИЯ: "ПОДАДЕШ НА НЯКОЙ ГРЪБ ТОЙ ГЛЕДА ДА ТИ ГО НАТЕГЛИ" НЕ ГО НАТЕГЛЯЙ ТАКА НАГЛО ЧЕ НИЩО ОЩЕ НЕ ТИ СЕ Е РАЗМИНАЛО!!! ЩЕ ОТГОВАРЯШ НЕ САМО ПРЕД ТОЗИ НО И ПРЕД ДРУГИЯ СЪД... КАТО ТИ ДОЙДАТ ШАМАРИТЕ ПОМИСЛИ СИ КЪДЕ СТЪПИ НА КРИВО И КОЛКО ПЪТИ... И ДРУГО ЛАКОМ ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ - БЪЛГАРСКА/НАРОДНА/ НАТУРАЛНА СЕНТЕНЦИЯ КОЯТО ТРЯБВА ДА ТИ СЕ КАЖЕ НАПРАВО ЩОТО С ТИЯ ОГРАНИЧЕНИ ГЪНКИ МИСЛИШ САМО С ГЪЗА СИ..И ЗА ГЪЗА СИ! ПИТАМ АЗ ПО КОЯ ЛОГИКА СЕ ОКАЗАХА НА ВСИЧКИ МИКЕРЕТА ЖЕНИТЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В ПОЛИЦИЯ В ПРОКОРАТУРА?? НЕ САМО ЧЕ СА НЕКАДЪРНИ НО ИМА И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ...ТАКИВА КОКОШКИ КАТО ТАЯ НА ЯНЕ И НА ЦВЕТАНОВ СНАСЯТ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЪРВО НИВО!!!!!!!!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ !!!

Не само ВСС , а и съдиите и прокурорите са за незабавна смяна. В България няма правосъдие. Назначените за съдии и прокурори са деца на съдии, прокурори и политици. Съдебната система е завладяна от мафията и бизнеса. Трябва атестация на всички съдии и прокурори от независим орган или от европейският съюз и условие поне 80% от тях да бъдат сменени до 3 години...ако може и всичките. Те са избрани с "конкурс" за да изпълняват определена поръчка и да обслужват нечии интереси.Най-добре ще е на висшите съдийски и прокуроски длъжности да се назначават чрез избори от народа.

Много твърдоглави хора има в нашата република и то, на високи постове! Толкова време мина от 2009 г. до сега, когато ген.Бойко Борисов със своята еднолична партия ГЕРБ завзе властта! Та, как тези хора не виждат, че това управление приема адмирациите на близки и далечни съюзници и партньори! Как свободно и щастливо живеят инициативните хора, особено чужденците у нас! Явно е настъпило времето, да се въведе по-строг ред в страната! Каквото каже ген.Борисов и ръководството на ГЕРБ да се счита за -важно за иапълнение от Конституцията и законите! Ген.Борисов и ГЕРБ се доказаха, че са над тези неща и слушайки ги и изпълнявайки "съветите" им, ще ускорим развитието си, като държава!

До пълната победа на демокрацията! Най-висшата форма на тоталитаризЪма!

.....с това чашата преля. От тук нататък само кал, мръсотия и пяна ще покриват тази "държавица". Нали до вчера тръбяхме, че вярваме в правосъдието....каква стана сега?

И НА ХОРАТА ГЕРБ Е ОМРЪЗНАЛ ДО СМЪРТ,НО КОЙ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТОЗИ ФАКТ ? ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАДУШАВАТ РАЗВИТИЕТО НА ТАЗИ СТРАНА С БЕЗДАРНАТА СИ БЕЗПОМОЩНОСТ ЗА РЕШАВАНЕ НА НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРОБЛЕМ В ДЪРЖАВАТА,ЗАЩОТО СА ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ

Тизи пъпеш на снимката много прилича на Ценко Чоков, да не са нещо роднини. Твърде много сходства и у визията, и у акъла

ценко си е роден циганин, но този по длавери и кражби е ПО ГОЛЕМ циганин и от ценко.

И ДВАМАТА СА ОТ ГЕРБ А ТОВА Е ЕМБЛЕМА ЗА КОРУПЦИЯ,КРАЖБИ,ИЗМАМИ , КРАДЕНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ И Т.Н..... МИСЛЯ,ЧЕ С ТОВА СЕ ОБЯСНЯВА И ПРИЛИКАТА

ЩОМ ТОЗИ КРЕТЕН ЦВЕТАНОВ СЕ Е ИЗПРАВИЛ СРЕЩУ СЪДА ЗНАЧИ ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА....... ЗАЩО ГО ОНЕВИНИХА ЗАЩОТО МОТИВА Е НЕСЪБРАНИ ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА!!! КОЙ ГИ СЪБИРА МВР И ПРОКУРАТУРА А ЗОЩО НЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА И САМО ЯДОХА НАРОДНИ ПАРИ КАТО ЗАПЛАТИ ????????? БЪЧВАРОВА СТИГА С ТВОЙТА НЕКАДЪРНОСТ ИДИ СИ!!!!!!!!! ВЪН ДО ЕДИН И НОВ ПРОЦЕС ЗА ЦВЕТАНОВ!!! НИКАК НЕ МИ Е ДОКАЗАН ДОХОДА И ИМОТИТЕ НА ЦВЕТАНОВ!!! ХОРА ДА ПИТАМЕ И ДА ПИТАМЕ , ДА ПИТАМЕ ! ДА УВЕДОМИМ БРЮКСЕЛ ЗА КАЗУСИТЕ ЦВЕТАНОВ!!!!!!!!!!!! СЕГА Е МОМЕНТА ЩЕ НИ ЧУЯТ!!!ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ, ХОРА НЕ БИВА ДА СА НА СВОБОДА ТАКИВА КАТО ЦВЕТАНОВ!!!!!!!!!!ИМА НЕЩО УЖАСНО ГНИЛО НЕ В ДАНИЯ А В НАШТА БЪЛГАРИЯ И ЕДИН ОТ ЧЕРВЕИТЕ Е ТОЧНО ЦВЕТАНОВ.......

Айде сега някой да говори за независимост на властите. Тиквата скоро ще командва всичко, и онова от преди 1989 г. ще ни се види като мечта.

Не само ВСС трябва да бъде лустросан изцяло, но и цялата камарила от властници, които се се изредили поне в последните 20 години, постоянно щъкащи фурнаджийски лопати в НС, президенство, МС особено днешния на ГРОБ, БНБ, банки, половината съд, прокуратура и адвокати, хилядите кметове и общинари! Наред с олигарсите, повечето от тях жидомасони и изредената крадлива подкупна сбирщина трябва да бъдат изправени пред Народен съд. Само една такава институция вече може да въведе справедливостта в страната, да възстанови държавността, като наложи Закон за възмездието! Цялата тая крадлива шайка следва да бъде сложена на кантара на народа - публични съдилища и публични присъди. Който заслужава екзекуция - на дръвника на площада! - За пример пред народ и поколенията!

Нека първо тези, които плюят да се погледнат тях. Лозан Панов да обясни как така ВКС реши, че Цветанов 6 пъти "неволно" е нарушил закона и прокуратурата не е доказала умисъл в действията му и за това той е невинен! ЕК говори за върховенство на закона, а в България е върховенство на съдиите, чийто решения обикновено нямат нищо общо със закона!

?? Лозан Панов да обяснява присъдата на негови колеги??? Ама моля ви се!! Председател на съда не означава, че той раздава всички присъди! Прочее всяка присъда трябва да е мотивирана и това е което трябва да се чете и евентуално коментира/тълкува. Прочее във ВКС също е пълно с гнили ябълки.

ГЕРБ е синоним на НАГЛОСТ!!!!

Пошлост!...

гледаш в огледалото.

Щом има политическа атака, значи има нещо гнило в нея!До сега не са направили нищо качествено, няма и да направят правосъдна реформа!Питам, политическа реформа - КОГА?

Тази хитра католическа лисица Кунева направи опит да прехвърли проблема от болната глава на здравата, макар че в случая "здравата глава" е също толкова болна. Но тя е заразена от болната глава, защото политиците избират на практика преобладаващата част от членовете на ВСС и те им дърпат после конците!!! Сегашните членове на ВСС са станали просто неудобни и са подходящи за "измиване на ръцете" на политиците в този момент. Налага се да си ходят, за да бъдат назначени във ВСС нови "политически марионетки". При тази конституция - това е единствената възможност. И идеално устройва Боко, Цвъко, цацко, Прасчо и цялата им пасмина....

че България ще бъде тикната към хаос, защото при едни избори никоя партия няма да има мнозинство. Ама като 30 години спахме почти без прекъсване, това е... бумерангът се връща.

Защо 30 г.Не са ли повечко?

Интересно, че Рада и Пинокио изказаха доста трезви мисли! А тиквите от ГЕРБ, явно прочели предварително доклада чрез Кристалина, побързаха да си сложат тенекия в гащите и да посочат виновния за провала на съдебната реформа - ВСС. А че цяла година се водиха по акъла на Пинокиовци и Къневци и не направиха нищо по законите и Кодексите, а бъркаха с мръсни ръце в Конституцията, за това им е виновен ВСС?!

и избори. Тава е пълен хаос в държавата.

Дали от кривата уста-Кунева е тряб- вало да излезе нещо друго,а не оста- вка на ВСС?

Едни корумпет аискат оставка на други корумпета. Пъпеша бил невинен,защото нямало доказателства, а не, че е доказано, че е истински чист!

Този от снимката трябваше отдавна да е в затвора,а нее да иска оставки!

Ако Цветанов, влезе в затвора за 1(ЕДНО ),неразрешено подслушване -4г. То всички останали, бивши министри на МВР, след 89г. ще трябва да влязат по 40г за доста повече не разрешени такива???!!

А тези преди 89 за колко трябва да влязат в затвора?

Dimi

Ами да ги съдят и да ги вкарат в затвора. Нали за това е съда. Като са нарушили закона да си носят последствията. Ама нашата съдебна система е подвластна на политиците... и по-точно на тези които са на власт. То и в решенията на съдебните състави си пролича - ГЕРБ не е на власт съда постанови виновен, върна се ГЕРБ на власт и изведнаст Цецко стана невинен... чист като пролетна роса...

ЦвЦв ,бе-направо треперите,помиярчета!...

Наглия престъпник Цветанов иска оставка във ВСС??? Хора осъзнайте се, престъпния октопод ГЕРБ трябва да бъде изринат от властта! ПРОТЕСТИ И ОСТАВКА!!!!

От сутринта,май?!

Няма да е толкова лесно на пасмината да намери сега нови ясентодоровчета и узуновчета. Много е натегната обстановката и дори най-големите подлоги ги тресе шубето и се снишават. Затова и начело на ВКС и СГС застанаха достойни магистрати. А колко време вече не могат да си намерят човек за Софийския апелативен съд? Нели Куцкова ако влезе там, ще им такова таковата :-) Мисля, че Цацаров си дава сметка за това и няма да допусне тоя ВСС да подаде оставка. Ще видим.

е нека някой ми обясни какво точно работят във всс

слухове и скандали

Няма да искате оставка ВСС , а вашата оставка ние искаме ! Как Яне Янев бореца с корупция уреди жена си тъпа македонка на заплата за повече от 2000лв ? А други некъдърници роднини и приятели как ги назначиха , затова ще бягат нашите деца защото са без връзки и не могат а се реализират заради мафиотски политически босове ! САЩ се бори с корупцията , защо неговите назначени политици да управляват България са най-големите корупционери и не се бори с тях ???

И в този театър всички ще забравим, че първо бяха проблемите със случайното разпределение, после корупционните практики в градския съд, после "Яневагейт", после един есемес и т.н.