Депутатите отмениха пълната забрана за пушене

Депутатите отмениха пълната забрана за пушене на обществени места, която трябваше да влезе в сила от 1 юни.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите отмениха пълната забрана за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички ''кръчмари'' да се задължат да поставят инсталации за прочистване на въздуха в заведенията си, като за тази инвестиция ползват еднократна преференциа или някакво данначно облекчение, ще се прецени точно какво и как! Който не го спазва-сериозен акт! Три акта-затваряне/не може само да се печели от клиента/!

Ми хайде да направим помещения в заведенията и за алколоци, наркомани и т.н. всякакви други жертви на зависимости за да не им нарушаваме правата. И да оставим младото поколение свободно и без проблем да се ориентира към коя от групите да се присъедини. Пък това за колите, чиито изгорели газове дишали пушачите..... живи да ги ожалиш, те всичките само пеша се придвижват. На крива ракета космоса и пречи. Но и те имат деца, това ли искат за тях?

НИЩОЖЕСТВА, които не виждат по-далеч от търбуха си!!! Това се отнася за гласувалите за отмяна на забраната!!!

от цигарките се правят пари, от здравето също, че на кой му е затрябвала здрава нация?! Вонете си на сгурия и животни и обикаляйте докторите, все ще се намери кой да плаща здравни осигуровки да ви лекува.

и кретенски решения вземат...

Тия идиоти не са ли там да представляват интересите на тези, които са ги избрали? Електоратът НЕ иска да се пуши на обществени места. Лошото е, че ние само си гласуваме като баламурници, а ТЕ служат на корпоративните интереси, които им плащат да са там и да взимат идиотските си решения. Корумпираните бойкови идиоти - винаги подкрепени от малоумните фашисти на Болен.

сега да о4акваме разре6ението да се пу6и трева те тогава може да пропу6а паки и да се смърка прах хехе...туризма щял да закъса та колко данъци са внесли целят туристи4ески и ресторантски бизнес.....сле6ка...по добре да ги затворят тотално

кога тая тапа даргава ще престане с простотиите кога аще станем европеизи никога простотята си ние вградена и както каза някои как ще накараш някоя мутра да не пуши ами както и в другите нормални даргави законите вагат за всички за сагаление нищо не се промени пален блаф старата песен на нов глас

Живея в Норвегия.Никаде не се пуши по заведенията.Хората излизат навън ,пушат и се вращат обратно.

С днешното решение, българските депутати доказаха, че страдат от хронична никотиномания, която влияе на обективната преценка на вземането на смислени решения, както и на правилното гласуване на законите в Република България. Законодателните реформи, които пряко зависят от депутатите са пълен мираж. Изразената психическа или физическа зависимост от цигарите се формира средно 1-2 години след началото на системното пушене, но в редица случаи влечението възниква веднага след няколко изпушени цигари. Силното и непреодолимо желание да се пуши е основано на физическата и психическата зависимост от психоактивните съставящи на цигарения дим и самия процес на пушене - от своеобразния ритуал, от усещанията за комфорт и безопасност, възникващи при пушачите депутати.Към висока степен на физическа зависимост от никотина са предразположени хора с определени особености, обусловени от неврофизиологията на конкретния човек. Психилогическите изследвания доказват, че високото ниво на зависимост често е обусловено и от инфантилност, незрялост, ниско ниво на самоконтрол над емоциите и т.н. Представете си само в каква обстановка се гласуват законите в Българския Парламент... Психолозите смятат, че психическата зависимост от тютюнопушенето се основава на рефлекса за смучене и е символична регресия на либидото преди оралния стадий на неговото развитие.

ГЕРБ управлявали много по-лошо от тройната коалиция, защото не щели да забранят тютюнопушенето - а при Тройната ламя дали беше забранено? Значи разлика няма! И на кого му дреме, че няма да гласувате пак за тях - този филм го гледаме вече 20 години - любов и омраза като в турски сериал! Проблема е както винаги в личната отговорност - всеки може сам да реши как да действа - пушача да пуши навън, непушача да не ходи при кадилниците! Но хората винаги искат някой друг да мисли и решава вместо тях! И сега има закон да не се пресича на червено, но никой не го спазва! Та затова ли ви трябват нови закони - да ги нарушавате с лека ръка! Почти невъзможно е да се намери баланс в общество доминирано от егоисти и индивидуалисти!

Забраната за пушене да се въвежда постепенно. Няма смисъл от забрани, които не се спазват, по-добре е да сме умерени реалисти отколкото крайни подражатели на другите.

СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ ДЕПУТАТИ МАЙМУНИ СТИГА С ЛОБИЗМА НА ОПРЕДЛЕНИ КРЪГОВЕ

ех, децата в заведенията ще продължават да са пасивни пушачи и да си мисят, че е готино да пушиш като чичкото с дебелия врат на съседната маса.... моля сега, всички да благодарим задружно на Бат Бойко и неговата шайка! Ураааа...по-големи идиоти до сега не са ни управлявали.

Radvam se, che ne jiveia v Bulgaria, a v darjava, kadeto v zavedeniata ne se pushi. Ne pomnia ot koga ne sam useshtala mirizma na cigari.

Срам ме е, че съм българин и че живея в България, страна, управлявана от първосигнални жалки същества.

Значи трябва да се срамуваш от себе си - и ти си в кюпа и имаш вина!

Не на пушенето!

Всеки трябва сам да решава пуши или не пуши като и това в кое помещение да седи.Аз не нарушавам правата на непушачите и не бих пушил в тяхното помещение но ако обичат да не ми казват кво да правя в моето помещение...на пушачите.Нали сме за толерантност?А не за диктат!!!

Никой не ти забранява да пушиш навън или вкъщи, Но на обществени места ще се съобразяваш! Както не е редно да сереш на обществени места, така не е редно и да пушиш!

А какво стана с поскъпването по повод цигарите. Уж повече акцизи за да борим кризата. Дали някой в МВР знае как и колко се продават цигари без бандерол? В моя град на 100 м. от 1-во РПУ циганите продават цигарки "по два лева, бате". Господа пазителите на реда минават покрай тях и НИЩО, АМА НИИИИИИЩО не им се случва! Та каква е събираемостта на акциза от цигарите? Та сега дали според поредната стъкмистика българина няма да е отказал цигарите вече? Ха помислете и по този въпрос заедно с новите промени....бла бла бла

Днес някъде по телевизиите казаха че ако се забрани пушенето заведенията щели да се опразнят защото пушачите били болшинство. Аз смятам че не е така и ако имаше ПОНЕ едно заведение в което да мога да седна и да изпия кафе без да дишам газове...А колко мислят като мен?...

Незабавно нови избори. Писна ми от ГЕРБ и АТАКА. Аз в държава от третия свят няма да живея зарадеи шепа нагли малоумни мутри! Вън на мутрите от парламента! НЕЗАБАВНО!

Граждани за Европейско Развитие на България /ГЕРБ/, гласуваха заедно с Националсоциалистите /Атака/ "ЗА" тютюнопушенето в скапаната ви Родина!

143 гласували !!!!! ГЕРБ нали щяха да оправят нещата в парламента??? Къде са депутатите ??? Няма ли глоби ??? Стига лъжи, бе...

Като ни управляват наркомани ,ще си гласуват това което на тях им изнася .Но нищо и тези които гласуват против здравето на другите и те заболяват , всичко е въпрос на време ......

Жалка история. Наистина много жалко, защото чакам повече от година, че ще се почувсвам нормален човек и ще мога да ходя по заведения.

Ех, ама как мразя така да се превземате! Човек не ходи по заведения или заради парите, или просто няма с кого! Чиста атмосфера си имате в къщи!

Ами те въобще да не бяха приемали разни условия, а на право да бяха разрешили пушенето. Поне по-просто. Резултата е един и същ.

Искаме референдум! Стига са ни газили прасетата! Искаме нормална държава и права за нормалните хора. Вън от нея наркоманите! Ужасно съм афектиран колко простотия имаме в парламента. Искам да знам имената на тези, които гласуваха 'за' тютюнопушенето!

Изглежда мафията , която е свързана с разпространението на безбандеролни цигари у нас се уплаши, че много от пушачите ще се откажат от пушенето и здраво свързана с депутатите ни в народното събрание.Много внимателно г-н Цветанов трябва да провери освен полицаите си , българската съдебна системо, но и българските депутати за корпоративни интереси, свързани със здравето на народа ни.В целият свят се забранява тютюнопушенето на обществени места, забраната се спазва стриктно, а нашите депутати се лигавят като недоразвити деца.

можете ли да ми кажете как някои господин,от новите господа например,от новите бизнесмени,със охраните му със всички екстри,..е пушач и решава да отиде на кръчма и как некой ще му каже да не пуши.то такава сила в БГ нема.за какво си правите ветър на пръстите да пишете глупости.ЩЕ РЕШАВА ТОЗИ КОЙТО ИМА ПАРИ.спрете да се заблуждавате че нещо може да се случи както трябва

Разделянето на хората в групи по даден рационален признак не е дискриминация. Не всяко лишаване от права е дискриминация. Например групата на далтонистите в едно общество е лишена от правото да кара автомобил, защото далтонизмът прави тези хора изключително опасни шофьори, както за останалите, така и за тях самите. Не е дискриминация също и лишаването на децата от избирателни права защото, за да си добър избирател, трябва жизнен опит, а един от основните белези на детето е липсата на опит. Стига сте ревали пушачите, че ви дискриминират - не сте се родили с цигарата в устата. Приемете най-после, че сте зависими наркомани, които освен себе си тровят и околните!

Ти кола имаш ли?Аз-не.Защо съм длъжен аз да дишам изгорелите газове на колата ти?Не си излязла от гениталиите на майка си с кола, предполагам?

Аз не мия паници, аз мия тоалетни! Рапорт даден, другарю Ого! Запали си една, да ти олекне!

браво.хубаво му го каза на този недомасленя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

I'm happy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Иначе би било криворазбрана демокрация - длъжни сме да дишаме бензин, олово и прочие смогове, а не можем да пушим... Пушенето успокоява нервите, следователно предпазва от рак. Ако беше толкова пагубно, докторите нямаше да са най-големите пушачи. Човек ако в кръчма не се отпусне с цигара, ще вампиряса. Пуша цигари, за да не взимам транквиланти. В държавната администрация е по-добре да се пуши, вместо служителите да издевателстват над гражданите-данъкоплатци.

Иди тренирай ! Спортът успокоява нервите и те отдалечава от мислите за проблемите. Ама ви мързи да си преместите разплутите задници.

ИВАН ДИМИТРОВ ИВАНОВ Дата на раждане: 04 юли 1948 Монтана, България Професия: инженер Специалност: електрически централи и мрежи Езици: Семейно положение: женен Избирателен район: 13-ПАЗАРДЖИК Избран(а) с политическа сила: ГЕРБ (39,70%) Участие в предишно НС: ИВАН ДИМИТРОВ ИВАНОВ Парламентарна дейност: 41-о Народно събрание - член (14.07.2009 - до момента) Парламентарна група на ПП ГЕРБ - член (14.07.2009 - до момента) Комисия по бюджет и финанси - член (29.07.2009 - до момента) Комисия по земеделието и горите - член (29.07.2009 - до момента) Група за приятелство България - Австралия - член Група за приятелство България - Бразилия - член Група за приятелство България - Испания - член Група за приятелство България - Китай - член Група за приятелство България - Швеция - председател Група за приятелство България - Япония - член Контакти : * гр. София, 1169, пл. "Народно събрание" 2, Народно събрание, ИВАН ДИМИТРОВ ИВАНОВ ivan.ivanovparliament.bg

Сеги всички наркоманчета ще се насерат от кеф , че лисичарниците им няма да се помръднат . Мисля , че е време всички нормални хора и не-пушачи тотално да бойкотират зависимите от тютюна хора !

да от пъшача по-нагло суздание,няма.повече от з5 години ги пъша тия пъщини.имам ли вузможност,направо една отдръга ги пафкам,особено в заведение.преди 10 години откриха белодробно вузпаление ъ сина ми.посуветваха го да остави цигарите,а тои никога не е пъшил.бяхме го отровили.трябва да има забрана,ние сме егоисти и не мислим за околните. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

какавто народа такива и дупетатите му, прости, нагли и крадливи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще стане България ШВЕЙЦАРИЯ на балканите!!! Нека се подпишат 1 милион български граждани за референдум "ЗА ОТТЕГЛЯНЕ БЕЗРЕЗЕРВНАТА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО НА ТУРЦИЯ в european community", тогава и чалгата, новините на турски, тютюнопушенето на обществени места депутатите няма да могат да се подпомагат чрез гласуване в НС. Ниските мисловни вибрации се подържат именно с тези средства: кражби, убийства, проституция, наркотици...сред които са алкохола и тютюна. "Лилавите" и "диамантените" деца, дето сега идват на Света, ще "разкажат играта" на марионетките и кукловодите, на АРХИТЕКТА-БАЗИЛИСКА, князът на мрака и невежеството на Земята.

Извадка от сайта на Народното събрание: Първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето (Вносители: Иван Димитров Иванов и група народни представители; 18.2.2010 г.) - продължение.

Асен Агов ми нараушава правото да имигрирам от тютюнопушещата държава България задграничния ми паспорт не е готов. Ще ви съдя в Стразбург: Или спрете да пушите или ми изгответе паспорта

Боклуци с боклуци... ГЕРБ и бате Бойко управляват много по-лошо от БСП, НДСВ и ДПС, а тройната ламя ни разгони фамилията!!! НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ДИШАМ ЦИГАРЕН ДИМ, НЕ ИСКАМ ДА МЕ ТРОВЯТ !!!

"Абсолютно забранено остава пушенето в детските ясли, градините, училищата, кината, театрите, интернет клубовете." Верно, че в нашата детска градина много деца пушат и не само на площадката ами и вътре при играчките.

В новините се съобщава за двегодишни починали деца в болниците. Некачественото здравно обслужване е правило за тази система. Аз нямам против, след като са овладяли тежък случай, лекарите да запалят по цигара. Но имам против да стоят с вързани ръце пред умиращи деца. Толкова за здравето у нас!

Хаха. Е, аз като пушач ми е все тая - по заведения не ходя от доста време... Но все пак е смешно как се разделяте по форумите и пишете абсолютни глупости. Не бъдете такива маниаци бе хора - принципът е "live and let live" !!!

Червените боклуци като гледам са се активизирали да си правят евтината пропаганда. Истината е, че законодателят дава право на избор на собствениците на по малките обекти и задължения за големите да имат обособени кътове, не места!, за непушачи. Мисля, че това е разумно решение и се дава възможност и на двете групи да не бъдат ощетени при равни условия. Разбира се , непушачите не трябва да се ръгат при пушачите и после да скимтят , че миришат на тютюн, както и обратното. Браво на ГЕРБ за мъдрия и толерантен закон.

доста си ми простичък,типичен избирател на герб

мн се кефя на такива с купени дипломки като теб. Избърши си жълтото около устата и пак се върни тука да коментираш и разпространяваш конспираторските си теории. А ние останалите, които сме загрижени за здравето си и това на нашите деца, ще се мъчим да се борим с мутрите в парламента и тъпите им законо-решения.

Референдум за тютюнопушенето!

в парламента,тези които гласуваха за пушенето,трябва да ги искарат от там да затварят в една малка стаичка и да пушат там една седмица,след това да ги вкарат обратно в парламента и да видиме няма ли да гласуват срешу пушенето?

трябваше да забранят напално пушенето в обшествени места.като трагнете по пироцка в гракото кафене "атене" влизате ватре и виждате един голям салон,с добре осветление и пално с пушачи,ако искаш да не пушиш ,пращат те в една дупка без осветление с счупени столове и маси едно до друго струпани,това е.все едно си проказана че не пушиш, и докога пушачите да имат повече права от непушачите?никога затова булгаря няма да стане като европеиска страна.

Наркоманите в парламента май натделяха, ми се струва... Това е решение базиращо се единственно и само на личните пристрастия и долни желания на дупедатите!!! Това показа за пореден път, че в тази държава принципа който е по нагъл успява(в случай пушачите).