Метилов спирт е отровата, погубила над 40 души в Иркутск

Четиридесет и една станаха жертвите на алкохолно отравяне в руския град Иркутск след пиене на лосион "Бояришник", предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Метилов спирт е отровата, погубила над 40 души в Иркутск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълно безобразие! - отсече премиерът медведев, докато отпиваше от отлежалото си 20-годишно уиски.

Що ли ги наричаше унтерменшен чичкото...

Нямало хибридна война ли? Прави ли ви впечатление,че за новината за починалите от отравяне руснаци има около стотина коментара.И нито един от тях не е русофилски,путиноиден или атакистки. Коментират различни хора,които не могат да бъдат наречени тролове. Даже и Щерев не коментира! Значи-около 100 коментара. А когато президентът или премиерът на България кажат нещо коментарите на изброените предатели е над 1000 и то за броени часове. Нямало хибридна война на Русия ли?

Широка страна моя родная...

Известно ли ви е, че руснаците пият и урина, не своя разбира се, а чужда. Съществува поверие, че пиенето на чужда урина лекува много заболявания, което било доказано и от крупни руски учени. А известно ли ви е също, че през войната в Съветския съюз е било разпространено и канибалството? Хора, пиещи урина и ядящи други хора, хора ли са?

според това, което аз чета в руските медии, загиналите са 50 човека засега. този сайт заблуждава с информацията, че жертвите са някакви си клошари.според полицията на иркутск, жертвите са на около 30-35 години. открит е цехът за лосионът-менте. метиловият спирт е откраднат от военният завод, произвеждащ военни самолети. според официалните власти в москва, годишната употреба за пиене на лосиони в русия от много години постоянно нараства и вече е над 240 хиляди тона годишно за страната. пият го заради ниската му цена и спирта вътре,сложен като дезинфектант.

Жалко за хората, докарани до пълно оскотяване от великият им кремълски вожд. Как си мечтая Путьо късокраки да отпори на екс 2-3 шишенца тази вечер!

От тези в Иркутск разбира се.

Велика нация,нека се опита някой да оспори това.На това дело кой е способен,китайците със всеки ден ги завладяват все повече и повече.Русите жулят водка и каквото им падне.Няма такова нещо като руснаци-има само забравили, отрекли се от своя корен и ДНК-българи.Древен български диалект е официален език на тази страна.Всичко руско е зле прикрито българско.

а и няма един руски трол да ни обясни как великия неземен путлер е пецакал сащ и ЕС баба меркел и всички малоумни западняци

трагедия русия е трагедия руските тролове искат да ни подченят на нечовешка държава

Сега ако не излезе, че Сорос го е произвел и внесъл в Иркутск тоя лосион та на! Чувал съм, че той има големи апетити към иркутската фондова борса! Изтребва ги и после ще изкупи всички акции на безценица:)

като гледам по 10 на час дават фира...преди 1 час бяха 30..сега са над 40... при нас гръмна влак с газ и загинаха 7..а тия от простотия и лосионохолизъм....!

Абе, навсякъде се пие...особено в северните страни! Но повярвайте ми...не пият лосион за вана:)

Колко ниско трябва да падне едно живо същество, за да пие лосион? Мужицте толкова ли зле финансово, че поне евтина водка не мога да си купят? Или са толкова зле умствено, че въпреки финансовата възможност да могат да си позволят евтина водка, наблягат на лосиона? Абе ТИЯ нормални ли са изобщо?

В моето село в Северна България за 27 г. "евроценности" и "демокрация", който не успя да си бие камшика и да емигрира го обърна на алкохол! За това време сигурно стотици си отидоха, заради прекаляване с евтин алкохол, но на тях никой не им води стастика... Важното е да коментираме какво пият в.... Сибир!

били са си камшика поради две прости причини: 1. не ги задържа насила Жителството 2. никой не им иска Изходни визи за да напуснат страната.

Не позна! Били са си камшика поради липсата на ПЕРСПЕКТИВА в България! Защото измежду тях почти няма програмисти, инженери, лекари и т.н., а са предимно селскостопански работници, трактористи, строители, гледачки на стари иболни хора, чистачки и т.н. За същата работа в "европейска" българия заплащането е брутално и обидно ниско!

В твоето село отдавна нямаше да има никой и преди 27 години, но по онова време комунягите предвидливо не даваха на никой да си "бие камшика":) Иначе по селата щяха да останат само кокошките и кравите:)

Сега поне са свободни да си бият камшика, а преди 89-та искаха , но не беше разрешено:) Лагер!

Не знам колко е вярно, но се викат че през 1944 година рота руснаци набарали цял вагон метилов алкохол във Варна, в резултат на което всички се изтровили.

само, че в моливната фабрика в Бургас. Сега ги водят герои загинали за свободата на България

Едно от най-масовите натравяния с метилов спирт е през 1944 година, когато съветските войски в България намират цистерна с метилов спирт на пристанището в Бургас, на ЖП гарата при пристанището. Виждайки, че е спирт започват да употребяват. Тогава няколко стотин души се натравят.

Извинявам се за грешката.

Препарат за вана със спирт и антифриз?!

Започна следствие за да се разкрие начина на пренасяне на това ново американско оръжие за масово поразяване!

Ало, русофилите, я пак ми разкажете за величието на руския човек, че нещо не ми се връзва с новината.

A нещо за безграничната руска душа?

каква ЕКЗИСТЕНЦИАЛНА ТЕМПОРАЛНОСТ!

Ааа да...И според оруел "народ който не се е опъвал на своите палачи е техен съучасник"... Доооста удобно... Господина оруела да ходи да се шиба некъде.На това му се вика прехвърляне на вината от болната на здравата глава. Руския народ е докаран до това положение не по своя воля а на сила от своите управници.От 1917г този народ се води по тоа път.А некои дето знаат историята ше кажат че това е било доооста по-отдавна.Просто евреите комунисти в русия са се възползвали от "челния опит"-насаждан от векове от управляващите в русия.Че що пък не-хората го измислили, ефикасно работи...Смазваш един народ по всички начини и на него друго не му остава освен да се пропие.Най-сигурния начин за зомбиране на един народ.Е сигурно и комунистите след 1917г са направили своя принос по темата...Няма да разчитат само на стара слава я...

Веднага да се внесе един вагон от въпросния препарат! Българските путиноиди искат да го пробват и те! Щом е руско, значи е готино! Искат го на Коледната трапеза!

грешиш!русолизците нищо руско не докосват, и в русия не ходят! те са сбъркани душевно, но иначе са практични !

Още едно доказателство за необратимия упадък в който е изпаднала РФ.

Истинският купон е на 2 места в света - Рио и Иркутск! В Рио самба, а в Иркутск - метил!

Виждате ли до къде води високия стандарт и прекомерно високите заплати? От скука, след като си опитал всичко, започваш да пиеш какво ли не! Препарати срещу косопад, паркетин, отрова за прилепи и.... Намалете им заплатите за да се върнат към нормална евтина водка!

Хайде да забраним и антифриза, щото някой неграмотник може да реши да си пийне.

имах колега, който пиеше каквото свари, дори и антифриз и не ракът го уби, а именно антифриза! Предлагам такъв да се дава и на целия състав на БСП, та да се отървем веднъж за винаги от тази паплач!

понеже докато го пиели викали за родину, за путину, путин лично ги е вписал в безсмъртният полк! и площад в москва ще кръсти в тяхна чест! площад" иркутски бояришник"

Новата опорна точка на русИфилите :"С тоя климат не може да не се пие - все е тъмно и мрачно, особено по на север." А това, че хората в Норвегия, Финландия, Дания, Швеция, Гренландия и Канада не се тровят с алкохол от безпаричие и нищета-никой не го гледа! Ама така е, безмозъчните путинови човечета маршируват под строй към светлия Путинов рай в ОНЯ свят...жалка картинка е това, че руската кочина след 100 години от революцията си е все кочина!! Народа руски е тотално оскотял, още повече с тоя цар-полуръст!! Няма надежда за скотовете, а подобни на тях скотовев Бг се опитват да ни докажат колко е хубаво в "русский мир" и "евразийския союз"....трагедия.

ПРедстави си Норвегия или Финландия да разполагаха със същия природен ресурс като Русия ... Предполагам отдавна щеше да са стъпили на Марс.

Тъй стаа то со пиениците!!!! Косматия зарад туй не пифтуни спиртове разни!!!! Пийм си саму водичка и сокчета от ябълката у градинта!!!! Другуто да си гу пифтунят пиянците!!!!

ВКС избива цивилни в Алепо, а хора гинат в Иркутск. В Кремъл нищо. За Путин все ще няма дори инфлуенца.

Този случай е петно върху светлия образ на Путинизма и разколебава вярата в него.

Преди броени дни Путин и правителството взеха мерки за противопоставяне на такива упадъчни явления като лосионно пиене и взимащото застрашаващи размери пиене на глогова тинктура. Намаля се цената на водката за да може да се конкурира с цената на антифриза, течностите за чистачки, лосионите и тинктурите като глоговата. Така алкохолните натравяния ще стават с верния алкохол и държавата ще бори финансовата криза с увеличени постъпления от акциз. Путин е велик! Какъв е хитър само. С един куршум два заека.

Ами пият си там... Не е от добър живот. И това само в един микрорайон на конкретен град. И Путин нищо общо няма... Спомням си преди няколко години като въведоха забраната за продажба на алкохол след 10 часа вечерта - излизам от работа, а на касите в 10 без 5 алкохолици с треперещи ръце се бутат, за да им маркират алкохола. А който не е живял там - само той не може да ги разбере. С тоя климат не може да не се пие - все е тъмно и мрачно, особено по на север.

В канада това колко си на север сигурно няма значение.И колко е тъмно.Тъмното и севера са ужасни само в русия.О господи,що има толкова мъка на тоа свят...Що има толкова тъпи двуноги(не всеко двуного е човек) на тоа свят.Ти кво ше кажеш...

... във Финландия, Норвегия и швеците се оливат повече и от руснаците?! Това са законите на безмилостния север! За Канада не знам!

Руснака пие. Пие за да избяга. От действителността.

Ама разбира се, че не е виновен Путин, Обама е отговорен, и за пиенето и за студения, мрачен климат и за отровния метилов алкохол. Но всьоравно, Крим наш.

По 20 години строгоч за виновните! Трябва да се раследва откъде е взет спирта. Да не се окаже че е вносен западен. В Германия редовно лъжат като слагат метил вместо етилов спирт в течноста за чистачки.

а ми , като пише течност за чистачки , що я пиеш бе??

Абе русуфил!!!! Сигур от сулидарнуст съ налива сос спирт!!!! Муахахахахахахахахахахаха!!!!!

От 600 хиляди човека там, все ще се намерят 100 алкохолици , дето пият всичко. И тук пием метиляк, само че не ни казват колко човека умиратна година! Доста народ си замина в България през последните 25 години от фалшив алкохол. Така че не се смейте много на руснаците.

Товарищ Путин ще накаже виновните. Той няма да остави нещата така. Той е нашия водач!

точно така.

Може ли руснак да умре от някакъв си лосион бе!

За тези дето се прават на "неразбрали" или много на "умни", трябва да се каже:ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА в русия е ЗА НАСЪРЧАВНЕ И ПОДТИКВАНЕ КЪМ АЛКОХОЛИЗЪМ.Управляващите в русия знаят че така русикия народ деградира.Но евреите в русия точно от това искат.Един деградирал човек се манипулира много по-лесно.Много по-лесно е да накараш алкохолика да не ти гледа в канчето-стига да му дадеш дозата опиат.И след като това е целта на управляващите в русия евреи,то няма нищо чудно че държавната политика в тази сфера е НЕ ограничаване,а ПОДТИКВАНЕ към алкохохизъм и секви други ЗАВИСИМОСТИ.Така случващото се НЕ Е лошо СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВА.Това е напълно преднамерена и целенасочена дейност от стрна на управляващите в русия.

Владимир Шеломов?

Този въпрос има смисъл само ако искаме да се заяждаме.Дали путин е евреин или не това е без значение.Той е само един милиционер.От него не зависи нищо.Той само изпълнява това, което тези които са го сложили на това место,му наредат.Те са интересните-тези които го сложиха на това место.Надявам се на всички е ясно че путин беше спуснат с парашут от небето.И тези които са го спуснали могат да си го отстранат във всеки един момент ако поискат.А преди 90г съветска русия беше създадена от евреите-казват че в метежа 1917 е имало доста евреи от долен иист сайд на манхатън.И нема не би имало нищо странно ако е така.През 1918г от 316 ръководни персони в русия-най-ръководните- само 16 са руснаци.Другите са евреи.А принципа за "свинските черва" -екзистенциално разпространен сред евреите-е известен.Така че господарите на путин -това е еврейската комунистическа върхушка в русия-която вече 90г съсипва руския народ...И рано или късно ше и се наложи да плаща.

E, не разбрах евреите какво общо имат със случая?

Какво ли пишат руските свине по повода...НЕ, руския народ не са свине.Руските хора са "обикновени",като всички хора по света.Свине са тези които подтикват,принуждават към алкохолизъм този изстрадал народ.Аз не мога да разбера как ИЗОБЩО НА ПОЛИТИЦИТЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ МОЖЕ ДА ИМ МИНЕ И ПРЕЗ УМ ДА СЕДНАТ НА ЕДНА МАСА С УПРАВЛЯВАЩИТЕ В РУСИЯ и да приказват с тях за каквото и да е.Те малоумни ли са или се прават че не разбират че така легитират тези животни които УНИЩОЖАВАТ изстрадалия руски народ.Така те дават карт бланш на руските евреи комунисти да ПРОДЪЛЖАВАТ до безкрай това което прават вече 90г.Няма ли грам милост в другите народи за да поискат от своите управници да скъсат секви контакти с чумавите в русия.Това е СРАМ и ПОЗОР за цивилизованите народи-да гледат как един народ се гърчи в ръцете на тези зверове.

а бе що не идеш на майната си тъпите си еврейски щуротии

Нашият народ не пие лосиони.

Елате братя да видите какво става тук кога се насмучат рускинити.

джудиста ще ги съживи!

Руснаците са пияници, това е вярно. Пушат много. Климатът там е депресивен, животът тежък, битовото равнище примитивно. Хората са склонни да притъпяват проблемите с наркотични зависимости. Затова САЩ са на първо място по употреба на хероин и кокаин в света.

Поляците са повече пияници, ама не сме чули за отровени поляци.

Метилов спирт е отровата, погубила близо 30 души в Иркутск Студ от - 50 градуса в съчетание с метилов алкохол, това е Сибирската действителност.

"заловило" на гара Карнобат цистерна с метилов спирт. Началника на гарата се опитал да ги спре, но бил застрелян (за оказване на съпротива). СЕГА ТЕЗИ РУСНАЦИ НИ ГИ ПРЕДСТАВЯТ КАТО "ПАДНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ".

Ами така де, освободили са ни , но от метиловият алкохол.

Както гласи онази поговорка. - Каквото руснака си направи сам, не може да му го направят дори американците!

в русия пиенето е национален спорт както в краварско стрелянето по деца

Един руснак наряза едно 5 годишно русначе на парчета и го натъпка в куфар. Това не помниш ли! Скоро беше!

Пиенето на лусион до там води.

Руснаците и те се изнежиха Едно време бащите им пиеха бензин направо от колонката и нищо им нямаше.... Накъде отива тоя свят

Къде сравнявате това със случая в Якоруда, тези са пили нещо което не е предназначено за пиене. Единствено, ако не е имало предупреждение с големи букви, че одеколона не става за пиене.