САЩ ще бранят с авиация сирийската опозиция и от Асад

САЩ ще използват авиация за защита на подготвените и екипирани от американски инструктори формирования на умерената опозиция в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - САЩ ще бранят с авиация сирийската опозиция и от Асад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете ми,моля,има ли още международно право или просто САЩ вече са си присвоили това право и то се нарича "американско"?! Това ,което правят сега САЩ не е ли скрита форма на обявяване на война на една суверенна държава !?Това не е ли краят на марионетната организация ООН!?А какво прави сега европедалската организация ЕС и защо не протестира против агресията !?Струва ми се ,че това е краят и на авторитета, и уважението към ЕС!?

САЩ ще бранят с авиация сирийската опозиция и от Асад - всичко е ясно, САЩ са най-гнусните терористи в света!!!

просто американци летци отпускари ще помагат на сирийските опълченци срещу Асадската хунта. Според Путин е ОК :)))

Значи, за американската администрация, операция провеждаща се на около 10 000 км. от тяхната теритрия, може да се нарече "отбранителна". Какво ли няма да ми чуят ушите и да ми видят очите, в този толкова объркан свят.

от американските престъпници друго не може и да се очаква!

И каква стана тя?! САЩ ще подкрепят "умерената опозиция". Та нали от доста време те си я подкрепят? Нали Башар Асад беше сатрап? И не се ли пръкна точно от тази подкрепа ИДИЛ? Наглостта на САЩ няма граници. От една светска държава те направиха бойно поле и дадоха територия на ислямистите. Неслучайно второто име на Барак Обама е ХЮСЕИН! Нищо лично против обикновените и бедни мюсюлмани, но така се получава когато отявлен ислямист като американския президент разполага с такава военна мощ! За всички русофоби- в случая главна вина има Путин!!!!

Тоест САЩ вече открито воюват срещу законното правителство на Сирия и подкрепят Ислямска държава!

колкото повече мърдаш повече ти влиза)))))

И само така за протокола питам липсват силно меко казано странни психопрофили-Щерев, Пъстрата незнам какво си, Бегеец и още няколко изтъкнати представители

привикани заедно с Раданчо във ФАЩ да им спускат новите опорни точки.

Значи ще подкрепяме (вкл. с военни действия) подготвените и екипирани от САЩ военни формирования срещу законната власт в Сирия-странно уж подобна работа в Украйна, ама там не можело така...то Русия агресор, то чудеса, то незнам какво си, пък тука не си агресор, добър си, демократ, странни работи...

САЩ започва поредната си открита агресия срещу независима и суверенна страна, а ООН мълчи! Защо?

САЩ се омотаха в кълчищата повече отколкото във Виетнам. Ако имаха глупостта отново да имат и сухопътни войски там, кашата щеше да е пълна. Щеше да има и доста повече приятелски огън отколкото неприятелски.

Омоталият се в кълчищата е тоя който подкрепяше Башарката да стреля по собственият си народ.И който продължава да продава оръжие на идил чрез Асад.

Шило

Я пак! Че нещо доста открит двоен аршин прозира. И този път Путин не участва.

Шило

И не съм игурен, че Бащарката им продава, ама доста материал изтича за "грешки" при доставките уж за кюрдите.

По собствения си народ стреля само американската марионетка Потрошенко! Асад се бие С подкрепяната, въоръжена и обучена от САЩ, Катар, Саудитска арабия у Турция армия на Ислямска "държава"!

Много си "осведомен".Това от посолството на САЩ ли ти го казаха?

Чиста форма на необявена война... ООН си мълчи, всички си мълчат ... Тропота на ботуша е винаги предшестван от голяма тишина ... помислете върху това...

И НИЕ В БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДОХМИ ОТРЯД НА АМЕРИКАНСКАТА ОПОЗИЦИЯ И ГО ОБЛЯКОХМЕ И ВЪОРАЖИХМЕ И НАШАТА АВИАЦИЯ ЩЕ ГО ЗАЩИТАВА ОГ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙСКИ ДО СВАЛЯНЕТО НА РЕЖИМА НА БАРАК ОБАМА!

Пряка военна намеса във вътрешните работи на чужди държави...и тотално погазване на всички международни правни норми....от САЩ!? После другите били агресори, а те - мъркащи котенца? Лицемерно и неморално! Абе направо си е мракобесие това от щатите!

САЩ да удрят Асад, а Турците - ПКК. Нормално. Накъдето и да си въртят гъ..за - все едно и също. Да не мислят, че сме слабоумни и не помним какво икаха през 2012 - да ударят Асад, да си отворят коридора към Иран. Явно мислят цял свят са малоумен. Или, че са неуязвими.

Те, че мислят другите за малоумни е факт неоспорим. Лошто е, че наистина другите са малоумни, защото им ходят по задните части. А ЕС, толкова слаб незнам някога да е бил откакто я има Европа. Да нямаш собствено мнение по нито един важен въпрос си е направо жалко.

После Путин бил агресор! Хехехе...

То бива малоумна политика, то бива глупости, ама чак толкоз не бива! Разбишкаха целия Среден изток, създадоха и дадоха оръжие на ИД! Унищожиха режимите, които наистина се бореха с тероризма. А сега правят всичко възможно да унищожат и последната преграда пред ИД! Кога групата от бюрократи в ЕС ще им наложи санкции?

Значи САЩ вече официално ще бомбардират сирийската армия. Любопитно ще ми е, ако сирийската ПВО свали над сирийска територия някой американски самолет, какво ще псакнат от пентагона. Дали ще обвинят Асад в открита агресия срещу САЩ?

Шило

А сега Путин вече може спокойно да подклепя "умерената" опозиция в Украйна. Щом като едните могат, защо другите да не могат?

Еми, не може - не е "демократично". Т.е. против интересите на САЩ е.

Краварите са пълни олигофрени. За съжаление, имат атомни бомби и някой ден ще направят голямата глупост.

САЩ са безконтролни. Сеят смърт, разруха и нещастия навсякъде по света!

Аве, тоз Путин, голям агресор ши знайш! Как подло анексира Крим само, с всенародно допитване. Да вземе да се поучи малко от турците и американците на международно право и миротворчество. А пък от Ислямска Демокрация, да се научи на демокрация и хуманизъм.

Долни американски нещастници!

......."на американските военни е разрешено да използват авиация както срещу джихадистите, така и срещу силите на законното правителство на страната"..... Хайде къде е ООН и Европа сега ? Хайде къде са санкциите сега ??? Кой създаде ИД и за какви цели ??? Явно някой изгуби контрол върху ИД и сега се е концентрирал върху подготовката на т.н. "умерена опозиция" за сваляне на "законно правителство на СИРИЯ"

разкарай българското знаме и си сложи твоето - руското

Що пък руско? Много хора по света включително американци мислят като него.

Това не е българското знаме,на българското знаме няма герб!Това е някаква руска измишльотина...

Редно е и ти да развееш байрак... Ясно е, че и при теб ще е нечий друг, не български.

Успокой се, санкциите срещу Русия не са отменени...

това трябва да направят всички велики сили а путин като толкова обича асад да си го прибере и него като янукович!

Очаква се отговора на Путин. Преди време Кери му предложи в Крим една трампа-Донбас за Русия, а Сирия за Америка. Не вярвам далаверата да е станала, защото Путин не е от отстъпчивите хора. Но целта на американците е постигната-ще пада стрелба, Войната си остава най добрият бизнес. А на загиналите-майната им.

фащ порога и на Турции зпщото сам в НАТО а романа и на курдите коитоса против турците и против ИД.Таче хамерите см заитнересавани да си продавал орьжието Кокто и правят а кой кого убивает за тях няиа значение !!!! Но да има воина е по важно за хамерите

Умерена опозиция в Сирия няма. Групировките, обучени и въоръжени от САЩ са смазани от силите на ИДИЛ и Фронта Ал-Нусра. За да получи разрешение да ползва базата Инджирлик, САЩ дадоха съгласие режима на Ердоган да нанася ракетни удари по позициите кюрдските въоръжени сили - единствените, които се сражават успешно с ислямистите. За всички е ясно, че Ердоган е съюзник на ислямистите. САЩ забъркаха огромна каша в Ирак, а сега в Сирия. Световните медии имат доказателства за подкрепата, която САЩ също оказват на ислямистите. Време е американците да напусне региона и да оставят иракчаните, кюрдите и сирийците да се оправят с ислямистите.

Оказа се обаче ,че не могат да се справят !Затова САЩ са там ...

Да..Дали не могат?Колко мислиш ще и Колко мислиш ще изкара тн умерена опозиция ,дето я няма, срещу редовна армия?Ако скапаните американци и съюзниците им престанат да им дават оръжие?

Мъдро решение на нашите съюзници в НАТО!Сирйската умерена опозиция трябва да се подпомогне за да настъпи траен мир в Сирия и да се върнат обратно бежанците!

Като трайния мир в Либия и Ирак ли? Щото ако не си чул - там също ги "демократизираха" и то съвсем наскоро. Може и да си чул де.

К'ва опозиция,бе, Смешко?! 60 души!

Dimi

Абе то и ИД беше умерена опозиция и шефовете и се срещаха с американски сенатори... а какво стана след това...

Каква е тая "умерена" опозиция? Щото "опозицията" в Сирия е съставена от стотици групировки. Имат едно уж централно командване на опозицията, ама от това командване още преди година се оплакаха, че САЩ въоръжават директно отделните групировки и това създава опасност от разпадане на организацията. Щото като получат новите "играчки" и всички тръгват "всеки за себе си" или директно се вливат в редиците на Ислямска Държава, понеже тая организация е най-мощна сред тия групировки и всеки иска да е със силния на деня. И западните медии дори съобщаваха за групировките (с имената им) които се изсипват в редиците на Ислямска Държава. Барабар с чисто новото си оръжие доставено от САЩ (и арабските съюзници).

да речем тези коити са били на власт преди режима на асад-ови! нормални хора които са управлявали сирия и сирия е била нормална държава така добре ли е или ти бърка пропагандата

Наистина ли си толкова наивен или лицемерничиш? Сирия е била по-нормална държава от Саудитска Арабия. Саудитска Арабия спонсорира ИД освен всичко, обаче с тях няма проблем.

Ти си от тия заблудените, дето са се объркали тотално. Я дай за пример какво стана в Либия и Ирак като свалиха тамошните "диктатори" ? Щото нали и там вързаха и цъфнаха след като вече живеят "свободно и демократично". И не знам как е било преди Асад и баща му. Ти си живял там и знаеш ? Ма кат ти гледам правописа и изобщо начина на писане - съмнявам се.

Дано профаните най-накрая разберат, че ИД са хора на ЦРУ и МОСАД, но се съмнявам!

А и тьпи има доста

ти си профан!

Много си ми елементарен, пробвай да измислиш нещо друго.

САЩ заслужават цялата ИДИЛ да им се изсипе във Вашингтон .

То ИДИЛ си им се изсипва на Хамериканците всеки месец нали от ЦРУ им плащат заплатите

Айде нашите "сЪюзници" пак се разбесняха после ний се чудиме от де идат тези мигранти! Едно време "лошите" "рашистки" "кумоноиди" като са воювали по Авганистан не са ни пращали чалми! .... а сегашните ни "сЪюзници"....!

Според мен, трябва да се спре с налагането, на безмисления термин "умерена опозиция". Там няма строги граници между клановете. И всеки сменя страната както му текне. Или, което е по-лошото, както му кажат. По този начин подмолно се попълва и въоръжава и "неумерената" опозиция. То реалана друга почти няма. Този термин само оправдава прикритата война срещу Сирия.

САЩ само да внимават, Сирия да не падне, че Ванга е дала много лошо пророчество за САЩ след това.

Апостол Йоан също пише,че войната ще е в Близкия изток, с атомно оръжие, след това САЩ ще бъдат унищожени.

Не става въпрос за САЩ !Става въпрос за империята на злото ,а тя както знаем е на изток от Украйна...

Думата "Армагедон" се появява само на едно място в гръцкия Нов Завет . Думата може да идва от иврит har məgiddô (הר מגידו), означаващо "Планината Мегидо". В действителност Мегидо е по-скоро хълм, създаден от много генерации от живущи на мястото, които строят на същото положение, там са били строени древни крепости, които да охраняват Виа Марис, древен търговски път, свюрзващ Египет със Сирия, Анатолия и Месопотамия. Мегидо е мястото на различни битки от древността, включително през 15 век. Днешния Мегидо е град на приблизително 40 км на югозапад от Галилейско море

Умерена опозиция - колят, но не снимат жертвите и не качват клиповете в интернет пространството.

Имаш плюс от копейкаджията :)

Ако Русия започне да бомби бандата на САЩ в Сирия и така помогне на Асад какво правим?! САЩ, това,което вие можете да направите и Русия може.

Значиии, САЩ подпомагат едни бунтовници да свалят законното правителство в една суверенна държава? И няма санкции за САЩ? Щото нали Русия, Донбас, Украйна, ала бала ? Или то щото в Украйна, бунтовниците НЯМАТ ЗА ЦЕЛ свалянето на правителството?

TIREX

абе там реднеците сигурно си имат сънародници, с тяхната вяра с тяхното самосъзнание.. там където са се появили и следва ограбване и разруха.

Май са терористи,а не бунтовници. Самите САЩ дефинираха терористите и всички борци срещу централната власт в една държава са терористи.

САЩ си избират някакви марионетки във всяка държава, които са съгласни да продадат страната си на тях на безценица и да слушкат безропотно, и после с цялата си военна мощ ги защитават от всеки и от всичко, най-вече от собствения им народ. Пари, медии, избори, въоръжение, неправителствени организации, протестъри, санкции и всичко се задейства в името на личния интерес. Ето това е същността на американската политика. Нас поне не ни заплашва такова нещо, защото отдавна сме минали по тоя път и вече си слушкаме.

След като от САЩ създадоха ИДИЛ, сега ИДИЛ 2 ли ще правят? И въобще кой срещу кого се бие там? След Турция и САЩ почти официално сега ще помага на ИДИЛ. От ЕС едни санкцийки няма ли да им спретнат?

Когото и да създадат, рано или късно се обръща срещу тях. Всички се срамуват от такъв родител.

Иначе САЩ изобщо нямали за цел ОФИЦИАЛНО да се борят с Асад. Обама се скъса да го повтаря. Че хем не искали да се борят с Асад, хем искат да подпомагат бунтовниците, дето искат да го свалят от власт. И като го свалят, там ще настане мир, любов, свобода, демокрация. Като в Ирак, Либия ....

КОЙ е агресора сега сащ или Русия, КОЙ,КОЙ,КОЙ?

На вниманието на хората с естествен слънчев загар: В Сирия се очаква изобилие от алуминий за бране. Който отиде първи, ще е с предимство.

Американските разбойници са отново в действие. Ще защитават с огън сирийската опозиция, на която най-голямата част е Алкайда и от която се пръкна Ислямска държава. На тях им е все едно кой срещу кого, стига да има на кого да продават оръжие. Впрочем, продават и на двете страни. Хубавото е, че всички разбойници свършват един ден по един и същи начин.

Всички коментари остро осъждат вече откритата агресия на САЩ, над една до скоро стабилна светска държава, като Сирия. Така мисли българският народ. Но защо не попитаме какво е мнението на нашите управници по въпроса? Ролята им на американски марионетки е наше национално унижение. Некога не сме имали такова правителство, което тотално действа против интересите на народа. Очаквал ли е някой, някога, че ще пращаме български войски в Украйна? Какъв български проблем защитават те там? Или в Авганистан, или в Ирак. Станахме наемници на чужди интереси. Само че безплатни. Приятен ден.

САЩ, трябва да бъдат сперни защото след тяхната намеса ще последва още една голяма вълна орки. Напълниха Европа с орки, заради войните и хаоса,който създадоха в Близкия изток. САЩ да се сложат под международно ръководство примерно на ООН. Стига вече войни ,разруха и хаос.

"ООН" са международните Боко и Плевню.

Новата умна идея на САЩ е, че няма нужда от ООН и НАТО може да играе тази роля. Въпреки, че и ООН е под тяхно силно влияние, не им харесва, когато други налагат вето, а те са тези, които са наложили най-голям брой вета.

То ИДИЛ си им се изсипва на Хамериканците всеки месец нали от ЦРУ им плащат заплатите

Ами като са го решили тъй, достатъчно е 1-2 техни Ф-16 да паднат, и ще се откажат от тия цигански намерения. Казано е, че в зоната на стратегически интереси на Русия тия цигански номерца от предишните години вече няма да минават. Колко пъти трябва да им се казва на тия малоумници?

Благоденствието на ФАЩ идва от разорението на другите държави. И този процес трябва да се извършва постоянно, за да не се сгромоляса краварската държава. Най-често разорението се извършва леко и отвътре, както стана с България. Има страни и народи обаче, като Сирия, които отказват сами да си сложат хомота. Тогава ФАЩ плащат на престъпници, наречени вече революционери, които започват да безчинстват срещу мирните хора в името на "демокрацията". И настъпва така желаното разорение на държавата и изтребление на населението както стана в Ирак, Либия, а сега и в Сирия. От това "демократизиране" печелят ФАЩ, а хората или се избиват или разселват.