Кристалина Георгиева подава оставка от ЕК

Европейската комисия съобщи, че българският еврокомисар Кристалина Георгиева подава оставка от поста си на заместник-председател на институцията.

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева подава оставка от ЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да не се връща в България!!!

Да си нахален,безочлив върши до някъде работа,но да накараш цял народ да те намрази,не е работа

Ти, безсрамнице, запитали се поне веднъж, защо българите те мразят толкова много ? Защото си просто една безскрупулна кариеристка-добре, че пак се нагласи да лапаш европарите, и пак от бедния бълг.народ!

претрепи соросоядСпаси РОДИНАТА

Хехе сега очаквам поредното соц. проучване как на Кристалина и спаднал рейтинга от 89 на 85 процента в България. Ужас дали Бойко ще ни я пробутва пак при всички избори за да си вдигне рейтинга. Такъв звученшамар му удари че мозакът(ако го има) му се разтресе. Заобиколи се с лелки да му е мирна главата а тя каква стана. Следващата мишка ще е Мигленчето, която ще си намери друг покровител. Сори но ти си ги избираш такива.

Всичкия боклук е за измитане.Метенето да започне сега!

Много дипломатично май наричате изхвърлянето и от там за да не се разсмърди предостатчно и около останалите дебили около нея ''оставка'' Значи година действаше подмолно с европейски пари за оон ама сега ''след дълго мислене'' месец след провала и решила ''оставка'' да подаде..Само да попитам защо трябва тая американска подлога да участва в правенето на бюджета на ес за 2017 година???или има още зулуми да ипълнява???

"Тя е" добре, дори много добре - с палза за себе си и с още по голяма полза и облекчение за нас.

Мести се от една мръсна игра в друга. В банката парите и възможностите за усвояване покрай правителствените сделки ще са повече разбира се.

Българите не подават оставка.Държат кокала до последно!Докато ги уволнят или изгонят с камъни!

на един службогонец в женски дрехи.

Абсолютно вярно!!! Поредната обикновена кариеристка. Преди време едни хора, които отдавна подозирам в пълна посредственост, виеха от кеф какъв невероятен човек е Кристалина, обаче тя си се оказа някаква никаква. Като Миглена Кунева, нищо повече!

Много сме! Прости сме!Добре,че има по-прости да ни избират

Някой беше казал че включването и в адпреварата за шеф на оон на този етап е като маратонец да се включи в последните сто метра от маратона т.е. не е почтенно спрямо останалите състезаъели. В цивилизованите държаеи морала и почтенноста са на първо място. Затова я изритаха като мръсно коте. Липсата на морал е присъща черта на българската нация. Затова не ни уважават на запад а не защоъо сме малки или бедни. Просто сме долни хора неуважаващи закон морал и ред. Андрешковци с две думи.

Не всички българи и не масово са такива!Да не си обиждаме нацията!Но такова торпедо и то некомпетентно като Сталинка действително е най гразното нещо което се случи пред очите на целия свят!Дано бъде за поука,ако изобщо се анализира и направи извод!Интересното е също коя държава ще представлява като изпълнителен директор,защото всяка държава от 185-те членки на СБ има свой ИД,но решенията се взимат от Големите с по високия %.Освен това политиката на СБ е доста критикувана като вредна за разеиващите се държави!

Изритана безцеремонно от Еврокомисията заради грубото изпълнение по елиминирането на Ирина Бокова. Все пак има относителна справедливост. Заслужи си изритването, въпреки че е интелигентна жена, но постъпи глупаво.

Очакваме следващата служба на Сталинка - Папа!!!

в САЩ има успешно действащ институт за издирване на наследствените ибрици == кой би нарекъл детето си СТАЛИНКА в подходящия момент???

На практика Сталинка директно казва на Мутрагеньо: "А бе, Бай Х.., ти и твоята партия, а и България, въобще не ме интересувате! За мен е важно, че спазих споразумението с Барозу и янките прецакваме Ирина Бокова чрез онова тъпоумно същество ББ, след което ме прибират отново в СБ." За следващ български еврокомисар ще турят Роско, като неговите отговорности в ЕК може да бъдат санкциите срещу Русия, щото той друго не знае. А Боко винаги ще си остане Палячото, с когото всички ще се подиграват!

Няма да я оставят на мира и в СБ, много мотики настъпи, много мини задейства, ще я гонят до като не я пенсионират и изхвърлят съвсем. На 63 в Америка си без шанс.

СЛАДУРЧЕ МАЛКО НЕ СИ НАЯСНО, ЧЕ СВЕТОВНАТА БАНКА НЕ Е АМЕРИКА, А МЕЖДУНАРОДНА ИНСТИТУЦИЯ, В КОЯТО ПО НАСТОЩЯЕМ ИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ПО 80 ГОДИНИ РАБОТЕЩИ КАТО КОНСУЛТАНТИ

Президентът на банката, понастоящем Джим Йон Ким, е отговорен за водене на срещите на Борда на директорите и за цялостен мениджмънт на банката. Традиционно Президентът на СБ е винаги бил с американско гражданство и номиниран от САЩ, който е най-големият акционер в банката. Номинацията се предлага за одобрение от Борда на управителите и се равнява на петгодишен обновим мандат. Изпълнителните директори, представляващи страните членки на банката, съставят Борда на директорите, който обикновено се събира два пъти седмично, за да прегледа дейностите, като одобрение на заеми и гаранции, нови политики, административен бюджет, асистиране на стратегии на страни и решения за заемане и финансиране. Та, нека булята да не се фръцка толкоз!

Помолена да подаде оставка, де...

по всички фронтове.

След грандиозния скандал, се опитват да я спсяват по някакъв начин тази селянка Георгиева, но тя се оказа по-безнадеждна от колкото изглежда.

Как, кой ще я смени бе? Те Соросоидите и Прокопиевите са навързани като свински черва . Ами нали, наш Роско остава безработен-При толкова заслуги и плонжове пред ЕС и САЩ -готов Еврокомисар.

В Световната Банка (на САЩ!) има поне 10 главни изпълнителни директора (шорошоида). Той и племеника ѝ Шимчо Дянкоф и той бил директор в СБ.

няма ли да се пенсионира, на тази възраст :)

Таман ѝ се е отворила глътката...

тая коя е и каква е!

както се появи, така и се махна, т.е. с фалш и измама.

някой може ли да ми обясни какво е работил през последните 5 години Българският евро комисар георгиева

Удобна подлога на господарите, които за благодарност ще я бутат на изгодни местенца. Независимо от външния блясък на подобни постове, от там обикновенно се нанасят само вреди на човечеството. Полза никаква! И освен това, по достойно е човек да е клошар, но свободен, от колкото високопоставен слуга...

от лакомия и ще я разкостят независимо в коя дупчица да се смушне. Спасения няма.

"Президентът на банката, понастоящем Джим Йон Ким, е отговорен за водене на срещите на Борда на директорите и за цялостен мениджмънт на банката. Традиционно Президентът на СБ е винаги бил с американско гражданство и номиниран от САЩ, който е най-големият акционер в банката. Номинацията се предлага за одобрение от Борда на управителите, и се равнява на петгодишен, обновим, мандат.[6] Изпълнителните директори, представляващи страните членки на банката, съставят Борда на директорите, който обикновено се събира два пъти седмично, за да прегледа дейностите, като одобрение на заеми и гаранции, нови политики, административен бюджет, асистиране на стратегии на страни и решения за заемане и финансиране. Вицепрезидентите на банката са принципиални мениджъри, които са отговорни за регионите, секторите, връзките и функциите. Има 24 вицепрезидента и три старши вицепрезидента, както и двама изпълнителни вицепрезиденти." "

Май съм се объркАл. Тогава излиза, че "главните" изпълнителни директора са поне 100-на

Изпълнителните директори, представляващи страните членки на банката, съставят Борда на директорите. Сталинка ще бъде един от тях - представляващ България.

моли се, да не завалят пари,точно от тази банка,защото дори и нашите внуци няма да успеят да върнат дори и само лихвите

Много ми харесват коментарите. Вида се голямата народна любов!

Смятам, че е напълно заслужена.

да наричаш пълния провал, успех.

Само за сведение - Световната банка се управлява от Борда на гуверньорите. Тя има 25 изпълнителни директора - по групи държави от стейк холдърите. Правомощията им са много малки и изпълняват на практика решенията на държавите от групата. Грубо сравнение е, но - приличат на борсовите брокери, които съветват, но изпълняват волята на клиентите. Сами си направете сметка, колко са по-малки правомощията им в сравнение с вицепрезидент на ЕК.

Няма място за сравнение. ЕК е световен фактор. Тя беше формално в топ 3 на чиновниците там. В СБ ще е г-жа никоя с голяма заплата и лични привилегии. Нещо като заслужена пенсия или в изчакване на удобен момент пак да се опитат да я бутнат на важен пост.

Точно така е.

И в СБ няма да загрее дълго място, защото злоупотребите които извърши няма никога да й ги простят, тези които я изхвърлиха от ЕК.

На кой му пука Сталинка къде отива същата мръсна твар ще да бъде! Само на ГЕРБЕРАСИТЕ ще им пука къде е тази. До днес не видях с нещо тази да е помогнала на България. За жалост ни занимават само с глупости коя лелка каква е станала ей отивай в пенсия и си гледай внучетата стига ни занимавай с твоята особа. Явно и СБ е една пропаднала бездънна яма.

голям резил донесе тая скапанячка, та и световната банка няма да я спаси.

Изпълни си задачите и се прибира при поръчителите!

Демек, да благодарим на будните британски парламентаристи, които са наритали Сталинка от ЕК? Спасение дебнело от всякъде :)

Скотовъдката Кристалина тръбеше на ляво и на дясно, че не си търсела нова работа в САЩ, също като комсомолеца Плевнелиев който нямаше да става "президент". един дол дренки комунистически.

Само не каза защо си подава оставката. А Йотингер не беше ли този, който ни накара да си закрием атомната централа, а след туй се оказа, че ЕК нямала такова решение. Все хубавци с атия от ЕК и много им вярвам.

А сталинка беше вицеПРЕЗИДЕНТ на Световната Банка, преди да отиде в ЕК. Сега става изпълнителен директор, който е по-долу от предния и пост.

Тези хора, които ни превземат в момента ще направят така че булгария да изчезне от лицето на земята. Парво изселват хората, после убиват образованието, след товаа купуват земите и строят центрове... за тях си. Световната банка, проблема е че богатите станаха ултра богати и няма средна класа няма кои да си купува яхти няма кои да си купува нови коли ... и самите меценати в момента са в шах!

претрепи соросоядСпаси РОДИНАТА

и червените плъхове като Сталина, започнаха да напускат кораба. Видяха й се белите килоти и продажната душица с американски паспорт.

От втори в ЕК ставаш висш чиновник в банка, където няма да имаш думата за нищо. И така се "издигаш"? Изритват я от ЕК, а СБ си я прибират за заслуги разни. Госпожата вече няма да има влияние върху процесите в ЕС и България в частност. Тепърва ще разберем дали това ще означава, че "европари" ще престане да е синоним на джобпараса за родните мутрафони.

Това назначение е наградата и за отстраняването на Бокова.

Borissov se isloji KristalinaSram sa Bulgaria

На Кристалина най-вероятно и е писнало да бъде кукла на конци (куклата на Борисов), в името на България, затова избира завръщането в Америка и край на конкретната работа в полза на България. В изявлението си изобщо не акцентира върху отношенията си с България.

Баш Бойко командвал Кристалинка ... я кажи друг виц ?

нея никога не я е интересувала България

троен флиг-флаг и шут у гъзо. НОСИ ПОЗОРЪ, КОКОШКО.....