В МВР ще опитат да употребяват оръжие само при нужда

В МВР ще бъде въведен стандарт „Абсолютна необходимост при употреба на оръжие и помощни средства”, стана ясно на пресконференция, свързана с реформата във ведомството.

Обратно в новината

Коментари - В МВР ще опитат да употребяват оръжие само при нужда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новият министър на правосъдието защо мълчи?Всички се обясняват а тя мълчи?

А бе тия калъфи не разбират ли или се мъчат да се правят на тъпи! Става дума, че бият и прилагат силово въздействие без нужда, а не за стреляне! То ако не можеш да си управляваш юмруците, резонно ли е да говорим за мисъл при нужда от употреба на оръжие?!!!

"В МВР ще опитат да употребяват оръжие само при нужда" хахаха щели да се ОПИТАТ, работата е май ше си играеме на "опит-неопит" като беше в милицията едно време. Палячовци

юли

Ако може, ако обичате, може ли един валс? - Пешо пусни музика! - Абе, тоя неще да играе. - Напрай му един пирует! - Пак неще. - А бе я земи го фани за гушата и го доведи. Аз че потанцувам малко с него.

Докато в Симеоново се влиза с рушвети връзки, заплатите им са високи. Къде си Дянков ?

Поредната глупост, измъдрена от мозъка Цветанов за заблуда на обществото, че се прави реформа в МВР. В закона за МВР ясно е казано кога може да се използва оръжие. Който не вярва - нека да го прочете. Тези дни чух още една глупост от неговите уста. Хвалеше се, че в период на криза са успяли да задържат и дори в известна степен да повишат заплатите в системата на МВР. Ами това е естествено след наливането на толкова пари през 2011 година в техния бюджет. Затова трябва да целуват ръка на Борисов и на финансовия ни министър, а не е негова заслуга.

Явно сте компетентен.... така, че работя в системата от 5 години, пробвал съм и навънка (в частния сектор). Сега получавам малко над 600 лева, доволен съм защото от 5 години насам не ми отказаха кредит, когато поисках. С новите разпоредби ще трябва да използваме единствено груб език (което не е допустимо). Така, че моля по-леко с заключенията. Благодаря.

Това е баланс на приоритети, а не сравнение с Европа. И възможности на данъкоплатците да ви хрантутят. като турим циганите, полицаите, военните то не можем да ви насмогнем на издръжката. Ще станем като пост-колониална африканска държава като Зимбабве, например. Хубаво облечена и охранена полиция и население, което оцелява с едно ядене на ден (царевичен булгур) и яде пиле веднъж годишно, и то не всички, и то не всяка година

Е досега как е било - за забавление ли са го използвали оръжието ? Що за малоумие - "само при необходимост" - еми естествено, че е само при необходимост, остава и да има и определение " при голямо желание" ! Кой обаче решава тази необходимост - простият носител на униформа с власт или добре обученият професионалист, който осъзнава, че защитава интереса и сигурността на хората, а не своето благополучие ? Защото нивото на повечето полицаи в момента е като първото определение - използват униформите за лично облагоделестване и не им пука за хората, защото искат да живеят добре ! Да вдигнат нивото на професионализъм на полицаите, без това нищо не става !

Като чете човек остава с впечатлението, че сега слизаме от дърветата и още не различаваме хората от маймуните. Наистина трябват не 3000 съкратени полицаи ами 33000 и назначни само 3000 нови и добре обучени. Абе Цветанов, реформирайте полицията, че сме за смях. Среднат издръжка в Европа може и 100000 евра да е, ама и средните доходи на данъкоплатците са в пъти по-големи от нашите. Полицаите работят в България, пазаруват в България и заплатите им трябва да са съпоставими с българските доходи. Друг е въпросът, че вие трябва да включите в доходите на полицаите и др. категории служители на МВР абсолютно всички привилегии - надбавки, почивни станции, евтини санаториуми, вкл. и за пенсионерите от системата, униформи, ранното пенсиониране, заплатите при пенсиониране, абсолютно всичко. Тогава става ясно колко струвате. И това да се сравни с доходите на други, често по-полезни категории - учители, лекари, медицински сестри, общински чиновници. . . Като е тежко на полицаите и мрънкат да станат детски учителки.

всеки полицаи да носи торбичка и в нея да има кутия шоколадови бонбони и бутилка коняк ,като арестуват някои да има с какво да го почерпят и помолят много учтиво да ги придружи до полицята -никакви бонбони,само тояга за престъпниците и бои до дупка инак няма оправия

Абсолютни глупости, се ръсят в медийното пространство.В ЗМВР точно и ясно е казано за случаите на употреба на физическа сила и помощни средства.Какво още ще ръсят мозъци с писалки, нямали 1 час служба на улицата.Тежко им на граждани, ако такава полиция ги пази.А за насилието над полицай..............това не е демокрация.Това се нарича слободия..........

САМО ТАКА. ПРИ ГОЛЯМА И ПРИ МАЛКА НУЖДА.

Преди 10-ти ное.Селянин отива в града на дарак да бие парцали.Пита:Къде бият парцали?-Е,в оная сграда.-посочва му МВР-то непознатият.

Да изпратят нашите полицаи да се обучат в САЩ! Там полицая е неприкосновен и всяко посягане срещу него е повод за самоотбрана с всички налични средства! Не е нормално полицаите, които са изпратени да усмиряват пияни цигани да бъдат бити, а ако се защитят, да бъдат съдени за полицейско насилие!

да им дадат водни пистолети...сега в тоя студ обливат те с вода и си заминаваш.

Еееех, а едно време не беше така нали? Милицията биеше и трепеше без да пита дали има основание или няма. Какви времена настанаха, а? Е как сега човек да има стимул да учи за милиционер ... пардон - за полицай!!!

милицията биеше яко никой не се оплакваше и имаше ред.

Ред се постига с бой !!!

Аз се чудя как е възможно въобще чак сега да се сещат и как може да се извършва полицейска работа без това !?!?! Крайно време е да се научат как да се държат, действат и кога и защо се вади оръжие ... защото явно в Симеоново не ги учат (което поставя въпроса - а какво тогава се учи там ?!?) !?!?!

"Само при нужда ?!?" Че до сега при какво се е ползвал патлака ?!

При нужда - това означава ли, когато стадо неграмотни цигани го нападат, защото той се опитва прекрати пиянските им свади?

Защо сега ще ги учат? Та в сержанското училище и школата в Симеоново на какво са ги учили?

+1

А как ще се разбира има ли нужда или не? Това да не е тоалетна, да усеща чиовек,кога има нужда!

Сега ще ги учим "че само при нужда" а след това и "кога е нужда".Пари държавни бол---администрацията я учим на езици, на компютър ама все жприказват "с конкурс и дипломи" са взети..Та и полицаите какво ом пука какво ги учат в Симеоново и Пазарджик, като могат да употребят някакви пари. Важното е дейност да се симулира,защото докато ги научат ще трябва да ги пенсионират..Какъвто учителя - такива и учениците.

За полицаите -Ок. А за обикноивените хора ще се регламентира ли по-ясно термина самозащита ,че сега е голяма боза.

С това вече почва много да се спекулира. И почва да вреди. Престъпниците ще станат още по-нагли и недосегаеми.

Да раздадат на престъпниците автомати , а на полицайте водни пистолети и да ги ползват само в големите жеги, ако може.

ето това е либерализмът в действие

Например полицаят се обръща към бандита-Бихте ли били така любезен,ако не Ви представлява трудност и не Ви причинява безпокойство повече от обичайното,да си вдигнете ръцете и да се предатете.