Увеличават вноските за пенсия с до 2%

Осигуровките за пенсии и безработица могат да бъдат увеличени с 1-2 процентни пункта, обяви служебният социален министър Йордан Христосков.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават вноските за пенсия с до 2% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До кога ще има такива хрантутници като държавните служители? Защо трябва ние да им плащаме всичко? Това обяснение, че високите им заплати, поемането на всички осигуровки и получаването на разни благинки е за да няма корупция. Че тя сред тях е най-висока. Увличаване на тези осигурителни проценти заедно с увеличаването на тока, което води до увеличение на всички стоки и транспорт- какво остава за българина, ако работи? Да не говорим за неработещия. Или като при Смирненски ще сме бедните гаврошовци, не че сега не сме. И искам да попитам- някой от вас да е чувал да се говори за увеличение на заплатите, освен на минималните? Тогава ние ще се превърним в страна на минималните заплати. Къде отива образованието? Защо ни е трябвало да си харчим парите на времето, след като заплатата ми почти се е изравнила с тази на чистачката, която работи по 3, максимум по 4 часа на деня и няма никаква отговорност.

На 57 години съм, едвам се качвам на някои рейсове, 34 години трудов стаж имам, а трябва да работя още както го умуват до 63 години, подчертавам да работя, а не като самодоволните държавни служители да имитирам и да спя на бюрото. Др. Христосков, намалете като няма пари тази администрация на половина - няма да се усети въобще - делиш нищо на две, получава се пак нищо.

Аз съм на 59 години и имам 40 години трудов стаж.Н е зная кога и дали изобщо ще доживея да се пенсионирам.Та предлагам на др Христосков вместо да увеличава процента за осигуровки да увеличат годините за пенсия -всички и жени, и мъже да се пенсионират на 105 години.Така почти никой няма да получава пенсия,а вноските ще се използват за високи възнаграждения и премии на работещите в НОИ и НЗОК

защо от мойте осигуровки ще плащам на военни - какво работят те? Защо ще плащам на полицаи които само отчитат престъпление без да търсят извършителя? Защо да плащам на чиновници при които отидеш те гледат все едно си им изял обяда и си спал с мъжа /жената /им ? Защо да плащам на цигани които по цял ден пият и псуват българите ?

КАКВА ПЕНСИОННА СИСТЕМА КАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ !!!! ПЛАЩАШ ДО ГРОБ , А ОТ ВНОСКИТЕ ТИ СЕ ПОЛЗВАТ РАЗНИ ЧЕНГЕТА И НАЕМНИЦИ ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА БЪЛГАРСКА АРМИЯ КОИТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ СИ НЕОСЪЗНАТ ЖИВОТ НЕ СА СЛОЖИЛИ И ЛЕВ В ОСИГУРИТЕЛНАТА КАСА !! СВИНЯТА КОЯТО НИ ГЛЕДА НАГЛО ОТ СНИМКАТА СЕ НАРЕЖДА СРЕД ТЕЗИ КОИТО СЪЩО В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИОНИ ВНОСКИ !! ДОКОГА ЩЕ НИ ТРЕТИРАТ КАТО ВТОРА РЪКА БЕ ХОРА !! САМОЗАПАЛВАХМЕ СЕ БЕЛКИМ ИМ СВЕТНЕ НЕЩО В ГЛАВИТЕ , НО УВИ!! ТЕЗИ ТОЛКОВА НИ МРАЗЯТ И ПРЕЗИРАТ, ЧЕ ДОРИ НЕ НИ ПРИЕМАТ ЗА ХОРА !! КАКВО ЗАСЛУЖАВАТ МИ КАЖЕТЕ !!

глупендер...как ще напълниш бездънна яма...до кога ще вдигате данъците. Ако спрете да крадете и затворите дупките ще има пари

За разлика от вас ние с г-н Христосков сме първа категория хора и затова вие сте длъжни да ни плащате вноските. Станете и вие като нас държавни служители и никой няма да ви закача за здравно и персионо осигуряване Ще се пенсионирате на 45 и после 20 брутни заплати и 800 лева пенсия За нас винаги ще има работа , а за вас само дръвце с нови по високи вноски

ТЪПАКО!!!!!СТИГА СИ НИ ДРАЛ,А ЗАПОЧНЕТЕ-НЕЗАБАВНО-ДА СЪБИРАТЕ ОСИГУРОВКИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ.ДОКОГА ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА-УЖ ДЪРЖАВАТА,А АЗ ДА ПЛАЩАМ ЗА ТЕХНИТЕ ПЕНСИИ,ОСИГУРОВКИ И ОГРОМНИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТПУСКИ!?!!?

Няма ли някой да излезе да обясни защо в една държава, която претендира да има равенство м/у хората на всякакъв принцип, има категории хора "по-равни от другите" ? 1. Защо на държавните служители не се правят удръжки, а всичко това се плаща от нашите данъци? С какво те са "по-заслужили" от моите служители например и от всички останали работещи в държавата? 2. Защо има група от хора ( незнайно защо наречени роми ???) ползващи се от всичките блага на здравната и социална система без да са допринесли и внесли нищо в нея? С какво моите служители са по-долни от тях, че да са задължени да си плащат за това? 3. Защо една група хора ( от тези дето не са им удържани никакви вноски) се пенсионира в разцвета на силите си и на всичко отгоре получава десетки бонус заплати на куп? Някой пита ли моите служители и всички останали плащащи в държавата дали са съгласни техните пари да отиват за такива социални експерименти?

А в коя държава не са плащат данъци? И защо за разлика от теб повечето скандинавски работодатели го смятат за престиж да си плащат коректно данъците и дори да поемат допълнителни ангажименти, включително и към своите служители?

Ми плати си и ти вноските бе чукундур ! И наместо да пиеш кафета цял ден вземи и някаква работа да свършиш!

ЩО НЕ СЕ БРЪКНЕШ И НЕ ПЛАТИШ ОТ ДЪРЖАВНОТО СИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗДРАВНАТА И ПЕНСИОННА ВНОСКА !! ЗАЩО НИЕ КОИТО БЛЪСКАМЕ НОЩЕМ И ДЕНЕМ ЩЕ ТИ Я ПЛАЩАМЕ, ЧРЕЗ ДАНЪЦИТЕ И БЮДЖЕТА ??!!! МРЪСЕН ПАРАЗИТ !! ПАРАЗИТ Е И ТОЗИ ОТ СНИМКАТА !! БЕЗСРАМНИЦИ !!

Простакът тук, който счита всеки държавен служител за хрантутник би могъл да отиде той на пазара на труда, за да не го ощетява НОИ. Инак и там ще му плащат помощи пак държавни хрантутници по неговата терминология или като се насере, от други хрантутници ще търси рецепта за стомашното си здраве. Затова най-добре да се живее в при Флинстоун. И за негова справка - много добре знам, че взимам заплата с намален размер, защото държавата ми плаща вноските. За нещастие на простака в обратния случай щях да имам по-висока заплата.

с намален размер , ава само от данък общ доход , приятел... а не от осигуравки- твоята част и здравни вноски-твоята част!!

Моята част не я получавам като заплата. От единия джоб на държавата в другия.

На дебелогъзия служител Никола, дето си клати краката по цял ден, изведнъж му прилоша при мисълта, че като на всеки нормален човек в държавата и на него могат да му направят удръжки!

КАКВО ЗНАЧИ ТОВА : "Много добре знам, че взимам заплата с намален размер" !!! АМИ ВИЕ НИКОЛА СТЕ НАПРАВО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!! АКО ВИ НАМАЛИМ ОЩЕ ЗАПЛАТИТЕ С ВНОСКИТЕ ЗА ЗДРАВНО И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ЩЕ НАПУСНЕШ ЛИ ДЪРЖАВНАТА СИ РАБОТА И ЩЕ ДОЙДЕШ ЛИ ПРИ НАС ДА РАБОТИШ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА КОЯТО Я ТИ Я ПЛАТЯТ , Я НЕ ЗАЩОТО РАБОТОДАТЕЛЯ ПЪРВО ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА , А ЗА НАС КАКВОТО ОСТАНЕ !! АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ВАС И НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ДА ВИ ОСТАВИМ ВИЕ ПАК ЩЕ СИ КЮТАТЕ, ЗАЩОТО ТЯ ВИ Е СИГУРНА , ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШАТА КОЯТО Я ДОЙДЕ , Я НЕ !! НЕ СЕ СОПОЛИВИ КАТО МЛАДА ВДИВИЦА !! ЩЕ ВИ РЕЗНЕМ И ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ И ВСИЧКО !! И С ВАС И БЕЗ ВАС ДЪРЖАВАТА Я НЯМА !!

Очевидно прашките ти изпуснаха стомашното усилие. Успех с минималната заплата и работодателя светец.

След 8-10 години в България няма да има кой да се пенсионира, щото малко са осигуряващите се , а голяма част са дълготрайно безработни. Но пък ще разчитаме на пришълците. Така ,че бедни народе, пенсия няма да видиш, освен ако по някаква случайност не достигнеш 85 год.Тия съвсем ни побъркаха.

От тези,които се подреждат в листите -никой няма и неиска да прави радикални промени в нито една сфера /Не им е изгодно да го правят/. защо никой досега не излезе и не предсатви програма, как мисли да промени живота на хората от сега нататък...как да гласуваме и за какво.. за същите мутри дето се упражняват на наш гръб вече 25 години и забогатяха до такава степен,че вече се самозабравиха. Като гледам снощи по ТВ този Цветанов какви замъци има в цяла България и като ми казват,че има банкова тайна и немогат да кажат на каква цена възлиза всичко това ,а пък парите на хората в банките с каква лекота ги крадат .. за какво говорим.. пълен абсурд. Два месеца го чакат да се покрие и да си купи град в някоя държава, а сега видите ли интерпол го търси .. Егати държавата! егати институциите... и накрая е много прост народ сме.. В цивилизованите страни досега щяха да разрешат тези изкуствено създадени проблеми в КТБ например.

Хората мрът като мухи-продължителноста на живота се увеличавала! Увеличава се заради ранното пенсиониране на хора които никога не са работили истински! Дайте възможност на хора с по на 40 г. реален трудов стаж(не приравнен) да се пенсионират-всичко друго е работа до гроб

тия от временното правит. се оказаха адски компетентни по всички въпроси, идват с готови отговори и закони, сякаш са се подготвяли години на ред.И све с цел стригане на народеца. Странно нещо

Така както виждм нещата...всички крадат / на всички нива и навсякъде/...дупки в ДЕКВР-един милиярд:Решение -увеличение на тока с 50%,ама плавно. КТБ -банка с неслучайни хора-вложители-8% лиха по депозита...банката обрана-пред фалит...решение да се тегли външен кредит и да се оздрави ..кой ще плаща този кредит? пак ние...2% завишение на вноска пенсии,от там по ниски нетни заплати... с тези заплати плащай висок ток и всички стоки на магазина-увеличени с по-високият ток и като си помисля в какъв хаос е към днешна дата България с какви ниски доходи сме сега и това ,което гласят да ни се случи..по-добре по една лопата и направо да се ровим полу-живи... И са се изправили една глутница и седнали да ни искат глас и доверие на изборите.... е никога.

Необходима е радикална промяна, а не смешни мерки от провален човек!Нека има индивидуални партиди за пенсии и здравни осигуровки, както в Турция, а не тая измислена и фалшива солидарна система, солидарна с това да храним циганите и мързеливците в България.Няма ли личен интерес, няма и прогрес.Хората отдавна са го измислили.

НИМА В ГЕРМАНИЯ И САЩ Е ПО РАЗЛИЧНО!! ВСЕКИ СИ ИМА ПАРТИДА В КОЯТО НАТРУПВА ВНОСКИТЕ И ПРИ НЕОБХОДИМОСТ МУ СЕ ПЛАЩА ЗА ЗДРАВЕ И ПЕНСИЯ !! КАКВО СЕ СЛУЧВА У НАС АКО ОСИГУРЯВАЩИЯТ СЕ ПОЧИНЕ НОИ му приватизира вноските за да може с тях да плати на полицаи и военни които се пенсионират в христова възраст и цял живот не са привели един лев нито на НОИ нито на НЗОК !! Това си е чист обир , или по точно СИСТЕМА ЗА ОБИРАНЕ НА ВНОСКИТЕ НИ ЗА ПЕНСИЯ И ЗДРАВЕ

Как да ти направят индивидуална сметка ,като немогат да крадат от нея.. Ако са искали досега можеха да направят дебитни карти за здравните вноски и всеки да си тегли парите за здраве,а не да се проси всеки ден по ТВ и есеме си. Така е в цивилизованите страни.. А те измислили НЗОК- какво е това... Сграда с чиновници-търтеи,които те обират и ти умираш ,поради невъзможност да се лекуваш.. хайде стига с този принцип на солидарността. Никой незнае как и за какво се харчат парите от ЗОК.,също и за пенсионните фондове. Просто цивилизованите страни го практикуват... само да се наложи със закон при нас.. ама "не"- в БГ- законите се пишат само за обслужване на богопомазаните.

Понеже правителството плюс назначените 300 заместници и 1000 човека членове на "политическия кабинет" ( каквото и да означава това при уж надпартийно правителство" ) не знаят какво да правят, след като се запознаха с портиера и секретарките си, започнаха да кроят велики планове... - назначиха всички заслужили от простутуриращата мрежа"; - обявиха война на Русия; - взеха нов вътрешен дълг ( ех, защо глупаците от предишното НС не ни упълномощиха да теглят и външен заем? Такова харчене щеше да падне...) - повишиха тока ( ДКЕВР нещо се дърпа, ама ще пратим момчетата да ги "посъветват" по погрешка ... ) - вдигнаха осигурителните прагове и проценти; А изборите?! А бе, остави ги тия избори! Избори ще има още, ама аз дали ще съм в служебното правителство пак, я не... Дай да уредим нашите хора, че иде зима...

Да ги вдигнем на 50 % и да забравим :) Бремто може да бъде намалено за работещите като се съкратят чиновниците и полицаите и депутатите. 110 депутати са достатъчно за България. 25 000 полицаи могат да вършат работа по-добре, ако я вършат. Другите са само баласт

ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ВНОСКИТЕ ЗА ПЕНСИЯ И ЗДРАВЕ , А НЕ БЮДЖЕТА ЧРЕЗ ДАНЪЦИТЕ КОИТО СЪБИРА ДА ИМ ГИ ПЛАЩА !!

ЩЕ БЪДАТ ЛИ ПРИНУДЕНИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДА ПЛАЩАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ ЗДРАВНО И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ИЛИ КАТО ПО СТАР ОБИЧАЙ ДА НАТОВАРИМ С МИЛИАРДИ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ДА ИМ ПЛАЩА ЧРЕЗ БЮДЖЕТА ВНОСКИТЕ !! ВЕРНО Е, ЧЕ ЦЯЛАТА ПАСМИНА ОТ БЮРОКРАТИ ЩЕ РЕВНЕ ВЕРОЛОМНО, ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА НАМАЛЕЛИ С РАЗМЕРА НА ЗДРАВНИТЕ И ПЕНСИОННИ ВНОСКИ КОИТО ТЕ В МОМЕНТА НЕ ПЛАЩАТ, НО КАТО НЕ СА ДОВОЛНИ ПОДАВАТ МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ И ДОБРЕ ДОШЛИ НА ПАЗАРА НА ТРУДА !! ТАМ ЩЕ ПОКАЖЕТЕ КОЛКО СТЕ КАДЪРНИ И МОЖЕЩИ !!

ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО БОЛИ ДА ТЕ ПРИНУДЯТ ДА ПЛАЩАШ ЗДРАВНОТО СИ И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ!! АМИ НАЛИ ТОЧНО ТОВА НЕПЛАЩАНЕ ГИ ПРАВИ ПРЕВИЛИГИРОВАНИ ПРЕД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КОИТО СА ДЛЪЖНИ ДА ИМ ПЛАЩАТ ТЕХНИТЕ ВНОСКИ !! ЕГАТИ И РАВНОПОСТАВЕНОСТА, ЕГАТИ И СОЛИДАРНИЯ ПРИНЦИП - този който не плаща получава , а простаците които плащат гушкат китките и отнасят в гроба внесените преди това десетки хиляди левове !!! НАЛИ ТОВА Е ТОЧНО ЦЕЛТА НА ОЧИЛАРКАТА ОТ СНИМКАТА ТРЕПАНЕТО МУ Е МАЛКО !! (ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО МУ ИМУЩЕСТВО , НЕГОВОТО И НА ДЕЦАТА И НА ЖЕНАТА И НА ШУРАНЕЙКА МУ !!!

Да,проблема е ясен и не е то вчера.Просто тези,които трябва да го гласуват-също са държавни хрантутници.Просто няма кой да го гласува.

Вдигайте възрастта за пенсия, за да може след 5 октомври на улиците да излязат повече работещи с лопатите си и да ви изринат отново и завинаги комунисти от БСП и ГЕРБ, заедно с хитреците с чалмите.

Пън и неграмотник си ти ,защото всички полицаи са дебили и връзкари.Кой,кой става полицай опа престъпници сте от всякъде.Не работите ,не заслужено се пенсионирате и сте слуги на мафията.

Ковачки внесе ли осигуровките на миньорите, които принудени от глад и на тези избори ще гласуват за Мая Манолова ?

НЕ, ТОЙ НЕ ВНАСЯ ОСИГУРОВКИ. И ДДС не внася, само го тегли. Мая и Серж се грижат за всичко.

Е нали Бойко търча да оправя нещата. Ко стана?

Ако няма воля да се вдигнат вноските на работодателите с 8%, значи няма държава в България.

АКО НЯМА ВОЛЯ ДА ЗАДЪЛЖИ 800 ХИЛЯДИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ ДА ПЛАЩАТ ПЕНСИОННО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ С ПЕНСИОННАТА И ЗДРАВНА СИСТЕМА Е СВЪРШЕНО !! ДЪРЖАВАТА ОТДАВНА Я НЯМА !! ИМА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ КОЙТО НИ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВИМ , ИМА ЕВЛОПЕСКИ РАЗПОРЕДБИ ПРЕД КОИТО НАШИТЕ ЗАКОНИ НЕ СТРУВАТ И ПУКНАТА ПАРА !! ЕВРОПА Е ЗАМЕНИЛА СУВЕРЕНА КОЙТО СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !! ТАКА , ЧЕ СПОКО ОТ ВАС ХРАНТУТНИЦИ НЕ ЗАВИСИ НИЩО !! ПО ДОБРЕ БЕЗ ВАС ОТКОЛКОТО С ВАС !!

А кой ти е казал, че държавните служители на плащата вноски? Може пък случайно да им ги удържат от заплатите? И какво значение има това като платец винаги е даржавата, а? Колкото до суверена народ - той сам иска да е в ЕС. За щастие повечето от него искат това, отколкото да лижат задника на Путин. Не знаех, че троловете и операторите на розови телефони не са хрантутници на тези, които държавата обслужва на първо място. О т теб го научих.

Ха ха ха, Предполагам нещо подобно казва и мамин Прасчо: "Ако няма 100-200 милиона годишно за държ поръчки за моите фирми, значи няма държава!"

Ех Христосков какви бузки си заформил и ти на наш гръб.Ти докога смяташ да "работиш"Защо преди време приказваше по смислени неща за едни пенсионери от първа и втора категория ,а сега се изметна.Е няма читави управници!Без бой няма да стане.Да не си посмял да вдигаш....

Уважаеми политици, няма лошо да вдигате, но направете индивидуални партиди за всеки. Изобщо не съм съгласна да плащам за да се издържат роми и не работещи лентяй. Къде отидоха парите на нашите родители и защо системата има нужда от стабилизиране ? Защо ни карате да влизаме в сивата икономика за да си подсигурим старините ?

имаме си служебно правителство , което няма официална програма, но съдейки по богатият му новоназначен състав ще прави велики реформи, които според конституцията не са му упълномощени. Интересни събития предстоят.

може но да не се окаже кьсно

Не може полицаи и военни да се пенсионират на 45 години и да получават наку по 20 заплати + пенсия от 600 лева. Ако живеят до 80 г теще получават тази пенсия близо 40 години. Аз като се пенсионирам на 65 г ще получавам пенсия 10 - 15 г в най добрия случай. Никъде по света военни и полицаи не се пенсионират на 45г. Говорим за повече от 100 хиляди души и това разорява пенсионната система. БСП стопира вдигането на пенсионната възраст на военните понеже те (военните) не искали да работят до 52 г. Аз да не би да искам да работя до 65 г но никой не ме пита. Който е ходил в казармата знае какво работи един военнен - нищо. Мете листата от плаца и цака белот.

Не се притеснявай. 1. По света никоя власт не остава армия и полиция да гладува , но и да не забогатее. 2. Същите са достатъчно издухани и не получават пенсиите си дълго. 3. Това го правят жените им.

ПОЛУЧАВАТ НЕ ПО 600, А ПО 840 ЛЕВА И ТО БЕЗ ДА Е ОТЧИСЛЯВАНА И СТОТИНКА ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ЗА ПЕНСИОННО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ !! НА ПАЗАРА НА ТРУДА ТЕ СА ПРЕВИЛИГИРОВАНИ ЗАЩОТО ТЕЖЕСТА КОЯТО ПЛАЩА ЕДИН РАБОТОДАТЕЛ ЗА ТЯХ Е ПО НИСКА ОТКОЛКОТО ЗА НЯКОЙ БЕЗРАБОТЕН МЛАД ЧОВЕК !! ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА НЕ Е СИСТЕМА , А АНТИСИСТЕМА !! ЕДНИ ПЛАЩАТ ДРУГИ ПОЛУЧАВАТ БЕЗ ДА СА ВНЕСЛИ И СТОТИНКА ЗА ПЕНСИЯ !! АКО ТОЗИ ИДИОТ ОТ СНИМКАТА СМЯТА ТОВА ЗА НОРМАЛНО ТО ТОГАВА НИЕ СМЕ РОБИ НА НЯКАКВИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ !!

"Не може полицаи и военни да се пенсионират на 45 години и да получават наку по 20 заплати + пенсия от 600 лева." Може, може тъпако, да си станал полицай или военен, ама вероятно не ставаш и за просяк!

Я виж ти, като го настъпиш и пъна се разприказва!?

КАТО СЕ БРЪКНЕШ В ДЖОБА И ИЗВАДИШ ПАРИ ЗА ДА ПЛАТИШ ЛИЧНАТА СИ ЗДРАВНА И ПЕНСИОННА ВНОСКА ТОГАВА ЩЕ КАЗВАШ КОЙ КРИВ , КОЙ ПРАВ!! СЕГА ВИСИШ КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА!! АКО БЕШЕ САМО ТИ С МЕД ДА ТЕ НАМАЖЕМ, НО ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ!! ВИЕ С ВАШЕТО ЗАКОННО НЕПЛАЩАНЕ НА ВНОСКИ ЩЕ ЛИКВИДИРАТЕ И ЗДРАВНАТА И ПЕНСИОННА СИСТЕМА!! РЕЖЕТЕ КЛОНА НА КОЙТО СТОИТЕ!! НИЕ ЗАГИВАМЕ , НО И ВИЕ ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ ГАДОВЕ БЕЗПОДОБНИ

Това е истинската кауза, за която трябват всенародни протести. Ако не се вдигнем сега, няма да видим пенсии никога. Чака ни кучешка старост.

Категорично не съм съгласен- да вдигат, за да може да си правят пиар червените кратуни с простите пенсионери като им подхвърлят някоя стотинка и после- увеличихме пенсиите! Ама КОЙ плаща?Пак ние, работещите ще го отнесем, дето даже няма да доживеем и за по 1 пенсийка с тоя рекет! А военни и полицаи, здрави прави мъже- по на 50 г. се чудят през кой джоб да си го наместят като млади пенсионери, цял ден висят по кафенетата!

ЗАЩО ТОЗИ ХРИСТОСКОВ НЕ КАЖЕ ЧЕ ПРИ НЕГО СЕ СЪЗДАДЕ ТОВА НЕРЕЧЕНО ИЗТОЧВАНЕ НА НОИ ТОЕЗ СЪЗДАДЕ СЕ ДЗПО ФОНДОВЕ ДО 2001Г НОИ Е В ПЕЧАЛБА СЛЕД ТОВА Е В ЗАГУБА И ЗАЩО КАТО СЕ НАМЛЯВАТ ПРОЦЕНТИТЕ НА ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ НЕ ПАДАТ И ДЗПО АКО ТРЯБВА ДЗПО ДА СЕ НАЛИ С 2% И ЕТО ВИ ПАРИ НО КАКВО ЩЕ КАЖЕ СОБСТВЕНИКА НА ТЕЗИ ПАРИ ГОСПОДИН КОСТОВ И ГОСПОДИН ХРИСТОСКОВ

Само ако отиват по лична партида! Всяко друго увеличение е рекет!

И ОЩЕ НЕЩО - ДА ИЗЧЕЗНЕ КОНСОЛИДИРАНИЯ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ И ЕДИННАТА СМЕТКА В КОЯТО КАТО В КАЦА БЕЗ ДЪНО СЕ НАЛИВАТ ПАРИ КАКТО ЗА ДАНЪЦИ , ТАКА И ЗА ПЕНСИИ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ !! ДОКАТО ТОВА НЕ СТАНЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДЛЪЖНИК НА НОИ И НЗОК - правителството ЩЕ РАЗПОЛАГА С ТЕХНИТЕ СРЕДСТВА И ЩЕ ГИ ПОЛЗВА НЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ !!!

Ку-ку! Ало, в лудницата не четете ли сатистика, за да видиш кой на кого е длъжник? А ти не си ли хрантутник на разни олигарси в медийте и розовите телефончета? Олигарсите не ти ли тежат малко повече от държавине служители, които не са 800 000 и само един Андрешко селянина би сложила като теб всички под общ занаменател? И вземи виж колко от издръжката на частните фондове с индивидуални партиди отнема от осигурителните вноски, за да критикуваш солидарния принцип. И забележи, че в САЩ няма държавно пенсионно осигуряване, а в Германия солидарния приницип се прилага. Налага се да се ограмотиш по много линии.

Айде пак театро. И този министър почна да ни обяснява как намеренията МУ и сметките на експертите МУ не са разбрани правилно от бъдещите потърпевши.

Вдигайте,вдигайте колкото и да крадете на луната неможете да идете,а на земята където и да се скриете ще ви намерим,вдигайте!!!!!!!!!!!!!!

КОЛКО ПАРИ Е ВНЕСЪЛ БОКЛУКА ОТ СНИМКАТА В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ОТ ЗАПЛАТАТА МУ КАТО НА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ НЕ СА УДЪРЖАНИ НИТО СТОТИНКА ЗА ПЕНСИЯ И ЗДРАВЕ !!! ЧРЕЗ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА НЕГОВИТЕ ВНОСКИ СМЕ ГИ ПЛАЩАЛИ ПАК НИЕ ТЕЗИ НА КОИТО ИЗРОДА ИСКА ДА УВЕЛИЧИ ПЕНСИОННАТА ТЕЖЕСТ !!! ДОКОГА ЩЕ НИ ТОВАРЯТ ТЕЗИ ИЗРОДИ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ВНОСКИТЕ И ЗА ЗДРАВЕ И ЗА ПЕНСИИ !! АБЕ ТЕЗИ ГАДОВЕ БОГОИЗБРАНИ ЛИ СА, ЧЕ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА ПЛАЩАМЕ НА 800 ХИЛЯДИ ХРАНТУТНИКА ЗДРАВНО И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ !!

Христосков ,заеми се с пенсионирането на хрантутниците отМВР,и МО.Не може най- бедната държава в Европа да има толкова много пенсионери първа и втора категория при неработеща икономика.Май всички имате тапи в ушите.

И къде Христосков видя увеличаване продължителността на живота в България? Не е важно само това, а и качеството на живота, който водим!

Той има предвид продължителноста на живот на политическите лидери.

до кога ще ни облагат с осигуровки и ще пълним бездънната каца на циновници и партийни разбойници???? осиуряването трябва да стане частно - ако искаш осигуряваш се и имаш, ако не искаш - не и нямаш.

не плащаите вноски работете на черно и си живеите живота ,всички хора ще са ограбени от правителствените еничари.

Имам 25 години трудов стаж. Нямам не внесена осигуровка даже за 1 ден. Не съм ползвала болнични нито един ден. Независимо от вноските, които вкарвам, не вярвам, че ще има пари за пенсии, които да се раздават, когато дойде моя ред за пенсиониране (ако такъв дойде). Против съм всякакви фондове за безработица. Кадърните хора не остават без работа. Некадърните търсят вратички от някъде, някой да плаща. Не е нормално да съществуват хиляди незаети работни места и държавата да плаща едни хора да си седят дома и да мързелуват. Като им се плаща, докато са на борсата, да се организира 8 часа на ден да полагат обществено-полезен труд. Да видим дали след 1 месец ще останат повече от 20% истински безработни.

+ 10000000000 Всички работещи и плащащи мислим като теб!Порочна и несправедлива система !

напиши ясно и открито, какво работиш и после, си сложи ръка на сърцето и кажи, че никой друг от мнооогоото безработни не може да върши твоята работа. Пък тогава пиши пак на воля...

Влез малко в час. От фонд Безработица се плаща няколко месеца само на хора загубили работата си. Друг е въпросът със социалните помощи - там наистина се плаща на хора да не работят.

Христосков с право обвинява работодателите, те са едни експлоататори......................Не помислят един месец ако никой не им работи ,че ще са на загуба........... Още повече, че заплатите и осигуровките са им разход, а колкото повече разходи - по-малко данъци..........................

НАВЯРНО ТИ СИ НЯКОЕ ОТ ТЕЗИ 800 ХИЛЯДИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИКА НА КОИТО НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА ЗДРАВНИ И ПЕНСИОННИ ВНОСКИ !!! ТОВА НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО ! ВЕЧЕ 2.5 МИЛИОНА СА В ЧУЖБИНА, А ОСТАНАЛИТЕ СА ПРЕД ФАЛИТ !! УМИРАМЕ НИЕ , НО СИ ОТИВАТЕ И ВИЕ РАКОВОТО ЗАБОЛЯВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НАРЕЧЕНО БЮРОКРАЦИЯ !!

А държавните служители ,кога ще започнат да си плащат на държавата?

А защо да си плащат като държавата им плаща? За да има някоя такса за банките ли?

Пенсионната система е една каца, от която бъркат тези, които ни е...а м....а и ни карат да работим до гроб! Съгласен съм да плащам по-висока вноска в случай, че като си направя осигурителния стаж, ще мога спокойно да се пенсионирам без да ми броят годините! Ще плащам, ако се ограничи ранното пенсиониране - не може да плащаш 20 години осигуровки, а после да ми получаваш пенсия, за която нямаш принос в осигурителната система! Ще плащам, когато се спре да се краде от пенсионния фонд!

Решението е премахване на монополните права на НОИ. Лични партиди занапред, а пенсиите за стаж преди 2015 да се плащат от бюджета (то и сега е така защото има милиарден недостиг в НОИ) Показателят МРЗ естествено е популистка глупост и трябва да се премахне.

НЕЩО СИ В ГРЕШКА !! НЕ ТЕ РАЗБРАХ КОЙ НА КОГО Е ДЛЪЖНИК - бюджета на държавата към бюджета на НОИ или обратното!! Нали не искаш да ми внушиш това, че ДЪРЖАВАТА плаща на НОИ много повече от това което и дължи за пенсиите на 800 хиляди ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИКА от заплатите на които не се отчислява и стотинка нито за ЗДРАВНО нито пък за ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ !!!!! НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ АКО ПРИНЦИПА НА СОЛИДАРНОСТТА БЪДЕ ЗАМЕНЕН С ИНДИВИДУАЛНАТА СМЕТКА НА ВСЯКО ОСИГУРЕНО ЛИЦЕ !! ТАКА Е В ГЕРМАНИЯ , В САЩ, ЗАЩО У НАС НЕ Е ??!!!! ЗАЩОТО ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е НАПРАВИЛА ЕДИН РЕЖИМ В КОЙТО ЕДНИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ , А ДРУГИ ПОТРЕБЯВАТ !! ВИЖТЕ ТЕЗИ ПЕНСИОНИРАНИ И ПРОДЪЛЖАВАЩИ ДА РАБОТЯТ НА ПО ДВЕ РАБОТИ БИВШИ ЧЕНГЕТА , И НАЕМНИЦИ !!! ОТ ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ НЕ Е ОТДЕЛЕНА И СТОТИНКА ЗА НОИ И НЗОК !! НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ , А ТЕ ПОЛЗВАТ !! ДОКОГА БЕ ДРУГАРИ !! ДОКАТО НЕ ВЗЕМЕМ СОПИТЕ И НЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ОТ ВЛАСТ И ОТ ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕТЕ!!

Няма никаква причина осигуровките на държавните служители да са различни от тези на останалите. Подобни стъкмистики бликат навсякъде където държавата се меси.

Ако държавните служители започнат да си плащат те осигуровките, за да се запази нетното им ниво на заплащане ще се наложи да се увеличи брутната им работна заплата. Това ще доведе до 2 плюса за държавните служители и съответно 2 минуса за държавата (данакоплатеца като цяло-вкл. държавния служител). 1. Плюс за ДС - на по-висока бритна заплата ще се плащат по-големи осигуровки и следователно след време и пенсията ще е по-висока. Минуса е за данакоплатеца който ще осигури тази по-висока брутна заплата. 2. Плюс за ДС - по-добре платени болнични заради по0високото ниво на брутната заплата. Минус виж. т.1 На служители които не са ДС и са си плащали осигуровки, които стават ДС които не плащат осигуровки им се запазва нетното възнаграждение, а се намалява брутната заплата-частта от данъци и осигуровки които плаща държавата. По тоци начин като цяло разходите за държавата са по-малки - съответно на всички които плащат данаци. Сами си направете извода кое е по-добре, за вас. За ДС е ясно, че ще предпочете по-голямата брутна заплата и плюсовете които следват от това (при едно и също ниво на нетното заплащане).

А ти не си ли хрантутник на разни олигарси в медийте и розовите телефончета? Олигарсите не ти ли тежат малко повече от държавине служители, които не са 800 000 и само един Андрешко селянина би сложила като теб всички по общ занаменател? И вземи виж колко от издръжката на частните фондове с индивидуални партиди взема от осигурителните вноски, за да критикуваш солидарния принцип. И забележи, че в САЩ няма държавно пенсионно осигуряване, а в Германия солидарния приницип се прилага. Налага се да се ограмотиш по много линии.

А ти не си ли хрантутник на разни олигарси в медийте и розовите телефончета? Олигарсите не ти ли тежат малко повече от държавине служители, които не са 800 000 и само един Андрешко селянина би сложила като теб всички под общ занаменател? И вземи виж колко от издръжката на частните фондове с индивидуални партиди отнема от осигурителните вноски, за да критикуваш солидарния принцип. И забележи, че в САЩ няма държавно пенсионно осигуряване, а в Германия солидарния приницип се прилага. Налага се да се ограмотиш по много линии.

на се намалят помощите за всички неграмотни индивиди от малцинствата, защото аз и цент повече не давам за тези екземпляри

До тук, какво ни обещава пре-правителството на ГЕРБ: - увеличение на тока с 50%; - война с Русия; - вдигане на възрастта за пенсиониране; - обезщетяване на заможните вложители в КТБ, в разрез със закона, за сметка на всички данъкоплатци; - унищожаване на на последните останали фирмички с по 5-7 работника; - ..... Можете да допълвате.

Имаш алтернатива- избери Волен-преди обещаваше 1000 лв минимална заплата, сега може да е вдигнал мизата....

Ами да допълним : - уволняване на 50 хил. човека (толкова бяха при предишното им управление) от администрациите и назначаване на 100 хил. калинки; - липса на възможност за развитиие на всеки, който не е член на герб или поне не играе футбол с другарят борисов; - още полети с правителственият самолет и чалгаджийки или с вертолета и лилянчето за лов; - тройно по-скъпи магистрали от Европейските, разбира се построени само от фирми на бойко; - фалиране на десетки хиляди малки и средни фирми, защото няма работа за тях - всички търгове някак си се печелят от 90-те фирми на Котараците; - увеличаване на правата на ЕРП да ни дерат кожите с надписани сметки; - промени в Топлофикация, при които ще имат право да ти взимат апартамента, ако не си платиш парното - гарантиран данъчен рекет на всички фирми, дръзнали да дадат ниски цени при търговете в Столична община или АПИ; - връщане на митко каратиста, фидосова, златанов и други послушни касиери на работа; - подслушване на всички, които не споделят мнението на ЕДИНСТВЕНИЯТ; ..... и много други подвизи на незаменимите и единствени демократи от герб ...

И, защо се налагат тези драконови мерки, които трябва да предприеме ВСЯКО бъдещо правителство? Защото за една година"експертното " правителство на БСП, ДПС и Атака, с премиер куклата на конци Олигарски, доведе България да национална катастрофа. Наглите червени тролове и за това обвиняват Борисов. Вярно е казал един велик българин, че "добрият комунист е САМО мъртвият комунист".

Вече не остана в "общото" нищо за крадене и сега минаваме към персонално ограбване, чрез силовите структури на държавата.

Дойдат ли т.нар. "демократи" на власт следва вдигане на тока, парното, лекарствата, горивата, храните, пенсионната възраст, вноските към държавата и ако успеят - и данъците ! Но пък се замразяват доходите и се ограничава свободната частна дейност, като се набляга на организираната престъпна под формата на предрешени търгове в полза на техни фирми ! Накратко - народът е смачкван и умишлено държан в нищета, а олигарси и мафиоти разцъфтяват ! Някак си е демократично нали ?

Значи така - бачкатора, този който превива гръб по 10-12 часа на ден, ще плаща повече и ще се пенсионира на 65 години /евентуално/. Полицайчето, дето спи в колата си под някоя сенчица, военният /дето война е видял само на филм/, инспекторчето, което прави проверки за пожарогасители по заведенията и похапва сладко навсякъде без пари, и още купища такива, хем ще се пенсионира на 45, хем няма да е дал лев в живота си от своята немалка заплата в осигурителната система. Значи, аз с моята заплата от 450 лв. внасям 12,9 % от нея, за да може тези люде да си живеят на мой гръб докато са живи

Еми стани и ти полицайче, войниче или генералче, или инспекторче и давай да дадем.... Майтап Уили!

hm

Диана освен тия 12.9%, работодателя ти внася в държавта ощ около 30% от заплатат ти! Вместа да вземаш 600лв, ти получаваш само 450, а другите отиват за заплтки и пенсиики на шапкари и администрация.

Бай Христоско, вместо да вдигаш осигуровките, да беше взел да събереш скритите и невнесените, а? Че то така иначе е по-лесно, като в нашия блок - понеже имаме 6-7 апартамента, които не плащат, ние си вдигаме нашите такси, та да можем да съберем достатъчно пари, за да не спре асансьорът, та да возим и онези катили и да им чистим и на тях.

Силен си в сметките. А кажи тогава, за какво са ни бежанците? Не би ли било по-ефтино да ги разстрелват още на границата? А замисли се за когото гласуваш?!

Трябва да се изгонят руските монополи от България.Но отношението на властта е направило така, че българските пенсионери да издържат руските пенсионери, тъй като руските фирми монополисти и колонизатори имат задължение да издържа руския пенсионен фонд. Излиза, че българският пенсионер с 200-те си лв. пенсия издържа руския пенсионер, който е с 1000 евро месечен доход. И после се чудим защо хората живеят зле, защо са бедни. Как няма да са бедни, като всяка една стотинка излиза в чужбина

Пълен дебил.81% от собстеността на капитали,производства и услуги са в ръцете на западни собственици и офшорки,13% са в ръцете на българските граждани,3.6% са в руски ръце и останалите 0.4% в други. Това е официална статистика на Евростат. 3.6 % - чети тъпи чети.

Да бе, какви са коварни Руснаците. Кръстили са се ", банки всякакви си накупуваха под прикритие, енергоразпределението също е тяхно, изнасят ли изнасят национален доход към Москва, минавайки за по-напряко през Европата. И бази си направиха на наша територия, дето ги представят за Американски. И златодобивът в Родопите, и тецовете в Мариците, всичко е тяхно. А нашите братя от Евросъюза само помощи ни пращат, и денонощно за нашето благосъстояние мислят. И за дълголетието ни, преди всичко....

ЕС ни дава достатъчно пари чрез програми .От Москва взимате само вие рушвети да ни ги докарвате да крадат българския народ.

"увеличават" /както е в заглавието/ или "могат да увеличат" /както е после написано. Кое от двете твърдения е вярно и кое невярно /лъжа/?