”Гардиън”: Геополитически борби и балканска интрига

Хакнати имейли, фалшиви акаунти в Туитър, обвинения в клевета и задкулисни сделки - добре дошли в надпреварата за генерален секретар на ООН.

Обратно в новината

Коментари - ”Гардиън”: Геополитически борби и балканска интрига | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забележете: "...Вашингтон не е простил на Йеремич, че се противопостави на независимостта на Косово..." Абсолютен геополитически цинизъм. Янките не можели да простят на сръбския премиер, че се противопоставил на албански сепаратисти, които отцепват от територията на Сърбия изконна нейна територия. Как ли ще реагират щатските политически акули, ако мексиканци или други латиноси в САЩ примерно решат да отцепят един щат и да направят от него независима република?

Бабуля Сталинка лично ме е изпитвала по политикономия на капитализма в сегашния УНСС /тогава ВИИ "Карл Маркс"/ и ме е питала какво пише на 19-та страница на "Капитала" но Маркс.

Че Боко и МС-компания са еврейски мекерета - краварски гнусари, това се знае отдавна у нас! Но че са тъпи пу-аци сега лъсна пред цял свят!

твойте прашки? Ако са прани някога...

Човешкото падение няма граници и ти кликли го доказваш. Как спиш ?

Бе като ги гледам тия двете, ПОЖАРНИКАРА, по ми е женствен, по - фин някак ... хахаха ...

Братя българи изчитайки коментарите по тази тема съм леко стреснат, но все още непоколебим в прогнозата си - няма как да бъде избран български кандидат за генерален секретар на ООН. Всяко българско участие е на олимпийски принцип.

Бих подкрепила г-жа Бокова, тъй като г-жа Георгиева, след идването й от Световната банка, стана нещо като футболна топка на правителството на ГЕРБ. Сещам се за вица за казана с врящия катран, който българин успее да се подаде на повърхността, другите го дърпали надолу!!!

Сталинката май не се справя в коммисията и май искат да чупят пепелянката от там. Това, че няма шансове и децата го знаят. Какво от това, като ще направи мръсно на друга кадърна българка. Сталинка е гнус.

човек да се чуди коя е по-гнусна!

Г-жа Кристалина Георгиева повече от добре се справя като еврокомисар. Не е необходимо да се кандидатира за ООН. Освен това не владее френски език, както г-жа Ирина Бокова.

Май нещата стигат до това...ББ да определя посоката на световната политика...това е пооооооооовече от което и да е...като престиж!

Вестник "Гардиън" е собственост на Ротшилд, предрешен/прикрит под формата на Шотландски тръст.

Не обичам комунистите, но Бокова не знам по какви причини ми е по-симпатична от Сталинка.

няма симпатичен комунист!

НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ-2(нерегистриран) ДА- ЗА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА! Пояснение: Снаха ми е от кулашки род. Прадядовците й са убити през 1944/45, дядо й е починал от зверствата(пускали са го с въже в кладенец и пак са го вдигали нагоре...получава епилепсия и умира във Варненският затвор). И каква вина има тя, че е родена през 1949 година, майка й и баща й са били на 17 години, когато са убили дядовците им...втори братовчеди са. явно, за да не отиде богатството в други... и по-късно се женят... През 1949 г. им се ражда първородната им рожба-момиче... След 1945 година всички роднини са ги изселвали, за да не се събират и бъдат заедно... НЕ им даваха работа... Започнаха в един съседен град и не след дълго снаха ми беше уволнена, поболя се, а беше с малки дечица, по болници, нямаше кой да се грижи за малките дечица...След 1989 г. нейни близки са й признали... тая трябва да я ударите, комунистите?!! Брат ми завърши с отличие в СУ,Право... от град на град, как е... страх ги е и до ден днешен, а родителите й бяха прекрасни хора. Покойници са. Мъчно ми е за племенниците ми, много изстрадаха... Не може да се опише с няколко изречения. Поне те/снаха ми,децата й(да оставим брат ми), каква вина са имали те. Отговорът за мен е един единствен - никаква...

В ХАСКОВСКО Е НЯМАЛО ДАЖЕ ПАРТИЗАНСКО ОТРЯД :)))) ... ПО-ТОЧНО ПАТИЗАНСКИ ОТРЯД АСЕН ЗЛАТАРОВ Е БИЛ САМО ОТ 20 ЧОВЕКА ...... ХОРАТА ПО ЛЮБИМИШКО - ЗА ДА УБИЯТ СЕМЕЙСТВОТО НА КРИСТАЛИНА - ЯВНО ТУЙ СЕМЕЙСТВО СА БИЛИ ГОЛЕМИ ГАДОВЕ И ИЗРОДИ :))) КАТО ДЕДО МУ НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА :))))

ама много е хубаво така - да не гледаме назад, но това грозно бабе къде се тика - я марш у лево.

но не трябва да се забравя. Аз не забравям старото, особено не мога да забравя привилегиите, възможността да учат, да се издигат децата на власт имащите. Ченгетата - ама те работили на ползу роду - ама и колко възможности имаха ,които ние нямахме. Тези власт имащи съсипаха нашите съдби, не бяхме по-тъпи, но бяхме втора категория хора. Сега не трябва да е така. Тази баба да отстъпи.

Поредния неудачник дет са мисли за голямата работа.

не пречеше ДА УЧИ! При соца завърших право, научих три езика,/всичко това безплатно/ реализирах се в професията /, без да съм член на БКП/. Не може ВСИЧКО ДА СЕ ОТРИЧА!

Сигурно си се раелизирал/а като чистачка...хахахаххахахах

И колко доноса написа от благодарност?

пак и двете не ставали щото отдавна са скъсали с проблемите на България. Ама те да не избират гл.секретар, та да ни оправя проблемите. Ето за това не ставаме за нищо.

мнението, че тази или онази не е направила нищо за България. Ама те избират гл.секретар на ООН, а не да прави нещо за България. Все чакаме някои да направи нещо за нас. То имаме и поговорка - "шамар да е, аванта да е". Никога няма да се "оправим" при това просешко мислене.

Обективно:САЩ,Англия и Франция са против Бокова,Китай е неутрален,а само Русия е за нея!За Гедргиева са САЩ,Англия,Франция,а може би и Китай,докато руснаците още не знаят,запутили са се съвсем!

....Китайският президент на срещата в Ню Йорк ясно каза .... за китайците Бокова е най-подходящият кандидат.

Са еднакво противни и отдавна скъсали с проблемите на България !

ама той баща Боков не е убил, а още по-малко измъчвал затворници. Той Радой Ралин лъже. А пък племенникът ѝ -той не е крадец, не е хванат два пъти, да краде леки коли. А колко пъти не е хванат!!! Да, ама това у нас не важи - само в САЩ. Тука не важи дори и да си ку..р..ва..а., и да си станала за резил в НюЙорк.

Не претопляй стари манджи. Всичко това, което си написал се знаеше, но два пъти избираха И. Боковаза шеф на ЮНЕСКО.

ООН е организация създадена от евреите илюминати, за да могат да контролират света под прикритието на хуманизма. Абсолютно без значение е коя пионка ще бъде поставена на поста генерален секретар. Борбата за този пост е за пред простолюдието.

Аз съм Сталинка Злобарова. Обичам да правя мръсно на другите българи. Обичам да играя хоро в Брюксел и да се закичвам с цвете гербер в косите. Отговарям за бюджета ,но нямам време за него, защото обичам да пътувам като Магелан за сметка на данъкоплатците.

ко става куки?

Ние балканците от вас се учим. Какво са някакви фалшиви акаунти в сравнение с наложено вето, при мотив - не сме простили. Или пък задкулисни сделки, при условие че след войните сте разделили България точно по същия задкулисен начин. Айде моля, проявете малко съвест и вие!

все с интриги сме се славили особено на международната сцена. Верно при другите страни от бившия социалстически лагер няма такивна интриги - ЗАЩОТО ТАМ ИМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ, И ПРЕЗ УМ НЕ МИНАВА НА БИВШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ да се кандидатират. КОМУНЯГИ ОТ

От първият до шестият кандидат са все сегашни или бивши социалисти.

Вярно - на десната снимка - Боко така ще изглежда като жена. А на лявата - така ще изглежда в саркофаг.

пукнете се комуняги. Ако не излезе поне на второ-.трето място и аут. Ама това си е баш така. Явно в правомощията на Бойко му е да я смени.Ако не я смени - на последно място.

на провокациите относно Кристалина. Нейният баща е обесен насред родното и село лично от бащата на Ирина Бокова - Георги! Кръволокът на Пиринския край!

На Кристалина баща и е бил главен редактор на вестник "Отечествен фронт". Докато за на Бокова е слух и основен заподозрян е друг.

Бащата на Румяна Бъчварова е бил гл.р на в-к Отечествен фронт, затова е м-р на ВР

не казвам Боковата да живее в колиба - пази Боже - тя и колриба. Че кога е била на българско ниво. При комунизма - с привилегиите, за които не само не сме мечтали, а не сме сънували. А сега - пет МИЛИОНА ДОЛАРА. вЕРНО ЗАПЛАТАТА И НА НЕЯ И НА МЪЖЪТ И НЕ СА МАЛКИ - НО ПЕТ МИЛОНА ДОЛАРА КЕШ - трябва да са или на хляб и вода.

loyola

голема сме излагация...

Бивш върховен комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш.И този е претендент за пост от такъв ранг, не че ще има думата.Като комисар не си е свършил работата, оставил е ЕС неподготвен за последвалия ад с т.н. бежанци.А може би е не некадърен, а много кадърен и да си е свълшил прекрасно работата, възложена му от кукловодите и сега да го готвят да я свърши пак така но на по-високо ниво?И при двете възможности по-добре да не е той.

И ПАЧАВРАТА ВУЙНА СТАЛИНКА КАТО СТАНЕ ШЕФ НА ООН-ТО ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ХРАЧИ ПО РУСИЯ КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ :)))) ... НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ ТАЗ КЪРСКА ШУВРАНТИЯ ДА КОМАНДВА ООН-ТО ?:))))

...НО ЩЕ КАЖА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПАК ИЗЛИЗА НА МЕЖДУНАРОДНАТА СЦЕНА С ИНТРИГИ, СКАНДАЛИ И РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ЧУЖДА ДЪРЖАВА ЩЕ СПЕЧЕЛИ. БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПАК ПОКАЗА, ЧЕ Е ПОСЛУШКО НА ГОЛЕМИТЕ НА ДЕНЯ. АМЕРИКА ЕСТЕСТВЕНО , ЧЕ НЕ ХАРЕСВА БОКОВА, ДА НЕ БИ ДА СЛУША РУСИЯ, ЧЕ Е ЗА КРИСТАЛИНКА, ЗАЩОТО ТЯ ПЪК СЛУШКА АМЕРИКА И ХОП БАЩИЦАТА НА НАРОДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ. ТОВА ДА НЕ МУ Е ЩЕРКАТА , ЧЕ ДА Й КАЗВА, АКО НЕ ПОЛУЧИШ ШЕСТИЦА НЯМА ДА ИГРАЕШ.ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО ИМЕТО НА КРИСТАЛИНКА СЕ ПОЯВИ И ПОНЕЖЕ ДО СЕГА УЖ СМЕ ЗА БОКОВА, АМА НЕ СМЕ ТА ИЗЛЕЗЕ ТОЗИ УЛТИМАТУМ. НЕ ЧЕ БОКОВА СТАВА, НО И КРИСТАЛИНКА НЕ СТАВА, НО ПОНЕЖЕ АМЕРИКА СИ Я ХАРЕСВА КАТО ТЯХНА ПОСЛУШНИЦА НИЕ ЩЕ СЕ ИЗВЪРТАМЕ КАТО ЧАМОВА ДЪСКА СЛЕД ДЪЖД. ХА СЕГА НЯКОЙ ДА СЕ ОПИТВА ДА ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ДАЖЕ И СРЕД ГОЛЕМИТЕ - ВСИЧКО Е ИНТЕРЕСИ, ЗАДКУЛИСИЕ, УДАРИ ПОД КРЪСТА, А НАС НИ СМЯТАТ ЗА БАЛЪЦИ.АМА ПОНЕ ДРУГИТЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАТ, А НАШИТЕ МАЛОУМНИЦИ СТАНАХА ЗА РЕЗИЛ. КАК ТОГАВА ДА ИМАМЕ МЕЖДУНАРОДЕН АВТОРИТЕТ.

ми светна защо няма да я изберат: БОКОва

Западът е тежко и неизлечимо болен.Вирусът причинил заболяването се нарича пари.

е, че няма нови личности, които наистина да издигат авторитета на България по света! Няма и обединяващи фигури, дори само за вътрешна употреба, на родна територия. Защото Бокова е прекалено тъмночервен продукт, баща й е изклал стотици антикомунисти в Белене, а другата, Сталинка, със самото си истинско име подсказва накъде е нейният семафор! Човек, който е бил кръстен Сталинка, впоследствие да се откаже от името си, е безродник!!! И нелепото е, че тя сменя името си, но паметта на народа е по-силна от неистовото желание да излезеш от кожата си. Е, как да имаш доверие на такива? Явно, трябва да мине поне едно цяло поколение, за да се изчистим от съветския сърп и чук, от родния комунизъм и от извращенията, които бащите на тези двечките са творили. Срамувам се заради тях.

то и вътре у нас е така. Избираш между ГЕРБ и БСП. Каквото и да избереш - все БКП.

На десната снимка можете да видите , как щеше да изглежда БОКУ ТИКВЪТЪ, ако беше жена

Носи се във въздуха едно "преставила се под очакванията". Колко удобно. Това да не е класно по математика, че да има обективни критерии дали си получил верен отговор на задачата. Само интриги и интереси и закопаване, ако не им се вписваш в играта. Как се е представила Бокова ние не знаем и няма да узнаем. Въпросът е кой от кандидатите има по-яко лоби. Личните качества нямат никакво значение.

АКО МУТРА АГА НЕ БЕШЕ СИНА НА БАЙ ГАНЬО, ЩЯХА ДА ГО СЛОЖАТ И НЕГО .... НО А СЪЖАЛЕНИЕ , ДОРИ ФИЛИПИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ Е ПО-ОБРАЗОВАН ОТ НЕГО :)))

Едно е сигурна: НЕ НА БОКОВАТА!!!! НЕ на тази сбабичосана комуноидна кариеристка.......

Вас от Булонския лес никой не ви пита!

РОСИ, НЕЩО, ЗА КОЕТО МОЗЪКА ТИ НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН ДА КОМЕНТИРАШ,НЕ КОМЕНТИРАЙ ЗАЩОТО ЗВУЧИШ КАТО ЕДНА ЗЛОБНА,НЕОСЪЩЕСТВЕНА КУЧКА

Едно е сигурно: НА НА БОКОВАТА!!!!

ФАШЯГИТЕ (БИЛДЕРБЕРГЕРИТЕ) ИСКАТ ДА СЛОЖАТ ПАЧАВРАТА ВУЙНА СТАЛИНКА В ООН-ТО ЗА ДА МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ ООН-ТО ..... СЕКРЕТАР НА ООН-ТО ТАМ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ХУМАНИСТ КАТО БОКОВА ..... СЕГАШНИЯ СЕКРЕТАР Е ОТ ОКУПИРАНАТА ОТ НАС ЮЖНА-КОРЕЯ :)))

бОКОВА- ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА? Трябва, дърта е. А трябва ли да получава пенсия-НЕ, НЕ и НЕ. Наследничка е на УБИЙЦИ, кръвожадни комунисти.

Би било малко чудо да изберат български кандидат. Трябва много да се скарат за другите. Бокова явно не може да вдъхне доверие. Но Георгиева не е по-добър кандидат. За момента не е направила и нищо за България, освен да говори да се обогатяваме с имигранти. А и държането и е по-скоро селско. Ако още е далеч Бокова и след това гласуване, най-добре Бокова да се отегли сама и да не издигаме заместващ кандидат изобщо.

А не може ли Бойко Борисов да е премиер, президент, шеф на ООН и треньор на националния?

ти за кя българка говориш - коя е по-българка и защо. Едната завършила в България, другата във Великия Съветски Съюз. И двете работят извън България. Не знам какви имоти има Кристалина, но Боковата има ЧЕТИРИ апартамента и четирите не у нас. Два в Ню Йорк и по един - в Париж и вЛондон. И четирите за ПЕТ МИЛИОНА ДОЛАРА. Голама българка Бокова. А българският и племенник крадеше български коли в България.. Това прави ли е по-българка.

По твоята логика, за да си "българин", трябва да живееш в колиба със сламен покрив, така ли бе, Цървулане?!... Евалата бе, Смехурко!

Абе тиз, земи и кажи нещо и за другата, щото се сещам как "отпускаше" суми за наводненията в България, което е доста по-кофти от туй да имаш някой друг апартамент. Демокрация, кой може си купува, кой не може - има кофи за боклук, нал така?

интересен критерий за българщина. Значи, ако някой не е завършил в България и/или има имоти в чужбина - значи не е истински българин. Не, че и двете не са цвете за мирисане.

... и тук става ясно, че не става въпрос за никаква "надпревара", в която да спечели по-добрият кандидат, а просто за поредната война на лобита! Напротив, в крайна сметка, няма да спечели най-добрия, а най- удобния, което са си две коренно различни неща...

Това се нарича - тиха дипломация! Стига с тези войни, че станахте смешни.

"Тиха дипломация", а?!... Е, благодаря, че ми отвори очите и вече няма да съм смешен, коУега!... Само дето, първо и ти явно нямаш никаква представа, на какво му се вика "тиха дипломация", и второ, това което се случва, изобщо не е пример за "тиха дипломация", ама карай... Посредствеността и без това е на мода...

Ква тиха дипломация? Това са безпардонни изкривявания на истината.