САЩ започнаха да въоръжават сирийските кюрди

САЩ съобщиха, че са започнали да предоставят оръжие на кюрдските милиции в Сирия, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - САЩ започнаха да въоръжават сирийските кюрди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оръжията за около 360 милиарда долара, които Тръмп продава на СА къде мислите, че ще се ползват? Но за да е по равностойна играта трябва да се въоръжи и противната страна, за да могат да се чупят "играчките" и да се купуват нови!

продаваме им оръжие... после чакаме да се изпотрепят.... и накрая им гепваме петроля....

По-добре САЩ да започнат да въоръжават кюрдите в Турция.

Tова го правят смотаняко от десетилетия (както им дават оръжие на кюрдсkите терористи и някои български фирми!). по-точно от 1990 година насам. но до ден днешен - със успех нула! Cмазахме ви любимте терористи! и в бъдеще ще бъде така. Pано или късно - този които си ляга със змия бива ухапван от същата змия. помни ми думите терористе.

САЩ въоръжават кюрдите, за да ги изправят срещу АСАД и Русия. В по далечено бъдеще смятат да създадат Кюрдистан, върху територията на Сирия и Ирак. Турция има притеснения касаещи създаване на Кюрдистан, доколкото една нова държава може да предяви териториални претенции към турска територия населена с кюрди, а такива са около 20 милиона в Анадола. От друга страна обособяване на Кюрдистан може да е доста полезно за турците, тъй като ще потуши напрежението по границите им и ще канализира процес на дипломатически ходове. Турските кюрди лесно ще будат изселени в Кюрдистан. Инак кюрдите са див народ, главорези и ислямисти!

С Последното изречение се изходи на метеното!

Свобода за Кюрдистан!

петко е член на наи - калпавата раса, в наи-калпавата държава в европа. никои не ги взема на сериозно (не ги бърше за сливи - македонци и албанци дори!) но те хеи така, да се правят на интересни. къде си тръгнал бе ахмак? знаеш ли на кого се репчиш? прочети нещо - понаучи - кои кого и как ? кюрдистан на куково лято ще има само... "паживем увидим" са казали руските..

Създава се ИДИЛ 2.

Помня едно интервю с голям арменски контрабандист,доставчик на оръжие,питат го : "Как определяте на коя от двете страни да продавате оръжия?" А той на това отговаря:"Най-добрият вариант е ,да се продава и на двете страни." Явно политиката на Тръмп ще бъде такава",все пак е бизнесмен.

Русия например продава и на Армения и на Азербайджан. Първите са съюзник, обаче по-качествената стока отива при вторите, защото имат повече пари.

Е па не пречи шепа арменци да пердашат азерите.

Най-добри съюзници на християнския свят са израелците и кюрдите.

Кюрдите - ДА, но израелците са враг на цялото човеество.

А такааа, сега половината от американското оръжие ще отиде да гърми в Анадола. Подпалиха му чергата на Ердоганя. За справка вижте плана за преформатиране на Близкия изток и картата на полковник Петърсън.

Mокри сънища на лумпени - нищо друго. Kато се набележи някоя цел - нашите им викат на амерканците - "бягаите" и след 20 минути целите са на пух и прах. Hо "познавачи и знаещи" много тука ... без инфрормация .. без знание .. абе истински чукчи!

Тези американци никой не ги е викал в Сирия. За тях междунардно право не съществува.Но те са там,за да анексираът сирийска територия ,за да направят бази и да базикат целия близък изток.

САЩ няма да анексират сирийска територия, но Турция ще го направи. Част от територията на Сирия вече е под пълен турски контрол.

kerelov@poshta.net

Турция няма да анексира нищо, въпреки мераците на Ердоган. Щеше да бъде съвсем друго ако САЩ не бяха организирали, въоръжили и най-вече създали т. нар. ислямска държава или ИДИЛ. Последствията ги виждаме всички.

loyola

Аз нещо не схващам! Ако някоя държава дава оръжие на терористи, които се бият с легитимно избраната власт в дадена държава, това не е ли незаконно?

Че това демократичния запад го прави отдавна в Сирия!

Това план Б ли се явява или е продължение на план А? Щото до сега въоръжаваха ИДИЛ и нищо не постигнаха. Великият шахматист Бржежински вече го няма да ги напътства та може и да тръгнат накриво нещата...

Ще стане като талибаните в Афганистан - и тях въоръжаваха.

Правилно. Трябва да им дадат и тежко оръжие против Ислямска държава, Асад и Ердоган.

Че кой ги е канил американските окупатори в Сирия, на всяко гърне мерудия.