Амнести: България въоръжава паравоенни групи в Ирак

България е посочена от международната правозащитна организация "Амнести Интърнешънъл" сред страните, доставящи оръжие на групировки в Ирак, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Амнести: България въоръжава паравоенни групи в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЯВНО НЕ СЕ Е НАЯЛО ДОСТАТЪЧНО С ЛАЙНА!

Бо Бо

Това е поредното вмешателство на терористи финансирани от ЦРУ и Пентагона! САЩ купува чрез посредници нашето оръжие за да въоръжават ИД, Ал Кайда, Нусра и за да убиват невинни хора! Всичко е за пари, корупция, убийства! Дотам води стремежът на Евроатлантика да подчинят света на своите интереси. Без международни санкции към САЩ, няма как да спре тероризмът по света.

И какво от това?

Какво от това ли? Ами едни си пълнят яко гушите а другите, които хал хабер си нямат ще плащат сметките. Това е дереджето на нацията.

Ние сме членки на НАТО-то , КАКВОТО НИ ЗАПОВЯДАТ ОТ САЩ , това праИм.

Е да де , мнооОоо голям ЧЛЕН!

така и трябва.

"амнести "е пропуснал да отбележи,че благодарение на бг оръжие ,българите живеят като царе ,кой където намери за добре ,а напоследък имаме и няколко космонавта излетели от 8 етаж .

Страшни са не доставките за правителствените сили в Ирак, а факта, че правителството на Борисов въоръжава терористични организации в съседна Сирия. Един ден някой ще трябва да отговаря за това престъпление!

Че то едното не изключва другото.

Лайнарите от помияр интернешънъл да не вият на умряло. България наистина произвежда оръжие, но то се купува от чаршафите в Саудитска Арабия и Катар. После - по неведоми пътища - в Ирак и Сирия. Така че помияр интернешънъл да квичат пред посолствата и правителствата на Катар и С. Арабия. Мръсна долна сган!

Ербокан и групировката ГРОБ във вреда на България, подкрепят арабските си съмишленици от ОТАН.

другаря Путкин пак се изака по темата.

Чета заглавието и си викам, че амнести са като бхк, отровено общество, dw, ройтерс и др... тази новина не може да не е поредното омерзително внушение без доказателства на обамистите на клинтън и сорсоциалистите. Прочетох и се уверих, че пак съм прав. другарите просто са се упражнявали в преразказ по картинка. :-)))

дето лаят по кервана -"Кучетата си лаят, а керванът си върви"! Та така и тези вечно си лаят по някого, но ги "чуват" само тези които имат интерес от това и техния лай им върши работа до толкова, до колкото да оправдаят действията си по грубата си намеса във вътрешните работи на някоя държава, но никога не правят промени във вътрешната си политика. Има ли нужда да подсещам когото и да било кои са тези които плащат на тази организация от обратни и се възползват от техния лай и вой срещу неудобните им държави, народи и правителства?!

някои от коментиращите явно не правят разлика между законна и незаконна търговия с оръжие. Оръжията са специална стока и си има международни правила. Не всеки може да си купи всичко - затова сделките се одобряват и си има лицензи. Това не ти е супермаркет - влиза всеки и си купува квото си хареса, плаща и излиза. Оръжие се продава на държави за техните армии при съответните договори. Не може да продаваш на терористични групировки и неясни субекти с неясни цели. За всеки и ясно, че бълг.държава си е затворила очите в случай с Ирак и Сирия, за да угоди на САЩ, които имат интерес от войната там.

Русия продава най много оръжие,,под масата"!Всички терористи в Близкият Изток се бият изключително с руско оръжие!А и боеприпасите също са купувани основно от Русия!Воят на руснаците и българските им мекерета е за ония 800 милиона които спечели Българската държава от законната продажба на оръжие!Като как да ги опапкат руските другари

Кончита, вият от Амнести интернешънъл, соросоидни боклуци, а не руснаците.

Спаратистите от ДНР и ЛНР от къде "купуват" оръжие? Или от Раша им го доставяте "без да го купуват"?

Привет на всички разбирачи по търговия с оръжие. Не се ли сещате защо ни споменават? Накрая нали трябва да има виновни, не може великите да са виновни и велики. Тука приятели няма, има засегнати интереси. Всички искат да продават, но ние сме от малцината, дето от лакомия и простотия го правим тъпо, но затова пък явно - не сме си платили лицензионните такси за тези оръжия. А големите затова са големи, щото не допускат друг да прави гуша за тяхна сметка. И ще си вземат процента, рано или късно, но с лихвите. Това е само разлайване на кучетата, интересното идва след края на театрото в Сирия и Ирак.

не,не се сещаме,най-умния премиер които прибира % от продажбата на оръжие ни заповяда да не разбираме защото тоо е прост и ние сме били прости,а такива умници като тебе над път и под път.

дкми

Сега ще излезе военният министър, и ще каже, че не е вярно. И как техните експерти само като погледнали сандъците на снимките - са разбрали, че сандъците са български, а оръжието вътре е руско.

Прост народ! Или пита: "Защо мръсните демократи затвориха оръжейните заводи?" Или " Защо България изнася оръжие?" А, какво да го правим? Да го раздаваме на децата в детските градини ли, да е.. и цървулите вмирисани, да. !

прост е не народа, а друг. Няма да казвам кой - почва с Г. Оръжие се подава на страни за техните армии, а не на терористични групировки. Второто е незаконна търговия.

На кого да продадеш половинвековни лицензионни съветски боклуци? И, започни да четеш, Паисий, не само да дращиш: "България е спомената в доклада като една от страните, които произвеждат оръжието, доставяно в Ирак. Обаче като основни доставчици на оръжие за иракските милиции, са посочени, Иран, САЩ Русия."

А Саудитска Арабия, Катар, Франция , Англиа, САЩ - на кой продадоха оръжията за милиарди, та всичките се озоваха в терористите от ИД? През кого минаха? А новите джипове и тежко въоръжение доставени на ИД не се броят за оръжие! Аман от дюнерски организации, работещи по снимки.

заводите не са затворени,само са приватизирани от правилните хора като избушев.

"Амнести" малко са закъснели. Ние това го знаем от 2 години поне. Освен това са забравили да кажат и за Сирия! Нали в Алепо намериха складираното българско оръжие, след като руснаците и сирийците освободиха града от умерените терористи. "Амнести" сигурно скоро ще открият и топлата вода, че войната в Сирия и е инспирирана от САЩ и Саудитите. Нищо де, по добре късно, отколкото никога!

Редно е Лукарски да се появи в публичното пространство и да обясни. Нали е министър на икономиката, под чието ръководство се изпълняват тези договори с държавните оръжейници.

Колко иракски и сирийски деца са били убити с български оръжия?

Правилно е така: Колко иракски и сирийски деца са били убити с български оръжия... ОТ "УМЕРЕНИ" ТЕРОРИСТИ, БОРЕЩИ СЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ С ПОДКРЕПАТА НА САЩ И НАТО?

Просто ни използват за производител и маша, но няма как ние да взимаме решенията кого да въоръжаваме

Лично Бойко Борисов кара влака с оръжията до Ирак. Глупаци.

великата американска армия, която за 3 дни щеше да освободи Мосул? Нещо да кажете за армията от пияни мужици дето освободиха Алепо? С бълагрски автомати Калашников, с руски лиценз от преди 50 години!

Ами, ще кажа: Прост, прост, та тъп! Три изречения без връзка и смисъл. "Пияни мужици" с " българско оръжие" ... Ти си за разстрел.

Псуват тъпаците Амнести, псуват. А, първи за българско оръжие намерено в Сирия съобщиха евразийските ВИ братя. Тогава не псувахте. Защо?

Бъл гейрия еБойко а това зна шибойко е Бъл гейрия Вир битер Зи Ендшулдигер Аутор:престъпник Косовар

Поредния боклук избълван от една жалка платена организация, действаща ВИНАГИ в интерес на този, който ѝ плати повече... "Амнести Интернейшънал", отдаван се слави, като една от най-манипулативните и слугинарски НПО-та. Иначе, какво излиза от тази статийка - че ние сме ПРОИЗВОДИТЕЛИ на оръжие! Ау, какво откритие... И моля ви, ДИР-а, разкарайте това МАЛОУМНО заглавие, което подвежда абсолютно категорично читателя, а и не отговаря н а истината!!

предателски организция на НПО, ЦРУ, Америка за България и Отворено общество!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Поредната антибългарска паретенка, без доказателства, без факти. А нещо за американското оръжие? Нещо за създадените от ЖРУ паравоенни образувания, които преминават на страната на ислямистите и със същите оръжия избиват американци?

Не се ли сещаш от къде идва тази "антибългарска паретенка, без доказателства, без факти"? На кого сме конкуренти в оръжейния бизнес?! Коя държава прави като нашите оръжия? Русия нали? Правим ли американски оръжия? Защо на бялото викате, че било черно?!

американска организация, чията цел е да мачка такива като нас. Така че надали руснаците имат за цел да ни клеветят като подават партенки на американците. А е истина, че ние продаваме вече 50 години оръжие з Близкия изток на про-правителствени организации. Продавахме и на Палестинците. Съвсем ЗАКОННО! Американците и руснаците продават оръжие съвсем законно и поне 1000 пъти повече от нас.

Та да ви кажа за един случай в първите дни на т.наречената ни демокрация!!!Влиза Маргарита Михнева с микрофон и камера във ВМЗ-Сопот в цех в , който работнички с бели работни облекла правеха някакво изделие и о случка???Михнева пита жените вие какви майки сте, защо произвеждате оръжие с което се убиват хора в това число и деца????? Това било не хуманно и не било някак си демократично и евроатлантическо ценностно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И нашите ДЕМОНОКРАТИ веднага обещаха на на новите си господари че ще направят КОНВЕРСИЯ тоест ще си разрушим военно-промишленият си комплекс и после започнахме с правите краставици и щастливите кокошки които станаха и министри!!!

"Обаче като основни доставчици на оръжие за иракските милиции, са посочени, Иран, САЩ Русия. " Я да си кажат направо коя или кои от изброените държави ги е яд, че и ние сме на техния пазар! Ами така де, няма само те да продават! И нашето оръжие е добро, а явно дори и по-добро, та затова е предпочитано! Ако за това ги е яд, ами да си подобрят техните! Какво само ни забъркват в скандали, които са напълно измислени и неоснователни!?

Въпросните паравоенни сили (известни като Хашд) имат ключова роля за възпирането на ИД. Ако не бяха те, досега Багдад можеше да е паднал в ръцете на терористите. Изводът е, че "правозащитниците" от Амнести подкрепят ИД, което всъщност не трябва да ни изненадва.

"България е спомената в доклада като една от страните, които произвеждат оръжието, доставяно в Ирак. Обаче като основни доставчици на оръжие за иракските милиции, са посочени, Иран, САЩ Русия. " Добри оръжия правим значи.

Или евтини - за едната далавера на властващите.

Да продават - нека върви алъшвериша.. ... нали наще заводи печелят и те деца гледат!!!!

Защо и аз не направя един "НЕЗАВИСИМ ЦЕНТЪР ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ/НАБЛЮДЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА", и ще го базирам в Казичане, а?

От там ще ви изпращам "новини", а Вие ще ги коментирате...става ли?

у наше Долно Уйно, Кюстендилско? А!

с Мосул? При това унищожително торнадо от страна на САЩ, коалиционни портньори, правителствени войски и пешмерга, до сега не трябваше да има и един джихадист в Мосул. Е пазеха ги за резерва и ги насочиха към Палмира, но удариха на камък. А педерастите от Амнести да се чукат в задника.

България им виновна за глупостите!!!Тия да не са решили да ни бомбардират, да ни демократизират?!

червените павета нямат демократизиране те просто трябва да се убиват

Не България,а ЦРУ чрез една п-тка наречена Б.Б. Аиде у лево всички краварски организации.

Все пак РУСИЯ е посочена като основен доставчик, там бъка от "Какалашници"! А навсякъде,където има "Калашник", половината планета, там и стават масовите убийства!

България се опитват да я вкарат в скандал ....знаем кои... България(държавата) никога няма да въоръжава терористи.Това е лъжа.

И се научи да четеш между редовете, ама акълът ти издиша! От Амнести "замазват" положението, т.е. нашето оръжие е внесено легално в Ирак, но попада в ръцете на ИСИС, когато завземат отново Палмира, и от там после го транспортират в Алепо. Стопляш ли!

България или едни хора?

Какво те интересува, кой произвежда оръжията? Важното е кой отваря войните и кой внася оръжия и бунтовници там!! Ако не сме ние, вие ще снабдявате с оръжия Саудитците! Сигурно за това става дума, пречим ви на оръжейния бизнес!!!

Виновността на това Правителство в Оставка е доказано ! Всички се борят с ИДИЛ , а Българското Правителство начело с Бойко Методиев Борисов помага с оръжие и боеприпаси терористите на ИДИЛ да унищожават Християни и Християнски светини в Сирия ! Време е Правителството начело с Бойко Борисов да бъде арестувано и отправено в Хага да се Осъди от Международния Съд , никаква прошка на престъпниците !

Първо, няма доказателства, че България изнася оръжие за ИДИЛ. Второ, преди да плюеш по България, прочети внимателно последното изречение на статията - "Обаче като основни доставчици на оръжие за иракските милиции (ИДИЛ), са посочени, Иран, САЩ и РУСИЯ"!!!!!!!

Най-добре да вземат теб да те осъдят за доказана тъпота!

Явно нашите тропосерковци от парламента взимат мангизи за тая работа, иначе няма мерцедеси и курви за тях!

вземете една флашка с имена и сметки от британски вирджински острови пуснете я и си поръчаите пуканки

Големите демокрадци правят войните, поръчват и купуват оръжията за да ги препращат на "демократичната опозиция" по места за да правят арабски пролети, мейдани и пр., а после България им виновна!?

Кинти от продажба на оръжие в Мутроландия има само за олигарсите. За обикновения народ има един гол Х...й и парцел в гробищата!

Не е България, а Мутрата. Той да носи отговорност. Предлагам българският съд да подходи оперативно, ако получи молба за екстрадиция на Мутрата в САЩ, където да бъде съден.

Така де ТУРЦИЯ им дава баклава , РУСИЯ им дава сьомга , САЩ им дава луканка, а пък видите ли им даваме оръжия ..

Конкуренцията бди! Те може да въоръжават всички терористи по света, но за нас не може! А , когато ние продаваме открито на Катар и Саудитска арабия с благословията на САЩ, правозащитната Амнести интернешънъл ни сочи като убийци. Производителите на оръжие са основните виновници за нещастията в този свят, но понеже са победители никой не ги съди. Защо Амнести инт. не осъдят Саудитска арабия, Катар или Русия, че въоръжиха армиите от Близкия Изток и Средна Азия? Русия получи пазара на Индия, малко ли им е?

Значи не е проблем да въоръжаваме терористите в Сирия, а е проблем да въоръжаваме проправителствените военни формирования в Ирак.

Защо не видиш имената на производителите на оръжие в България ?!?!? Всите агенти на ДС-КГБ?!?

Е и, какъв е проблема?

"Въоръжават" Русия, "въоръжават" САЩ! Български фирми"продават"! Разликата е огромна! Да "въоръжаваш" някой значи да му даваш оръжие без пари. Ще ме извинявате, че защитавам червените, комунделски, мафиотски фирми, ама българските фирми "продават" за пари - да има за яхти, да има и за работниците, какво да ядат. Ония другите го правят, защото въртят пъклени планове.

Значи, казваш, аз като ти продавам хляб, не те снабдявам с хляб? Интересна логика!

Каква логига в малоумен трол на "хамерика против България"? Те с логика и факти не боравят. Само вият на умряло дано падне по някоя троха. Проблемът им е, че са толкова малоумни, че дискредитират постоянно господарите си.

Тоя мангал на снимката са си гледа работата. Ще въоражаваме, който си поискаме. Вашата толерантност накърнява расистките ми чувства.

През последните месеци организации с откровено незаконни цели набират скорост в интернет, шумят около дейността си бабаитски, но властите предпочитат да не виждат тяхното присъствие. Службите ги наблюдават с широко затворени очи, въпреки че част от тези организации се изявяват като паравоенни образования, призовават за промяна в управлението, говорят за сформиране на батальони за специални операции, за обучение в чужбина и стрелби. проруски настроени представители Според филм на германската телевизия ZDF патрулите на съюза се обучават безплатно от руснаци. От телевизията са успели да придружат една от групите по време на техните "акции". "Кой тръгва напред, кой е отзад", пита "Саша" - по негови собствени данни бивш руски войник, който е дошъл да обучава и ръководи доброволческите отряди. След това думата взима "Георги", който също говори руски без акцент. И двамата руснаци не желаят да кажат истинските си имена. Това прави само Владимир - българин, командир на групата. Според думите му 800 негови хора са на мисия по турската граница в момента и ловят бежанци. До този момент твърдението за такъв сериозен брой хора, които щъкат по границата, не се потвърждава официално...

Тези от немската телевизия са еврогейци ,а ти от какъв пол си ??

И правилно! Така трябва да бъде! България трябва да бъде защитена както от външни, така и от вътрешни врагове! Настоящото управление безспорно е враг на България! Врагове на Родината ни са и разните НПО-та, които са на презокеанска хранилка.

"България трябва да бъде защитена както от външни, така и от вътрешни врагове! "- напълно съм съгласен че България трябва да се защитава от руските агресори.